logo
Therapeies-Proswpou_ualouroniko

Υαλουρονικό Οξύ


Ενέσιμο υαλουρονικό οξύ

Αυξητική Στήθους

Με το υαλουρονικό οξύ μπορούμε να προσφέρουμε πολλές θεραπείες του προσώπου. Για παράδειγμα:

 • Γέμισμα ρυτίδων του προσώπου (πχ ρινοπαρειακές αύλακες)
 • Εσωτερική υποστήριξη ρυτίδων (πχ ρυτίδες μαριονέτας στα πλάγια του στόματος)
 • Αύξηση άνω ή κάτω χειλιών
 • Αύξηση ζυγωματικών, πηγουνιού
 • Γέμισμα στα μάγουλα ή σε άλλες περιοχές που εμφανίζουν ατροφία
 • Λίφτινγκ προσώπου με υαλουρονικό οξύ (liquid face lift)
 • Διόρθωση στα αυλάκια κάτω από το βλέφαρο (tear trough)
 • Προσαρμοσμένες θεραπείες
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές του υαλουρονικού μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Για ποιούς είναι κατάλληλη η θεραπεία

Το υαλουρoνικό είναι ένα απόλυτα ασφαλές υλικό που δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες παρενέργειες. Η θεραπείες που εφαρμόζουμε αφορούν στο ενέσιμο υαλουρονικό οξύ. Μετά την έγχυσή του παραμένει στο σώμα για περίπου 10-14 μήνες. Μετά από τον χρονικό διάστημα αυτό ο οργανισμός το διασπά και το απορροφάει.

Με το ενέσιμο υαλουρονικό μπορούν να διορθωθούν διάφορα σημεία γήρανσης του προσώπου ή να ενισχυθούν κάποια χαρακτηριστικά. Στα σωστά χέρια η ενέσιμη θεραπεία μπορεί να συμπληρώσει άριστα τη παλέτα της αντιγήρανσης, προσφέροντας ποικίλες εναλλακτικές ή τονώνοντας ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα κάποιων επεμβάσεων.

Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς με θεραπείες υαλουρονικού. Σε νεότερες ηλικίες γενικότερα προσανατολίζεται η θεραπεία στο να τονίσει κάποια χαρακτηριστικά, όπως τα χείλη ή τα ζυγωματικά. Σε πιο προσωρημένες ηλικίες η θεραπεία αποσκοπεί στο να αποκτήσουμε νεανικότερη εικόνα στο πρόσωπο.

Τεχνικές

Το πρόσωπο χωρίζεται σε τμήματα και κάθε περιοχή αναλύεται ξεχωριστά, προκειμένου να εντοπιστούν όλες οι τυχόν ατέλειες ξεχωριστά. Με βάση κάποια σημεία του προσώπου σχεδιάζουμε τις οδηγές γραμμές, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να ολοκληρώσουμε την ανάλυση και να διαπιστώσουμε τυχόν ασυμμετρίες που υπάρχουν στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια των γραμμών αυτών γίνεται η έγχυση του κατάλληλου υαλουρονικού στο σημείο που χρειάζεται ενίσχυση.  Η θεραπεία αποσκοπεί στο να αφαιρεθούν ρυτίδες από τη μία και να ενισχυθούν σημεία χαλάρωσης από την άλλη. Εκτός αυτού, το υαλουρονικό χρησιμοποιείται για ενίσχυση ορισμένων χαρακτηριστικών του προσώπου.

Προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο κατά την ενέσιμη θεραπεία χρησιμοποιούμε μια ειδική αναισθητική κρέμα η οποία εφαρμόζεται πριν κάθε θεραπεία. Επίσης το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιούμε έχει συμπληρωματικές αναισθητικές ουσίες, οι οποίες μειώνουν ακόμα περισσότερο τον πόνο.

