Με το Botox μπορούν να γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:

 • διόρθωση των ρυτίδων του μετώπου
 • διόρθωση των ρυτίδων πίσω από το μάτι (χήνειος πόδας)
 • ανόρθωση του βλεφάρου
 • θεραπεία ημικρανίας
 • μείωση του αυξημένου ιδρώτα στις μασχάλες, χέρια, πόδια
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές του Botox  μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Για ποιους είναι κατάλληλη η θεραπεία με Botox

Το botox είναι μια θεραπεία αντιγήρανσης, κατάλληλη για άτομα που επιθυμούν να μειωθούν οι ρυτίδες του προσώπου, χωρίς χειρουργική επέμβαση. Οι κλασική θεραπεία αφορά ρυτίδες του μετώπου και των ματιών, αν και το botox μπορεί να μειώσει επιτυχημένα και άλλες ρυτίδες.

Μια άλλη θεραπεία που προσφέρεται είναι η αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας στα χέρια, τα πόδια και τις μασχάλες. Στις περιπτώσεις αυτές, η επιφανειακή έγχυση του botox στους ιδρωτοποιούς αδένες τους αδρανοποιεί και μειώνει σημαντικά τον ιδρώτα.

Τέλος το botox χρησιμοποιείται και θεραπευτικά, σε περιπτώσεις μυικών σπασμών στο πρόσωπο ή σε άλλα σημεία του σώματος. Μια σχετικά νέα προσέγγιση είναι η θεραπεία της ημικρανίας.

Τεχνικές Botox

Αλαντική ή Βοτάλιος τοξίνη ( Botox ή Dysport ). Πρόκειται για μία τοξίνη μικροβιακής προέλευσης η οποία ακόμη και σε πολύ μικρές δόσεις προκαλεί παράλυση των μυών με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Εμπορικά ονόματα είναι το Botox και το Dysport που έχουν μεταξύ τους πολύ μικρές διαφορές, τεχνικής κυρίως φύσεως με το ίδιο όμως αποτέλεσμα.

Χορηγείται με ένεση απευθείας επάνω στον μυ που μας ενδιαφέρει και καθώς παραλύουν οι μιμικοί μύες το δέρμα που τους καλύπτει ηρεμεί και εξαφανίζονται οι ρυτίδες του. Επίσης η εφαρμογή του στον μετωπιαίο μύ έχει σαν αποτέλεσμα το ανέβασμα σε κάποιο βαθμό των φρυδιών. Η διάρκεια δράσης του είναι 4-6 μήνες και μπορεί να επαναληφθεί. Μετά από αρκετές όμως επαναλήψεις υπάρχει το ενδεχόμενο η παράλυση των μυών να γίνει μόνιμη.

Πέρα όμως από το επιζητούμενο αποτέλεσμα υπάρχει και η αρνητική πλευρά η οποία είναι η έλλειψη εκφραστικότητας στις περιοχές όπου εφαρμόστηκε η αγωγή με την βοτάλιο τοξίνη. Προσπαθούμε σε κάθε περιοχή να αφήνουμε ανεπηρέαστες κάποιες ομάδες μυών ώστε να μη καταργηθεί πλήρως η κίνηση και η εκφραστικότητα. Μεγάλο ενδιαφέρον της χρήσης του Botox παρουσιάζει η χρήση του σε περιπτώσεις υπεριδρωσίας.

Ορισμένα άτομα εμφανίζουν για λόγους που δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως αυξημένη έκκριση ιδρώτα στις μασχάλες, τις παλάμες ή τις πατούσες, χωρίς να υπάρχει συσχέτιση πάντα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σε αυτές τις περιπτώσεις η χρήση του Botox προσφέρει πολύ καλά αποτελέσματα, διότι σταματάει την έκκριση ιδρώτα για ένα διάστημα περίπου 6 μηνών. Εάν η θεραπεία επαναληφθεί 3-4 φορές, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μόνιμο.

Λύσεις προσαρμοσμένες στο πρόσωπό σας. Το μυστικό κρύβεται στην κατάλληλη δοσολογία. Σας προσφέρουμε το ιδανικό αποτέλεσμα για την επιθυμητή διάρκεια.

