Ανόρθωση μηρών-γλουτών

Ανόρθωση μηρών-γλουτών

Με μια ματιά
Κόστος Ανόρθωσης Μηρών-Γλουτών

Η ανόρθωση ή λίφτινγκ γλουτών και μηρών είναι συχνά απαραίτητη μετά από απώλεια βάρους. Γίνεται με τομή στην έσω πλευρά του μηρού η οποία δεν είναι εμφανής. Επίσης με παρόμοια τεχνική μπορεί να γίνει και ανόρθωση των γλουτών.

Βαρυτητα
Μετρια-Βαριά
Νάρκωση
Γενική
Διάρκεια παραμονης
2 βράδια
Αφαίρεση ραμμάτων
Όχι
Αποθεραπεία
4-6 εβδομάδες
Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της ανόρθωση μηρών-γλουτών μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.



    H ανόρθωση γλουτών είναι μια αρκετά δημοφιλής επέμβαση στο χώρο της κοσμητικής χειρουργικής! Τα τελευταία χρόνια μάλιστα με την είσοδο νέων τεχνικών έχει καταφέρει να γίνει και μια σχετικά αναίμακτη διαδικασία. Ως επαγγελματίες στον χώρο των αισθητικών επεμβάσεων βλέπουμε πάρα πολύ συχνά τις γυναίκες να παραπονιούνται για τη χαλάρωση που νιώθουν στην συγκεκριμένη περιοχή καθώς και στις περιοχές των έσω μηρών και των κάτω άκρων γενικότερα. Ωστόσο ή χαλάρωση και κατ’ επέκταση η παρέμβαση για την ανόρθωση γλουτών δεν είναι ίδια σε κάθε περιστατικό. Για αυτό και θα πρέπει αρχικά να διαχωρίσουμε τις εκάστοτε περιπτώσεις και να τις διακρίνουμε τελείως από τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν μια τέτοια κατάσταση λόγω απώλειας βάρους.  

    Εμπιστευθείτε μας για ένα αποτέλεσμα χωρίς ουλές και ορατά σημάδια. Αναζωογονήστε τη νεανική σας εμφάνιση ριζικά.


    Ανόρθωση γλουτών και μηρών με λιποαναρρόφηση 

    Μια από τις συχνότερες περιοχές όπου υπάρχει χαλάρωση είναι οι έσω μηροί και οι γλουτοί. Η χαλάρωση αυτή μπορεί να έχει τη μορφή κυτταρίτιδας, υπερλιπώσεων, δερματικής χαλάρωσης, ή βαθιάς χαλάρωσης των ιστών. Τι συμβαίνει όμως σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις και πως μπορούμε να βελτιώσουμε το πρόβλημα με τις διάφορες τεχνικές για ανόρθωση γλουτών και μηρών; 

    Ας πάρουμε για παράδειγμα την περιοχή των έσω μηρών. Πολλές γυναίκες νιώθουν ότι το δέρμα σε αυτό το σημείο έχει κρεμάσει και στην εξέταση βλέπουμε συνήθως μια υπερλίπωση της περιοχής, τα μπούτια να ακουμπάνε και να τρίβονται μεταξύ τους σε εκείνο το σημείο και γενικά μια αίσθηση χαλαρότητας των ιστών σαν ζελέ. Η πρώτη αυθόρμητη σκέψη είναι ότι χρειάζεται να αφαιρεθεί το δέρμα και να γίνει μια ανόρθωση γλουτών και μηρών για να διορθωθεί το πρόβλημα.  

    Ωστόσο, αν εξετάσουμε την αιτία του προβλήματος, θα διαπιστώσουμε ότι το βασικό ζήτημα είναι το λίπος που έχει μαζευτεί στην περιοχή αυτή, το οποίο λόγω το βάρους που δημιουργεί, υποχωρεί προς τα κάτω μαζί με το δέρμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις λοιπόν, η λύση είναι να αφαιρεθεί το λίπος με λιποαναρρόφηση, ώστε το δέρμα να επανέλθει στη θέση του. Ο αντίλογος είναι «μα αν κάνουμε λιποαναρρόφηση και όχι απευθείας ανόρθωση γλουτών δε θα χαλαρώσει κι άλλο;». Σε καμία περίπτωση η λιποαναρρόφηση δεν προκαλεί χαλάρωση, εφόσον διενεργηθεί σωστά και μάλιστα αποτελεί την καλύτερη λύση για τις περιπτώσεις αυτές καθώς δεν αφήνει ουλές και σημάδια. 


