logo
Ανόρθωση μηρών γλουτών

Ανόρθωση μηρών-γλουτών


Η ανόρθωση ή λίφτινγκ μηρών είναι συχνά απαραίτητη μετά από απώλεια βάρους. Γίνεται με τομή στην έσω πλευρά του μηρού η οποία δεν είναι εμφανής. Επίσης με παρόμοια τεχνική μπορεί να γίνει και ανόρθωση των γλουτών.

 • Βαρύτητα
 • μέτρια-βαριά

 • Νάρκωση
 • γενική

 • Διάρκεια παραμονής
 • 2 βράδια

 • Αφαίρεση ραμμάτων
 • όχι

 • Αποθεραπεία
 • 4-6 εβδομάδες
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της ανόρθωση μηρών-γλουτών μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


 Για ποιους είναι κατάλληλη η επέμβαση

Η ανόρθωση των έσω μηρών είναι κατάλληλη για άτομα που έχουν χαλάρωση στην περιοχή αυτή, είτε λόγω κατασκευής, είτε λόγω απώλειας βάρους ή λόγω ηλικίας. Ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης επιλέγουμε την κατάλληλη τεχνική που θα μας δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα με τις λιγότερες δυνατόν ουλές.

Όσον αφορά τους γλουτούς, η χαλάρωση μπορεί να αφορά το άνω ή το κάτω μέρος των γλουτών. Στην περιοχή των άνω γλουτών η χαλάρωση οφείλεται στο ότι αδειάζει η περιοχή λόγη χαλάρωσης των μυών και μετατόπιση ή μείωση του λίπους. Στις περιπτώσεις αυτές, πέρα από τις κλασικές τεχνικές ανόρθωσης γλουτών, μπορεί να γίνει μια “έμμεση” ανόρθωση γεμίζοντας ξανά τους γλουτούς με λίπος που παίρνουμε με την τεχνική bodyjet. Χαμηλότερα στους γλουτούς η χαλάρωση διορθώνεται με ειδικούς χειρισμούς στην πτυχή των γλουτών σε συνδυασμό με λιπομεταφορά.

Εμπιστευθείτε μας για ένα αποτέλεσμα χωρίς ουλές και ορατά σημάδια. Αναζωογονήστε τη νεανική σας εμφάνιση ριζικά.

Τεχνικές

Στην περίπτωση μικρής εως μέτριας χαλάρωσης στους έσω μηρούς γίνεται αφαίρεση ενός τμήματος δερμολιπώδους ιστού από την ρίζα του μηρού. Πάντοτε γίνεται και λιποαναρρόφηση. Μερικές φορές όταν είναι πολύ έντονο το πρόβλημα, προτιμούμε να κάνουμε τη διόρθωση του μηρού σε δύο φάσεις. Στην πρώτη γίνεται εκτεταμένη λιποαναρρόφηση και μετά από 6 μήνες γίνεται το λίφτινγκ μηρών. Η τακτική αυτή έχει τα πλεονεκτήματα ότι αφενός μεν δεν είναι τόσο επιβαρυντική η επέμβαση, αφετέρου δε αφού βγει το λίπος και υποχωρήσουν τα οιδήματα, ελαττώνεται το βάρος του κρημνού και αυτό βελτιώνει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα. Η ουλή που μένει είναι κυκλική στην ρίζα του μηρού και εκτείνεται. Συνήθως γίνεται καλής ποιότητας ουλή η οποία είναι μη ορατή.

Σε άτομα που έχουν απολέσει μεγάλη ποσότητα βάρους και η χαλάρωση επεκτείνεται αρκετά προς τη μεσότητα του μηρού, γίνεται επιπρόσθετα μία εκτομή δερμολιπώδους ιστού κατά μήκος του άξονα του μηρού, οπότε υπάρχει μία επιπλέον ουλή κάθετη στην προηγούμενη.

