logo
Therapeies-Proswpou_lifting-nhmata

Λίφτινγκ με νήματα


Λίφτινγκ με νήματα

Αυξητική Στήθους

Το λίφτινγκ με νήματα είναι μια τεχνική μείωσης της χαλάρωσης του προσώπου χωρίς επέμβαση. Μπορούμε να επιτύχουμε:

 • Μείωση ρυτίδων
 • Βελτίωση της χαλάρωσης όπως στην κάτω γνάθο
 • Αποκατάσταση του οβάλ
 • Σύσφιξη του λαιμού
 • Ανόρθωση των φρυδιών
 • Αναδόμηση του χαμένου όγκου το προσώπου
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές του λίφτινγκ μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?Για ποιούς είναι κατάλληλη η θεραπεία λίφτινγκ με νήματα

Το λίφτινγκ με νήματα σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το λίφτινγκ προσώπου, ωστόσο είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για άτομα τα οποία έχουν χαλάρωση του προσώπου αλλά τους τρομάζει η σκέψη του χειρουγείου. Τα νήματα χρησιμεύουν σε περιπτώσεις όπου υπάρχει εντοπισμένη χαλάρωση στο πρόσωπο και το λαιμό, με κλασικό παράδειγμα τη χαλάρωση στη γνάθο. Η νέα γενιά νημάτων προσφέρει επίσης πολύ ικανοποιητικές λύσεις για τη χαλάρωση και πτώση των φρυδιών και του μετώπου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το αποτέλεσμα βελτιώνεται ακόμα περισσότερο όταν συνδυάζονται με υαλουρονικό, μπότοξ, peeling κτλ.

Διαθέτουμε επώνυμα νήματα από τη σειρά Aptos, για ένα ποιοτικό, φυσικό αποτέλεσμα. Έλατε να σχεδιάσουμε μαζί τη θεραπεία, με βάση τους στόχους και τις επιθυμίες σας.

Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη νημάτων που χρησιμοποιούμε για να διορθώσουμε τη χαλάρωση του προσώπου. Η πρώτη εκδοχή είναι τα νήματα COG, τα οποία είναι σχετικά εύκολα στην εφαρμογή τους, δεν απαιτούν χώρο χειρουργείου και είναι τελείως ανώδυνα. Η δεύτερη επιλογή είναι τα νήματα της APTOS, τα οποία μας επιτρέπουν να καθορίσουμε ακριβώς το “τράβηγμα” στο επιθυμητό σημείο. Η λέξη APTOS προέρχεται από την ελληνική λέξη Αντί- και Πτώση και ο τρόπος δράσης τους είναι αυτός ακριβώς, διόρθωση της πτώσης των μαλακών μορίων του προσώπου. Τα νήματα αυτά διαφέρουν κατά πολύ από τα νήματα COG, τόσο στη σύνθεσή τους, όσο και στη λειτουργία τους και στη διάρκεια του αποτελέσματος. Πρέπει να αναφερθεί ότι παρόλο που η μέθοδος αυτή προβάλλεται συχνά ως λίφτινγκ χωρίς χειρουργείο, η διαδικασία είναι ως ένα βαθμό μια χειρουργική πράξη και απαιτεί τοπική αναισθησία.

Νήματα COG

Τα νήματα αυτά διορθώνουν άμεσα τη χαλάρωση της περιοχής και προωθούν την κολλαγόνου εσωτερικά κάτω από το δέρμα, η οποία έμμεσα διορθώνει και προλαμβάνει τη χαλάρωση. Τα νήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλές περιοχές του προσώπου, όπως στο οβάλ του προσώπου, το λαιμό, τα μάγουλα κτλ. Ενδείκνυνται σε περιπτώσεις μικρής ως μέτριας χαλάρωσης, για άτομα που θέλουν να αποφύγουν το χειρουργείο ή επιθυμούν μια μικρή βελτίωση του προβλήματος.

Συνήθως χρειάζονται 2-3 νήματα ανά περιοχή. Στο σημείο που πρόκειται να εισέλθουν εφαρμόζεται τοπική αναισθησία, ώστε η διαδικασία να είναι τελείως ανώδυνη. Η μέθοδος συνδυάζεται τέλεια με άλλες θεραπείες αντιγήρανσης του προσώπου, όπως το μπότοξ, το υαλουρονικό κτλ.

