logo
Therapeies-Proswpou_xhmiko-peeling

Χημικό peeling


Χημικό peeling προσώπου

Αυξητική Στήθους

Η χημική αποφλοίωση (χημικό peeling) προσώπου είναι μια διαδικασία απλή και με πολύ καλά αποτελέσματα, όσον αφορά την εμφάνιση του προσώπου. Πετυχαίνουμε:

 • Μείωση της λιπαρότητας
 • Μείωση των πόρων
 • Μεγαλύτερη λάμψη στο δέρμα
 • Βελτίωση σημαδιών και κηλίδων
 • Σύσφιξη του δέρματος

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές του χημικού peeling μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Για ποιούς είναι κατάλληλη η θεραπεία

Σκοπός είναι να βελτιώσουμε την επιφάνεια του δέρματος από προβλήματα όπως: φωτογήρανση, έντονες δυσχρωμίες, ουλές ακμής ή άλλου είδους ουλές, ψιλές εκφραστικές ρυτίδες στο πρόσωπο και ιδίως στα χείλη, ψιλές ρυτίδες στα βλέφαρα. Αρκετές φορές ένα βαθύ peeling αυξάνει τον τόνο και την σφριγηλότητα του δέρματος.

Ουσιαστικά όπως το λέει και η λέξη αποφλοίωση πρόκειται για την απομάκρυνση κάποιων στοιβάδων του δέρματος, με την προϋπόθεση η επούλωση να γίνεται με την δημιουργία καινούργιων στοιβάδων και όχι με δημιουργία ουλών. Η ανάπλαση αυτή του δέρματος γίνεται καθώς επιθηλιακά κύτταρα από τα υπολείμματα των τριχών και των αδένων, μεταναστεύουν στην επιφάνεια και καλύπτουν την περιοχή που έγινε η θεραπεία. Η δραστικότητα και η διάρκεια του αποτελέσματος ενός peeling εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το βάθος μέχρι το οποίο φθάνει η αποφλοίωση.

Μια φίλη μου πρότεινε το χημικό peeling, που το δοκίμασε πρόσφατα και έμεινε κατευχαριστημένη. Στην αρχή δεν την πίστευα, αλλά μόλις το δοκίμασα, δεν πίστευα στα μάτια μου! Μοναδική θεραπεία, αξίζει να τη δοκιμάσει η καθεμία μας!
Βασιλική Ε.

Τεχνικές

Στο χημικό peeling προσώπου χρησιμοποιούμε το TCA δηλαδή το τριχλωροξικό οξύ. Η δραστική ουσία απλώνεται στο πρόσωπο και παραμένει όσο χρόνο πρέπει για να δράσει και στη συνέχεια αδρανοποιείται.
Η δράση εξαρτάται από τη συγκέντρωση του TCA και των αριθμό των στρώσεων.

Σε περιπτώσεις επιφανειακού peeling χρησιμοποιούμε ένα έτοιμο μίγμα TCA 15%, με το οποίο γίνεται μια απόλυτα ελεγχόμενη και ήπια απολέπιση. Όταν θέλουμε να κάνουμε θεραπευτικό peeling χρησιμοποιούμε το λεγόνενο blue peel, όπου το χρώμα του διαλύματος μας κατευθύνει σωστά για το βάθος της θεραπείας.

One and done θεραπεία. Ιδανική για γρήγορο φρεσκάρισμα της επιδερμίδας.

Μετά το χημικό peeling

Τα κύρια συμπτώματα είναι κοκκινίλα και ξεφλούδισμα στο πρόσωπο. Η ένταση των συμπτωμάτων μετά το peeling καθώς και η διάρκεια της αποθεραπείας εξαρτώνται επίσης από το βάθος στο οποίο φθάνουμε. Δηλαδή εάν αφαιρεθεί μόνον η επιδερμίδα, τότε έχουμε κάνει μία απολέπιση ή πια και θα κρατήσουν το άτομο στο σπίτι του για ένα Σαββατοκύριακο. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά από 3 εβδομάδες.

Εάν αφαιρεθεί και μέρος της θηλώδου στοιβάδας τότε πρόκειται για ένα peeling με καλό αποτέλεσμα για επιφανειακά προβλήματα όπως δυσχρωμίες και πολύ ψιλές ρυτίδες. Ο χρόνος παραμονής στο σπίτι θα είναι 5-6 ημέρες.

Εάν τέλος αφαιρεθεί όλη η θηλώδης στοιβάδα και μέρος της δικτυωτής τότε μιλάμε για ένα βαθύ peeling που ενδείκνυται για την λύση προβλημάτων από την έντονη φωτογήρανση, βαθιές ουλές ακμής κ.λ.π. Μετά τη θεραπεία χρειάζεται το άτομο να μείνει στο σπίτι του για 10-12 ημέρες.

Αποτελέσματα χημικού peeling

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της απολέπισης το αποτέλεσμα είναι άμεσο. Ήδη την επόμενη εβδομάδα το δέρμα εμφανίζει μεγαλύτερη λάμψη. Σε ένα ήπιο peeling, το αποτέλεσμα θα κρατήσει περίπου 6-12 μήνες. Εφόσον η θεραπεία εναληφθεί μέσα στους πρώτους 3 μήνες, το αποτέλεσμα θα διαρκέσει ακόμα περισσότερο.

