logo
Therapeies-Proswpou_lifting-nhmata

Λίφτινγκ με νήματα


Λίφτινγκ με νήματα

Αυξητική Στήθους

Το λίφτινγκ με νήματα είναι μια τεχνική μείωσης της χαλάρωσης του προσώπου χωρίς επέμβαση. Μπορούμε να επιτύχουμε:

 • Μείωση ρυτίδων
 • Βελτίωση της χαλάρωσης όπως στην κάτω γνάθο
 • Αποκατάσταση του οβάλ
 • Σύσφιξη του λαιμού
 • Ανόρθωση των φρυδιών
 • Αναδόμηση του χαμένου όγκου το προσώπου
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές του λίφτινγκ μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?Για ποιούς είναι κατάλληλη η θεραπεία λίφτινγκ με νήματα

Το λίφτινγκ με νήματα σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το λίφτινγκ προσώπου, ωστόσο είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για άτομα τα οποία έχουν χαλάρωση του προσώπου αλλά τους τρομάζει η σκέψη του χειρουγείου. Τα νήματα χρησιμεύουν σε περιπτώσεις όπου υπάρχει εντοπισμένη χαλάρωση στο πρόσωπο και το λαιμό, με κλασικό παράδειγμα τη χαλάρωση στη γνάθο. Η νέα γενιά νημάτων προσφέρει επίσης πολύ ικανοποιητικές λύσεις για τη χαλάρωση και πτώση των φρυδιών και του μετώπου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το αποτέλεσμα βελτιώνεται ακόμα περισσότερο όταν συνδυάζονται με υαλουρονικό, μπότοξ, peeling κτλ.

Διαθέτουμε επώνυμα νήματα από τη σειρά Aptos, για ένα ποιοτικό, φυσικό αποτέλεσμα. Έλατε να σχεδιάσουμε μαζί τη θεραπεία, με βάση τους στόχους και τις επιθυμίες σας.

Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη νημάτων που χρησιμοποιούμε για να διορθώσουμε τη χαλάρωση του προσώπου. Η πρώτη εκδοχή είναι τα νήματα COG, τα οποία είναι σχετικά εύκολα στην εφαρμογή τους, δεν απαιτούν χώρο χειρουργείου και είναι τελείως ανώδυνα. Η δεύτερη επιλογή είναι τα νήματα της APTOS, τα οποία μας επιτρέπουν να καθορίσουμε ακριβώς το “τράβηγμα” στο επιθυμητό σημείο. Η λέξη APTOS προέρχεται από την ελληνική λέξη Αντί- και Πτώση και ο τρόπος δράσης τους είναι αυτός ακριβώς, διόρθωση της πτώσης των μαλακών μορίων του προσώπου. Τα νήματα αυτά διαφέρουν κατά πολύ από τα νήματα COG, τόσο στη σύνθεσή τους, όσο και στη λειτουργία τους και στη διάρκεια του αποτελέσματος. Πρέπει να αναφερθεί ότι παρόλο που η μέθοδος αυτή προβάλλεται συχνά ως λίφτινγκ χωρίς χειρουργείο, η διαδικασία είναι ως ένα βαθμό μια χειρουργική πράξη και απαιτεί τοπική αναισθησία.

Νήματα COG

Τα νήματα αυτά διορθώνουν άμεσα τη χαλάρωση της περιοχής και προωθούν την κολλαγόνου εσωτερικά κάτω από το δέρμα, η οποία έμμεσα διορθώνει και προλαμβάνει τη χαλάρωση. Τα νήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλές περιοχές του προσώπου, όπως στο οβάλ του προσώπου, το λαιμό, τα μάγουλα κτλ. Ενδείκνυνται σε περιπτώσεις μικρής ως μέτριας χαλάρωσης, για άτομα που θέλουν να αποφύγουν το χειρουργείο ή επιθυμούν μια μικρή βελτίωση του προβλήματος.

Συνήθως χρειάζονται 2-3 νήματα ανά περιοχή. Στο σημείο που πρόκειται να εισέλθουν εφαρμόζεται τοπική αναισθησία, ώστε η διαδικασία να είναι τελείως ανώδυνη. Η μέθοδος συνδυάζεται τέλεια με άλλες θεραπείες αντιγήρανσης του προσώπου, όπως το μπότοξ, το υαλουρονικό κτλ.