    Ανόρθωση γλουτών με προσθήκη όγκου

    Ας δούμε επίσης ένα παράδειγμα  για χαλάρωση και ανόρθωση γλουτών με λιπομεταφορά. Μπορεί να έχουμε όντως πραγματική χαλάρωση, όπως σε μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, αλλά συνήθως βλέπουμε μια απώλεια όγκου στο πάνω και έξω μέρος των γλουτών, κατακρατήσεις και κυτταρίτιδα στο κάτω μέρος τους και κεντρικά.  Ενώ σε κάποιες περιπτώσεις  υπάρχει και απώλεια όγκου στην πτυχή κάτω από τους γλουτούς, στα λεγόμενα banana rolls. Η υποτιθέμενη λοιπόν χαλάρωση αντιμετωπίζεται συνήθως με αποκατάσταση της απώλειας όγκου, είτε με μεταφορά λίπους, είτε με χρήση προθέσεων σιλικόνης, διάσπαση της κυτταρίτιδας με την κατάλληλη τεχνική και προσθήκη όγκου στην πτυχή κάτω από τους γλουτούς.  

    Τέλος, μια περιοχή που συχνά βλέπουμε χαλάρωση είναι αυτή γύρω από τα γόνατα. Και εδώ συνήθως υπάρχει υπερλίπωση στα πλαίσια λιποιδήματος πάνω από το γόνατο και χρησιμοποιούμε την λιποαναρρόφηση ως μέθοδο αντιμετώπισης. Αλλιώς πρόκειται για απώλεια όγκου σε πολύ αδύνατα άτομα. Αυτά τα περιστατικά αντιμετωπίζονται με την προσθήκη λίπους,

    Άρα υπάρχει τελικά πραγματική χαλάρωση; Και πότε χρειάζεται να γίνει μια επέμβαση για ανόρθωση γλουτών ή μηρών.


    Σε ποιες περιπτώσεις η χειρουργική ανόρθωση γλουτών και μηρών είναι απαραίτητη; 

    ανόρθωση γλουτών και μηρών

    Η αλήθεια είναι ότι οι επεμβάσεις για ανόρθωση γλουτών και μηρών είναι πάρα πολύ χρήσιμες σε άτομα που έχουν βιώσει μεγάλη απώλεια βάρους και η αρχιτεκτονική του σχετικού συνδετικού ιστού έχει καταστραφεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, όπου δεν υπάρχει απώλεια βάρους αλλά μια ήπια χαλάρωση λόγω ηλικίας ή γενετικής προδιάθεσης, η χειρουργική διόρθωση της χαλάρωσης με αφαίρεση δέρματος πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή,. Αυτό γιατί πρόκειται για επεμβάσεις που στιγματίζουν τους ασθενείς, λόγω των υπερβολικών και εμφανών ουλών, με αποτέλεσμα να διορθώνουμε ένα πρόβλημα αλλά να δημιουργούμε ένα άλλο.  

    Στις λιγοστές, λοιπόν, περιπτώσεις που χρειάζεται να γίνει μια χειρουργική ανόρθωση γλουτών και μηρών για αντιμετώπιση της χαλάρωσης, πρόκειται συνήθως για περιστατικά με μεγάλη απώλεια βάρους, η με πραγματική χαλάρωση του δέρματος και του συνδετικού ιστού. 


    Ανόρθωση Γλουτών / Μηρών : Τεχνικές για το επιθυμητό αποτέλεσμα 

    Στην περίπτωση μικρής ως μέτριας χαλάρωσης στους έσω μηρούς γίνεται αφαίρεση ενός τμήματος δερμολιπώδους ιστού από την ρίζα του μηρού και συνήθως προηγείται  λιποαναρρόφηση, που θα ελαφρύνει το εσωτερικό του μηρού. Μερικές φορές όταν είναι πολύ έντονο το πρόβλημα, προτιμούμε να κάνουμε τη διόρθωση του μηρού σε δύο φάσεις. Στην πρώτη γίνεται εκτεταμένη λιποαναρρόφηση και μετά από 6 μήνες γίνεται η ανόρθωση γλουτών και μηρών.  

    Η τακτική αυτή έχει τα πλεονεκτήματα ότι αφενός μεν δεν είναι τόσο επιβαρυντική η επέμβαση, αφετέρου δε αφού βγει το λίπος και υποχωρήσουν τα οιδήματα, ελαττώνεται το βάρος του κρημνού και αυτό βελτιώνει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα. Η ουλή που μένει είναι κυκλική στην ρίζα του μηρού και εκτείνεται προς τα πίσω στην κάτω πτυχή του γλουτού.  Συνήθως γίνεται καλής ποιότητας ουλή η οποία είναι μη ορατή. 