Σε πιο βαθύ peeling τα αποτελέσματα αργούν περισσότερο να φανούν, αλλά διαρκούν και περισσότερο. Κάποια συγκεκριμένα προβλήματα όπως το μέλασμα (καφέ κηλίδες του δέρματος) μπορεί να χρειαστούν περισσότερες θεραπείες προκειμένου να εξαλειφθούν τελείεως.


Σχόλια

 1. Αφροδίτη Λέει: Ιούνιος 27, 2021 at 4:51 πμ

  Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι να κάνω χημικό peeling άμεσα ωστόσο με προβληματίζει το γεγονός ότι διανύουμε τους καλοκαιρινούς μήνες, πράγμα που συνεπάγεται έντονη ηλιοφάνεια. Θα μπορούσατε να μου στείλετε εάν τα χημικά peeling είναι απαγορευτικά τους καλοκαιρινούς μήνες;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούλιος 14, 2021 at 8:39 πμ

   Καλό είναι να αποφεύγουμε τις θεραπείες δέρματος τους καλοκαιρινούς μήνες

 2. ΣΤΑΥΡΟΣ Λέει: Μάιος 25, 2020 at 11:56 μμ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΟΥΛΕΣ ΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ?

 3. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ TCA CROSS;(ENΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ)

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Σεπτέμβριος 5, 2019 at 6:11 μμ

   Για το κόστος της θεραπείας TCA Cross θα χρειαστεί να στείλετε μερικές φωτογραφίες στο email μας για να εκτιμήσουμε την έκταση, καθώς και το είδος της θεραπείας που είναι καταλληλότερη.

 4. Γειά σας, ποια πιστεύετε ότι είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για ice pick scars(έχω στο μέτωπο)καθώς και για box scars(μάγουλα); Ποιό το ποσοστό επιτυχίας τους ;ευχαριστώ!

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Αύγουστος 19, 2019 at 1:59 μμ

   Όι ουλές ακμής αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά με fractional RF, δηλαδή microneedling με ραδιοσυχνότητες. Συνδυαστικά σε πιο μεγάλες ουλές εφαρμόζεται subcicion με βελόνα και σε άλλες TCA peel, είτε τοπικά ως TCA cross, είτε για όλο το πρόσωπο

 5. Καλησπέρα. Πρόσφατα εκανα χημικό πιλινγκ και πραγματι καθαρισε απο θέμα σπυριών το δερμά μου! Αρχικά ειχα φλούδα, κρούστα κλπ. Μετά ομως απο λίγες μερες ομως μου εχουν δημιουργηθει καφε κηλιδες που δεν ειχα ποτε! Χρησιμοποιώ αναπλαστικές και αποχρωματιστικες κρεμες ΄!Υπάρχει περίπτωση αυτες οι καφε κηλιδες να μεινουν για πάντα; Είμαι 24!

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Απρίλιος 10, 2019 at 10:54 πμ

   Χρειάζεται μεγάλη προστασία από τον ήλιο μετά από χημικό peeling. Εάν δεν υπάρξει έκθεση στον ήλιο δεν εμφανίζονται κηλίδες.

 6. γεια σας, κανετε needling RF στην Αθηνα, και αν ναι ποιο είναι το κόστος σας παρακαλώ, επισης κάνετε τη θεραπεία TCA Cross

  Ευχαριστώ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Απρίλιος 10, 2019 at 10:58 πμ

   Δυστυχώς το RF needling γίνεται μόνο στη Θεσσαλονίκη. TCA cross μπορεί αν γίνει και στην Αθήνα. Για λεπτομέρειες και ραντεβού καλύτερα να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά.

 7. Γεια σας. Ήθελα να ρωτήσω αν κάνετε τη θεραπεία tca cross παρακαλώ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Απρίλιος 4, 2019 at 1:32 μμ

   Κάνουμε TCA cross όταν υπάρχει η κατάλληλη ένδειξη. Εκτός από το TCA, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές για τις βαθιές ουλές ακμής, όπως το subcision, needling RF, fillers κτλ. Το TCA cross είναι για συγκεκριμένο τύπο ούλων.

 8. Ειρηνη Λέει: Μάρτιος 1, 2019 at 2:32 μμ

  Πριν απο δυο μηνες εκανα χημικο πηλινγκ με γλυκολικο οξυ,το δερμα σου ξεφλουδισε 3 φορες αλλα τα σημαδια παραμενουν και ειναι σχεδον σε ολο το προσωπο.Εχω απογοητευτει πολυ.Αν ηξερα οτι μετα απο αυτο θα ειχα πολυ περισσοτερα σημαδια δεν θα το εκανα ποτε

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάρτιος 4, 2019 at 7:13 μμ

   Το Peeling δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη θεραπεία για σημάδια ακμής. Υπάρχουν πιο αποδοτικές θεραπείες όπως Fraxel, RF-Needling κτλ. Το peeling βοηθάει μόνο την επιφάνεια του δέρματος ώστε να γίνει πιο λαμπερή.

 9. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λέει: Φεβρουάριος 24, 2019 at 2:44 πμ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
  ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΠΙΛΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΑΚΜΗ, ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗΜΑ;

  ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 4 FRACTIONAL LASER ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΙΛΙΝΓΚ ΜΕ TCA ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΔΩ ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Φεβρουάριος 26, 2019 at 6:24 μμ

   Το peeling βελτιώνει λίγο την επιδερμίδα αλλά όχι θα βαθιά σημάδια. Η κοινώς πιο αποδεκτή θεραπεία για τις ουλές ακμής είναι το needling RF, δηλαδή μικροβελόνες που εκπέμπουν ραδιοσυχνότητες στο επιθυμητό βάθος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...