APTOS Excellence Visage

Η σειρά Visage της Aptos προσφέρει μια ενδιάμεση λύση μεταξύ του χειρουργικού και του απλού νήματος, με πολύ καλύτερα αποτελέσματα από αυτά των COG. 

Αρχικά γίνεται λεπτομερής ανάλυση του προσώπου, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η διαδικασία θα προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια σχεδιάζεται η κατεύθυνση στην οποία θα τοποθετηθούν τα νήματα. Ανάλογα με την περίπτωση θα τοποθετηθούν από 8-10 νήματα ανά περιοχή χαλάρωσης.

 

 

Μετά την τοπική αναισθησία εισέρχεται η κάνουλα με το νήμα, στην κατεύθυνση που σχεδιάστηκε. Το νήμα τοποθετείται, ρυθμίζεται η επιθυμητή τάση στο δέρμα και η κάνουλα αφαιρείται. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να τοποθετηθούν όλα τα νήματα.

Χειρουργικά Νήματα APTOS

Μια ειδική κατηγορία νημάτων είναι τα χειουργικά νήματα της APTOS. Η τοποθέτησή τους απαιτεί εξειδικευμένους χειρισμούς και πραγματοποιείται μόνο από ιατρούς με πιστοποιητικά εκπαίδευσης για τα νήματα αυτά με άσηπτη τεχνική και με τοπική αναισθησία.

 

Το μεγάλο πλεονέκτημα των νημάτων της APTOS είναι, ότι εφόσον τοποθετηθούν σωστά, έχουν ένα αποτέλεσμα που κρατάει 2-3 χρόνια, ή και περισσότερο για ορισμένες κατηγορίες νημάτων. Το νήμα επιλέγεται ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε να διορθώσουμε και κατόπιν τοπικής αναισθησίας εισέρχεται κάτω από το δέρμα με την ειδική βελόνα που είναι ενσωματωμένη πάνω στο νήμα. Ανάλογα με τον τύπο του νήματος, αυτό είτε στερεώνεται  σε κάποιο σταθερό σημείο του προσώπου όπως η περιοχή πίσω από το αυτί, ή σταθεροποιεί από μόνο του τους ιστούς χάρη στα ειδικά αγκιστράκια που έχει κατά μήκος του.

Μετά το λίφτινγκ με νήματα

Στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται τα νήματα COG, υπάρχει άμεση ανάρρωση και σχεδόν μηδενικές μελανιές και πρήξιμο. Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε αυτή τη διαδικασία μπορούν την ίδια μέρα να επιστρέψουν στην εργασία τους χωρίς να φαίνεται κάποιο σημάδι. Ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα εγκαθίσταται 3-5 ημέρες αργότερα και ενισχύεται μέχρι τον πρώτο μήνα περίπου μετά τη θεραπεία.

Μετά το λίφτινγκ με χειρουργικά νήματα χρειάζεται συνήθως 1-2 εβδομάδες μέχρι να υποχωρήσουν τελείως το πρήξιμο και οι τυχόν μελανιές από το πρόσωπο, αν και η έξοδος από το σπίτι είναι συνήθως δυνατή 2-3 μέρες μετά. Το αποτέλεσμα με τα χειρουργικά νήματα είναι άμεσο, ωστόσο υπάρχει συνεχής βελτίωση της χαλάρωσης μέχρι τον τρίτο μήνα. Τα νήματα είναι βιοσυμβατά δεν προκαλούν αντιδράσεις. Ουλές δεν υπάρχουν.

Αποτελέσματα λίφτινγκ με νήματα

Τα νήματα PDO απορροφώνται σε ένα διάστημα περίπου 2-3 μηνών αλλά η δράση του συνεχίζει και μετά, χάρη στην παραγωγή ενδογενούς κολλαγόνου. Συνήθως το αποτέλεσμα κρατάει για 6 μήνες μέχρι 1 χρόνο, ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης που υπήρχε. Σε γενικές γραμμές τα νήματα χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά σε άλλες θεραπείες, όπως το υαλουρονικό και το μπότοξ, όταν θέλουμε να βελτιώσουμε κάποια μεμονωμένη και σχετικά μικρή χαλάρωση του προσώπου.

