logo
Μείωση στήθους γυναίκα κρατάει τα στήθη της

Μείωση στήθους


Η μείωση του στήθους είναι μια συχνή και ασφαλής επέμβαση προκειμένου να μειώσουμε το μέγεθος των μαστών και να επαναφέρουμε το σχήμα τους καθώς και τη θέση της θηλής.

 • Βαρύτητα
 • μέτρια

 • Νάρκωση
 • γενική

 • Διάρκεια παραμονής
 • 1 βράδυ

 • Αφαίρεση ραμμάτων
 • όχι

 • Αποθεραπεία
 • 4-6 εβδομάδες
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της μείωσης στήθους μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


 Για ποιους είναι κατάλληλη η επέμβαση

Οι πολύ μεγάλοι μαστοί πέραν του αισθητικού μέρους έχουν και επιπτώσεις λόγω του βάρους τους στις καθημερινές κινήσεις της γυναίκας που τους φέρει. Έτσι μπορούν να δημιουργούν δύσπνοια το βράδυ στον ύπνο ή αυχεναλγίες μέχρι ακόμα και σπονδυλολίσθηση των αυχενικών σπονδύλων λόγω βάρους. Από πρακτικής πλευράς, η καθαριότητα δεν είναι πάντα εύκολη, δημιουργούνται αύλακες και πόνοι στους ώμους στην τιράντα του στηθόδεσμου λόγω βάρους, πολύ εύκολα αναπτύσσονται μυκητιάσης λόγω συνεχούς εφίδρωσης, δεν μπορούν να τρέξουν, να χορέψουν, να ντυθούν άνετα κ.λ.π.

Πολλές δε γυναίκες με γιγάντιους μαστούς δεν έχουν την ικανότητα να θηλάσουν διότι αυτό που είναι υπερπλαστικό δεν είναι ο μαζικός αδένας αλλά ο ενδιάμεσος ινώδης συνδετικός ιστός ο οποίος στραγγαλίζει της ενδιάμεσες νησίδες αδένα. Επίσης η κλινική εξέταση από τον μαστολόγο είναι ιδιαίτερα δύσκολη έως ακατόρθωτη.

Για τους λόγους αυτούς η μείωση των μαστών είναι μερικές φορές επιβεβλημένη, διότι βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της ζωής των γυναικών που υποφέρουν. Σε άλλες περιπτώσεις η επέμβαση γίνεται για αισθητικούς λόγος, ώστε να ταιριάζουν οι μαστοί καλύτερα με το σωματότυπο. Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για λειτουργικούς, είτε για προσωπικούς λόγους, σκοπός μας είναι να προσφέρουμε ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, χωρίς να χαλάσουμε τη λειτουργία των μαστών.

 Τεχνικές

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να μικρύνουμε το στήθος αν και οι περισσότερες αφήνουν τις ίδιες τελικά ουλές εξωτερικά: μία στρογγυλή γύρω από την θηλή, μία κάθετη από την θηλή προς την υπομαστική πτυχή και μία μέσα στην υπομαστική πτυχή το μήκος της οποίας εξαρτάται από το εύρος του στήθους πριν την επέμβαση. Εναλλακτικά, μπορούμε σε κάποιες περιπτώσεις να έχουμε μία κυκλική ουλή γύρω από την θηλή και μία κάθετη ή λοξή γραμμή και τέλος ή και μόνο μία τομή γύρω από την θηλή, ανάλογα με την υπερπλασία που αντιμετωπίζουμε.

Κατά την επέμβαση αφαιρείται ένα μέρος της συνολικής μάζας του μαστού, κυριώς έξω και κάτω, εκεί δηλαδή που στατιστικά έχουμε τη μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης κακοήθους δυσπλασίας. Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε σημαντικά την πιθανότητα καρκινογένεσης στο μέλλον. Η θηλή και ο μαστός κινητοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσουμε την αιμάτωση και νεύρωση σε όλη την έκταση και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να δώσουμε στο μαστό το φυσικό σχήμα σταγόνας. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης διασφαλίζεται με ειδικές μετρήσεις η συμμετρία των μαστών.

Πολλές φορές οι μεγάλοι μαστοί έχουν μία μάλλον λιπώδη επέκταση προς την μασχάλη η οποία περιγράφεται ως ουρά του μαστού. Αυτή συνήθως αντιμετωπίζεται με λιποαναρρόφηση κατά την διάρκεια της επέμβασης ή με άμεση εκτομή πολύ σπανιότερα.

