Θεραπεία ραγάδων


Οι θεραπεία των ραβδώσεων ή ραγάδων μπορεί να γίνει με ποικίλους τρόπους, ωστόσο πάντα μιλάμε για βελτίωση και όχι για ίαση. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε είναι οι εξής:

 • Φωτοθερμόλυση με λέϊζερ
 • Peeling με λέϊζερ
 • Μικροβελονισμός
 • Χημικό TCA peeling
 • Με PRP και βλαστοκύτταρα
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της θεραπείας ραγάδων μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


 Αντιμετώπιση ραγάδων

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία των ραβδώσεων. Υπάρχουν κρέμες ραγάδων, που υπόσχονται αποτελέσματα που δεν μπορούν να παραδώσουν και μια τεράστια βιομηχανία που έχει στηθεί, προκειμένου να υποκινούν κυρίως γυναίκες να χρησιμοποιούν σε μακροχρόνια βάση παρασκευάσματα τα οποία δρουν αποτρεπτικά στην εμφάνιση των ραγάδων.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι οι ραγάδες είναι βλάβες του κολλαγόνου που συμβαίνουν στο επίπεδο του χωρίου του δέρματος, όπου σπάζουν οι ίνες του κολλαγόνου, ως αποτέλεσμα τάσης ή ορμονικών διαταραχών. Με βάση αυτό το γεγονός, καθώς και με το γεγονός ότι οι περισσότερες κρέμες δεν διαπερνούν την επιδερμίδα πλήρως, ώστε η δράση τους στο χόριο να είναι περιορισμένη, είναι σαφές το ότι η θεραπεία των ραγάδων με κρέμες είναι αναποτελεσματική.

Υπάρχουν δύο τύποι ραγάδων, οι ερυθρές και οι λευκές. Οι κόκκινες ραγάδες είναι ουσιαστικά η αρχική βλάβη του κολλαγόνου και υπάρχει στα πρώιμα στάδια εμφάνισης. Οι κόκκινες ραγάδες ανταποκρίνονται καλύτερα στη θεραπεία. Οι άσπρες ραγάδες είναι η μη αναστρέψιμη βλάβη του κολλαγόνου και είναι πιο ανθεκτικές στις θεραπείες.

Νεότερες έρευνες έδειξαν ότι η δραστηριοποίηση του κολλαγόνου είναι ο μόνος τρόπος να βελτιωθούν οι ραγάδες, χωρίς ακόμα να είναι δυνατό αυτές να εξαλειφτούν τελείως. Για την ενεργοποίηση του κολλαγόνου παρέχουμε διάφορες θεραπείες, ανάλογα με την εντόπιση, τον αριθμό και τον τύπο δέρματος.

Κάθε ανάγκη είναι διαφορετική. Επιλέγουμε μαζί την πιο αποτελεσματική & οικονομική λύση για εσάς.

 Φωτοθερμόλυση με λέϊζερ

Η θεραπεία γίνεται με τμηματική και εστιασμένη φωτοθερμόλυση κατά μήκος των ραγάδων στο βάθος του χωρίου. Η ενέργεια του λέϊζερ προκαλεί εστιακές μικροβλάβες του δέρματος, οι οποίες δίνουν το έναυσμα για μετανάστευση κυττάρων και παραγωγή κολλαγόνου. Εφόσον η πρώτη συνεδρία είναι επιτυχής μπορεί να ακολουθήσουν περισσότερες με ένα μεσοδιάστημα 6 εβδομάδων, εως ότου επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε περιπτώσεις πολλών μικρών ραγάδων σε μεγάλη έκταση μπορεί να γίνει μια επιφανειακή απόξεση του δέρματος με λέϊζερ, με το fractional CO2 laser. Η θεραπεία αυτή χρειάζεται προσοχή σε σκούρους τύπου δέρματος, προκειμένου να μην προκληθούν χρωματικές βλάβες στο δέρμα.

 Medical needling

Η θεραπεία των ραγάδων μπορεί να γίνει με μικροβελονισμό, με ειδικό ρολό μικροβελονισμού ή με το intracel. Στην πρώτη περίπτωση γίνεται ένα επαναλαμβανόμενο τσίμπημα του δέρματος όπου υπάρχουν ραγάδες με ένα ειδικό ρολό με μικροσκοπικές ακίδες.

