logo
Therapeies-Proswpou_ualouroniko

Υαλουρονικό Οξύ


Ενέσιμο υαλουρονικό οξύ

Αυξητική Στήθους

Με το υαλουρονικό οξύ μπορούμε να προσφέρουμε πολλές θεραπείες του προσώπου. Για παράδειγμα:

 • Γέμισμα ρυτίδων του προσώπου (πχ ρινοπαρειακές αύλακες)
 • Εσωτερική υποστήριξη ρυτίδων (πχ ρυτίδες μαριονέτας στα πλάγια του στόματος)
 • Αύξηση άνω ή κάτω χειλιών
 • Αύξηση ζυγωματικών, πηγουνιού
 • Γέμισμα στα μάγουλα ή σε άλλες περιοχές που εμφανίζουν ατροφία
 • Λίφτινγκ προσώπου με υαλουρονικό οξύ (liquid face lift)
 • Διόρθωση στα αυλάκια κάτω από το βλέφαρο (tear trough)
 • Προσαρμοσμένες θεραπείες
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές του υαλουρονικού μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Για ποιούς είναι κατάλληλη η θεραπεία

Το υαλουρoνικό είναι ένα απόλυτα ασφαλές υλικό που δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες παρενέργειες. Η θεραπείες που εφαρμόζουμε αφορούν στο ενέσιμο υαλουρονικό οξύ. Μετά την έγχυσή του παραμένει στο σώμα για περίπου 10-14 μήνες. Μετά από τον χρονικό διάστημα αυτό ο οργανισμός το διασπά και το απορροφάει.

Με το ενέσιμο υαλουρονικό μπορούν να διορθωθούν διάφορα σημεία γήρανσης του προσώπου ή να ενισχυθούν κάποια χαρακτηριστικά. Στα σωστά χέρια η ενέσιμη θεραπεία μπορεί να συμπληρώσει άριστα τη παλέτα της αντιγήρανσης, προσφέροντας ποικίλες εναλλακτικές ή τονώνοντας ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα κάποιων επεμβάσεων.

Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς με θεραπείες υαλουρονικού. Σε νεότερες ηλικίες γενικότερα προσανατολίζεται η θεραπεία στο να τονίσει κάποια χαρακτηριστικά, όπως τα χείλη ή τα ζυγωματικά. Σε πιο προσωρημένες ηλικίες η θεραπεία αποσκοπεί στο να αποκτήσουμε νεανικότερη εικόνα στο πρόσωπο.

Τεχνικές

Το πρόσωπο χωρίζεται σε τμήματα και κάθε περιοχή αναλύεται ξεχωριστά, προκειμένου να εντοπιστούν όλες οι τυχόν ατέλειες ξεχωριστά. Με βάση κάποια σημεία του προσώπου σχεδιάζουμε τις οδηγές γραμμές, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να ολοκληρώσουμε την ανάλυση και να διαπιστώσουμε τυχόν ασυμμετρίες που υπάρχουν στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια των γραμμών αυτών γίνεται η έγχυση του κατάλληλου υαλουρονικού στο σημείο που χρειάζεται ενίσχυση.  Η θεραπεία αποσκοπεί στο να αφαιρεθούν ρυτίδες από τη μία και να ενισχυθούν σημεία χαλάρωσης από την άλλη. Εκτός αυτού, το υαλουρονικό χρησιμοποιείται για ενίσχυση ορισμένων χαρακτηριστικών του προσώπου.

Προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο κατά την ενέσιμη θεραπεία χρησιμοποιούμε μια ειδική αναισθητική κρέμα η οποία εφαρμόζεται πριν κάθε θεραπεία. Επίσης το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιούμε έχει συμπληρωματικές αναισθητικές ουσίες, οι οποίες μειώνουν ακόμα περισσότερο τον πόνο.

Σε περιοχές όπως τα μάγουλα, ο λαιμός και τα μάτια χρησιμοποιούμε τα λεγόμενα skin boosters, δηλαδή ενέσιμο υαλουρονικό το οποίο έχει τριπλή δράση. Πρώτον ενισχύει την ενυδάτωση του δέρματος και βελτιώνει την ελαστικότητά του. Δεύτερον, με τη σωστή έγχυση επιτυγχάνεται μείωση της χαλάρωσης (liquid face lift) και τέλος σε απώτερο χρόνο διεγείρει την παραγωγή ενδογενούς κολλαγόνου και βλαστοκυττάρων, δίνοντας ακόμα πιο νεανική εμφάνιση στο δέρμα του προσώπου.

