logo
Λιποαναρόφηση

Λιποαναρρόφηση


Η λιποαναρρόφηση είναι πιο συχνή επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως. Αποσκοπεί στην αφαίρεση του λίπους από περιοχές όπως η κοιλιά, οι μηροί, τα γόνατα, τα μπράτσα, το πρόσωπο κτλ. Διενεργείται ως λιπογλυπτική, ώστε να βελτιωθούν οι σωματικές αναλογίες.

 • Βαρύτητα
 • ήπια

 • Νάρκωση
 • τοπική / γενική

 • Διάρκεια παραμονής
 • 0

 • Αφαίρεση ραμμάτων
 • όχι

 • Αποθεραπεία
 • 10-12 εβδομάδες
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της λιποαναρρόφησης μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Για ποιους είναι κατάλληλη η επέμβαση λιποαναρρόφησης

Η λιποαναρρόφηση είναι μια τεχνική η οποία αναπτύχθηκε και εξελίχτηκε τα τελευταία 20 χρόνια και έχει γίνει πολύ δημοφιλής διότι διορθώνει τοπικές υπερλιπώσεις χωρίς να αφήνει ίχνη. Δεν είναι τεχνική με την οποία θα αδυνατίσει ένα παχύσαρκο άτομο αλλά θα διορθωθούν υπερλιπώσεις σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος όπως κοιλιά, γλουτοί, τροχαντήρες (ψωμάκια), μηροί γόνατα, γάμπες λαιμός, μάγουλα.

Η επιτυχία της λιποαναρρόφησης βασίζεται στην επιλογή των περιοχών και της σωστής ποσότητας που πρέπει να αφαιρεθεί προκειμένου να μην εμφανιστεί χαλάρωση στο δέρμα. Ένας παράγοντας που παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα είναι η σπαργή του δέρματος δηλαδή, πόσο σφιχτό ή πόσο χαλαρό είναι το δέρμα.

Είχα ακούσει για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που προσφέρει η τεχνική Bodyjet. Όταν έμαθα πως η κλινική Παπαϊωάννου χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική, έκλεισα αμέσως το ραντεβού μου. Ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να έχω κάνει!
Αρετή Ε.

Τεχνικές

Οι τομές που πρέπει να γίνουν για τη λιποαναρρόφηση είναι πολύ μικρές μήκους 4-6 χιλ. και συνήθως είναι τοποθετημένες σε πτυχές του σώματος ώστε να χαθούν τελείως.

Η αφαίρεση λίπους γίνεται με διάφορους τρόπους, προσφέροντας διαφορετικές εναλλακτικές ανάλογα με την περιοχή που χρειάζεται να διορθώσουμε. Από την εμπειρία μας η καλύτερη τεχνική λιποαναρρόφησης είναι η νέα τεχνική Bodyjet, κατά την οποία το λίπος αποδεσμεύεται με ένα παλμικό jet νερού και ταυτόχρονα αναρροφάται με ήπιο τρόπο, προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα και την αποθεραπεία.

Η καινούρια αυτή τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να διενεργήσουμε πιο επιφανειακή και αναίμακτη λιποαναρρόφηση, δηλαδή λιπογλυπτική, ώστε να βελτιώσουμε αισθητά την κυτταρίτιδα η οποία οφείλεται στην υπερλίπωση. Αυτό το οποίο συνηθίζουμε να αποκαλούμε κυτταρίτιδα μπορεί να οφείλεται είτε στην αύξηση της ποσότητας του υποδόριου λίπους είτε στην χαλάρωση του δέρματος είτε σε συνδυασμό των δύο. Η κυτταρίτιδα λόγω χαλάρωσης δεν βελτιώνεται με την λιποαναρρόφηση και χρειάζεται είτε χειρουργική διόρθωση είτε θεραπεία με Endermologie και μεσοθεραπία.