APTOS Excellence Visage

Η σειρά Visage της Aptos προσφέρει μια ενδιάμεση λύση μεταξύ του χειρουργικού και του απλού νήματος, με πολύ καλύτερα αποτελέσματα από αυτά των COG. 

Αρχικά γίνεται λεπτομερής ανάλυση του προσώπου, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η διαδικασία θα προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια σχεδιάζεται η κατεύθυνση στην οποία θα τοποθετηθούν τα νήματα. Ανάλογα με την περίπτωση θα τοποθετηθούν από 8-10 νήματα ανά περιοχή χαλάρωσης.

 

 

Μετά την τοπική αναισθησία εισέρχεται η κάνουλα με το νήμα, στην κατεύθυνση που σχεδιάστηκε. Το νήμα τοποθετείται, ρυθμίζεται η επιθυμητή τάση στο δέρμα και η κάνουλα αφαιρείται. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να τοποθετηθούν όλα τα νήματα.

Χειρουργικά Νήματα APTOS

Μια ειδική κατηγορία νημάτων είναι τα χειουργικά νήματα της APTOS. Η τοποθέτησή τους απαιτεί εξειδικευμένους χειρισμούς και πραγματοποιείται μόνο από ιατρούς με πιστοποιητικά εκπαίδευσης για τα νήματα αυτά με άσηπτη τεχνική και με τοπική αναισθησία.

 

Το μεγάλο πλεονέκτημα των νημάτων της APTOS είναι, ότι εφόσον τοποθετηθούν σωστά, έχουν ένα αποτέλεσμα που κρατάει 2-3 χρόνια, ή και περισσότερο για ορισμένες κατηγορίες νημάτων. Το νήμα επιλέγεται ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε να διορθώσουμε και κατόπιν τοπικής αναισθησίας εισέρχεται κάτω από το δέρμα με την ειδική βελόνα που είναι ενσωματωμένη πάνω στο νήμα. Ανάλογα με τον τύπο του νήματος, αυτό είτε στερεώνεται  σε κάποιο σταθερό σημείο του προσώπου όπως η περιοχή πίσω από το αυτί, ή σταθεροποιεί από μόνο του τους ιστούς χάρη στα ειδικά αγκιστράκια που έχει κατά μήκος του.

Μετά το λίφτινγκ με νήματα

Στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται τα νήματα COG, υπάρχει άμεση ανάρρωση και σχεδόν μηδενικές μελανιές και πρήξιμο. Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε αυτή τη διαδικασία μπορούν την ίδια μέρα να επιστρέψουν στην εργασία τους χωρίς να φαίνεται κάποιο σημάδι. Ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα εγκαθίσταται 3-5 ημέρες αργότερα και ενισχύεται μέχρι τον πρώτο μήνα περίπου μετά τη θεραπεία.

Μετά το λίφτινγκ με χειρουργικά νήματα χρειάζεται συνήθως 1-2 εβδομάδες μέχρι να υποχωρήσουν τελείως το πρήξιμο και οι τυχόν μελανιές από το πρόσωπο, αν και η έξοδος από το σπίτι είναι συνήθως δυνατή 2-3 μέρες μετά. Το αποτέλεσμα με τα χειρουργικά νήματα είναι άμεσο, ωστόσο υπάρχει συνεχής βελτίωση της χαλάρωσης μέχρι τον τρίτο μήνα. Τα νήματα είναι βιοσυμβατά δεν προκαλούν αντιδράσεις. Ουλές δεν υπάρχουν.

Αποτελέσματα λίφτινγκ με νήματα

Τα νήματα PDO απορροφώνται σε ένα διάστημα περίπου 2-3 μηνών αλλά η δράση του συνεχίζει και μετά, χάρη στην παραγωγή ενδογενούς κολλαγόνου. Συνήθως το αποτέλεσμα κρατάει για 6 μήνες μέχρι 1 χρόνο, ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης που υπήρχε. Σε γενικές γραμμές τα νήματα χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά σε άλλες θεραπείες, όπως το υαλουρονικό και το μπότοξ, όταν θέλουμε να βελτιώσουμε κάποια μεμονωμένη και σχετικά μικρή χαλάρωση του προσώπου.