Μετά τη θεραπεία Botox

Η ένεση του botox γίνεται κατόπιν αναισθησίας της περιοχής με ειδική αναισθητική κρέμα, ώστε ο πόνος να είναι ελάχιστος. Αμέσως μετά την έγχυση εμφανίζονται μικροί πομφοί, οι οποίοι εξαφανίζονται στα πρώτα 10-2ο λεπτά. Μετά τη θεραπεία πρέπει να αποφεύγονται οι έντονες κινήσεις στο πρόσωπο καθώς και ξαπλωτή θέση του σώματος για 6 ώρες.

Αποτελέσματα θεραπείας με botox

Το αποτέλεσμα της δράσης του botox είναι εμφανές μετά την 3-4 ημέρα και ολοκληρώνεται περίπου μετά από 10-12 ημέρες. Η διάρκειά του είναι ανάλογα με την εποχή και την περιοχή που γίνεται η έγχυση περίπου 4-6 μήνες.

Προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη συμμετρία και το φυσικό αποτέλεσμα, αποφεύγουμε να “παγώσουμε” όλο το μέτωπο, διότι η κινητικότητα είναι απαραίτητο κομμάτι της έκφρασης του προσώπου. Επίσης η διόρθωση που γίνεται στα φρύδια είναι εξατομικευμένη και “σηκώνονται” μόνο όταν είναι απαραίτητο.


Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

Θα έχω μελανιές μετά τη θεραπεία με μπότοξ;

Τα σημεία έγχυσης του μπότοξ επιλέγονται από πριν, με βάση τις κινήσεις των μυών που θέλουμε να αποδυναμώσουμε και την τοπογραφία των αγγείων του μετώπου και των ματιών. Λαμβάνεται κάθε μέτρο προς αποφυγή τραυματισμών των αγγείων, ωστόσο  σε ορισμένα άτομα υπάρχει ένα πολύ επιφανειακό δίκτυο φλεβών, που είναι εύκολο να τραυματιστούν και δημιουργήσουν μια μικρή μελανιά. Στατιστικά μελανιές παρατηρούνται σε λιγότερο από 5% των ατόμων όπου γίνεται θεραπεία με μπότοξ.

Υπάρχει περίπτωση να "πέσει το μάτι" μετά τη θεραπεία; Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση;

Από την προσωπική μας εμπειρία, η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνια ως μηδενική, εφόσον σεβαστεί κανείς τα ανατομικά όρια των μυών που κινούν το βλέφαρο.  Σε περίπτωση που εμφανιστεί βλεφαρόπτωση, λόγω παράλυσης των μυών που σηκώνουν το βλέφαρο, το πρόβλημα υποχωρεί όταν περάσει η επίδραση του μπότοξ, δηλαδή μετά από 4-6 μήνες περίπου. Κατά το διάστημα αυτό η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά, με τη χρήση ειδικών οφθαλμικών σταγόνων, που τονώνουν την κίνηση του ανελκτήρα του βλεφάρου, οι οποίες χορηγούνται κατόπιν εξέτασης και εκτίμησης του εκάστοτε προβλήματος.

Έχω ακούσει ότι το μπότοξ βοηθάει στις ημικρανίες. Ισχύει αυτό;

Η αντιμετώπιση της ημικρανίας με μπότοξ είναι μια πράγματι μια τεχνική που εφαρμόζεται σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες ημικρανίες. Από τη μία βοηθάει άμεσα στο να μειωθούν η συχνότητα και η ένταση των πονοκεφάλων και από την άλλη μας επιτρέπει να επιλέξουμε τα άτομα στα οποία μπορεί να γίνει χειρουργική διόρθωση των περιοχών που προκαλούν ημικρανία.


Μάθετε περισσότερα

Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. Με ενδιαφέρει να διορθωσω το εντονο μεσοφρυο και αν χρειαστει και ολη η περιοχη του μετωπου. Ειμαι 43 χρονων και θα ηθελα να γνωριζω αν το αποτελεσμα θα ειναι ικανοποιητικο? Κσι τι θεραπεια χρειαζεται?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Απρίλιος 7, 2021 at 6:42 μμ

   Για να διορθώσουμε το μεσόφρυο χρειάζεται συνήθως να εφαρμόσουμε θεραπεία με μπότοξ και σε πιο έντονες ρυτίδες μπορεί να χρειαστεί και προσθήκη υαλουρονικού.