Σε περιοχές όπως τα μάγουλα, ο λαιμός και τα μάτια χρησιμοποιούμε τα λεγόμενα skin boosters, δηλαδή ενέσιμο υαλουρονικό το οποίο έχει τριπλή δράση. Πρώτον ενισχύει την ενυδάτωση του δέρματος και βελτιώνει την ελαστικότητά του. Δεύτερον, με τη σωστή έγχυση επιτυγχάνεται μείωση της χαλάρωσης (liquid face lift) και τέλος σε απώτερο χρόνο διεγείρει την παραγωγή ενδογενούς κολλαγόνου και βλαστοκυττάρων, δίνοντας ακόμα πιο νεανική εμφάνιση στο δέρμα του προσώπου.

Στην περίπτωση των χειλιών και του στόματος, μπορούμε να προσαρμόσουμε τη θεραπεία προκειμένου να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορούμε να διορθώσουμε τη γωνία του στόματος, να μειώσουμε τις ψιλές ρυτίδες του πάνω χείλους, να τονίσουμε το περίγραμμα των χειλιών, να αυξήσουμε το μέγεθος των χειλιών ή να μειώσουμε τις λεπτές κάθετες γραμμώσεις των χειλιών.

Χρησιμοποιούμε προηγμένες τεχνικές και εγκεκριμένα υλικά για ένα ασφαλές αποτέλεσμα με διάρκεια και φυσικότητα.

Το υαλουρονικό από τα μάτια του πλαστικού χειρουργού

Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τι ακριβώς είναι το υαλουρονικό και που χρησιμεύει, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε εν συντομία τι ανάλυση γίνεται στο πρόσωπο του κάθε ατόμου που πρόκειται να υποβληθεί σε κάποια θεραπεία αντιγήρανσης με υαλουρονικό και πώς ακριβώς προκύπτουν οι προτεινόμενες θεραπείες.

Η κυρία αυτή εμφανίσει ήπια σημάδια γήρανσης του μετώπου, σχετικά έντονες ρινοπαρειακές αύλακες, άδειασμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια και στα ζυγωματικά. Επίσης έχει ήπια χαλάρωση στη γνάθο και το λαιμό

Με κόκκινο οι δυναμικές και οι μόνιμες ρυτίδες του προσώπου. Με πράσινο τα σημεία απώλειας όγκου και χαλάρωσης λόγω βαρύτητας

Τα σημεία που πρέπει να χρειάζεται να γίνει έγχυση υαλουρονικού. Οι τελείες δείχνουν την περιοχή δράσης των skin boosters. Με γραμμές είναι οι ρυτίδες που χρειάζονται γέμισμα και στήριξη. Στα υπόλοιπα σημεία χρειάζεται αποκατάσταση του όγκου

Μετά τη θεραπεία με υαλουρονικό

Αμέσως μετά τη θεραπεία γίνεται μαλακό μασάζ με ειδική κρέμα, η οποία ανακουφίζει ακόμα περισσότερο το δέρμα και μειώνει το ενδεχόμενο οίδημα. Συνήθως δεν υπάρχουν σημάδια μετά τη θεραπεία και τα περισσότερα άτομα επιστρέφουν αμέσως στις καθημερινές δραστηριότητες και στην εργασία.

Ανάλογα με τη θεραπεία που εφαρμόζεται, μπορεί να χρειαστούν 2 εως 5 μέρες ώστε το υαλουρονικό να προσλάβει αρκετό νερό και να λάβει το τελικό του σχήμα. Δεν υπάρχει πόνος και οι επιπλοκές είναι πολύ σπάνιες.

Σε κάποιες θεραπείες ακολουθούνται άλλα πρωτόκολλα και γίνεται σταδιακή έγχυση του υλικού σε διάστημα 3 μηνών, ώστε το αποτέλεσμα να διαρκέσει για έναν χρόνο.

Αποτελέσματα θεραπείας με υαλουρονικό

Η θεραπεία με υαλουρονικό διαρκεί περίπου 10-14 μήνες. Ωστόσο σε κάποιες περιοχές όπως στα χείλη, λόγω της κινητικότητας και του φυσικού ενζύμου υαλουρονιδάση η δράση του υαλουρονικού ειναι συνήθως πιο βραχεία, περίπου 6-8 μήνες.

Η τοποθέτηση του υλικού γίνεται σε συγκεκριμένη ποσότητα και με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην παραμορφωθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι πάντα φυσικό.

