Αύξηση στήθους με Ανατομικά Ενθέματα | Φωτογραφίες Πριν & Μετά

Αύξηση στήθους με ανατομικά ενθέματα πλαϊνή φωτογραφία πριν το χειρουργείο
Αύξηση στήθους με ανατομικά ενθέματα πλαϊνή φωτογραφία μετά το χειρουργείο
Αύξηση στήθους με ανατομικά ενθέματα διαγώνια φωτογραφία πριν το χειρουργείο
Αύξηση στήθους με ανατομικά ενθέματα διαγώνια φωτογραφία μετά το χειρουργείο
Αύξηση στήθους με ανατομικά ενθέματα φωτογραφία πριν το χειρουργείο
Αύξηση στήθους με ανατομικά ενθέματα φωτογραφία μετά το χειρουργείο
Αύξηση στήθους με ανατομικά ενθέματα διαγώνια φωτογραφία πριν το χειρουργείο εικόνα δεύτερη
Αύξηση στήθους με ανατομικά ενθέματα διαγώνια φωτογραφία μετά το χειρουργείο εικόνα δεύτερη
Φύλο
Γυναίκα
Βάρος
48
Ύψος
162
Ηλικίσ
21

Προφίλ ασθενούς


Εισολκή θηλών και αύξηση μαστών


Η ασθενής


Νεαρή, αδύνατη ασθενής 21 ετών προσήλθε μαζί με τους γονείς της για να συζητήσουμε τις δυνατότητες προσθετικής στήθους. Η επιθυμία της ήταν δημιουργηθεί ένα φυσικό νεανικό στήθος, όσο γίνεται μεγαλύτερο, στα πλαίσια πάντα του φυσικού.

Κατά την εξέταση διαπιστώθηκε υποπλασία των μαστών χωρίς ασυμμετρίες, ωστόσο έγινε αμέσως αντιληπτή η παρουσία εισολκής θηλών. Η ασθενής δεν γνώριζε ότι η εισολκή θηλών είναι πάθηση που ανήκει στις δυσμορφίες του μαστού, ούτε ότι μπορεί να διορθωθεί χειρουργικά.

Μετά την πρώτη συζήτηση αποφασίστηκε από κοινού να γίνει αύξηση του στήθους με ανατομικά ενθέματα σιλικόνης, τα οποία δίνουν ένα φυσικό αποτέλεσμα του στήθους στο σχήμα σταγόνας. Κατόπιν έγιναν οι απαραίτητες μετρήσεις του θώρακα και των μαστών και με βάση τον αλγόριθμο του per Heden έγινε επιλογή των πιθανών ανατομικών ενθεμάτων που μπορούσε να δεχτεί ο κάθε μαστός της. Η νεαρή γυναίκα στη συνέχεια φόρεσε τα δοκιμαστικά επιθέματα σιλικόνης στα προτεινόμενα μεγέθη, προκειμένου να γίνει μια πρώτη εξομοίωση του αναμενόμενου αποτελέσματος.

Τόσο η ασθενής, όσο και οι γονείς της ήταν απόλυτα σύμφωνοι με το αναμενόμενο μέγεθος.


Η επέμβαση


Η ασθενής προσήλθε στο προγραμματισμένο ραντεβού για την επέμβαση, όπου ακολούθησε για ακόμα μια φορά πλήρης ανάλυση της διαδικασίας του χειρουργείου και στη συνέχεια έγιναν οι απαραίτητες μετρήσεις και το προεγχειρητικό μαρκάρισμα με μαρκαδόρο.

Η επέμβαση διενεργήθηκε με λαρυγγική μάσκα διάρκειας μίας ώρας, με τομή 4 εκατοστών κάτω από την υπομαστική πτυχή. Η παρασκευή της τσέπης για το ένθεμα έγινε κάτω από το μυ, κατά την τεχνική dual plane 1.

Τοποθετήθηκε αρχικά δοκιμαστικό ένθεμα, το οποίο ταίριαζε ακριβώς στην τσέπη και ανταποκρινόταν πλήρως στις μετρήσεις που είχαν γίνει προεγχειρητικά. Δεν τοποθετήθηκαν παροχετεύσεις. Έγινε διήθηση των μυών με τοπικό αναισθητικό μακράς διάρκειας, προκειμένου να μην υπάρχει πόνος μετεγχειρητικά.

Μετά το τέλος της αύξησης των μαστών διενεργήθηκε διόρθωση της εισολκής των θηλών με μικρή τομή 0,5 εκατοστού κάτω από τη θηλή, από όπου έγινε εν μέρει διάταση και εν μέρει διατομή των γαλακτοφόρων πόρων που τραβούσαν τη θηλή προς τα κάτω. Για την αποφυγή υποτροπής διενεργήθηκε επιπρόσθετα τοπικός περιστροφικός κρημνός αδένα και λίπους κάτω από τη θηλή και ειδική συρραφή της θηλής κατά την μέθοδο Olivari. Με τον τρόπο αυτό αποκαταστάθηκε πλήρως η εισολκή.


Η ασθενής σήμερα


Η φωτογραφία της μετεγχειρητικής πορείας πάρθηκε 10 ημέρες μετά την επέμβαση. Είναι ορατή η απουσία οποιαδήποτε ουλής, καθότι είναι κρυμμένες σε πτυχές του δέρματος. Επίσης δεν υπάρχουν μελανιές και το μετεγχειρητικό οίδημα είναι ελάχιστο.

Η ασθενής φόρεσε ειδικό σουτιέν για 4 εβδομάδες και επανήλθε πλήρως στις αθλητικές δραστηριότητες μόλις 6 εβδομάδες μετά.

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..