logo
Γυναικομαστία

Γυναικομαστία


Η γυναικομαστία διορθώνεται ανάλογα με το βαθμό της χειρουργικά, εφόσον έχουν αποκλειστεί όλα τα ενδεχόμενα δευτερογενούς γυναικομαστίας

 • Βαρύτητα
 • μέτρια

 • Νάρκωση
 • τοπική / γενική

 • Διάρκεια παραμονής
 • 0-1 βράδυ

 • Αφαίρεση ραμμάτων
 • 4 εβδομάδες

 • Αποθεραπεία
 • 4-6 εβδομάδες
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές του χειρουργείου της γυναικομαστίας μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Για ποιους είναι κατάλληλη η επέμβαση

Ο όρος γυναικομαστία (ή λιπομαστία) έχει επικρατήσει διεθνώς είναι αδόκιμος και άνδρες οι οποίοι έχουν αυτό το πρόβλημα ίσως το θεωρούν και υποτιμητικό. Συνήθως πρόκειται για υπερτροφία του λίπους και του μαζικού αδένα και εμφανίζεται κατά την διάρκεια της εφηβείας. Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιστατικών δεν υποκρύπτεται κάποια οργανική ορμονική διαταραχή και είναι αποτέλεσμα κάποιας ορμονικής αστοχίας στην διάρκεια της εφηβείας όταν πια ορμονικά αρχίζουν να ξεχωρίζουν τα δύο φύλλα και να διαμορφώνουν τους δευτερογενής χαρακτήρες του φύλλου.

Πολλές φορές αγόρια που έχουν αυτό το πρόβλημα στην προσπάθεια τους να το καμουφλάρουν, αφήνονται να παχύνουν ώστε η διόγκωση του στήθους να φαίνεται σαν απόρροια του πάχους και αυτό βέβαια όταν χάσουν το βάρος θα προσθέσει μία επιπλέον χαλάρωση στο δέρμα.

Ανάλογα με την περίπτωση διακρίνουμε τις εξής μορφές γυναικομαστίας:

 • Ιδιοπαθής γυναικομαστία: η πιο συχνή μορφή γυναικομαστίας, χωρίς εμφανή αιτιολογία, συνήθως κληρονομική
 • Εφηβική γυναικομαστία: εμφανίζεται στην εφηβεία και συνήθως υποχωρεί
 • Γυναικομαστία λόγω παχυσαρκίας: εμφανίζεται όταν το BMI είναι πάνω από 30
 • Γυναικομαστία των ηλικιωμένων: οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές
 • Παθολογική γυναικομαστία: οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές, φάρμακα ή οργανικές παθήσεις
 • Καρκίνος του στήθους: πολύ σπάνια μορφή, συνήθως εμφανίζει ετερόπλευρη διόγκωση του στήθους

Τεχνικές

Η διόρθωση είναι μόνον χειρουργική. Η λιποαναρρόφηση είναι η μέθοδος εκλογής όταν δεν υπάρχει διόγκωση του μαζικού αδένα, δηλαδή στην περίπτωση της λιπομαστίας. Η λιποαναρρόφηση χρησιμοποιείται επίσης σαν συμπλήρωμα προς τις μασχάλες και στην περίμετρο του μαστού ώστε να τελειοποιήσουμε το αποτέλεσμα.

Κατά την κλασική επέμβαση γίνεται μία ημικυκλική τομή στο κάτω ήμισυ της θηλής. Από εκεί αφαιρείται ο μαζικός αδένας εξολοκλήρου και στη συνέχεια γίνεται λιποαναρρόφηση για να εξομαλυνθεί όλη η επιφάνεια του στήθους.

Χρησιμοποιούμε τη μέθοδο tumescent, θεραπεύοντας τη γυναικομαστία χωρίς ουλές και παρενέργειες, χαρίζοντας μια ανώδυνη, γρήγορη αποκατάσταση.

Σε περιπτώσεις που υπάρχει και αρκετή χαλάρωση του δέρματος, τότε γίνεται μία κυκλική τομή γύρω από την θηλή και γίνεται ταυτόχρονα περιθηλαία σύσφιξη του μαστού. Σε πολύ μεγάλη γυναικομαστία χρειάζεται να γίνει υποκάψια μαστεκτομή ή κάποια τεχνική σμίκρυνσης του στήθους.

Μετά την επέμβαση

Η νάρκωση είτε είναι τοπική και sedation είτε γενική νάρκωση και η νοσηλεία είναι από μερικές ώρες έως το πολύ μία ημέρα. Η επίδεση είναι μία ειδική πιεστική επίδεση που δεν φαίνεται από τα ρούχα η οποία παραμένει στον θώρακα για 3 εβδομάδες. Ο θώρακας θα πάρει την τελική του μορφή σε 4-6 μήνες όταν έχουν υποχωρήσει τελείως τα οιδήματα.

