logo
Γυναίκα κρατάει τη μέση της, κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική


Η κοιλιοπλαστική γίνεται προκειμένου να διορθωθεί η χαλάρωση της κοιλιάς και του κοιλιακού τοιχώματος, όπως για παράδειγμα παρατηρείται μετά από εγκυμοσύνη. Η εμέμβαση συνδυάζεται πάντα με λιποαναρρόφηση-λιπογλυπτική, ώστε να έχουμε ένα αισθητικά ανώτερο αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα γίνεται σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος και διόρθωση πιθανής κήλης εάν υπάρχει.

 • Βαρύτητα
 • μέτρια-βαριά

 • Νάρκωση
 • γενική

 • Διάρκεια παραμονής
 • εως 1 βράδυ

 • Αφαίρεση ραμμάτων
 • όχι

 • Αποθεραπεία
 • 4-6 εβδομάδες
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της κοιλιοπλαστικής μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Για ποιους είναι κατάλληλη η επέμβαση

Οι γυναίκες που υποβάλλονται στην επέμβαση εμφανίζουν συνήθως χαλάρωση του δέρματος αλλά και του μυϊκού τοιχώματος της κοιλιάς που οφείλεται στην εγκυμοσύνη. Πολλές εμφανίζουν επίσης κήλες όπως ομφαλοκήλες ή διάσταση των ορθών κοιλιακών. Με την κοιλιοπλαστική διορθώνεται τόσο η χαλάρωση του δέρματος, όσο και των μυών και οι πιθανές κήλες.

Όταν η χαλάρωση εντοπίζεται χαμηλά στην κοιλιά και είναι σχετικά μικρής έκτασης, είναι καταλληλότερη η μίνι κοιλιοπλαστική, η οποία σε συνδυασμό με τη λιποαναρρόφηση του κοιλιακού τοιχώματος θα δώσει πολύ καλά αποτελέσματα.

Σε άτομα τα οποία έχουν χάσει πολλά κιλά ή έχουν εντοπισμένη παχυσαρκία στην κοιλιακή χώρα, η επέμβαση αποσκοπεί στο να αφαιρεθεί μεγάλο μέρος της χαλάρωσης και του λίπους της κοιλιάς.

Με οδηγό την τεχνική dual plane, σας προσφέρουμε ταχύτατη αποκατάσταση, χωρίς πόνο και ουλές.

 

 Τεχνικές

Στη μίνι κοιλιοπλαστική αφαιρείται ελλειπτικό τμήμα δέρματος και λίπους από το κατώτερο τμήμα της κοιλιάς , το οποίο μπορεί να φθάσει σε εύρος τα 12 εκ. και να αφήσει μία ουλή περίπου σαν την ουλή της οριζόντιας καισαρικής τομής. Ο ομφαλός στην επέμβαση αυτή παραμένει προσκολλημένος στο δέρμα και με το τράβηγμα κατεβαίνει προς τα κάτω κατά 2-3 εκ. πράγμα το οποίο δεν γίνεται αντιληπτό. Στερεώνεται στο μυϊκό τοίχωμα με εσωτερικά ράμματα ώστε να μην χάσει το στρογγυλό του σχήμα. Μπορεί να γίνει μία σχετικά μικρή σύσφιξη του μυϊκού τοιχώματος κυρίως με την συμπλησίαση των ορθών κοιλιακών μυών. Σχεδόν πάντοτε συνοδεύεται από λιποαναρρόφηση.

Η κλασσική κοιλιοπλαστική επιλέγεται όταν έχουμε σημαντική χαλάρωση του δέρματος και του μυϊκού τοιχώματος. Κατ΄ αυτήν γίνεται μία τομή όπως και στην προηγούμενη λίγο μεγαλύτερου μήκους και αφαιρείται το δέρμα και το λίπος που βρίσκεται ανάμεσα στο εφηβαίο και στον ομφαλό. Εάν υπάρχει και υπερλίπωση στο εφηβαίο αυτή αντιμετωπίζεται με την λιποαναρρρόφηση, η οποία έτσι και αλλιώς χρησιμοποιείται εκτεταμένα στην επέμβαση αυτή.

Στο μυϊκό τοίχωμα της κοιλιάς γίνεται συμπλησίαση των ορθών κοιλιακών στην μέση γραμμή και συνήθως γίνεται στα πλάγια αναδίπλωση των εγκάρσιων κοιλιακών ώστε να έχουμε ένα επίπεδο μυϊκό τοίχωμα. Ο ομφαλός μένει προσκολλημένος στο μυϊκό τοίχωμα και αφού σταθεροποιηθεί θα μοιάζει με έναν φυσιολογικό νεανικό ομφαλό. Εάν συνυπάρχει κάποια μικρή ή μέτρια ομφαλοκήλη διορθώνεται κατά την διάρκεια της επέμβασης χωρίς επιπλέον τομές.

Σε άτομα που έχουν μεγάλη απώλεια βάρους ή φέρουν μεγάλες κηλιοκήλες ή έχουν κάνει γαστροπλαστική γίνονται εξειδικευμένοι χειρισμοί όπως κοιλιοπλαστική σαν ανεστραμμένο Τ ή καθ΄ όλη την περιφέρεια του κορμού ή με την χρήση πλεγμάτων και μυϊκών ή περιτοναϊκών κρημνών. Οι επεμβάσεις αυτές σχεδιάζονται ειδικά για την λύση όλων αυτών των επιμέρους προβλημάτων.

