logo
Αυξητική Στήθους Πλαστικός Χειρουργός

Αυξητική στήθους


 

Για την αυξητική στήθους μπορούμε να τοποθετήσουμε τις τομές κάτω από το στήθος, κάτω από τη θηλή ή στη μασχάλη. Τα ενθέματα που χρησιμοποιούμε στρόγγυλα ή ανατομικά, είναι γνωστών και δοκιμασμένων εταιρειών και είναι απόλυτα ασφαλή. Τοποθετούνται πάνω ή κάτω από το μυ, ανάλογα με την περίπτωση.

 • Βαρύτητα
 • ήπια

 • Νάρκωση
 • τοπική / γενική

 • Διάρκεια παραμονής
 • 0

 • Αφαίρεση ραμμάτων
 • όχι

 • Αποθεραπεία
 • 4-6 εβδομάδες
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της αύξησης στήθους μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Αυξητική στήθους: Για ποιες γυναίκες είναι κατάλληλη

Η αυξητική στήθους είναι η επέμβαση με την οποία μπορούμε να μεγαλώσουμε το μέγεθος των μαστών.  Στόχος είναι να πετύχουμε ακριβώς το επιθυμητό μέγεθος και να διορθώσουμε τυχόν ασυμμετρίες που μπορεί να υφίστανται. Κάθε γυναίκα ανεξαρτήτως ηλικίας, που αισθάνεται ότι το στήθος της είναι μικρότερο από αυτό που θα ήθελε είναι κατάλληλη για την επέμβαση.

Επίσης η αυξητική στήθους είναι κατάλληλη για γυναίκες, οι οποίες μετά την εγκυμοσύνη και τη διακοπή του θηλασμού βιώνουν μια απότομη μείωση του μεγέθους των μαστών, που οφείλεται στην υποστροφή του μαζικού αδένα.

Η απόφαση για την επέμβαση πρέπει να λαμβάνεται με σοβαρότητα. Κάθε γυναίκα οφείλει να ενημερωθεί σωστά πριν προχωρήσει στην επέμβαση, ώστε να είναι πλήρως ενήμερη για τις διαφορετικές τεχνικές, τα ενθέματα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν καθώς και για τις αλλαγές που θα έχει το στήθος μετά. Να τονίσουμε εδώ ότι οι προθέσεις σιλικόνης που επιλέγονται θα πρέπει να είναι από πιστοποιημένες εταιρείες με μακρόχρονη παρουσία στην αγορά, προκειμένου να έχουν μακρόχρονη διάρκεια ζωής και να μην περιέχουν επικίνδυνες για την υγεία προσμίξεις.

Έψαχνα για ένα τέλειο, φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς πόνο. Ο γιατρός μου μου πρότεινε την τεχνική dual plane. Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο!
Κική Μ.

 Τεχνικές αυξητικής στήθους


Η τομή που γίνεται για την αύξηση των μαστών μπορεί να είναι είτε περιθηλαία είτε μέσα στην μασχάλη είτε στην υπομαστική πτυχή. Το μήκος της τομής είναι μέχρι 4,5 εκ. που είναι το ελάχιστο μήκος από το οποίο χωράει να περάσει το ένθεμα.

Η πρώτη μας προτίμηση όσον αφορά την τομή είναι στην υπομαστική, δηλαδή στην πτυχή κάτω από το μαστό. Η προσπέλαση αυτή δίνει την ιδανική πρόσβαση για την τεχνική no touch-dual plane, ενώ έχει βρεθεί βάσει μελετών ότι είναι η ασφαλέστερη, αναφορικά με την πιθανότατα επιμόλυνσης των προθέσεων, σύσπασης κάψας και ALCL. Η ουλή,μεγέθους 4-4,5εκ,  η οποία βρίσκεται ακριβώς πάνω στη νέα υπομαστική πτυχή,  μετά την πάροδο των πρώτων 6 μηνών φθάνει στο σημείο να ξεχωρίζει ελάχιστα. Η προσπέλαση αυτή θεωρείται η πιο ασφαλής, όσον αφορά στην τοποθέτηση καθώς και με τα μικρότερα ποσοστά επιπλοκών.

Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της επέμβασης παίζει η επιλογή του σωστού ενθέματος. Όλες οι προθέσεις που χρησιμοποιούμε περιέχουν σιλικόνη τελευταίας γενιάς, είναι δηλαδή στην κατηγορία Gummy bear implants. Για κάθε γυναίκα υπάρχει ανάλογα με το σωματότυπό της ένα εύρος ιδανικών ενθεμάτων, τα οποία ταιριάζουν καλύτερα στο σώμα και το μαστό. Το ιδανικό ένθεμα προκύπτει κατόπιν μέτρησης του στήθους και του θώρακα και με έναν αλγόριθμο μπορούμε να διαλέξουμε τις ιδανικές διαστάσεις. Η επιλογή ανάμεσα σε στρόγγυλο ή ανατομικό σχήμα (σε σχήμα σταγόνας) θα μας προσφέρει διαφορετικό σχήμα στο τελικό αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές τα στρόγγυλα ενθέματα προσφέρουν μεγαλύτερο γέμισμα στην περιοχή του ντεκολτέ με γέμισμα του μαστού στον άνω πόλο. Τα ανατομικά ενθέματα προσφέρουν ένα πιο φυσικό σχήμα με λιγότερο τονισμένο ντεκολτέ, με τη μεγαλύτερη προβολή τους στο ύψος της θηλής, όπως στο φυσιολογικό στήθος.