 2. Μαρινα Λέει: Μάρτιος 29, 2021 at 11:37 μμ

  Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι για αναίμακτη ρινοπλαστικη. Βρίσκομαι εκτός Θεσσαλονίκης. Είναι δυνατόν με τις παρουσες συνθήκες να κλείσω ραντεβού και να σας επισκεφθώ?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Απρίλιος 5, 2021 at 10:17 πμ

   Βεβαίως! Το πρώτο βήμα είναι να στείλετε μερικές φωτογραφίες και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο email το ιατρείου (info@drpapaioannou.gr) για μια πρώτη εκτίμηση.
   Εφόσον χρειαστεί να μεταβείτε στη Θεσσαλονίκη, θα παρέχουμε το ειδικό έντυπο μετακίνησης για να ταξιδέψετε εκτός νομού.

 3. Μαρινα Λέει: Μάρτιος 23, 2021 at 2:18 μμ

  Γιατρέ καλησπέρα. Κάνετε baby botox; Ποια η διαφορά με το κανονικό κ από ποια ηλικία προτείνετε να το κάνει μια γυναίκα;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάρτιος 24, 2021 at 6:48 μμ

   Η διαφορά του Baby botox είναι ότι γίνεται με πιο μικρή δοσολογία, προκειμένου να έχουμε πιο ήπιο αποτέλεσμα και πιο μικρή διάρκεια. Εξαρτάται πάντα από την περίπτωση και τις ρυτίδες που υπάρχουν, όχι τόσο από την ηλικία.

 4. Ιωαννης Λέει: Μάρτιος 23, 2021 at 10:50 πμ

  Καλησπέρα σας,

  Θα ήθελα να μάθω εαν κάνετε εφαρμογη του μποτοξ για μειωση του ογκου στα μάγουλα ?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάρτιος 23, 2021 at 10:53 πμ

   Η χρήση του μπότοξ για μείωση του όγκου στα μάγουλα δεν είναι ενδεδειγμένη και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή παράλυση των κινητικών μυών. Το μόνο σημείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι στις γωνίες της γνάθου.

 5. Γιατρέ Καλημέρα.

  Μετά το μπότοξ το αρχικό, γίνεται κάποιο επαναληπτικό μετά από 15 ημέρες;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Οκτώβριος 14, 2019 at 11:30 πμ

   Το επαναληπτικό μπότοξ δεν είναι απαραίτητο σε όλες τις περιπτώσεις, μόνο εφόσον επιμένει και υπάρχει κίνηση σε κάποιες περιοχές ή αν υπάρχει κάποια ασυμμετρία στα φρύδια κτλ. Σε άτομα που κάνουν συχνά τη θεραπεία και γνωρίζουμε πως αντιδρούν στο φάρμακο, σπανίως χρειάζεται επαναληπτικό.

 6. Γιατρε καλησπερα. Ηθελα να ρωτησω αν μπορω να κανω μποτοξ μονο στο μεσοφρυο και στην περιοχη των ματιων και όχι στο μετωπο γιατι εκει θεωρω οτι δεν υπαρχει προβλημα. Μπορει να γίνει αυτό; Ποιο είναι το κοστος; Η πρωτη επισκεψη για εκτιμηση της καταστασης τι κόστος εχει;
  Ευχαριστω εκ των προτερων

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούλιος 17, 2019 at 6:44 μμ

   Βεβαίως μπορεί να γίνει θεραπεία μπότοξ μόνο στα μάτια και στο μεσόφρυο και το κόστος είναι συνήθως χαμηλότερο απ’ότι όταν γίνεται σε όλες τις περιοχές, ανάλογα με την ποσότητα που θα χρειαστεί. Η επίσκεψη για ενημέρωση για ενέσιμα δε χρεώνεται.

 7. Κατερινα Λέει: Ιούνιος 14, 2019 at 9:11 μμ

  Γιατρέ καλησπέρα , πριν δύο μήνες καναμε μποτοξ σε μετοπο και πόδι της χήνας , ήθελα να ρωτήσω αν μπορουμε τώρα να κάνουμε ανόρθωση φρυδιού με μποτοξ και το κόστος περίπου,ευχαριστώ πολύ!

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 18, 2019 at 6:15 μμ

   Θα ήταν προτιμότερο να μην επαναληφθεί μπότοξ πριν το τρίμηνο, προκειμένου να μη διεγείρεται η παραγωγή αντισωμάτων στο φάρμακο. Η συμβουλή μου θα ήταν να γίνει συνολικά μια θεραπεία σε όλες τις περιοχές μετά το εξάμηνο περίπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...