logo
Δυσπλασία στήθους

Δυσπλασίες του μαστού


Ανάλογα με τη δυσπλασία που υπάρχει μπορεί να γίνει αύξηση, ανόρθωση, λιπομεταφορά ή σμίκρυνση, ώστε να αποκατασταθεί το σχήμα, μέγεθος και ύψος των μαστών συμμετρικά.

 

 • Βαρύτητα
 • ήπια-μέτρια

 • Νάρκωση
 • γενική

 • Διάρκεια παραμονής
 • 0

 • Αφαίρεση ραμμάτων
 • όχι

 • Αποθεραπεία
 • 2-3 εβδομάδες
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της επέμβασης δυσπλασίας του μαστού μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Για ποιους είναι κατάλληλη η επέμβαση

Σε όλες τις γυναίκες υπάρχει πάντοτε μία ασυμμετρία στους δύο μαστούς. Όταν όμως η δυσπλασία μαστού ξεπερνά κάποιο όριο, γίνεται αντιαισθητική και χρειάζεται διόρθωση. Το τι θα κάνουμε προκύπτει από την λεπτομερή αξιολόγηση των δύο μαστών, του θώρακα και της ηλικίας. Άλλοτε μεγαλώνουμε με ένα ένθεμα τον μικρό μαστό. Άλλοτε μικραίνουμε τον μεγάλο. Πολλές φορές χρειάζονται και τα δύο, δηλαδή ταυτόχρονη σμίκρυνση ή ανόρθωση του ενός και αύξηση ή και ανόρθωση του άλλου.

Απλασία μαστού

Υπάρχει μια συγγενής διαμαρτία (δηλαδή μία δυσπλασία κατά την διάπλαση του εμβρύου), η οποία λέγεται σύνδρομο Poland, κατά το οποίο είναι ατροφικός ο μείζων θωρακικός μύς, ο σύστοιχος μαστός και υπάρχει πιθανότητα ατελούς ανάπτυξης του χεριού ή κάποιων δακτύλων.

Για την διόρθωσή του απαιτείται η χρήση του πλατέως ραχιαίου μυός σαν περιστροφικός κρημνός για να υποκαταστήσουμε τον μείζονα θωρακικό μύ και να αποκαταστήσουμε το πρόσθιο τοίχωμα της μασχάλης, καθώς και η χρήση ενθέματος σιλικόνης ώστε να δώσουμε στον μαστό τον όγκο που του λείπει.

Σωληνοειδής μαστός


Πρόκειται για μία ανατομική δυσμορφία κατά την οποία ο μαστός έχει πολύ μικρή διάμετρο πρόσφυσης στο θωρακικό τοίχωμα, έχει σχήμα σωλήνα και η θηλή είναι διογκωμένη και ιδιαίτερα μεγάλης διαμέτρου. Συνήθως ο μαστός έχει μικρότερο όγκο από τον φυσιολογικό.

Για την διόρθωση του γίνεται μία περιθηλαία τομή, γίνονται χειρισμοί ώστε να αυξήσουμε την διάμετρο του μαζικού αδένα, τοποθετείται ένθεμα σιλικόνης ή expander και ταυτόχρονα με τεχνική παραπλήσια της περιθηλαίας ανόρθωσης μικραίνει η διάμετρος της θηλής και ελαττώνεται η διόγκωση της.

Εισολκή θηλής

Στη δυσμορφία αυτή η θηλή κοιτάζει προς τα μέσα και είναι κρυμμένη. Συνήθως οφείλεται σε ινώδεις ιστούς οι οποίοι τραβάνε τη θηλή προς τα μέσα. Πέρα από αισθητικό πρόβλημα, υπάρχουν συχνά και λειτουργικά προβλήματα, καθώς οι γυναίκες αυτές δεν μπορούν να θηλάσουν, ενώ συχνά εμφανίζονται φλεγμονές στη θηλή.

Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική και μπορεί να γίνει με τοπική ή γενική αναισθησία. Κατά την επέμβαση διατηρείται στις περισσότερες περιπτώσεις η συνέχεια των γαλακτοφόρων πόρων και η δυνατότητα θηλασμού. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, με πολύ μικρό αριθμό υποτροπών.

Προβλήματα μετά από επεμβάσεις στήθους

Πέρα από τις συγγενείς δυσπλασίες του μαστού αναλαμβάνουμε περιστατικά που χρειάζονται διόρθωση, είτε μετά από αύξηση, σμίκρυνση, ανόρθωση ή ανάπλαση στήθους. Το κλασικό πρόβλημα είναι το φαινόμενο της διπλής φυσαλίδας (double bubble), το οποίο οφείλεται σε λαθανσμένη τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης, χαμηλότερα από την υπομαστική πτυχή. Το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί χειρουργικά, με ειδικές εσωτερικές ή εξωτερικές ραφές και ενδεχομένως αλλαγή του ενθέματος ή λιπομεταφορά.

Μαζί θα σχεδιάσουμε το ιδανικό για εσάς αποτέλεσμα, με συμμετρία και ασφάλεια, χωρίς ανάγκη πολλαπλών επεμβάσεων.

Επίσης μπορούμε να διορθώσουμε προβλήματα ασυμμετρίας του στήθους μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, τόσο όσον αφορά στο σχήμα, το μέγεθος ή στη θέση του στήθους. Για τις διορθωτικές επεμβάσεις του στήθους χρειάζονται ειδικοί χειρισμοί, οι οποίοι γίνονται εξατομικευμένα για την επίλυση του εκάστοτε προβλήματος.


 

Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. Πως αντιμετωπίζεται μια δυσπλασία στην βαση της γλωσσας και στον τραχηλο. ( τυπου φλεβικη)

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Οκτώβριος 16, 2018 at 5:37 μμ

   Εάν πρόκειται για αρτηριοφλεφική δυσπλασία χρειάζεται πρώτα πλήρη διαγνωστικό έλεγχο, όπως μαγνητική, υπέρηχο κτλ. Μπορεί στη συνέχεια να αντιμετωπιστεί ελάχιστα επεμβατικά με εμβολισμό, ή χειρουργικά, εφόσον είναι δυνατό.

 2. Η.Καραγιάννη Λέει: Ιούνιος 19, 2017 at 10:42 πμ

  Είχα πραγματοποιήσει επέμβαση διόρθωσης σωληνωτών μαστών προ 15ετίας, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.Θα ήθελα να με ενημερώσετε για το κόστος μίας επέμβασης βελτίωσης του αποτελέσματος αυτού με αντίστοιχη αυξητική μαστών. Ευχαριστώ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Αύγουστος 22, 2017 at 7:28 μμ

   Η διόρθωση των σωληνωτών μαστών είναι σχετικά πολύπλοκή και μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερα στάδια, γεγονός που δε μας επιτρέπει να καθορίσουμε το ακριβές κόστος χωρίς να προηγηθεί εξέταση. Σε αρκετές περιπτώσεις ωστόσο, αντιμετωπίζεται με προσθήκη προθέσεων σιλικόνης, οπότε το κόστος είναι στα πλαίσια μιας αυξητικής μαστών. Για καλύτερη εξυπηρέτηση μπορείτε να καλέσετε στο ιατρείο στο 2310426606.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...