logo
Αιδιοπλαστική Γυναίκα κρατάει άνθος

Αιδοιοπλαστική


Η αιδοιοπλαστική είναι η επέμβαση κατά την οποία γίνεται διόρθωση των μικρών ή των μεγάλων χειλών του αιδοίου και σύσφιξη του κόλπου όταν είναι απαραίτητο. Οι μικροεπεμβάσεις αυτές ανήκουν στην αισθητική γυναικολογία και γίνονται σε συνεργασία με έμπειρο χειρουργό γυναικολόγο, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

 • Βαρύτητα
 • ήπια

 • Νάρκωση
 • τοπική / γενική

 • Διάρκεια παραμονής
 • 0

 • Αφαίρεση ραμμάτων
 • όχι

 • Αποθεραπεία
 • 3-4 εβδομάδες
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της αιδοιοπλαστικής μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Για ποιους είναι κατάλληλη η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής

Πολλές γυναίκες εμφανίζουν μια υπερτροφία κυρίως των μικρών χειλέων του αιδοίου, πρόβλημα που συνήθως επιδεινώνεται μετά από τον τοκετό. Η υπερτροφία αυτή δημιουργεί όχι μόνο αισθητικά προβλήματα αλλά και λειτουργικά, διότι συχνά εμφανίζεται δυσπαρευνία, δηλαδή πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης αλλά και συχνές λοιμώξεις ή μηχανικές φλεγμονές της περιοχής.

Αιδοιοπλαστική με λιπομεταφορά

Σε άλλες γυναίκες τα μεγάλα χείλη του αιδοίου μπορεί να είναι πολύ μικρά και σπανιότερα πολύ μεγάλα. Και σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί υπάρξει αισθητική διόρθωση. Επίσης το πρόβλημα μπορεί να εντοπίζεται σε υπερλίπωση του εφηβαίου.

Κατά τη διάρκεια του φυσιολογικού τοκετού συχνά πραγματοποιείται η περινεοτομή ώστε να διευκολυνθεί η εξαγωγή του νεογνού από τον κόλπο. Με τον χρόνο, η ουλή της περινεοτομής μπορεί να προκαλέσει διαταραχή της αισθητικής εμφάνισης και παράλληλα λόγω της φυσιολογικής χαλάρωσης των ιστών να παρατηρείται αύξηση στη διάμετρο του κόλπου. Η αίσθηση αυτή της ελαστικής χαλάρωσης του κόλπου μπορεί να επηρεάζει και την ευχαρίστηση στη σεξουαλική επαφή.

Τα συμπτώματα αυτά είναι πιο έντονα

• σε γυναίκες που έχουν γεννήσει φυσιολογικά με περινεοτομή,
• σε γυναίκες με μεγάλες αυξομειώσεις βάρους
• σε γυναίκες που δεν αθλούνται
• σε γυναίκες που ήταν εκτεθειμένες μακροχρόνια σε άρση βάρους.

Είχα συμβουλευτεί το γυναικολόγο μου, καθώς σκεφτόμουν να κάνω επέμβαση αιδοιοπλαστική. Μου σύστησε την κλινική Παπαϊωάννου, για ένα ασφαλές και σίγουρο αποτέλεσμα. Πράγματι, από την πρώτη στιγμή, κατάλαβα πως βρίσκομαι σε καλά χέρια
Βάσω Τ.

Τεχνικές αιδοιοπλαστικής

Όσον αφορά τα μικρά χείλη του αιδοίου, γίνεται αιδοιοπλαστική, δηλαδή μια ακριβής εκτομή του δέρματος και του βλεννογόνου, ώστε να μειωθεί το συνολικό μέγεθος. Η εκτομή μπορεί να έχει σφηνοειδές σχήμα, ή ελλειπτικό, ανάλογα με το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Αιδοιοπλαστική με λέιζερ (laser)

Μια εναλλακτική τεχνική είναι η αιδοιοπλαστική με λέιζερ (laser). Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται ένα ειδικό διοδικό λέιζερ, με το οποίο γίνεται σύσφιξη και μείωση των μικρών χειλέων του αιδοίου ή του κόλπου, χωρίς τομές.

Τα μεγάλα χείλη του αιδοίου χρειάζονται διόρθωση συνήθως όταν είναι μικρότερα του φυσιολογικού και υπερκαλύπτονται από τα μικρά χείλη. Η αύξηση μπορεί να γίνει με λιπομεταφορά, ή χρησιμοποιώντας ειδικούς μετατοπιστικούς κρημνούς.