Μετά την επέμβαση

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει είτε με τοπική νάρκωση είτε με τοπική και sedation είτε με γενική νάρκωση. Ο παράγοντας που καθορίζει την επιλογή μας είναι η έκταση των περιοχών που πρέπει να δουλέψουμε. Αυτό διότι η ανώτερη ασφαλής ποσότητα τοπικού αναισθητικού μπορεί να καλύψει από πλευράς αναλγησίας συγκεκριμένη έκταση. Ο χρόνος νοσηλείας είναι από λίγη ώρα έως ένα εικοσιτετράωρο. Μετεγχειρητικά χρησιμοποιούμε ειδικές πιεστικές επιδέσεις ή ενός απλού κορσέ ή την χρήση ενός απλού καλσόν για κιρσούς , για την διάρκεια του πρώτου μετεγχειρητικού μήνα.

Χάρη στην καινούρια τεχνολογία αναίμακτης λιποαναρρόφησης Bodyjet, οι μελανιές είναι ελάχιστες εως ανύπαρκτες. Το μετεγχειρητικό πρήξιμο υποχωρεί γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη τεχνική λιποαναρρόφησης και ο πόνος μετά την επέμβαση είναι μηδενικός.

Αποτελέσματα λιποαναρρόφησης

Η λιποαναρρόφηση στηρίζεται στην παρατήρηση ότι τα λιποκύτταρα στο ανθρώπινο σώμα έχουν ένα ρυθμό πολλαπλασιασμού σχεδόν μηδενικό. Έτσι λοιπόν, αν αφαιρέσουμε έναν αριθμό λιποκυττάρων αυτά φεύγουν ανεπιστρεπτί. Δηλαδή με την λιποαναρρόφηση έχουμε ένα μόνιμο αποτέλεσμα από την άποψη των αναλογιών του σώματος. Δημιουργούνται καινούργιες αναλογίες οι οποίες θα διατηρηθούν στο μέλλον άσχετα από το αν παχαίνουμε ή αδυνατίζουμε.

Χρησιμοποιούμε την τεχνική Bodyjet, για να σας χαρίσουμε μια ασφαλή λιποαναρρόφηση, χωρίς νάρκωση και πόνο.

Η λιποαναρρόφηση είναι μία ασφαλέστατη τεχνική με την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστεί από τον χειρουργό σαν επέμβαση και δεν θα υποτιμηθεί για να παρουσιαστεί στους πελάτες του σαν μία απλή επίσκεψη στην αισθητικό. Απαιτείται δηλαδή ο σεβασμός και η σοβαρότητα αντιμετώπισης όπως σε κάθε άλλη ιατρική πράξη.

Και βέβαια απαραίτητη είναι η σωστή εκπαίδευση και η πείρα του πλαστικού χειρουργού. Αυτό το αναφέρουμε διότι στο παρελθόν παρατηρήθηκαν πολλά περιστατικά που έγιναν από δερματολόγους, γενικούς χειρουργούς, γιατρούς χωρίς καμία ειδικότητα, με άσχημα αποτελέσματα και πολλές επιπλοκές, πράγμα το οποίο δυστυχώς δυσφήμισε πάρα πολύ την λιποαναρρόφηση. Οι στατιστικές δείχνουν ότι εφόσον γίνει η σωστή επιλογή του περιστατικού και η επέμβαση γίνει όπως πρέπει από έμπειρο χειρουργό, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και οι επιπλοκές σχεδόν μηδενικές.


Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

Τι είδους νάρκωση χρειάζεται για τη λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση με την τεχνική Bodyjet είναι σχεδιασμένη προκειμένου να γίνεται με τοπική αναισθησία. Κατά την επέμβαση γίνεται ο συνδυασμός με μέθη (υπνοχάλαση), ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή ενόχληση. Εφόσον είναι επιθυμητό, μπορεί να γίνει και με γενική αναισθησία.

Ποια είναι η καλύτερη τεχνική λιποαναρρόφησης;

Ως γενικό κανόνα, η καλύτερη τεχνική λιποαναρρόφησης είναι αυτή η οποία εφαρμόζεται όσο πιο αναίμακτα γίνεται, έχει το λιγότερο πόνο, τη μικρότερη δυνατή αποθεραπεία, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι δε μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση των εκάστοτε τεχνικών  λιποαναρρόφησης, διότι η καθεμία έχει διαφορετικό αποτέλεσμα στα χέρια του εκάστοτε ιατρού. Για τη λήψη της απόφασης της κατάλληλης τεχνικής, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, οι προσδοκίες του κάθε ατόμου από την επέμβαση καθώς και άλλοι προσωπικοί και οικονομικοί παράγοντες.