Στην περίπτωση των χειλιών και του στόματος, μπορούμε να προσαρμόσουμε τη θεραπεία προκειμένου να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορούμε να διορθώσουμε τη γωνία του στόματος, να μειώσουμε τις ψιλές ρυτίδες του πάνω χείλους, να τονίσουμε το περίγραμμα των χειλιών, να αυξήσουμε το μέγεθος των χειλιών ή να μειώσουμε τις λεπτές κάθετες γραμμώσεις των χειλιών.

Χρησιμοποιούμε προηγμένες τεχνικές και εγκεκριμένα υλικά για ένα ασφαλές αποτέλεσμα με διάρκεια και φυσικότητα.

Το υαλουρονικό από τα μάτια του πλαστικού χειρουργού

Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τι ακριβώς είναι το υαλουρονικό και που χρησιμεύει, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε εν συντομία τι ανάλυση γίνεται στο πρόσωπο του κάθε ατόμου που πρόκειται να υποβληθεί σε κάποια θεραπεία αντιγήρανσης με υαλουρονικό και πώς ακριβώς προκύπτουν οι προτεινόμενες θεραπείες.

Η κυρία αυτή εμφανίσει ήπια σημάδια γήρανσης του μετώπου, σχετικά έντονες ρινοπαρειακές αύλακες, άδειασμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια και στα ζυγωματικά. Επίσης έχει ήπια χαλάρωση στη γνάθο και το λαιμό

Με κόκκινο οι δυναμικές και οι μόνιμες ρυτίδες του προσώπου. Με πράσινο τα σημεία απώλειας όγκου και χαλάρωσης λόγω βαρύτητας

Τα σημεία που πρέπει να χρειάζεται να γίνει έγχυση υαλουρονικού. Οι τελείες δείχνουν την περιοχή δράσης των skin boosters. Με γραμμές είναι οι ρυτίδες που χρειάζονται γέμισμα και στήριξη. Στα υπόλοιπα σημεία χρειάζεται αποκατάσταση του όγκου

Μετά τη θεραπεία με υαλουρονικό

Αμέσως μετά τη θεραπεία γίνεται μαλακό μασάζ με ειδική κρέμα, η οποία ανακουφίζει ακόμα περισσότερο το δέρμα και μειώνει το ενδεχόμενο οίδημα. Συνήθως δεν υπάρχουν σημάδια μετά τη θεραπεία και τα περισσότερα άτομα επιστρέφουν αμέσως στις καθημερινές δραστηριότητες και στην εργασία.

Ανάλογα με τη θεραπεία που εφαρμόζεται, μπορεί να χρειαστούν 2 εως 5 μέρες ώστε το υαλουρονικό να προσλάβει αρκετό νερό και να λάβει το τελικό του σχήμα. Δεν υπάρχει πόνος και οι επιπλοκές είναι πολύ σπάνιες.

Σε κάποιες θεραπείες ακολουθούνται άλλα πρωτόκολλα και γίνεται σταδιακή έγχυση του υλικού σε διάστημα 3 μηνών, ώστε το αποτέλεσμα να διαρκέσει για έναν χρόνο.

Αποτελέσματα θεραπείας με υαλουρονικό

Η θεραπεία με υαλουρονικό διαρκεί περίπου 10-14 μήνες. Ωστόσο σε κάποιες περιοχές όπως στα χείλη, λόγω της κινητικότητας και του φυσικού ενζύμου υαλουρονιδάση η δράση του υαλουρονικού ειναι συνήθως πιο βραχεία, περίπου 6-8 μήνες.

Η τοποθέτηση του υλικού γίνεται σε συγκεκριμένη ποσότητα και με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην παραμορφωθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι πάντα φυσικό.

