Εσωτερική δυσπλασία στήθους- κεντρική

Δυσπλασίες μαστού

Με μια ματιά
Κόστος Επεμβάσεων

Ανάλογα με τη δυσπλασία που υπάρχει μπορεί να γίνει αύξηση, ανόρθωση, λιπομεταφορά ή σμίκρυνση, ώστε να αποκατασταθεί το σχήμα, μέγεθος και ύψος των μαστών συμμετρικά.

ΒΑΡΥΤΗΤΑ
Ήπια-Μέτρια
ΝΑΡΚΩΣΗ
Γενική
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
-
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΡΑΜΜΑΤΩΝ
Όχι
ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
2-3 Εβδομάδες
Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της επέμβασης δυσπλασίας του μαστού μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.



    Με τον όρο δυσπλασίες μαστού αναφερόμαστε σε προβλήματα που εμφανίζονται κυρίως κατά την ανάπτυξη του στήθους στο εμβρυϊκό στάδιο ή στην εφηβεία. Οι δυσπλασίες αυτές μπορεί να αφορούν και τους δύο μαστούς ή μόνο τη μια πλευρά και δημιουργούν έντονη δυσφορία στις γυναίκες που τις εμφανίζουν. Σε επιστημονικό επίπεδο διακρίνουμε τις εξής δυσπλασίες: 

    1. Σύνδρομο Poland (απλασία μαστού) 
    1. Σωληνωτός μαστός 
    1. Ασυμμετρία μαστών 
    1. Εισολκή θηλών 
    1. Επίκτητες ή ιατρογενείς δυσπλασίες μαστού 

    Γενικότερά οι επεμβάσεις για δυσπλασίες μαστού μπορεί να γίνονται για αισθητικούς ή ακόμα και για σοβαρότερους ιατρικούς λόγους. 


    Δυσπλασίες μαστού: Τα είδη και οι περιοχές που επηρεάζονται

    Οι πρώτες δυσπλασίες μαστού για τις οποίες θα μιλήσουμε αφορούν στην ατελή ανάπτυξη του στήθους και ονομάζονται σύνδρομο Poland ή απλασία μαστού. Αυτού του τύπου οι δυσπλασίες μπορεί να περιλαμβάνουν και άλλες απλασίες όπως της θηλής, του μείζονος θωρακικού μυός ή  ακόμα και του άνω άκρου. Ανάλογα με το αισθητικό και λειτουργικό έλλειμμα που προκύπτει, μπορεί να απαιτείται για τη διόρθωση η χρήση του πλατέως ραχιαίου μυός σαν περιστροφικός κρημνός. 

    Με αυτόν τον τρόπο γίνεται η αποκατάσταση του μείζονα θωρακικού μυ και το πρόσθιο τοίχωμα της μασχάλης. Μια ακόμα συχνή τεχνική διόρθωσης είναι η χρήση ενθέματος σιλικόνης ώστε να δώσουμε στον μαστό τον όγκο που του λείπει. Σπάνια το σύνδρομο Poland μπορεί να εμφανιστεί και στις δυο πλευρές ενώ μπορεί να εμφανιστεί επίσης και σε άντρες. Στην τελευταία περίπτωση η αποκατάσταση αφορά μόνο στη διόρθωση με τον πλατύ ραχιαίο κρημνό ή με τη χρήση ειδικών αντρικών προθέσεων σιλικόνης.  

    Σωληνοειδής μαστός

    Αυτή είναι μια από τις συχνότερες δυσπλασίες μαστού που συναντάμε και μπορεί να αφορά τους δύο ή τον ένα μαστό. Το βασικό πρόβλημα στις συγκεκριμένες περιστάσεις είναι ότι υπάρχει ένας ινώδης δακτύλιο εσωτερικά στο στήθος ο οποίος δεν επιτρέπει να αναπτυχτεί ο κάτω πόλος του στήθους και σε πιο βαριές περιπτώσεις αφορά ολόκληρο το στήθος. Ο μαστός μπορεί να έχει σχήμα «αχλάδι» στις πιο ήπιες μορφές ενώ σε πιο βαριές περιπτώσεις έχει το σχήμα «σωλήνα». Χαρακτηριστικό σε όλες τις περιπτώσεις είναι ότι η θηλή είναι διογκωμένη και συνήθως προέχει σε σχέση με το υπόλοιπο στήθος.  