Έχω ακούσει ότι η λιποαναρρόφηση είναι επικίνδυνη. Πρέπει όντως να φοβάμαι;

Όπως αναφέρθηκε, η λιποαναρρόφηση είναι η πιο συχνή επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως και αυτό διότι είναι σχετικά ανώδυνη, ασφαλής και επέμβαση με προβλέψιμα και ικανοποιητικά αποτελέσματα. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν περιστατικά σοβαρών επιπλοκών μετά από λιποαναρρόφηση στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, οι οποίες ωστόσο είχαν γίνει σε επίπεδο ιατρείου χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και χωρίς τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

Τα περιστατικά αυτά τρόμαξαν το ευρύ κοινό και ξεκίνησε εσφαλμένα να θεωρείται η λιποαναρρόφηση μια επικίνδυνη διαδικασία, πεποίθηση που επικρατεί μέχρι και σήμερα. Στατιστικά, η λιποαναρρόφηση έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό επιπλοκών σε σχέση με άλλες επεμβάσεις και είναι μια επέμβαση απόλυτα ασφαλής


Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. Δήμητρα Λέει: Ιούνιος 24, 2020 at 6:27 πμ

  Καλησπέρα σας,

  Η χρήση κορσέ μετα απο λιποαναρροφηση στην περιοχή των μηρών είναι απαραίτητη; Μπορεί η λιποαναρροφηση να γίνει καλοκαιρι;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 24, 2020 at 7:47 μμ

   Ο κορσές μετά τη λιποαναρρόφηση είναι ένα θέμα αμφιλεγόμενο. Βοηθάει τις πρώτες 10 ημέρες για να υποχωρήσει το οίδημα, αλλά δεν παίζει κανέναν ρόλο συνήθως στο τελικό αποτέλεσμα. Εάν πρόκειται για μικρή λιποαναρρόφηση το λαστέξ δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά σε μια πιο εκτεταμένη λιποαναρρόφηση βοηθάει στο να μειωθεί ο χρόνος αποθεραπείας. Η επέμβαση μπορεί να γίνει και το καλοκαίρι, ωστόσο ενδέχεται να υπάρχουν μελανιές για 10-15 ημέρες.

 2. Christina Λέει: Μάιος 6, 2020 at 4:21 μμ

  Kalispera!
  Ithela na rwtisw gia gunaikes gurw sta 80 kg , i lipoanarrofisi WAL ginetai mia fora se mia epemvasi- se ola ta katw akra? ( gambes kai boutia) . Episis borei na voithisei me tin veltiwsi tis kuttaritidas kai susfixi?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 6, 2020 at 7:06 μμ

   Η λιποαναρρόφηση WAL μας επιτρέπει να αφαιρέσουμε μεγάλες ποσότητες λίπους με ασφάλεια. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για ένα άτομο 80 κιλών, μπορούμε να αφαιρέσουμε 5-7 λίτρα καθαρού λίπους σε μία επέμβαση στα κάτω άκρα. Όσον αφορά στην κυτταρίτιδα, εφόσον πρόκειται για λιποίδημα ή υπάρχει αυτή η εικόνα λόγω κατακράτησης, η λιποαναρρόφηση μπορεί να βοηθήσει. Σε περίπτωση χαλάρωσης όχι.

 3. Ιωάννα Λέει: Μάιος 3, 2020 at 6:48 μμ

  Καλησπέρα σας. Ήθελα να ρωτήσω για την περίπτωση λιποιδήματος, μόνο όταν ο ασθενής είναι στο φυσιολογικό του βάρος μπορεί να κάνει λιποαναρρόφηση; μέχρι πόσα κιλά πάνω από το φυσιολογικό επιτρέπεται να γίνει λιποαναρρόφηση;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 4, 2020 at 8:10 μμ