Όταν υπάρχει πολύ μεγάλη χαλάρωση μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, ενδείκνυται να γίνει το λεγόμενο “τάνγκα λιφτ”, δηλαδή με μια τομή πάνω  και ανάμεσα στους γλουτούς, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με την κοιλιοπλαστική, το λεγόμενο δηλαδή lower body lift, δηλαδή η ανόρθωση όλου του χαλαρού δέρματος των γλουτών, έξω και πίσω μηρών μέχρι το ύψος του γόνατος. Η επέμβαση αυτή εντάσσεται στη χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Στην ανόρθωση γλουτών, σκοπός είναι όχι μόνο να τραβήξουμε αλλά και να ξαναγεμίσουμε τους γλουτούς. Στους άνω γλουτούς εφαρμόζουμε το brazilian butt lift, δηλαδή το βραζιλιάνικο λίφτινγκ γλουτών. Αυτό γίνεται χωρίς τομές, με το συνδυασμό λιποαναρρόφησης και λιπομεταφοράς. Με το νέο σύστημα bodyjet μπορούμε να συλλέξουμε σημαντικές ποσότητες λίπους και να κάνουμε έγχυση στο άνω τριτημόριο των γλουτών, για να ξαναδώσουμε στους γλουτούς καμπυλότητα. Με τον τρόπο αυτό γίνεται μια έμμεση ανόρθωση γλουτών, χωρίς ουλές και με απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Στο κατώτερο ήμισυ του ημισφαιρίου του γλουτού, όταν είναι ατροφικό, προτιμούμε να μην αφαιρούμε τον δερμολιπώδη ιστό αλλά να τον μετακινούμε προς τα άνω ώστε να προσθέσουμε όγκο στο σημείο που λείπει και να κάνουμε μια σημαντική ανόρθωση γλουτών. Η τομή τοποθετείται μέσα στην πτυχή ώστε να παραμένει κρυμμένη.

Μετά την επέμβαση

Στην περίπτωση του βραζιλιάνικου λίφτινγκ γλουτών με λιπομεταφορά δεν απαιτείται διαμονή στην κλινική και η επέμβαση μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία. Στις υπόλοιπες τεχνικές χρειάζεται γενική νάρκωση και ένα 24ωρο παραμονής στην κλινική. Μετά την επέμβαση χρησιμοποιείται ειδικό ελαστικό λαστέξ για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αισθητικό αποτέλεσμα και να μειώσουμε τα οιδήματα. Συνήθως χρειάζεται 1-2 εβδομάδες αποχή από την εργασία. Οι αθλητικές δραστηριότητες μπορούν να ξαναξεκινήσουν 6-8 εβδομάδες μετά.

Αποτελέσματα ανόρθωσης μηρών και γλουτών

Η ανόρθωση των μηρών δίνει καλά και μακροχρόνια αποτελέσματα με την προϋπόθεση ότι το βάρος του ατόμου θα παραμείνει σταθερό. Οι ουλές σε όλες τις περιπτώσεις είναι λεπτές και κρυμμένες μέσα στις πτυχές. Ιδιαίτερα θεαματικό αποτέλεσμα μας δίνει η ανόρθωση γλουτών. Οι γλουτοί γίνονται πιο σφριγηλοί και βελτιώνονται οι καμπύλες του σώματος.

Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

Έχω δει σε περιοδικά και στην τηλεόραση το λεγόμενο buttock augmentation, δηλαδή την αύξηση του γλουτού με ενθέματα σιλικόνης. Ποια η γνώμη σας;

Η αύξηση των γλουτών με ενθέματα σιλικόνης είναι τεχνική παρόμοια με αυτή στην αύξηση των μαστών. Παρά τα δελεαστικά αποτελέσματα που υπόσχεται αυτή η μέθοδος, θα πρέπει να ληφθούν υπ’όψιν οι πιθανές και όχι τόσο σπάνιες επιπλοκές. Η περιοχή των γλουτών είναι λόγω του πρωκτού φορτισμένη με μικρόβια, και η πιθανότητα φλεγμονής του ενθέματος μεγάλη. Επίσης, λόγω της μεγάλης κινητικότητας και μηχανικής φόρτισης του γλουτού, υπάρχει κίνδυνος μετακίνησης του ενθέματος του γλουτού. Τέλος, οι ουλές αν και κρυμμένες στη γραμμή του εσώρουχου είναι σχετικά μεγάλες και πολλές φορές υπερτροφικές.

Για τους λόγους αυτούς αποφεύγουμε τη χρήση των ενθεμάτων αυτών και προτιμούμε την αύξηση των γλουτών με τη μέθοδο της λιπομετααφοράς.

Σχόλια

 1. Καλλιονιδου Λέει: Ιούλιος 23, 2020 at 6:41 μμ

  Η ανόρθωση προαγωγών με λιποαναροφηση και γέμισμα όπου χρειαστεί πόσο κοστίζει?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούλιος 24, 2020 at 11:52 πμ

   Η περιοχή των προσαγωγών μπορεί να βελτιωθεί με τη λιπογλυπτική, αλλά εξαρτάται από την ηλικία και το εκάστοτε πρόβλημα. Για να έχουμε καλύτερη εικόνα είναι προτιμότερο να στείλετε αρχικά μερικές φωτογραφίες για να εκτιμήσουμε το πρόβλημα και να υπολογίσουμε το πιθανό κόστος της λιποαναρρόφησης/λιπογλυπτικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...