logo
Therapeies-Swmatos_Ragades

Θεραπεία ραγάδων


Οι θεραπεία των ραβδώσεων ή ραγάδων μπορεί να γίνει με ποικίλους τρόπους, ωστόσο πάντα μιλάμε για βελτίωση και όχι για ίαση. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε είναι οι εξής:

 • Dermapen ®
 • Φωτοθερμόλυση με λέϊζερ
 • Intracel
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της θεραπείας ραγάδων μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


 Αντιμετώπιση ραγάδων

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει οριστική θεραπεία κατά των ραβδώσεων και σε οποιαδήποτε θεραπεία εφαρμόζουμε μιλάμε πάντα για βελτίωση και όχι εξαφάνιση την ραγάδων. Οι διάφορες κρέμες ραγάδων, που κυκλοφορούν στο εμπόριο συνήθως επιφέρουν μικρή η καθόλου βελτίωση. Ωστόσο το πρόβλημα είναι πολύ συχνό, ιδιαίτερα σε μεσογειακές χώρες και η περιοχή εμφάνισης μπορεί να είναι στα κάτω άκρα, στην κοιλιά, στο στήθος και τα μπράτσα.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι οι ραγάδες είναι βλάβες του κολλαγόνου που συμβαίνουν στο επίπεδο του χωρίου του δέρματος, όπου σπάζουν οι ίνες του κολλαγόνου, ως αποτέλεσμα τάσης ή ορμονικών διαταραχών. Με βάση αυτό το γεγονός, καθώς και με το γεγονός ότι οι περισσότερες κρέμες δεν διαπερνούν την επιδερμίδα πλήρως, ώστε η δράση τους στο χόριο να είναι περιορισμένη, είναι σαφές το ότι η θεραπεία των ραγάδων με κρέμες είναι αναποτελεσματική.

Υπάρχουν δύο τύποι ραγάδων, οι ερυθρές και οι λευκές. Οι κόκκινες ραγάδες είναι ουσιαστικά η αρχική βλάβη του κολλαγόνου και υπάρχει στα πρώιμα στάδια εμφάνισης. Οι κόκκινες ραγάδες ανταποκρίνονται καλύτερα στη θεραπεία. Οι άσπρες ραγάδες είναι η μη αναστρέψιμη βλάβη του κολλαγόνου και είναι πιο ανθεκτικές στις θεραπείες.

Νεότερες έρευνες έδειξαν ότι η δραστηριοποίηση του κολλαγόνου είναι ο μόνος τρόπος να βελτιωθούν οι ραγάδες, χωρίς ακόμα να είναι δυνατό αυτές να εξαλειφτούν τελείως. Για την ενεργοποίηση του κολλαγόνου παρέχουμε διάφορες θεραπείες, ανάλογα με την εντόπιση, τον αριθμό και τον τύπο δέρματος.

Κάθε ανάγκη είναι διαφορετική. Επιλέγουμε μαζί την πιο αποτελεσματική & οικονομική λύση για εσάς.

 

 Χημικό Peeling

 

Στα πλαίσια της αναγγέννησης του δέρματος μπορεί γίνει αντιμετώπιση των ραγάδων με την εφαρμογή χημικού TCA peeling, με σκοπό και πάλι να προκαλέσουμε διέγερση των ινοβλαστών και την παραγωγή κολλαγόνου. Η θεραπεία γίνεται για 6 μήνες μία φορά το μήνα. Τα αποτελέσματα είνα σημαντικά σε κόκκινες ραγάδες και ικανοποιητικά σε άσπρες ραγάδες.

 

Dermapen@ κατά των ραγάδων

Η πιο συχνή θεραπεία που εφαρμόζουμε για τη βελτίωση των ραγάδων είναι με το μικρόβελονισμό Dermapen®.

Πρόκειται για μια καινοτόμα εφαρμογή που έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ώστε να είναι πιο ανώδυνη και πιο αποτελεσματική. Με το Dermapen 4 χρησιμοποιούμε τις νέες κεφαλές με 16 μικροβελόνες, με ταχύτητα 20.000 παλμός το λεπτό σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα προϊόντα Dermapen για ραγάδες.

Η θεραπεία επαναλαμβάνεται κάθε 6 εβδομάδες και συνολικά συστήνουμε 4-6 συνεδρίες. Για το πρώτο 24ωρο μπορεί να εμφανιστεί μια ήπια ερυθρότητα και ένα απαλό τράβηγμα, χωρίς να υπάρχουν καθόλου μελανιές η σημάδια. Βελτίωση συνήθως βλέπουμε από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

 

 Φωτοθερμόλυση με λέϊζερ

Η θεραπεία γίνεται με τμηματική και εστιασμένη φωτοθερμόλυση κατά μήκος των ραγάδων στο βάθος του χωρίου. Η ενέργεια του λέϊζερ προκαλεί εστιακές μικροβλάβες του δέρματος, οι οποίες δίνουν το έναυσμα για μετανάστευση κυττάρων και παραγωγή κολλαγόνου. Εφόσον η πρώτη συνεδρία είναι επιτυχής μπορεί να ακολουθήσουν περισσότερες με ένα μεσοδιάστημα 6 εβδομάδων, εως ότου επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε περιπτώσεις πολλών μικρών ραγάδων σε μεγάλη έκταση μπορεί να γίνει μια επιφανειακή απόξεση του δέρματος με λέϊζερ, με το fractional CO2 laser. Η θεραπεία αυτή χρειάζεται προσοχή σε σκούρους τύπου δέρματος, προκειμένου να μην προκληθούν χρωματικές βλάβες στο δέρμα.