Μέσω του τραυματισμού που προκαλείται στο χόριο διεγείρεται η μετανάστευση ινοβλαστών, τα οποία είναι κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο. Στην περίπτωση του Intracel ενισχύεται η διέγερση των κυττάρων και του κολλαγόνου με τη χρήση ρεύματος, το οποίο διοχετεύεται ακριβώς στη στοιβάδα του δέρματος που εμφανίζει το πρόβλημα. Ο μηχανισμός δράσης και στις δυο περιπτώσεις είναι παραπλήσιος, ενώ παρατηρείτε ενισχυμένο αποτέλεσμα με το Intracel.

Οι ραγάδες υποχωρούν ή βελτιώνονται σημαντικά σε ένα διάστημα 6 εβδομάδων. Η θεραπεία των ραγάδων μπορεί να επαναληφθεί μετά από αυτό το διάστημα, ή μπορεί να εφαρμοστεί κάποια άλλη μέθοδος, που μπορεί να δείξει καλύτερη ανταπόκριση.

 Χημικό Peeling

Στα πλαίσια της αναγγέννησης του δέρματος μπορεί γίνει αντιμετώπιση των ραγάδων με την εφαρμογή χημικού TCA peeling, με σκοπό και πάλι να προκαλέσουμε διέγερση των ινοβλαστών και την παραγωγή κολλαγόνου. Η θεραπεία γίνεται για 6 μήνες μία φορά το μήνα. Τα αποτελέσματα είνα σημαντικά σε κόκκινες ραγάδες και ικανοποιητικά σε άσπρες ραγάδες.

PRP και βλαστοκύτταρα

Η έγχυση PRP, δηλαδή ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων του αίματος κάτω από το δέρμα έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα, όσον αφορά στη διέγερση του κολλαγόνου του δέρματος. Η θεραπεία των ραβδώσεων μπορεί να γίνει είτε αποκλειστικά με PRP, είτε σε συνδυασμό με βλαστοκύτταρα, ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η απανορθωτική δράση της θεραπείας. Συνήθως χρειάζονται 2-4 συνεδρίες, προκειμένου να έχουμε εμφανή αποτελέσματα.

Τι μπορώ να κάνω για τις ραγάδες της εγκυμοσύνης;

Οι ραγάδες στην εγκυμοσύνη εμφανίζονται λόγω της απότομης διάτασης του δέρματος, αν και σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ορμονικές αλλαγές, χωρίς ακόμα να είναι ξεκάθαρος ο ακριβής μηχανισμός εμφάνισης. Οι ραγάδες που εμφανίζονται είναι κόκκινες ραγάδες και συχνά συνυπάρχει φαγούρα και απολέπιση στην περιοχή.

Οι τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι καμία κρέμα για ραγάδες δεν έχει αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των ραγάδων. Μέχρι στιγμής η καλύτερη θεραπεία των ραγάδων εγκυμοσύνης είναι η πρόληψη, δηλαδή η αποφυγή αύξησης του σωματικού βάρους πέρα από τα φυσιολογικά. Επίσης χρειάζεται υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πρωτεϊνες, προκειμένου να μη διαταραχτεί η παραγωγή κολλαγόνου.

Όταν εμφανίζονται οι ραγάδες της εγκυμοσύνης, χρειάζεται τοπική περιποίηση της περιοχής με μια απλή ενυδατική κρέμα, προκειμένου να βελτιωθούν τα συμπτώματα. Είναι καλό να αποφεύγεται οποιαδήποτε ιατρική ή φαρμακευτική θεραπεία, που μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα στην κύηση.


Μάθετε περισσότερα

Σχόλια

 1. Ελευθερία Λέει: Απρίλιος 9, 2021 at 1:25 μμ

  Επιτρέπεται σε εφήβους 17 ετων για θεραπεία κόκκινων ραγαδων

 2. Επιτρέπετε το λέιζερ σε ηλικίες κάτω των 24;

 3. Χριστίνα κουλαουζιδου Λέει: Ιανουάριος 13, 2021 at 9:07 πμ

  Σε τι ηλικίες επιτρέπετε το λέιζερ κατά των Ραυδαδων ;

 4. Καλημέρα, θα μπορούσατε να μου πείτε το κόστος θεραπείας ραγάδων; Για την κοιλιά.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 2, 2019 at 11:26 πμ

   Επειδή υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να βελτιωθούν οι ραγάδες στην κοιλιά, θα πρέπει να δούμε από κοντά την έκταση, το χρώμα και το εύρος για να επιλέξουμε την κατάλληλη θεραπεία. Μπορεί να γίνει fractional, RF-Needling, RF, μεσοθεραπεία με needling κτλ, το καθένα με διαφορετικό κόστος και αποτελεσματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...