Συχνές Ερωτήσεις FAQ

Ποιο είναι το κόστος του υαλουρονικού

Το κόστος θεραπείες με υαλουρονικό εξαρτάται πάντα από την ποσότητα του προϊόντος που απαιτείται για την κάθε περίπτωση, καθώς και από την πολυπλοκότητα της εκάστοτε θεραπείας. Δεδομένου ότι τα πιστοποιημένα και ασφαλή  υαλουρονικά είναι προϊόντα που έχουν υψηλό κόστος, προσπαθούμε πάντα να μη σπαταλάμε ποσότητες των υλικών αυτών άσκοπα και χρησιμοποιούμε πάντα το κατάλληλο για την περιοχή υαλουρονικό που θα μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μπορεί η θεραπεία με υαλουρονικό να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες;

Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να συνδυάσουμε διαφορετικές θεραπείες, για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, όπως το υαλουρονικό, το μπότοξ, τη μεσοθεραπεία, το λίφτινγκ με νήματα κτλ. Ωστόσο, καλό είναι να γίνονται οι αλλαγές βήμα βήμα, προκειμένου να μην αλλάξουμε ριζικά τις αναλογίες του προσώπου.

Υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν ανωμαλίες ή κοκκιώματα μετά το υαλουρονικό;

Τα κοκκιώματα είναι καταστάσεις που ανήκουν στο παρελθόν, πριν καθιερωθεί το υαλουρονικό για τη θεραπεία των ρυτίδων του προσώπου. Το υαλουρονικό είναι απόλυτα βιοσυμβατό ως υλικό και σπανιότατα μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές ή άλλες αντιδράσεις. Βασική προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιείται υαλουρονικό υψηλής καθαρότητας χωρίς χημικές προσμίξεις, όπως είναι αυτά των εταιρειών Restylane, Juvederm κτλ. Εφόσον γίνει η έγχυση του σωστού υλικού στο σωστό βάθος, ανωμαλίες δεν υπάρχουν.


Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. Εχω βαθουλωμα και πρυξιμο στα ματια τι θεραπεια μου προτεινετε και επισης αν μπορω να αναπληρωσω τον ογκο στα μαγουλα

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Φεβρουάριος 11, 2019 at 6:53 μμ

   Για τέτοια προβλήματα είναι προτιμότερο να κανονίσουμε μια συνάντηση για να εκτιμήσουμε τι ακριβώς χρειάζεται από κοντά.

 2. Για έντονες ρυτιδες και σακουλες κάτω από τα ματια,τι κάνουμε θεραπεία με βουτολινική τοξίνη (μποτο x) η υαλουρονικο? Στο μέτωπο, πιγούνι ,μεσοφρυο και ρινοπαροιακες επίσης. Τα νήματα μπαίνουν στις αντίστοιχες περιοχές? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Οκτώβριος 24, 2018 at 6:26 μμ

   Στις σακούλες κάτω από τα μάτια μπορούμε να δουλέψουμε συνδυαστικά, με υαλουρονικό, μπότοξ, laser κτλ. Στο μέτωπο και το μεσόφρυο συνήθως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με μπότοξ, ενώ στις ρινοπαρειακές μπορεί πάλι να συνδυαστεί υαλουρονικό με νήματα. Στα μάτια και στο μέτωπο τα νήματα δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο άλλες τεχνικές.

 3. Για να φαίνονται ξεκούραστα τα μάτια μου και να φυγουν οι συλακωσεις το υαλουρονικο κανει; κόστος; δεν ειναι ιδιατερα εντονες οι αυλακωσεις

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Σεπτέμβριος 28, 2018 at 12:42 μμ

   Στα κάτω βλέφαρα μπορεί να τοποθετηθεί υαλουρονικό στο αυλάκι που υπάρχει κάτω από το βλέφαρο ακριβώς, ώστε να φαίνεται πιο επίπεδο. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για να πετύχουμε το αποτέλεσμα αυτό, είτε με σκληρό υαλουρονικό στο tear trough, είτε με μαλακό στο SOOF. Το κόστος εξαρτάται από την επιλογή του υλικού και την ποσότητα και είναι εξατομικευμένο.