Intracel

Η θεραπεία των ραγάδων μπορεί να γίνει με μικροβελονισμό, με ειδικό ρολό μικροβελονισμού ή με το intracel. Η θεραπεία γίνεται με μικροσκοπικές ακίδες οι οποίες ρυθμίζονται στο επιθυμητό βάθος ανάλογα με τον τύπο δέρματος και τις ραγάδες και ταυτόχρονα ενεργοποιούνται οι ραδιοσυχνότητες που διοχετεύονται ακριβώς μέσα στο δέρμα.

Μέσω του μικροτραυματισμού και τις ραδιοσυχνότητες στο χόριο δέρματος διεγείρεται η μετανάστευση ινοβλαστών, τα οποία είναι κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο.  Ο μηχανισμός δράσης είναι διπλός και παρατηρείται ενισχυμένο αποτέλεσμα με το Intracel.

Οι ραγάδες υποχωρούν ή βελτιώνονται σημαντικά σε ένα διάστημα 6 εβδομάδων. Η θεραπεία των ραγάδων μπορεί να επαναληφθεί μετά από αυτό το διάστημα, ή μπορεί να εφαρμοστεί κάποια άλλη μέθοδος, που μπορεί να δείξει καλύτερη ανταπόκριση.

 

Τι μπορώ να κάνω για τις ραγάδες της εγκυμοσύνης;

Οι ραγάδες στην εγκυμοσύνη εμφανίζονται λόγω της απότομης διάτασης του δέρματος, αν και σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ορμονικές αλλαγές, χωρίς ακόμα να είναι ξεκάθαρος ο ακριβής μηχανισμός εμφάνισης. Οι ραγάδες που εμφανίζονται είναι κόκκινες ραγάδες και συχνά συνυπάρχει φαγούρα και απολέπιση στην περιοχή.

Οι τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι καμία κρέμα για ραγάδες δεν έχει αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των ραγάδων. Μέχρι στιγμής η καλύτερη θεραπεία των ραγάδων εγκυμοσύνης είναι η πρόληψη, δηλαδή η αποφυγή αύξησης του σωματικού βάρους πέρα από τα φυσιολογικά. Επίσης χρειάζεται υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πρωτεϊνες, προκειμένου να μη διαταραχτεί η παραγωγή κολλαγόνου.

Όταν εμφανίζονται οι ραγάδες της εγκυμοσύνης, χρειάζεται τοπική περιποίηση της περιοχής με μια απλή ενυδατική κρέμα, προκειμένου να βελτιωθούν τα συμπτώματα. Είναι καλό να αποφεύγεται οποιαδήποτε ιατρική ή φαρμακευτική θεραπεία, που μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα στην κύηση


Σχόλια

 1. Ελευθερία Λέει: Απρίλιος 9, 2021 at 1:25 μμ

  Επιτρέπεται σε εφήβους 17 ετων για θεραπεία κόκκινων ραγαδων

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Απρίλιος 12, 2021 at 9:19 πμ

   Οι περισσότερες διαθέσιμες θεραπείες επιτρέπονται σε εφήβους.

 2. Επιτρέπετε το λέιζερ σε ηλικίες κάτω των 24;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Φεβρουάριος 24, 2021 at 6:24 μμ

   Ναι δεν υπάρχει καμία αντένδειξη και μπορεί να γίνει και σε μικρότερες ακόμα ηλικίες.

 3. Χριστίνα κουλαουζιδου Λέει: Ιανουάριος 13, 2021 at 9:07 πμ

  Σε τι ηλικίες επιτρέπετε το λέιζερ κατά των Ραυδαδων ;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιανουάριος 24, 2021 at 8:46 πμ

   Δεν υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας αν και συνήθως ξεκινάμε μετά τα 35 με τέτοιου είδους θεραπείες.

 4. Καλημέρα, θα μπορούσατε να μου πείτε το κόστος θεραπείας ραγάδων; Για την κοιλιά.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 2, 2019 at 11:26 πμ

   Επειδή υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να βελτιωθούν οι ραγάδες στην κοιλιά, θα πρέπει να δούμε από κοντά την έκταση, το χρώμα και το εύρος για να επιλέξουμε την κατάλληλη θεραπεία. Μπορεί να γίνει fractional, RF-Needling, RF, μεσοθεραπεία με needling κτλ, το καθένα με διαφορετικό κόστος και αποτελεσματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...