Αποτελέσματα επεμβάσης γυναικομαστίας

Οι ουλές στα περισσότερα περιστατικά χάνονται σχεδόν τελείως και δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνδρες έχουν τρίχες στο θώρακα, μπορούν μετά το εξάμηνο να εμφανιστούν χωρίς να φοβούνται ότι κάποιος θα ξεχωρίσει ίχνη της επέμβασης. Τις περισσότερες φορές τα κομμάτια του αδένα που αφαιρούνται, αποστέλλονται για ιστολογική εξέταση. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.


Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. Ευαγγελος Λέει: Φεβρουάριος 16, 2020 at 4:45 μμ

  Το κόστος κρυολιπολησης πόσο κοστίζει;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Φεβρουάριος 17, 2020 at 12:37 μμ

   Η κρυολιπόλυση σε γυναικομαστία δεν είναι πάντα εφικτή και γίνεται μόνο σε επιλεγμένα περιστατικά. Το κόστος εξαρτάται από τον αριθμό των κεφαλών που θα χρειαστούν.

 2. After undergoing (unsupervised) hormonal supplement therapy, I began to develop gynaicomastia in the aureole. I immediately stopped, but I suffered some deformation of the aureole.
  I would like to come in for an evaluation.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Οκτώβριος 22, 2019 at 5:21 μμ

   Sad to hear that you developed gynecomastia from hormonal supplements. Most of these cases require surgical removal of the gland and/or reduction of the areola. For more information or appointments you can either contact us per email at info@drpapaioannou.gr or call us on this number: 00302310426606
   Kind regards

 3. Γιώργος Λέει: Απρίλιος 30, 2019 at 1:22 μμ

  Γιατρέ γίνεται να σας στείλω μια φωτογραφία με το στήθος μου αν και νομίζω ότι έχω γυναικομαστια γιατι στην ψηλάφηση πιάνω κάτι σαν στρογγυλό αδένα .αν γίνεται να μου πείτε ένα κόστος περίπου από το ποιο χαμηλό όσο το ποιο υψηλό ευχαριστώ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 2, 2019 at 11:21 πμ

   Βεβαίως μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες για να δούμε για τι βαθμού γυναικομαστία πρόκειται και πως αντιμετωπίζεται καλύτερα. Τις φωτογραφίες μπορείτε να τις στείλετε στο email του ιατρείου:
   info@drpapaioannou.gr

 4. Σε πόσες μέρες μπορώ να αρχίσω γυμναστική;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Οκτώβριος 22, 2018 at 10:09 πμ

   Εξαρτάται κατά πολύ από το είδος της επέμβασης. Για παράδειγμα σε διόρθωση γυναικομαστίας με λιποαναρρόφηση μπορεί να ξεκινήσει κανείς σχεδόν άμεσα τη γυμναστική, ενώ σε περιπτώσεις εκτεταμένης χειρουργικής αφαίρεσης η γυμναστική των θωρακικών μυών απαγορεύεται για τουλάχιστον 1μιση μήνα.

 5. Θα ήθελα να μάθω εάν χρησιμοποιείται καποια μεθοδο ελάχιστης επεμβατικοτητας για την αφαίρεση του μαζικου αδένα σε αντίθεση με την κλασικη χειρουγικη τεχνικη που γίνεται για την αφαίρεση του.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Νοέμβριος 8, 2017 at 6:53 μμ

   Η αφαίρεση του αδένα γίνεται πάντα ελάχιστα επεμβαστικά. Σε περιπτώσεις με έντονα αδενικά στοιχεία, χρειάζεται να γίνει μια τομή 1,5-2εκ στο κάτω όριο της θηλής, η οποία είναι σχεδόν αόρατη μετά από ένα διάστημα. Σε περιπτώσεις λιπομαστίας, μπορεί να γίνει αφαίερεσε εξολοκλήρου με υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση, όπως το Bodyjet ή το PAL. Σε πολύ ήπιες περιπτώσεις γυναικομαστίας μπορεί να γίνει διόρθωση μη χειρουργικά, όπως με κρυολιπόλυση.

 6. christias tilemachos Λέει: Μάιος 19, 2017 at 2:58 μμ

  kalispera tha ithela na matho to kostos tis epemvasis ginekomastias

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 19, 2017 at 3:54 μμ

   Η διόρθωση της γυναικομαστίας είναι εξατομικευμένη ανάλογα με το πρόβλημα και το κόστος εξαρτάται από την επιλογή της εκάστοτε τεχνικής. Για καλύτερη ενημέρωση θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει απευθείας επικοινωνία μέσω τηλεφώνου ή email, αν δεν υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης για εξέταση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...