   Συνήθως στο λιποίδημα το παραπάνω βάρος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από την κατακράτηση υγρών στα κάτω άκρα, οπότε δεν είναι αντικειμενικός τρόπος αξιολόγησης το σωματικό βάρος. Χονδρικά, για γυναίκες κάτω των 80 κιλών και άντρες κάτω των 100 κιλών, η λιποαναρρόφηση γίνεται μία μόνο φορά, ενώ σε περιπτώσης πιο υψηλού βάρους ενδέχεται να γίνουν δύο ή περισσότερες επεμβάσεις, προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 4. Αναστασια Λέει: Νοέμβριος 23, 2019 at 9:48 πμ

  Λιποαναρρόφηση σε γάμπες μπορεί να γίνει?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Νοέμβριος 25, 2019 at 12:18 μμ

   Η λιποαναρρόφηση στις γάμπες είναι εφικτή και είναι ουσιατική και η μοναδική μέθοδος που μπορεί να πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα, ειδικά στην περιοχή των αστραγάλων και γύρω από τα γόνατα.

 5. Καλησπέρα, η διαδικασια της λιποαναρρoφησης μπορει να εχει ως αποτέλεσμα την χαλαρωση του δέρματος στην εκαστοτε περιοχή?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάρτιος 20, 2019 at 10:58 πμ

   Η λιποαναρρόφηση, εφόσον γίνει στο κατάλληλο βάθος και στο βαθμό που χρειάζεται για την κάθε περιοχή δεν προκαλεί χαλάρωση, αντιθέτως επιτυγχάνει 10-15% σύσφιξη της περιοχής. Οι περιοχές που χρειάζονται προσοχή είναι το εσωτερικό των μηρών, ο λαιμός και η κοιλιά σε κάποιες περιπτώσεις, ιδίως όταν υπάρχει ήδη χαλάρωση.

 6. το κοστος ποιο ειναι???Γ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάρτιος 7, 2019 at 8:13 μμ

   Για να υπολογίσουμε το κόστος της λιποαναρρόφοησης θα πρέπει να γνωρίζουμε σε ποιες περιοχές χρειάζεται να γίνει αφαίρεση, την ποσότητα που χρειάζεται να αφαιρεθεί καθώς και το είδος αναισθησίας. Για περισσότερες πληροφορίες είναι προτιμότερο να στείλετε μερικές φωτογραφίες για να γίνει μια πρώτη εκτίμηση.

 7. Katopin koiliakis lipoanarofisis, meta apo poso kairo tha mporo na epistrepso sto gymnastirio?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Αύγουστος 21, 2018 at 7:33 μμ

   Η δικιά μου σύσταση είναι 2 εβδομάδες μετά τη λιποαναρρόφηση, ωστόσο κάθε ιατρός ακολουθεί τα δικά του πρωτόκολλα.

 8. Το κόστος για την περιοχή της κοιλιάς .;;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούλιος 5, 2018 at 8:33 μμ

   Το κόστος της λιποαναρρόφησης είναι εξατομικευμένο και εξαρτάται από τη διάρκεια, τον όγκο που χρειάζεται να αφαιρεθεί, το είδος της αναισθησίας κτλ. Θα ήταν προτιμότερο να στείλετε αρχικά μερικές φωτογραφίες στο email του ιατρείου για να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα.

 9. Καλημέρα,
  Θα ήθελα να ρωτήσω, είναι δυνατή η λιποαναρρόφηση το μπροστά μέρος των μηρών, σε όλο τους το μήκος, και πάνω από τα γόνατα; και τι τιμή θα είχε κάτι τέτοιο;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 3, 2018 at 10:29 πμ

   Βεβαίως μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση σε όλη την έκταση των μηρών, κάτι που γίνεται πολύ συχνά, ειδικά σε περίπτωση λιποοιδήματος. Για το ακριβές κόστος της λιποαναρρόφησης χρειάζεται να γίνει μια εκτίμηση κατόπιν εξέτασης.

 10. Καλησπέρα Πόσο καιρό μετά τον τοκετό μπορώ να κάνω λέιζερ λιποαναρ.?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Αύγουστος 22, 2017 at 7:49 μμ

   Καλό είναι να έχει αποκατασταθεί ως ένα βαθμό το βάρος στα φυσιολογικά του. Συνήθως η λιποαναρρόφηση είναι δυνατή 6-12 μήνες μετά τον τοκετό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...