logo
Βραχιονοπλαστική, γυναίκα κρατάει τον βραχίονά της

Βραχιονοπλαστική


Με τη βραχιονοπλαστική διορθώνεται η χαλάρωση που παρατηρείται στα μπράτσα. Η τομή γίνεται στην έσω πλευρά του βραχίονα και είναι εμφανής μόνο όταν το άτομο σηκώσει τα χέρια ψηλά. Σε περιπτώσεις μικρής-μετριας χαλάρωσης η τομή δεν έιναι εκτεταμένη.

 • Βαρύτητα
 • ήπια-μέτρια

 • Νάρκωση
 • γενική

 • Διάρκεια παραμονής
 • 1 βράδυ

 • Αφαίρεση ραμμάτων
 • όχι

 • Αποθεραπεία
 • 3-4 εβδομάδες
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της βραχιονοπλαστικής μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


 Για ποιους είναι κατάλληλη η επέμβαση

Εάν υπάρχουν μέτριες υπερλιπώσεις στους βραχίονες, και καλή ελαστικότητα του δέρματος συνήθως αντιμετωπίζεται με λιποαναρρόφηση. Συνήθως συνυπάρχει χαλάρωση του δέρματος ενώ πολύ συχνά επίσης λόγω απώλειας βάρους ή με την πάροδο της ηλικίας ασχέτως της συσσώρευσης λίπους το δέρμα κρέμεται με τρόπο αντιαισθητικό. Στις περιπτώσεις αυτές η λύση δίνεται με τη βραχιονοπλαστική, δηλαδή τη διόρθωση της χαλάρωσης που υπάρχει στα μπράτσα και τη μασχάλη.

 Τεχνικές

Ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης επιλέγουμε την κατάλληλη τεχνική. Όταν πρόκειται για συσσώρευση λίπους με καλή ελαστικότητα του δέρματος γίνεται προσεκτική και στοχευμένη επιφανειακή λιποαναρρόφηση. Το δέρμα συνήθως χρειάζεται 3-4 μήνες για να ρικνωθεί και να μειωθεί χαλάρωσή του. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η σωστή επιλογή των ατόμων για τα οποία είναι κατάλληλη η λιποαναρρόφηση, διαφορετικά μπορεί να χειροτερέψει το πρόβλημα της χαλάρωσης.

Σε μικρού εως μέτριου βαθμού χαλάρωσης μπορεί να γίνει διόρθωση με μικρή τομή στο όριο της μασχάλης, χωρίς επιπλέον επιμήκη τομή. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορούμε έτσι να αποφύγουμε τις μεγάλες τομές της κλασικής βραχιονοπλαστικής και να τις κρύψουμε κοντά στη μασχάλη, όπου είναι λιγότερο εμφανείς. Στην τεχνική αυτή γίνεται συνδυασμός με λιποαναρρόφηση, που θα δώσει ένα αισθητικά ανώτερο αποτέλεσμα.

Σε μεγάλου βαθμού χαλάρωσης η οποία επεκτείνεται μέχρι τον αγκώνα είναι απαραίτητες η κατά μήκος τομές στην έσω επιφάνεια του βραχίονα. Σε ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση που επεκτείνεται κάτω από το ύψος της μασχάλης είναι επίσης αναγκαίο να επεκτείνουμε τις τομές προς τα κάτω, συνδυάζοντας μια πλαστική Ζ, προκειμένου να διατηρήσουμε τη λειτουργικότητα του βραχίονα.

 Μετά την επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται με γενική νάρκωση και η νοσηλεία είναι ένα 24ώρο ή και λιγότερο, εφόσον πρόκειται για μίνι πλαστική ή για λιποαναρρόφηση.  Μετά την επέμβαση φοριέται ένα μπολερό μέχρι κάτω από τον αγκώνα για 3 εβδομάδες πρωί βράδη και άλλες 3 εβδομάδες μόνο το βράδυ. Αυτό μας βοηθάει να μειώσουμε τα οιδήματα και να έχουμε ακόμα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η ουλή αφού πάρει την τελική της μορφή με την πάροδο 8-10 μηνών γίνεται αρκετά καλή και είναι τοποθετημένη σε τέτοια θέση ώστε να μην γίνεται αντιληπτή όταν το χέρι είναι σηκωμένο μέχρι το οριζόντιο επίπεδο. Στις περιπτώσεις που γίνεται μίνι πλαστική, οι ουλές είναι κρυμμένες εξαρχής στη μασχάλη.