Όλα τα νήματα που χρησιμοποιούμε έχουν άμεσο αποτέλεσμα, ενώ αρχικά γίνεται μια υπερβολική διόρθωση της χαλάρωσης, δεδομένου ότι μετά από μερικές εβδομάδες ένα μικρό μέρος του τραβήγματος χάνεται. Το αποτέλεσμα εφόσον τοποθετηθουν σωστά κρατάει περίπου 1 με 2μιση χρόνια, ανάλογα με τον τύπο νήματος και το βαθμό χαλάρωσης.  Όταν η χαλάρωση είναι πιο εκτεταμένη, προτιμούμε τη λύση του λίφτινγκ προσώπου, το οποίο θα μας δώσει πιο ολοκληρωμένη και μακρόχρονη λύση.


Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. Θα ήθελα να μάθω αν τα νήματα aptos χρησιμοποιούνται και σε περιπτώσεις ανόρθωσης φρυδιών για το λεγόμενο fox eye lift καθώς θα με ενδιέφερε να κάνω. Κι επίσης αν η τιμή τους είναι προσιτή.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Σεπτέμβριος 12, 2020 at 7:27 πμ

   Για τις τεχνικές fox eye και cat eye παραδοσιακά χρησιμοποιούνται χειρουργικές τεχνικές όπως η κανθοπλαστική και η κανθοπηξία, το ενδοσκοπικό ή κροταφικό λίφτ μετώπου/ φρυδιών και η βλεφαροπλαστική. Με τα νήματα Aptos μπορούμε να επέμβουμε εναλλακτικά στην περιοχή του κροτάφου, προκειμένου να σηκώσουμε τη γωνία του φρυδιού. Το κόστος μπορεί να είναι από χαμηλό ως και σχετικά υψηλό, ανάλογα με το νήμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Η διάρκεια είναι 6-12 μήνες ανάλογα με το νήμα και συνήθως το συνδυάζουμε με μποτοξ για να παρατείνουμε το αποτέλεσμα.

 2. Έχω ιστορικό ΣΕΛ σε πλήρη ύφεση εδώ και 15 χρόνια. Δεν λαμβάνω καμία φαρμακευτική αγωγή. Μπορώ να κάνω κάνω νήματα; σημείωση ότι έχω κάνει αυξητική στήθους χωρίς κανένα πρόβλημα
  Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

  Αγγελική

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Σεπτέμβριος 3, 2020 at 6:17 μμ

   Εφόσον τα συμπτώματα είναι σε ύφεση δεν τίθεται κανένα θέμα. Το μόνο που δρα κάπως ανασταλτικά στην ενσωμάτωση των νημάτων είναι η κορτιζόνη.

 3. Καλησπέρα σας! Ήθελα να ρωτήσω αν τα νήματα APTOS ενδείκνυνται και για ανόρθωση μαστών ή αφορούν μόνο στο πρόσωπο. Εφόσον δεν ενδείνκνυνται, υπάρχει μη χειρουργική εναλλακτική;

  Ευχαριστώ πολύ!

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Αύγουστος 27, 2020 at 6:56 μμ

   Υπάρχει τεχνική ανόρθωσης των μαστών με νήματα της Aptos, ωστόσο έχει νόημα μόνο για μικρούς σχετικά μαστούς με ήπια χαλάρωση. Μη επεμβατικές εναλλακτικές δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές.

 4. Κωνσταντίνα Λέει: Μάιος 13, 2020 at 1:24 μμ

  Καλησπέρα, σε άτομο με νοσο Crohn ενδείκνυται η θεραπεία με νήματα;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 14, 2020 at 5:28 μμ

   Δεν υπάρχει κάποια σοβαρή αντένδειξη, εκτός από τις περιπτώσεις που βρίσκονται σε έξαρση. Σε προηγούμενα περιστατικά με αυτοάνοσα που χρησιμοποιήσαμε νήματα δεν προέκυψαν προβλήματα.