    Ανόρθωση γλουτών / μηρών μετά από μεγάλη απώλεια βάρους; 

    Σε άτομα που έχουν απωλέσει ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα βάρους και η χαλάρωση επεκτείνεται αρκετά προς τη μεσότητα του μηρού, γίνεται επιπρόσθετα μία εκτομή δερμολιπώδους ιστού κατά μήκος του άξονα του μηρού. Η λύση αυτή μας επιτρέπει να τραβήξουμε τη χαλάρωση σε δύο άξονες και είναι ακόμα πιο αποτελεσματική προς το κάτω τριτημόριο του μηρού ή και το γόνατο.  

    Όταν υπάρχει πολύ μεγάλη χαλάρωση μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, ενδείκνυται ακόμα το λεγόμενο “τάνγκα λιφτ”, δηλαδή η ανόρθωση γλουτών με μια τομή ανάμεσα τους. Πρόκειται για μια τεχνική ανόρθωσης η οποία μπορεί να συνδυαστεί και με  κοιλιοπλαστική, το λεγόμενο δηλαδή lower body lift. Η επέμβαση αυτή εντάσσεται στη χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. 

    Στο κατώτερο ήμισυ του ημισφαιρίου του γλουτού, όταν είναι ατροφικό, προτιμούμε να μην αφαιρούμε τον δερμολιπώδη ιστό αλλά να τον μετακινούμε προς τα άνω ώστε να προσθέσουμε όγκο στο σημείο που λείπει και να κάνουμε μια σημαντική ανόρθωση γλουτών. Η τομή τοποθετείται μέσα στην πτυχή ώστε να παραμένει κρυμμένη.

    Ανόρθωση γλουτών με βραζιλιάνικο λίφτινγκ 

    Τις περισσότερες φορές, όταν θέλουμε να πετύχουμε ανόρθωση γλουτών, σκοπός είναι όχι μόνο να τραβήξουμε αλλά και να ξαναγεμίσουμε τους γλουτούς. Στους άνω γλουτούς εφαρμόζουμε από τις επεμβάσεις σώματος το βραζιλιάνικό λίφτινγκ γλουτών. Αυτό γίνεται χωρίς τομές, με το συνδυασμό λιποαναρρόφησης και λιπομεταφοράς. Με τις νέες τεχνολογίες fat grafting μπορούμε να συλλέξουμε σημαντικές ποσότητες λίπους και να κάνουμε έγχυση στο άνω, έξω και κάτω τριτημόριο των γλουτών, για να ξαναδώσουμε στους γλουτούς καμπυλότητα. Με τον τρόπο αυτό γίνεται μια έμμεση ανόρθωση γλουτών, χωρίς ουλές και με απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. 

    Ανόρθωση γλουτών με προθέσεις σιλικόνης 

    Η ανόρθωση ή πλαστική γλουτών μπορεί επίσης να επιτευχθεί με την προσθήκη προθέσεων σιλικόνη ή  και με υβριδική μέθοδο, δηλαδή συνδυασμό ενθεμάτων σιλικόνης γλουτών μαζί με λιπομεταφορά. Αυτή είναι κι η πιο πετυχημένη μέθοδος που διορθώνει τόσο το μέγεθος, όσο και το σχήμα τους ενώ εξαλείφει σημαντικά τη χαλάρωση.  

    Στην περίπτωση που υπάρχει κυτταρίτιδα στα συγκεκριμένα σημεία , μπορεί να γίνει ακόμα και προσθήκη λίπους επιφανειακά στον κάτω και έσω πόλο του γλουτού. Τις περισσότερες φορές ωστόσο αρκεί απλώς να «σπάσουμε» την κυτταρίτιδα μηχανικά. Πώς; Με την τεχνική της παλλόμενης λιποαναρρόφησης, χωρίς να χρειαστεί δηλαδή να αφαιρέσουμε επιπλέον λίπος, από κάπου.  


    Μετά την επέμβαση για ανόρθωση γλουτών

    Στην περίπτωση που έχουμε ανόρθωση γλουτών με λιπομεταφορά, ή με την προσθήκη προθέσεων σιλικόνης, δεν απαιτείται διαμονή στην κλινική. Η αποθεραπεία περιλαμβάνει ύπνο σε πρηνή θέση (μπρούμυτα) και αποχή από αθλητικές δραστηριότητες για 6 εβδομάδες. 

    Εάν γίνει αντιμετώπιση της χαλάρωσης μόνο με λιποαναρρόφηση, η αποθεραπεία είναι πολύ πιο εύκολη και η επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες και τη γυμναστική είναι εφικτή μετά από 2-3 εβδομάδες.  