    Αυτού του τύπου τις δυσπλασίες μαστού τις συναντάμε σε μεγάλο αριθμό γυναικών που προσέρχονται για πλαστική στήθους, οι οποίες μπορεί να μη γνωρίζουν ότι πρόκειται για ήπια μορφή σωληνωτού μαστού.  

    Σε σωληνωτό μαστό πρώτου βαθμού το χαρακτηριστικό είναι ότι ο κάτω πόλο του μαστού δεν είναι αναπτυγμένος, το στήθος γενικά είναι υποπλαστικό και η πτυχή του μαστού είναι ψηλότερα από το φυσιολογικό. Η λύση σε αυτές τις πιο ήπιες δυσπλασίες μαστού είναι η τοποθέτηση προθέσεων σιλικόνης ή η διόρθωση με μεταφορά λίπους ή ο συνδυασμός.  

    Σε πιο βαριές περιπτώσεις δυσπλασίας στήθους, όπου επηρεάζεται σημαντικά η θηλή, χρειάζεται να γίνει μια λύση του δακτυλίου που «πνίγει» το μαστό και μια ανακατανομή του όγκου γύρω από τη θηλή. Συνήθως αυτό διενεργείται με μια περιθηλαία προσπέλαση και μπορεί να συνδυαστεί επίσης με προθέσεις σιλικόνης, μεταφορά λίπους ή ανόρθωση στήθους.  

    Εισολκή θηλής 

    Η εισολκή θηλής είναι επίσης μια από τις συχνότερες δυσπλασίες μαστού. Στη δυσμορφία αυτή η θηλή κοιτάζει προς τα μέσα και είναι κρυμμένη. Συνήθως οφείλεται σε ινώδεις ιστούς οι οποίοι τραβάνε τη θηλή προς τα μέσα και μπορεί να εμφανιστεί και στα δύο στήθη ή μόνο από τη μία πλευρά. Πέρα από αισθητικό πρόβλημα, υπάρχουν συχνά και λειτουργικά προβλήματα, καθώς οι γυναίκες αυτές δεν μπορούν να θηλάσουν, ενώ συχνά εμφανίζονται φλεγμονές στη θηλή. 

    Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική και μπορεί να γίνει με τοπική ή γενική αναισθησία. Κατά την επέμβαση διατηρείται στις περισσότερες περιπτώσεις η συνέχεια των γαλακτοφόρων πόρων και η δυνατότητα θηλασμού. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, με πολύ μικρό αριθμό υποτροπών. 

    Να σημειωθεί ότι αν ξαφνικά μια γυναίκα εμφανίσει εισολκή θηλής στον έναν μαστό, η οποία δεν υπήρχε παλαιότερα, θα πρέπει να επισκεφτεί αμέσως κάποιον ειδικό, διότι μπορεί να ενέχει το ενδεχόμενο κακοήθειας.  


    Προβλήματα μετά από επεμβάσεις στήθους

    Εκτός από τις δυσπλασίες μαστού που είναι συγγενής, δηλαδή έχουν να κάνουν με τη διάπλαση των μαστών στην εμβρυϊκή και εφηβική ηλικία, αρκετά πολύπλοκες μπορεί να είναι και δυσμορφίες των μαστών ιατρογενούς προέλευσης, δηλαδή που προέκυψαν μετά από άλλες επεμβάσεις στήθους. Τα προβλήματα αυτά δεν είναι συγγενείς δυσπλασίες μαστού, αλλά έχουν πιο μεγάλη πολυπλοκότητα από ότι μια κλασική πλαστική στήθους και για αυτό αξίζει σύντομα να αναφερθούμε σε αυτές. 

    Τα προβλήματα μπορεί να προέρχονται μετά από προηγούμενη αισθητική παρέμβαση, όπως αυξητική στήθους, μείωση ή ανόρθωση ή μπορεί να οφείλονται και σε επέμβαση λόγω κακοήθειας.  

    Ένα κλασικό και σχετικά συχνό πρόβλημα είναι αυτό που σχετίζεται με τη λανθασμένη θέση των προθέσεων σιλικόνης (implant malpositioning) το οποίο μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή της διπλής φυσαλίδας (double bubble), την υπερβολική κάθοδο της πρόθεσης (bottoming out) ή την υπερβολική υψηλή θέση της πρόθεσης (high riding implant).  

