Αιμαγγείωμα άνω χείλους

Αιμαγγείωμα Άνω Χείλους σε Αγόρι Πριν την Αφαίρεση
Φύλο
Άντρας
Βάρος
-
Ύψος
-
Ηλικία
17

Νεαρός 17 ετών προσήλθε με αγγειακή δυσπλασία του άνω χείλους, η οποία υπήρχε από τη γέννηση. Τόσο οι γονείς, όσο και ο νεαρός ήταν ιδιαίτερα δύσπιστοι όσον αφορά στο αποτέλεσμα της επέμβασης, δεδομένου ότι είχε δοκιμαστεί στο παρελθόν πληθώρα θεραπειών, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, τόσο η φαρμακευτική αγωγή, όσο και η προσθάπεια συρρίκνωσης με laser σε γνωστή κλινική του Βερολίνου δεν είχαν αποδώσει. Επίσης, όλοι οι προηγούμενοι θεράποντες ιατροί, πλαστικοί χειρουργοί και μη, αποθάρρυναν την οποιαδήποτε χειρουργική παρέμβαση, ενώ αρνήθηκαν να αναλάβουν το περιστατικό. Ωστόσο, η δυσμορφία του χείλους προκαλούσε στο νεαρό μεγάλη ψυχική επιβάρυνση και η χειρουργική εκτομή παρέμεινε η μόνη λύση.

Κατά την επέμβαση διενεργήθηκε διεγχειρητικός υπέρηχος και αφού διαπιστώθηκε το τροφοφόρο αγγείο του αιμαγγειώματος, απολινώθηκε, μαζί με τη χειλική αρτηρία. Στη συνέχεια έγινε σχολαστικός καθαρισμός των δυσπλαστικών ιστών με χρήση μικροσκοπίου, ώστε να προφυλαχθεί ο σφιγκτήρας του χείλους. Η τελική εικόνα του χειρουργείου έδειξε ριζική εκτομή του αιμαγγειώματος.

Ο νεαρός προσήλθε έναν μήνα μετά για τον προγραμματισμένο έλεγχο. Η εικόνα που αντικρύσαμε ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, καθώς τόσο ο ίδιος, όσο και οι γονείς ένιωσαν ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για το αποτέλεσμα, αν και πρώιμο. Ο νεαρός για πρώτη φορά ένιωσε απαλλαγμένος από μια δυσμορφία που τον επισκίαζε ψυχικά και κοινωνικά. Η λειτουργία του χείλους ήταν πλήρης, χωρίς καμία διαταραχή του σφιγκτήρα. Η επούλωση εξελίχτηκε ιδιαίτερα ικανοποιητικά, χωρίς καμία διαταραχή της επούλωσης.

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..