    Στις περιπτώσεις όπου χρειάζεται να γίνει αφαίρεση δέρματος για αντιμετώπιση της χαλάρωσης, η αποθεραπεία είναι πιο απαιτητική και χρειάζεται φροντίδα των περιοχών για 10-15 ημέρες. Συνήθως χρησιμοποιείται ειδικό ελαστικό λαστέξ για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αισθητικό αποτέλεσμα και να μειώσουμε τα οιδήματα. Συνήθως χρειάζεται 1-2 εβδομάδες αποχή από την εργασία. Οι αθλητικές δραστηριότητες μπορούν να ξαναξεκινήσουν 6-8 εβδομάδες μετά. 

    Αποτελέσματα από την ανόρθωση μηρών και γλουτών

    Βασικός στόχος με μια ανόρθωση γλουτών και μηρών είναι να πετύχουμε μια ισορροπία αποτελέσματος με τις λιγότερο εμφανείς ουλές. Με βάση αυτό το κριτήριο επιλέγουμε ποια τεχνική είναι καταλληλότερη για να επιτύχουμε ένα θηλυκό και αρμονικό σχήμα των γλουτών, λείανση του δέρματος και το λιγότερο δυνατόν ορατές ουλές.

    Στις περιπτώσεις που η ανόρθωση γλουτών γίνεται με βραζιλιάνικό lifting (BBL Brazilian Butt lift) ή σε περίπτωση αυξητικής γλουτών με προθέσεις σιλικόνης, τα σημάδια δεν είναι καθόλου ορατά και το σχήμα και μέγεθος των γλουτών μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες μας. Κατά τη γνώμη μου αυτές είναι και οι πιο πετυχημένες μέθοδοι έμμεσης ανόρθωσης των γλουτών.

    Σε περιπτώσεις λιποαναρρόφησης γύρω από τα γόνατα και στο εσωτερικό των μηρών, που μπορεί να συνδυαστεί με χειρουργική διόρθωση της κυτταρίτιδας των γλουτών και των μηρών, τα αποτελέσματα είναι επίσης εξαιρετικά και χωρίς καθόλου σημάδια. Οι τεχνικές αυτές έχουν, ωστόσο, κάποιους περιορισμούς και εφαρμόζονται μόνο όταν υπάρχουν κατάλληλες ενδείξεις.

    Τέλος, σε περιπτώσεις που έχουμε χειρουργική ανόρθωση γλουτών και μηρών , τα αποτελέσματα είναι επίσης πολύ εντυπωσιακά, ωστόσο τα σημάδια αργούν αρκετά να φύγουν και είναι δυστυχώς σε σημεία που, αν και σχετικά κρυμμένα, δεν είναι τελείως αόρατα. Για το λόγο αυτό, επιλέγουμε αυτές τις τεχνικές μόνο όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βελτιώσουμε το πρόβλημα.
    Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

    Έχω δει σε περιοδικά και στην τηλεόραση το λεγόμενο buttock augmentation, δηλαδή την αύξηση του γλουτού με ενθέματα σιλικόνης. Ποια η γνώμη σας;

    Η αύξηση των γλουτών με ενθέματα σιλικόνης είναι τεχνική παρόμοια με αυτή στην αύξηση των μαστών. Παρά τα δελεαστικά αποτελέσματα που υπόσχεται αυτή η μέθοδος, θα πρέπει να ληφθούν υπ’όψιν οι πιθανές και όχι τόσο σπάνιες επιπλοκές. Η περιοχή των γλουτών είναι λόγω του πρωκτού φορτισμένη με μικρόβια, και η πιθανότητα φλεγμονής του ενθέματος μεγάλη. Επίσης, λόγω της μεγάλης κινητικότητας και μηχανικής φόρτισης του γλουτού, υπάρχει κίνδυνος μετακίνησης του ενθέματος του γλουτού. Τέλος, οι ουλές αν και κρυμμένες στη γραμμή του εσώρουχου είναι σχετικά μεγάλες και πολλές φορές υπερτροφικές.

    Για τους λόγους αυτούς αποφεύγουμε τη χρήση των ενθεμάτων αυτών και προτιμούμε την αύξηση των γλουτών με τη μέθοδο της λιπομεταφοράς.

    2 Απαντήσεις

      1. Η περιοχή των προσαγωγών μπορεί να βελτιωθεί με τη λιπογλυπτική, αλλά εξαρτάται από την ηλικία και το εκάστοτε πρόβλημα. Για να έχουμε καλύτερη εικόνα είναι προτιμότερο να στείλετε αρχικά μερικές φωτογραφίες για να εκτιμήσουμε το πρόβλημα και να υπολογίσουμε το πιθανό κόστος της λιποαναρρόφησης/λιπογλυπτικής.

    Αφήστε μια ερώτηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    fly in

    Fly in πλαστική

    Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

    virtual consultation

    Virtual Consultation

    Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

    To get in touch with us, please fill out the contact form below.

      Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..