Όλα τα νήματα που χρησιμοποιούμε έχουν άμεσο αποτέλεσμα, ενώ αρχικά γίνεται μια υπερβολική διόρθωση της χαλάρωσης, δεδομένου ότι μετά από μερικές εβδομάδες ένα μικρό μέρος του τραβήγματος χάνεται. Το αποτέλεσμα εφόσον τοποθετηθουν σωστά κρατάει περίπου 1 με 2μιση χρόνια, ανάλογα με τον τύπο νήματος και το βαθμό χαλάρωσης.  Όταν η χαλάρωση είναι πιο εκτεταμένη, προτιμούμε τη λύση του λίφτινγκ προσώπου, το οποίο θα μας δώσει πιο ολοκληρωμένη και μακρόχρονη λύση.


Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. Καλημέρα , Καλημέρα σάς. Είμαι πολύ τυχερή που έρχομαι στο ιατρείο σας εδώ και 15 χρόνια. Φυσικά στην αρχή ο γιατρός μου ήταν ο κύριος Κώστας, εξαιρετικός γιατρός και σαν άνθρωπος. Θέλω να μάθω αν μπορώ να βάλω νήματα καλοκαίρι; Με πολύ εκτίμηση Άννα!

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούλιος 14, 2021 at 8:36 πμ

   Ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη στο ιατρείο μας! Ναι βεβαίως μπορούμε να εφαρμόσουμε νήματα το καλοκαίρι

 2. Χριστίνα Λέει: Μάρτιος 25, 2021 at 10:23 μμ

  Καλησπερα σας, είμαι 26 χρονών και θα ήθελα μια ανόρθωση στα μάτια, θα μου δημιουργούσαν κάποιο θέμα τα νηματα εξαιτίας του μικρου της ηλικίας μου?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Απρίλιος 5, 2021 at 10:01 πμ

   Η διόρθωση στα μάτια μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από την ηλικία και δεν έχει καμία επίπτωση μελλοντικά.

 3. Καλησπερα είμαι 30 χρωνο ν κ έλεγα ν κάνω νήματα στ φριδια ίσα ίσα ένα Τσακ η είναι πολυ νωρίς μετά έχεις κάποιο θέμα χαλάρωσης ποιο πολυ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Φεβρουάριος 16, 2021 at 5:49 μμ

   Με τα νήματα APTOS Visage μπορούμε να σηκώσουμε λίγο τα φρύδια, χωρίς να είναι κάτι υπερβολικό. Χαλάρωση με τα νήματα δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει.

 4. Παπαγεωργιου Λέει: Ιανουάριος 31, 2021 at 11:02 πμ

  Καλημέρα σας μπορώ να έχω μια ενδεικτική τιμή για τα νηματα.;; ευχαριστώ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Φεβρουάριος 11, 2021 at 10:41 πμ

   Το κόστος των νημάτων έχει μεγάλες διακυμάνσεις και εξαρτάται από το είδος των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν. Είναι προτιμότερο να στείλετε πρώτα μερικές φωτογραφίες ή ακόμα καλύτερα να κανονίσουμε μια συνάντηση για εξέταση για να συζητήσουμε για τις δυνατότητες που έχουμε καθώς και για το κόστος.

 5. Καλησπέρα σας.
  Είμαι 34 ετών. Θεωρείτε ότι θα μπορούσα να τοποθετήσω νήματα ή ενδείκνυται για μεγαλύτερες ηλικίες;
  Ευχατιστώ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιανουάριος 5, 2021 at 7:13 μμ

   Καλή χρονιά!
   Τα νήματα έχουν κυρίως ένδειξη σε ηλικίες 35-50, οπότε η ηλικία των 34 είναι μια πολύ καλή ηλικία για να ξεκινήσει κανείς νήματα κυρίως ενίσχυσης και όχι ανόρθωσης, όπως είναι τα Visage Excellence HA της Aptos.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...