 5. Χαίρεται! Με ενδιαφέρουν να κάνω τα νήματα Apros στα μάγουλα και στο οβάλ μου. Μπορώ να μαθω τιμή για αυτά τα σημεία;
  Ευχαριστώ!

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Δεκέμβριος 2, 2019 at 8:51 πμ

   Προκειμένου να γίνει επαρκής διόρθωση στα μάγουλα και το οβάλ του προσώπου με νήματα Aptos χρειάζεται να γίνει επιλογή τεχνικής και υλικών ανάλογα με την ηλικία, το βαθμό χαλάρωσης και την ποιότητα του δέρματος. Για το λόγο αυτό το κόστος δεν είναι σταθερό και σε κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένο. Θα ήταν προτιμότερο να στείλετε μερικές φωτογραφίες στο email η να κανονίσουμε να βρεθούμε από κοντά για μια σωστή εκτίμηση.

 6. Εβαλα νηματα τον Ιουλιο, στα μαγουλα, για διορθωση του οβαλ, περαν του πονου μετα, δεν μπορουσα να φαω, να κοιμηθω, ειδικα το ενα μαγουλο πονουσε για 2 μηνες. Εχθες ενιωσα ενοχληση στο εσωτερικο του δηλαδη μεσα στο στομα, κ εχει φυγει το νημα, απο την θεση του κ με τρυπαει σαν βελονιτσα, μετα απο προσπαθεια να φαω, μετακινηται ενα μερος του προσωπου κ τραβιεται πισω κ παραποιει ολο το πλαινο. Με ελαφριες κινησεις γιατι ποναει το μετακινω κανοντας μασαζ. Εχω φρικαρει

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Οκτώβριος 14, 2019 at 10:33 πμ

   Εφόσον υπάρχει τέτοιου είδους αντίδραση στα νήματα και ειδικά αφού μετακινήθηκε και τσιμπάει κάτω από το δέρμα, το συγκεκριμένο νήμα καλό θα ήταν να αφαιρεθεί. Αν δεν αφαιρεθεί εγκαίρως, υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθεί κοκκίωμα στο σημείο που τσιμπάει.

 7. Κατερίνα Λέει: Μάρτιος 14, 2019 at 8:07 μμ

  Πριν δύο μήνες ήρθα και εφαρμόσαμε νηματα cog ,άμεσο και άψογο αποτέλεσμα!
  Ευχαριστώ που γιατρέ!

 8. Κατερινα Λέει: Μάρτιος 14, 2019 at 8:04 μμ

  Πριν δύο μήνες ήρθα και εφαρμόσαμε νήματα cog,άμεσο και άψογο αποτέλεσμα σε λιγότερο από 10 λεπτά !
  Ευχαριστώ πολύ γιατρέ !

 9. Μαρίλια Παπαδοπούλου Λέει: Οκτώβριος 8, 2018 at 10:14 μμ

  Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ιδίως στο πρώτο τρίμηνο μπορεί να γίνει εφαρμογή των νημάτων APTOS?Υπάρχει κίνδυνος κι επιπλοκή για το έμβρυο?Από την περιγραφή στην ιστοσελίδα σας φαίνονται απορροφησιμα κι ακίνδυνα. Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σας.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Οκτώβριος 16, 2018 at 5:39 μμ

   Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι σκόπιμο να γίνονται επεμβάσεις, εκτός εάν είναι απαραίτητο για την υγεία. Για να τοποθετηθούν τα νήματα είναι απαραίτητη τοπική αναισθησία και σε κάποιες εφαρμογές και αντιβίωση, οπότε δεν ενδείκνυται.

 10. Βιβιανα Μωραΐτη Λέει: Σεπτέμβριος 6, 2017 at 11:11 μμ

  Θα ήθελα να μάθω το κόστος για τα aptos

  Ευχαριστω πολυ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Σεπτέμβριος 11, 2017 at 6:21 μμ

   Το κόστος των νημάτων APTOS είναι εξατομικευμένο και εξαρτάται από το είδος των νημάτων, τα σημεία εφαρμογής και το σύνολο των υλικών. Κάθε πρόσωπο έχει διαφορετικές ανάγκες και είναι δύσκολο να ορίσουμε το συνολικό κόστος, χωρίς να έχει προηγηθεί εξέταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...