logo
Papaioannou_Website-Eswterikes_Lipoidhma_1

Θεραπεία λιποιδήματος


Η θεραπεία του λιποιδήματος στοχεύει στη βελτίωση τόσο της αισθητικής εικόνας όσο και των λειτουργικών προβλημάτων που προκαλεί, εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα ζωής για τον ασθενή. Στις προχωρημένες περιπτώσεις λιποιδήματος –όταν η συντηρητική θεραπεία δεν επαρκεί- η μόνη αποτελεσματική οδός είναι η θεραπευτική λιποαναρρόφηση, με αποτελεσματικότερη τεχνική την υποβοηθούμενη με παλμικό jet νερού Bodyjet Aquashape λιποαναρρόφηση.Αυξητική Στήθους

Ως λιποίδημα ορίζεται η άνιση κατανομή λιπώδους ιστού σχεδόν αποκλειστικά στο γυναικείο φύλο, η οποία είναι άγνωστης αιτιολογίας.
Με δεδομένο ότι έχει σαφή κληρονομική προδιάθεση και εντοπίζεται σε άτομα της ίδιας οικογένειας, αποδίδεται συχνά σε γονιδιακούς παράγοντες.

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της θεραπείας του λιποιδήματος μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Για ποιους είναι κατάλληλη

Η επέμβαση απευθύνεται σε γυναίκες –που είναι και η πλειονότητα των ασθενών- οι οποίες υποφέρουν από λιποίδημα σε γοφούς, πόδια, αλλά και βραχίονες. Συνήθως τα μέλη αυτά παρουσιάζουν δυσαναλογία με το υπόλοιπο σώμα και παρά τις προσπάθειες των ασθενών για απώλεια βάρους με διατροφή και άσκηση, το λίπος στις εν λόγω ανατομικές περιοχές επιμένει. Στις περισσότερες περιπτώσεις η κλινική εικόνα των ασθενών περιλαμβάνει δυσανάλογο σωματότυπο με χαρακτηριστικά λεπτό το άνω ήμισυ του σώματος και με πλούσιο σε διάμετρο το κάτω ήμισυ.

Τεχνικές

Μια από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές λιποαναρρόφησης για το λιποίδημα είναι η υποβοηθούμενη με παλμικό jet νερού Bodyjet Aquashape. Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που εκμεταλλεύεται το jet νερού, προκειμένου να αποδεσμεύσει το λίπος από το σώμα, το οποίο ταυτόχρονα αναρροφάται με μια λεπτή κάνουλα λιποαναρρόφησης. Δεν απαιτεί γενική νάρκωση και υπερέχει έναντι της κλασικής λιποαναρρόφησης στον χρόνο αποθεραπείας, αλλά και στη δημιουργία οιδημάτων και μελανιών.

Η τεχνολογία αυτή έχει αποδειχθεί ότι διαφυλάσσει τα λεμφικά αγγεία και αφαιρεί το λίπος με πολύ πιο ατραυματικό τρόπο. Σε ασθενείς με λιποίδημα το αφαιρούμενο λίπος μπορεί να ανέλθει έως και στα 9-10 λίτρα καθαρού λίπους ανά επέμβαση, νούμερο που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επιτευχθεί με την κλασική λιποαναρρόφηση. Με το Bodyjet, οι εμβάσεις αυτές έχουν πολύ χαμηλότερο ποσοστό απώλειας αίματος, χαμηλότερες επιπλοκές και ευκολότερη και ταχύτερη ανάρρωση.

Κατά τη λιποαναρρόφηση bodyjet εισάγεται μια λεπτή βελόνα, η οποία διοχετεύει μια απαλή δέσμη ειδικού διαλύματος που αποδεσμεύει το λίπος χωρίς να προκαλεί τραυματισμούς στα μαλακά μόρια. Ταυτόχρονα, η ενσωματωμένη αναρρόφηση απομακρύνει το υγρό και το λίπος σχεδόν αμέσως, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η δράση του διαλύματος, οδηγώντας σε λιγότερο πόνο, μικρότερο οίδημα της περιοχής και καλύτερο έλεγχό της.

Η σύγχρονη αυτή λιποαναρρόφηση έρχεται στον αντίποδα της κλασικής λιποαναρρόφησης, κατά την οποία αφαιρούνται ιστοί μέσω της αντλίας αρνητικής πίεσης. Αν και η κλασική μέθοδος είναι αποτελεσματική, ενέχει κινδύνους, γι’ αυτό και πρέπει να διενεργηθεί υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες και με κατάλληλο εξοπλισμό.

Η κλινική Πλαστικής Χειρουργικής Παπαϊωάννου συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια με το Κέντρο Λεμφοιδήματος και Λιποιδήματος του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και έχει αναλάβει πολλά περιστατικά λιποιδήματος με πάρα πολύ ικανοποιητικά αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα. Με τη χρήση της λιποαναρρόφησης Bodyjet επιτυγχάνεται εκτενής και ουσιαστική θεραπευτική λιποαναρρόφηση, ενώ παράλληλα οι ασθενείς λαμβάνουν την απαραίτητη συνοδευτική θεραπεία από το Κέντρο Λεμφοιδήματος και Λιποιδήματος του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου.

Μετά τη επέμβαση

Η υποβοηθούμενη με παλμικό jet νερού Bodyjet Aquashape λιποαναρρόφηση επιτρέπει στους ασθενείς να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους άμεσα. Με δεδομένο δε τον πιο ατραυματικό της χαρακτήρα, η επέμβαση είναι ανώδυνη και ο μετεγχειρητικός πόνος ελάχιστος. Με τον τρόπο αυτό η λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται ταχύτερα και δίνει τη δυνατότητα στον πλαστικό χειρουργό να αφαιρέσει μεγάλες ποσότητες λίπους με ασφάλεια. Με δεδομένο δε ότι οι παρακείμενοι ιστοί, τα νεύρα και τα αγγεία δεν επηρεάζονται, ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι που συνήθως έχει η κλασική λιποαναρρόφηση. Η βαρύτητα της επέμβασης είναι ήπια, δεν απαιτείται νοσηλεία, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας είναι από 3 έως 4 εβδομάδες.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της υποβοηθούμενης με παλμικό jet νερού Bodyjet Aquashape λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα και ορατά στις πλήρεις τους διαστάσεις σε διάστημα από 1 έως 3 μήνες, όταν υποχωρήσουν τα οιδήματα. Εξασφαλίζουν δε στους ασθενείς μια βελτιωμένη αισθητική εικόνα, αλλά και την αποκατάσταση της λειτουργικότητάς τους, η οποία είχε περιοριστεί εξαιτίας του λιποιδήματος, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής τους.


Σχόλια

 1. Αννα Χηρα Λέει: Μάιος 13, 2022 at 6:07 μμ

  Καλησπερα. Είμαι 25 ετών και πάσχω από λιποιδημα σχεδόν 10 χρόνια. Έκανα λεμφικό μασάζ με περιδεσεις στον γιατρό κ. Γιαννούκα στη Θεσσαλονίκη όμως δεν είχα καμία βελτίωση.
  Θα ήθελα να μάθω κάποιες πληροφορίες για την λιποαναρροφηση και ποιο είναι το κόστος της και περίπου πόσες επεμβάσεις χρειάζονται συνήθως.
  Ευχαριστούμε

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 16, 2022 at 11:02 πμ

   Για πληροφορίες σχετικά με το λιποίδημα, οπως διαδικασία, κόστος κτλ θα ήταν προτιμότερο να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωινκά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...