    Τα προβλήματα αυτά μπορούν να διορθωθούν χειρουργικά, συνδυασμό διάφορων τεχνικών όπως καψουλοτομή, καψουλεκτομή, καψουλοραφή, αντικατάσταστη πρόθεσης, ανόρθωση ή λιπομεταφορά. Άλλες περιπτώσεις που αφορούν δυσμορφίες του στήθους μετά από ανόρθωση ή μείωση στήθους μπορεί να έχουν να κάνουν με τις ουλές, το σχήμα της θηλής, ασυμμετρία ή φτωχό αποτέλεσμα. Εδώ χρειάζεται συνήθως να επαναλάβουμε ένα μέρος ή ολόκληρο το χειρουργείο για να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.  


    Τεχνικές διόρθωσης στις δυσπλασίες μαστού

    Όπως γίνεται αντιληπτό, κάθε δυσπλασία μαστού έχει διαφορετική αντιμετώπιση, η οποία είναι μάλιστα σχεδόν τελείως εξατομικευμένη για να αντιμετωπίσει πλήρως το πρόβλημα. Σε κάποιες περιπτώσεις λοιπόν οι δυσπλασίες μαστού να αντιμετωπιστούν με μια πολύ μικρή επέμβαση που γίνεται ακόμα και με τοπική αναισθησία. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν μεγαλύτερες ή και πολλαπλές επεμβάσεις. Άρα κάθε περιστατικό θα πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά και να θέτουμε ένα πλάνο που θα διορθώσει πλήρως το πρόβλημα.  

    Μαζί θα σχεδιάσουμε το ιδανικό για εσάς αποτέλεσμα, με συμμετρία και ασφάλεια, χωρίς ανάγκη πολλαπλών επεμβάσεων.

    Πραγματικά Περιστατικά

    Δυσπλασίες μαστού

    Αύξηση Μαστών

    Πριν & Μετά

    Αύξηση μαστών πλαϊνή φωτογραφία πριν το χειρουργείο

    Πριν

    Αύξηση μαστών πλαϊνή φωτογραφία μετά το χειρουργείο

    Μετά

    ΦΥΛΟ
    Γυναίκα
    ΒΑΡΟΣ
    58
    ΥΨΟΣ
    172
    ΗΛΙΚΙΑ
    36
    Αύξηση μαστών με διόρθωση εισολκής θηλής αριστερά.
    Διόρθωση ασυμμετρίας μαστών

    Πριν & Μετά

    Διόρθωση ασυμμετρίας μαστών πλαϊνή φωτογραφία πριν το χειρουργείο

    Πριν

    Μετά

    Φύλο
    Γυναίκα
    Βάρος
    78
    Ύψος
    170
    Ήλικία
    42
    Διόρθωση ασυμμετρίας μαστών με μεταφορά λίπους και ανόρθωση/μείωση
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

    4 Απαντήσεις

    1. Είχα πραγματοποιήσει επέμβαση διόρθωσης σωληνωτών μαστών προ 15ετίας, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.Θα ήθελα να με ενημερώσετε για το κόστος μίας επέμβασης βελτίωσης του αποτελέσματος αυτού με αντίστοιχη αυξητική μαστών. Ευχαριστώ

      1. Η διόρθωση των σωληνωτών μαστών είναι σχετικά πολύπλοκή και μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερα στάδια, γεγονός που δε μας επιτρέπει να καθορίσουμε το ακριβές κόστος χωρίς να προηγηθεί εξέταση. Σε αρκετές περιπτώσεις ωστόσο, αντιμετωπίζεται με προσθήκη προθέσεων σιλικόνης, οπότε το κόστος είναι στα πλαίσια μιας αυξητικής μαστών. Για καλύτερη εξυπηρέτηση μπορείτε να καλέσετε στο ιατρείο στο 2310426606.

      1. Εάν πρόκειται για αρτηριοφλεφική δυσπλασία χρειάζεται πρώτα πλήρη διαγνωστικό έλεγχο, όπως μαγνητική, υπέρηχο κτλ. Μπορεί στη συνέχεια να αντιμετωπιστεί ελάχιστα επεμβατικά με εμβολισμό, ή χειρουργικά, εφόσον είναι δυνατό.

    Αφήστε μια ερώτηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    fly in

    Fly in πλαστική

    Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

    virtual consultation

    Virtual Consultation

    Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

    To get in touch with us, please fill out the contact form below.

      Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..