Σε κάθε περίπτωση εφαρμόζουμε την τεχνική Dual plane, δηλαδή δύο επιπέδων, όπου μειώνεται η παρασκευή και έκθεση του μυϊκού τοιχώματος, μειώνοντας σημαντικά τον πόνο, τις εκκρίσεις και τον κίνδυνο συλλογής υγρού και αίματος μετά την επέμβαση.

 Μετά την επέμβαση

Η κλασική κοιλιοπλαστική γίνεται με γενική αναισθησία και συνήθως με μια διανυκτέρευση στην κλινική. Η επέμβαση διαρκεί λιγότερο από δυο ώρες. Η μίνι κοιλιοπλαστική μπορεί να γίνει είτε με γενική είτε με τοπική αναισθησία και υπνοχάλαση και είναι μικρότερης βαρύτητας. Ο πόνος μετά το χειρουργείο δεν είναι έντονος και υποχωρεί πολύ γρήγορα.

Μετά την επέμβαση χρειάζεται αποχή από σωματική άσκηση για 4-6 εβδομάδες και ελαστική επίδεση με κορσέ για 3-4 εβδομάδες. Πέρα από αυτό δε χρειάζεται καμία αποθεραπεία. Η κύρια ανησυχία των περισσότερων γυναικών είναι οι ουλές. Με το σωστό σχεδιασμό η ουλή τοποθετείται χαμηλά στην κοιλιά, όπως αυτή της καισαρικής, χαμηλότερα από το ύψος του εσώρουχου, που σημαίνει ότι η ουλή παραμένει κρυμμένη ακόμα και στην παραλία. Συνήθως χρειάζονται 5-6 μήνες προκειμένου η ουλή να λεπτύνει και να ξεθωριάσει. Μετά παραμένει μια λεπτή γραμμή.

 Αποτελέσματα κοιλιοπλαστικής

Τόσο στη μίνι όσο και στην κλασική κοιλιοπλαστική χρειάζεται ένα διάστημα περίπου 3 μηνών για να υποχωρήσουν τελείως τα οιδήματα και να φανεί το τελικό αποτέλεσμα. Η κοιλιά αποκτά πιο νεανική εμφάνιση και είναι πιο αισθητή η γράμμωση των μυών του κοιλιακού τοιχώματος. Η τομή εξαφανίζεται τελείως και είναι πάντα χαμηλά κρυμμένη κάτω από τη γραμμή του εσώρουχου ή του μαγιώ.

Μετά την επέμβαση συνιστάται σωματική άσκηση και ισορροπημένη δίαιτα προκειμένου να μην υπάρχει μεγάλη μεταβολή του σωματικού βάρους. Με αυτήν την προϋπόθεση το αποτέλεσμα θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

Μπορεί κανείς να αποφύγει με κάποιο τρόπο το χειρουργείο;

Οι εναλλακτικές τεχνικές σύσφιξης του δέρματος όπως οι ραδιοσυχνότητες, laser λιποαναρρόφηση, LPG κτλ είναι μικρής δράσης και δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της χαλάρωσης του μυϊκού τοιχώματος. Σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν την επέμβαση. Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Αποφυγή μεγάλων μεταβολών του σωματικού βάρους, τακτική σωματική άσκηση και αποφυγή των περιττών κιλών κατά την εγκυμοσύνη.

Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω τη χαλάρωση της κοιλιάς κατά την εγκυμοσύνη;

Η χρήση λαστεξ, μπορεί τον πρώτο καιρό μετά τον τοκετό να βοηθήσει σημαντικά προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οίδημα της κοιλιάς και να επανέλθει το δέρμα στα φυσιολογικά του επίπεδα. Η χρήση του θα πρέπει να περιορίζεται στις πρώτες 6 βδομάδες, διότι η περαιτέρω χρήση μπορεί να οδηγήσει σε ατονία των κοιλιακών μυών, οι οποίοι υπολειτουργούν όσο το κοιλιακό τοίχωμα υποστηρίζεται εξωτερικά. Πολύ σημαντική είναι η σωματική άσκηση, όσο αυτή είναι δυνατή τον πρώτο καιρό.

Δυστυχώς πολλές γυναίκες θα εμφανίσουν έναν βαθμό μόνιμης χαλάρωσης και τοπικού πάχους, ιδιαίτερα στην κάτω κοιλία, τα οποία δε θα υποχωρήσουν από μόνα τους. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, προτείνεται η χειρουργική αντιμετώπιση με τη μορφή κοιλιοπλαστικής ή μίνι κοιλιοπλαστικής, ή/και λιποαναρρόφησης. Βασική προϋπόθεση είναι να μην υπάρχει επιθυμία περαιτέρω εγκυμοσύνης.

Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. Είμαι 100 κιλά και ύψος 183..Κατά διαστήματα έχασα και έβαλα κιλά με αποτελεσμα να έχω χαλάρωσει στην κοιλιακή χώρα σχεδόν όπως την γυναίκα της φωτογραφίας.Το υπόλοιπο μου σώμα ειναι αρκετά γυμνασμένο.Στην πλάτη χαμηλά επίσης διπλώνει το δέρμα σε μερικά σημεία.θα ήθελα να μάθω ποσο στοιχιζει η λιποαναρροφηση σε συνδυασμό με κοιλιοπλαστική και λιπογλυπτική.Θα βρίσκομαι Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 16, 2022 at 12:54 μμ

   Για περισσότερες λεπτομέρειες και μια εκτίμηση του πιθανού κόστους μιας τέτοιας παρέμβασης θα ήταν σκόπιμο να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε μέσω E-Mail είτε τηλεφωνικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...