αυξητικη στηθους κατω απο το μυ

Η τοποθέτηση του ενθέματος πάνω ή κάτω από τον μυ επίσης διαφοροποιεί το αποτέλεσμα. Η τοποθέτηση κάτω από το μυ γίνεται είτε σε πολύ αδύνατα άτομα ώστε να έχουμε καλύτερη κάλυψη του ενθέματος, είτε όταν θέλουμε να δώσουμε ακόμα πιο φυσικό σχήμα στο μαστό. Τα ενθέματα που τοποθετούνται πάνω από το μυ είναι πιο εύκολα ψηλαφητά αλλά προσφέρουν άλλα πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα καλύτερη συμπλησίαση των μαστών προς το κέντρο, καθώς και το γεγονός ότι μπορούμε να τοποθετήσουμε μεγαλύτερα ενθέματα. Σε κάθε περίπτωση γίνεται μια εξατομικευμένη εκτίμηση και η επιλογή προκύπτει κατόπιν εκτενούς συζήτησης, προκειμένου να προσφέρουμε ακριβώς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιούμε εξειδικευμένους αλγόριθμους μέτρησης, για αρμονικό και αισθητικό αποτέλεσμα, σε κάθε περίπτωση.

 

Η σύγχρονη και πιο ολοκληρωμένη τεχνική στην αύξηση μαστών βασίζεται στα ανατομικά ενθέματα, παρασκευή της κοιλότητας με τεχνική no touch, με τοποθέτηση dual plane, δηλαδή κάτω από το μυ και με συνδυασμένη μεταφορά λίπους συμπληρωματικά, προκειμένου να διορθωθούν ατέλειες όπως η μεγάλη απόσταση μεταξύ των μαστών στο στέρνο, ανισομαστία ή και άλλες αισθητικές ατέλειες. Το πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής είναι η ταυτόχρονη ανόρθωση του στήθους με ψευδοχαλάρωση, χωρίς επιπρόσθετες ουλές, ο μειωμένος πόνος και το απόλυτα προβλέψιμο και αρμονικό αποτέλεσμα.

 

 Μετά την επέμβαση αυξητικής στήθους

H εγχείρηση μπορεί μεν να γίνει με τοπική νάρκωση και sedation, συνήθως όμως γίνεται με γενική νάρκωση και συνήθως χωρίς διαμονή στην κλινική. Τοποθετείται άμεσα στηθόδεσμος, οπότε μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει έξω αποφεύγοντας μόνο τις απότομες και μεγάλες κινήσεις των χεριών καθώς επίσης και το σήκωμα μεγάλου βάρους.

Μετά την επέμβαση δεν υπάρχουν παροχετεύσεις ούτε χρειάζονται να αφαιρεθούν ράμματα. Ο πόνος για τις πρώτες 2-3 ημέρες ελάχιστος, διότι κατά την επέμβαση γίνεται διήθηση των περιοχών με ειδικό αναισθητικό που μουδιάζει την περιοχή. Στη συνέχεια ο πόνος είναι πολύ ήπιος, παρόμοιος με ένα πιάσιμο στην περιοχή. Η σωματική άσκηση ξεκινάει μετά την 6η εβδομάδα.

Οι ουλή κάτω από το μαστό είναι κρυμμένη ακριβώς στην υπομαστική πτυχή και μετά από περίπου 6 μήνες δεν είναι διακριτή. Το τελικό σχήμα των μαστών διαμορφώνεται μετά από 3-4 μήνες περίπου.

 Αποτελέσματα αύξησης στήθους

Μετά την επέμβαση υπάρχει φυσιολογική λειτουργία του μαστού και όσον αφορά την παραγωγή γάλακτος και όσον αφορά την αισθητικότητα και διεγερσιμότητα της θηλής. Σε μαστούς που έχουν μικρού βαθμού πτώση πέρα από το μικρό μέγεθος, η αύξηση διορθώνει και την πτώση. Σε μαστούς όμως με μεγάλου βαθμού χαλάρωση και πτώση, πρέπει πέραν της αύξησης να γίνει και ανόρθωση ώστε να φέρουμε την θηλή στο σωστό επίπεδο.

Σήμερα έχει επικρατήσει η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης η οποία στα 45 χρόνια που χρησιμοποιούνται αποδείχθηκε μετά από μακροχρόνιες έρευνες απόλυτα ασφαλής. Από πλευράς τεχνολογικής έχουν βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποκλείεται το ενδεχόμενο διαρροής μορίων σιλικόνης έξω από το περίβλημα του ενθέματος. Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει λόγος να απαγορευτεί ο θηλασμός μετά από αυτήν την επέμβαση. Επίσης τα ενθέματα που χρησιμοποιούμε για την αυξητική στήθους έχουν πολύ μεγάλη ανθεκτικότητα σε εξωτερικές καταπονήσεις και αντοχή στον χρόνο.

Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. Ευφροσύνη Λέει: Απρίλιος 11, 2021 at 11:54 πμ

  Υπέροχο αποτέλεσμα χωρίς τον παραμικρό πόνο

 2. Επισκέφθηκα το γιατρό γιατί μου τον σύστησε μια φίλη και μπορώ να δηλώσω ότι πέρα από εξαιρετικός πλαστικός χειρούργος, είναι και μοναδικός άνθρωπος. Με βοήθησε σε όλα, από την απόφαση για το μέγεθος του στήθους μου μέχρι το που θα μείνω καθώς τον επισκέφθηκα από τα Γρεβενά. Δεν είχα κανένα ιδιαίτερο άγχος και το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή μου. Το στήθος μου μοιάζει φυσικότατο και είμαι πολύ χαρούμενη που το τόλμησα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...