Μετά την επέμβαση μείωσης στήθους

Η επέμβαση αυτή γίνεται συνήθως με γενική νάρκωση και η νοσηλεία είναι 24 ώρες. Το επόμενο πρωινό γίνεται μία αλλαγή και τοποθετείται μία γάζα και στηθόδεσμος. Η γυναίκα βλέπει αρχικά το στήθος της το οποίο είναι αφύσικα σηκωμένο. Αυτός είναι ένας σκόπιμος χειρισμός ο οποίος γίνεται με μία υπολογισμένη υπερδιόρθωση, έτσι ώστε μετά από 3-4 μήνες που θα εμφανίσει το στήθος κάποια πτώση να πάρει το επιθυμητό μας σχήμα, δηλαδή, το σχήμα της σταγόνας.

Επιτυγχάνουμε το επιθυμητό, ασφαλές αποτέλεσμα, χωρίς παρενέργειες ή προβλήματα. Εγγύηση της αποτελεσματικότητάς μας, η εμπιστοσύνη των επισκεπτών μας.

Ο πόνος μετά την επέμβαση είναι πολύ ήπιος και υποχωρεί πλήρως με κοινά αναλγητικά. Τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση μπορεί να υπάρχει ένα μούδιασμα στην περιοχή της θηλής, το οποίο υποχωρεί πλήρως μετά από 1-2 εβδομάδες.

Η αποχή από την εργασία είναι συνήθως 1-2 εβδομάδες. Η αθλητικές δραστηριότητες είναι δυνατές μετά την 4 εβδομάδα και το κολύμπι μετά την 6 εβδομάδα.

 Αποτελέσματα μείωσης μαστών

Το τελικό αποτέλεσμα επέρχεται μετά από 4-6 μήνες περίπου, αφού κατασταλλάξει το στήθος στην καινούρια του θέση. Το βάρος του μαστού είναι αισθητά μικρότερο και αυτό αποτυπώνεται στις καθημερινές δραστηριότητες. Η σωματική άσκηση είναι πιο εύκολη, η εύρεση στηθόδεσμου ευκολότερη και παρατηρείται σημαντική βελτίωση στη στάση του σώματος και τους πόνους στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη.

Μετά από έναν χρόνο περίπου εξαφανίζονται σχεδόν τελείως όλες οι ουλές. Το αποτέλεσμα, εφόσον δεν υπάρχουν μεγάλες μεταβολές του βάρους θα παραμείνει για πολλά χρόνια και ο μαστός θα εμφανίσει σαφώς μικρότερα σημάδια πτώσης και χαλάρωσης, διότι έχει μικρότερο βάρος.

Όσον αφορά το θηλασμό, η τεχνική που χρησιμοποιούμε είναι τέτοια που επιτρέπει πλήρως τη γαλουχία. Αυτό μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε από την πληθώρα περιστατικών τα τελευταία 30 χρόνια. Το ίδιο ισχύει για την αισθητικότητα της θηλής, η οποία παραμένει ανέπαφη.

Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

Πόσο εμφανείς είναι οι ουλές και πόσο καιρό παίρνει μέχρι να βελτιωθούν;

Συνήθως οι ουλές αυτές με την πάροδο του χρόνου ξεχωρίζουν όλο και λιγότερο μέχρις ότου καταλήξουν μετά από 10-12 μήνες σε ουλές που δεν ενοχλούν καθόλου από πλευράς αισθητικής ή πρακτικής. Εξαιρούνται όπως και σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις άτομα τα οποία μετά από έναν τραυματισμό δεν σχηματίζουν φυσιολογικές ουλές αλλά κάνουν υπερτροφικές ουλές ή και χηλοειδή. Τα άτομα αυτά είναι περίπου το 1, 2% του γενικού πληθυσμού και λίγο πολύ είναι γνώστες του προβλήματος τους από προηγούμενους τραυματισμούς.

Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. Το κόστος της επέμβασης καλύπτεται από το δημόσιο ταμείο? Θεωρείται αισθητική επέμβαση?

 2. ΔΕΣΠΟΙΝΑ Λέει: Ιούνιος 28, 2017 at 9:57 μμ

  θα ηθελα να μαθω το κοστος της επεμβασης

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 29, 2017 at 8:10 πμ

   Το κόστος της επέμβασης μειωτικής μαστών είναι εξατομικευμένο και εξαρτάται από την επιλογή της τεχνικής. Για καλύτερη ενημέρωση θα ήταν προτιμότερο να μιλήσουμε τηλεφωνικώς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...