Σας βοηθάμε να σχεδιάσετε την επέμβαση που σας ταιριάζει, με γνώμονα την ασφάλεια και την επίτευξη ενός φυσικού αποτελέσμα.

 

 Αποτελέσματα βραχιονοπλαστικής

Τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή μετά τη βραχιονοπλαστική αλλά βελτιώνονται σημαντικά σε ένα διάστημα 6 μηνών περίπου. Εφόσον δεν υπάρχουν μεταβολές βάρους τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια. Εκτός από την αισθητική βελτίωση υπάρχει και σημαντική βελτίωση της κίνησης  του βραχίονα, λιγότερη εφίδρωση και μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής στα ρούχα.

Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

Έχω διαβάσει ότι οι ουλές της βραχιονοπλατικής μπορεί να γίνουν πολύ έντονες φοβάμαι να κάνω την επέμβαση για αυτό το λόγο.

Οι ουλές πράγματι στην αρχή είναι πιο εμφανείς και ευδιάκριτες διότι στην αρχή είναι πιο κόκκινες, όπως όλες οι ουλές. Στη συνέχεια όμως βελτιώνονται σημαντικά με ειδική περιποίηση. Μετά από έναν χρόνο περίπου είναι δυνατό να γίνει πάνω στις ουλές ένα ιατρικό τατουάζ στο χρώμα του δέρματος για να “σβήσουν” ακόμα περισσότερο. Εάν για κάποιο λόγο δημιουργηθούν υπερτροφικές ουλές ή χηλοειδές, μπορεί να γίνει θεραπεία με έγχυση ειδικών φαρμάκων και επιθέματα σιλικόνης.

Σχόλια

 1. Μαρία Κώνστα Λέει: Μάιος 18, 2019 at 1:28 μμ

  Καλησπέρα.
  Είστε ο μοναδικός γιατρός που μου έδωσε τον λόγο να προχωρήσω σε βραχιονοπλαστική.
  Όπου πήγαινα έλεγαν οπτι η ουλή απ την τομή θα φαίνεται.
  Κανείς δεν μου δώσε μια λύση έστω και μετά ένα χρόνο.
  Θα ήθελα να σας επισκεφτώ.
  Ονομάζομαι Κώνστα Μαρία και το 2010 έκανα slevee γαστρεκτομή.
  Είναι όνειρο ζωής το ραντάκι ή το κοντομάνικο που δεν έχω φορέσει 9 χρόνια τώρα.
  Ευχαριστώ.

 2. Μαρία Σαπουνα Λέει: Φεβρουάριος 25, 2019 at 11:51 μμ

  Γεια Σας!Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να γίνει βραχιονοπλαστικη αν δεν έχω φτάσει ακόμη στο επιθυμητό βάρος. Γνωρίζοντας όμως ότι ακόμη κ στο ιδανικό βάρος υπάρχει τοπικό πάχος κ χαλάρωση στους βραχίονες!
  Ευχαριστώ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Φεβρουάριος 26, 2019 at 6:32 μμ

   Το πότε μπορεί να γίνει είναι σχετικό και εξαρτάται από το βαθμό χαλάρωσης και την ποσότητα του λίπους. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει λιποαναρροφηση και βραχιονοπλαστική αργότερα, εφόσον χρειαστεί. Θα χρειαστεί να δούμε την περιπτωσή σας είτε σε φωτογραφίες, είτε από κοντά.

 3. γεωργια Λέει: Ιούνιος 13, 2017 at 8:17 μμ

  me topiki me methi den ginetai i epembasi?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 13, 2017 at 8:55 μμ

   Η μίνι βραχιονοπλαστική μπορεί να γίνει με τοπική και μέθη. Σε πιο εκτεταμένες περιπτώσεις η τοπική αναισθησία δεν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του χειρουργείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...