Συχνές Ερωτήσεις FAQ

Ποιο είναι το κόστος του υαλουρονικού

Το κόστος θεραπείες με υαλουρονικό εξαρτάται πάντα από την ποσότητα του προϊόντος που απαιτείται για την κάθε περίπτωση, καθώς και από την πολυπλοκότητα της εκάστοτε θεραπείας. Δεδομένου ότι τα πιστοποιημένα και ασφαλή  υαλουρονικά είναι προϊόντα που έχουν υψηλό κόστος, προσπαθούμε πάντα να μη σπαταλάμε ποσότητες των υλικών αυτών άσκοπα και χρησιμοποιούμε πάντα το κατάλληλο για την περιοχή υαλουρονικό που θα μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μπορεί η θεραπεία με υαλουρονικό να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες;

Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να συνδυάσουμε διαφορετικές θεραπείες, για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, όπως το υαλουρονικό, το μπότοξ, τη μεσοθεραπεία, το λίφτινγκ με νήματα κτλ. Ωστόσο, καλό είναι να γίνονται οι αλλαγές βήμα βήμα, προκειμένου να μην αλλάξουμε ριζικά τις αναλογίες του προσώπου.

Υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν ανωμαλίες ή κοκκιώματα μετά το υαλουρονικό;

Τα κοκκιώματα είναι καταστάσεις που ανήκουν στο παρελθόν, πριν καθιερωθεί το υαλουρονικό για τη θεραπεία των ρυτίδων του προσώπου. Το υαλουρονικό είναι απόλυτα βιοσυμβατό ως υλικό και σπανιότατα μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές ή άλλες αντιδράσεις. Βασική προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιείται υαλουρονικό υψηλής καθαρότητας χωρίς χημικές προσμίξεις, όπως είναι αυτά των εταιρειών Restylane, Juvederm κτλ. Εφόσον γίνει η έγχυση του σωστού υλικού στο σωστό βάθος, ανωμαλίες δεν υπάρχουν.


Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. Νικολέτα Λέει: Σεπτέμβριος 9, 2021 at 4:01 πμ

  Υαλουρονικο στη μύτη για διόρθωση της αισθητικής της (καμπύλη) γίνεται; Και σε τι τιμές κυμαίνεται;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Σεπτέμβριος 13, 2021 at 1:30 μμ

   Μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις με υαλουρονικό στη μύτη, τόσο στην κορυφή, όσο και στη ράχη της μύτης προκειμένου να βελτιωθεί αισθητικά. Για το κόστος θα πρέπει να γίνει μια εκτίμηση από κοντά ή μια τηλεφωνική ενημέρωση.

 2. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ Λέει: Δεκέμβριος 6, 2020 at 11:44 μμ

  Καλησπέρα σας,
  Ενδιαφέρομαι για ενέσιμο υαλουρονικο για την περιοχή γύρω από τα μάτια και το μεσοφρυδο

  Δεν υπάρχει έντονο πρόβλημα, ηλικία 35
  Θα ήθελα να μου πείτε ένα εύρος τιμών για τις θεραπείες.

  Σας ευχαριστώ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Δεκέμβριος 9, 2020 at 5:22 μμ

   Για το μεσόφρυο και τα μάτια πιο αποτελεσματικό συνήθως είναι το μπότοξ, που λειτουργεί και προληπτικά σε αυτές τις ηλικίες, και όχι το υαλουρονικό. Όσον αφορά στα οικονομικά, δυστυχώς δεν επιτρέπεται να αναρτήσουμε το κόστος των ιατρικών πράξεων στο διαδίκτυο, οπότε είναι προτιμότερο να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά ή να ενημερωθείτε σχετικά από κοντά.

 3. Θελω να κανω ήπιο γεμισμα προσωπου με υαλουρονικο για ανορθωση πηγουνιου. και ηπιο γεμισμα χειλιων . θα χρειαστω δυο ειδων υαλουρονικα η με το ιδιο θα γεμισετε χειλη και μαγουλα;; Ευχαριστω

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 27, 2020 at 8:20 μμ

   Εξαρτάται από την ποσότητα που θα χρειαστεί. Εφόσον πρόκειται για μικρές αλλαγές στα χείλη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το ίδιο υλικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...