 4. Μαιρα Λέει: Μάιος 17, 2018 at 12:41 μμ

  Βαζεται υαλουρονικο στους γλουτους?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 17, 2018 at 4:16 μμ

   Παλαιότερα χρησιμοποιούσαμε το Macrolane για αύξηση στους γλουτούς, ωστόσο το υλικό αυτό έχει αποσυρθεί. Ένα νέο υλικό που κυκλοφόρησε στην Αμερική δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην Ευρώπη. Προσοχή, διότι ένα ακατάλληλο υλικό μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στους γλουτούς

 5. Ευαγγελία Λέει: Ιανουάριος 24, 2018 at 11:03 μμ

  Το ενεσιμο juvederm για τα χείλη ποσα cc ειναι? Μου έχει πει γιατρός ότι απο 1 το μείωσαν σε 0,8 και πρόσφατα σε 0,6cc, ενω η τιμη παρεμεινε ιδια. Αληθεύει?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιανουάριος 25, 2018 at 7:20 πμ

   Το υλικό της Juvederm για τα χείλη ονομάζεται Ultra Smile και ανέκαθεν, από τότε που κυκλοφόρησε υπάρχει σε συσκευασία με δύο σύριγγες στο κουτί, από 0,55ml η καθεμία. Συνολικά δηλαδή είναι ανά σύριγγα 0,5ml και ανά κουτί 1ml. Το κόστος αγοράς από την επίσημη αντιπροσωπεία δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα, διαφοροποιείται μόνο εάν προμηθευτεί κανείς από άλλους προμηθευτές. Το κόστος της αύξησης στα χείλη με υαλουρονικο εξαρτάται από το πώς κοστολογεί ο κάθε ιατρός τη δουλειά του.

 6. Κανετε υαρουλονικο και στο στηθος?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιανουάριος 18, 2018 at 9:50 μμ

   Η έγχυση υαλουρονικου στο στήθος έχει καταργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια διότι αποδείχθηκε επικίνδυνη. Το υλικό που είχε χρησιμοποιηθεί παλαιότερα, το Macrolane, έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία. Ο μόνος ασφαλής τρόπος αυξητικής στήθους, εκτός από προθέσεις σιλικόνης είναι με αυτολογο λίπος.

 7. Οταν υπαρχουν εντονοι μαυροι κυκλόι εκ γενετης …το υαλουρονικο μπορει να δωσει την λυση η να βελτιωσει στο μεγιστο το αποτελεσμα

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιανουάριος 8, 2018 at 11:37 πμ

   Οι μαύροι κύκλοι βελτιώνονται σημαντικά με το υαλουρονικό, ενώ μπορούν να γίνουν και συνδυαστικές θεραπείες για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

 8. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ με τι συνδιαζειαζεται?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Δεκέμβριος 20, 2017 at 6:20 μμ

   Το ενέσιμο υαλουρονικό στο πρόσωπο μπορεί να συνδυαστεί με πολλές άλλες θεραπείες, όπως για παράδειγμα με μπότοξ, νήματα. Δε συνιστάται ο συνδυασμός με θεραπείες που χρησιμοποιούν ενέργεια, όπως laser, ραδιοσυχνότητες κτλ.

 9. Αγγελική Λέει: Νοέμβριος 22, 2017 at 9:21 μμ

  Το πρήξιμο μετά την τοποθέτηση υαλουρονικού πόσο διαρκεί?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Νοέμβριος 23, 2017 at 10:31 πμ

   Συνήθως δεν υπάρχει καθόλου πρήξιμο στις βαθειές εγχύσεις υαλουρονικού. Στις πιο επιφανειακές εξαρτάται από το πόσο υδρόφιλο είναι το υλικό και μπορεί να κρατήσει από μερικές μέρες μέχρι μία εβδομάδα. Σε περίπτωση που το πρήξιμο κρατήσει περισσότερο, πιθανότατα δεν οφείλεται σε οίδημα αλλά σε άλλα αίτια, όπως αιμάτωμα, φλεγμονή, κακή έγχυση ή μετακίνηση του υλικού.

 10. Αγγελική Δ. Λέει: Νοέμβριος 20, 2017 at 12:54 πμ

  Γίνεται στην πρωτη επίσκεψη στο ιατρείο να γίνει αμεσως και η τοποθέτηση του υαλουρονικου? (στα χείλη )

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Νοέμβριος 20, 2017 at 6:42 μμ

   Εφόσον γίνει συννενόηση από πριν μπορεί φυσικά να γίνει αμέσως η τοποθέτηση υαλουρονικού στα χείλη. Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 5 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...