Το εφηβαίο μπορεί επίσης να βελτιωθεί αισθητικά με λιποαναρρόφηση, όταν εμφανίζει υπερλίπωση.

Σύσφιξη με laser

Σε περιπτώσεις ήπιας χαλάρωσης του κόλπου, προτείνεται η σύσφιξη με laser. Η ανάρρωση είναι σαφώς ταχύτερη και η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία σε επίπεδο ιατρείου.

Περινεοτομή

Στις περιπτώσεις έντονης χαλάρωσης του κόλπου γίνεται περινεοπλαστική, δηλαδή την άμεση χειρουργική σύσφιξη και αποκατάσταση του περινέου και του κόλπου, σε συνεργασία πάντα με έμπειρο χειρουργό γυναικολόγο.

Αιδοιοπλαστική χωρίς ανάγκη νάρκωσης και πόνο. Φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς ουλές και παρενέργειες.

Μετά την επέμβαση

Οι επεμβάσεις γίνονται συνήθως με τοπική αναισθησία σε επίπεδο ιατρείου.  Ο πόνος είναι συνήθως ήπιος και αντιμετωπίζεται με παυσίπονα από το στόμα.

Η σεξουαλική επαφή διακόπτεται για 2-3 εβδομάδες μετά την επέμβαση, μέχρι να ολοκληρωθεί η επούλωση. Οι ουλές εξαφανίζονται τελείως και είναι σε τέτοιο σημείο ώστε να μην προκαλούν αισθητικές ή λειτουργικές διαταραχές.

Αιδοιοπλαστική και αποτελέσματα

Μετά την αιδοιοπλαστική βελτιώνεται σημαντικά η αισθητική εμφάνιση του αιδοίου και βελτιώνεται σε ορισμένες περιπτώσεις η σεξουαλική επαφή, καθώς υπάρχουν λιγότεροι μηχανικοί ερεθισμοί. Οι επεμβάσεις σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν τη λίμπιντο ή την ικανότητα οργασμού.


Συχνές ερωτήσεις – F.A.Q.

Έχω ακούσει για την πλαστική στο σημείο G. Γίνεται κάτι τέτοιο;

Το σημείο G είναι σε κάθε γυναίκα σε διαφορετική τοποθεσία και είναι γενικότερα δύσκολο να προσδιοριστεί επακριβώς. Ωστόσο, υπάρχει τεχνική τόνωσης του σημείου G (G-Spot) η οποία αφορά έγχυση λίπους ή υαλουρονικού στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου, στα πλαίσια της σύσφιξης και βελτίωσης της σεξουαλικής ικανοποίησης.

Ποια η διαφορά αιδοιοπλαστικής και παρθενορραφής;

Η αιδοιοπλαστική αφορά την εξωτερική εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του κόλπου και των χειλών του αιδοίου και δεν επηρεάζεται από την ύπαρξη ή μη παρθενικού υμένα. Αντίθετα η πλαστική του παρθενικού υμένα ή παρθενορραφή αποσκοπεί στην αποκατάσταση του παρθενικού υμένα, όταν αυτός έχει υποστεί ρήξη.

Θα αλλάξει η ψυχολογία μου μετά την αιδοιοπλαστική;

Από την εμπειρία μας, μερικές γυναίκες έχουν μειονεκτικό αίσθημα σχετικά με την κατασκευή του αιδοίου τους, με αποτέλεσμα να μην απελευθερώνονται τελείως κατά τη σεξουαλική επαφή. Επίσης για άλλες η επαφή μπορεί να είναι επώδυνη με τη μορφή δυσπαρευνίας, λόγων του μηχανικού ερεθισμού ή των συχνών φλεγμονών της περιοχής, κατάσταση που μπορεί να επιδεινωθεί μετά από τους τοκετούς. Για τις γυναίκες αυτές, η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής σίγουρα θα βελτιώσει σημαντικά και την ψυχολογία τους.


Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. Καλησπέρα ποσο κοστίζει η αιδοιοπλαστικη , η διεύρυνση gspot και η σύσφιξη κόλπου ; Ευχαριστώ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Οκτώβριος 4, 2021 at 9:41 πμ

   Δυστυχώς δεν επιτρέπεται να αναρτήσουμε το κόστος ιατρείων υπηρεσιών δημόσια. Για καλύτερα καλύτερη ενημέρωση μπορείτε να απευθυνθείτε απευθείας στο ιατρείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...