logo
Ανόρθωση στήθους γυναίκα κρατάει το στήθος της

Ανόρθωση στήθους


Η ανόρθωση του στήθους είναι η επέμβαση με την οποία διορθώνεται η χαλάρωση, όπως συμβαίνει μετά από την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Πραγματοποιείται είτε με, είτε χωρίς χρήση προθέσεων σιλικόνης, με χρήση ταυτόχρονα λίπους για αναπλήρωση του όγκου.

 

 • Βαρύτητα
 • ήπια
 • Νάρκωση
 • τοπική / γενική
 • Διάρκεια παραμονής
 • 0
 • Αφαίρεση ραμμάτων
 • όχι
 • Αποθεραπεία
 • 4-6 εβδομάδες
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της ανόρθωσης στήθους μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?

Για ποιους είναι κατάλληλη η επέμβαση Ανόρθωσης Στήθους

Η χαλάρωση και η πτώση στο στήθος είναι μια φυσική εξέλιξη των μαστών, η οποία επιτείνεται με την πάροδο των ετών. Σε κάποιες γυναίκες η χαλάρωση εμφανίζεται νωρίτερα, είτε λόγω ανατομικής κατασκευής του στήθους, είτε λόγω μεγάλης αυξομοίωσης του μεγέθους, όπως συμβαίνει στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Σε αρκετές περιπτώσεις οι μαστοί εμφανίζουν ασυμμετρία, η οποία οφείλεται στο διαφορετικό βαθμό χαλάρωσης και πτώσης ή προϋπάρχει λόγω κατασκευής. Η χαλάρωση μπορεί να εμφανιστεί με τις εξής μορφές:

 1. Απώλεια όγκου, ιδίως του άνω πόλου, η οποία δημιουργεί ψευδοχαλάρωση
 2. Χαλάρωση του δέρματος, που εμφανίζεται συνήθως με ραγάδες και περίσσεια δέρματος
 3. Απώλεια στήριξης του αδένα

Η ανόρθωση του στήθους αποσκοπεί στο να επαναφέρουμε το στήθος στην αρχική του θέση, να διορθώσουμε τυχόν ασυμμετρίες και να ξαναγεμίσουμε τον άνω πόλο των μαστών, δίνoντας πιο γεμάτο μπούστο. Η αποκατάσταση του σχήματος του στήθους γίνεται τρισδιάστατα, ώστε να διορθωθεί το πλάτος, ύψος και προβολή, καθώς και η θέση της θηλής. Η επέμβαση είναι ενδεδειγμένη τόσο σε γυναίκες που λόγω κατασκευής εμφανίζουν χαλάρωση από μικρή ηλικία, όσο και μετά από αυξομειώσεις του μεγέθους των μαστών, όπως μετά από εγκυμοσύνη ή απώλεια βάρους.

Θα θέλαμε να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η ανόρθωση στήθους ταυτίζεται συχνά με την αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης. Θα πρέπει να γίνει ένας σαφής διαχωρισμός των δυο. Η ανόρθωση του στήθους γίνεται χρησιμοποιώντας τον ίδιο το μαστό και δεν συνεπάγεται αύξηση. Σε περίπτωση που ο μαστός εμφανίζει μεγάλη ατροφία και χρειάζεται να γίνει αύξηση, αυτή μπορεί να γίνει είτε με ενθέματα σιλικόνης, είτε με λίπος και ταυτόχρονα να εφαρμοστεί κάποια τεχνική ανόρθωσης για να τελειοποιηθεί ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα. Τέλος, όταν πρόκειται για ψευδοχαλάρωση, δηλαδή μόνο απώλεια όγκου, ο μαστός μπορεί να ανορθωθεί ικανοποιητικά μόνο με τη χρήση προθέσεων σιλικόνης. Σε περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης, ειδικά μετά από απώλεια βάρους, η χρήση προθέσεων σιλικόνης εξασφαλίζει σταθερό αποτύπωμα στήθους πάνω στο θώρακα και βελτίωση της προβολής, ενώ ταυτόχρονα γεμίζει πιο απολεσματικά ο πάνω πόλος των μαστών.

Χάρη στις συμβουλές και την καθοδήγηση του κυρίου Παπαϊωάννου, το στήθος μου δείχνει καλύτερο απ’ ότι ήταν στα 20!
Μαρία Σ.

 Τεχνικές στην Ανόρθωση Στήθους

Ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης επιλέγεται η τεχνική που θα μας προσφέρει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα με τις μικρότερες ουλές. Η πτώση των μαστών ορίζεται ανάλογα με το ύψος της θηλής σε σχέση με την υπομαστική πτυχή.

 

Σε περιπτώσεις μικρής εως μέτριας χαλάρωσης επιλέγεται η τεχνική της περιθηλαίας ανόρθωσης, δηλαδή με τομή γύρω από τη θηλή. Στην περίπτωση αυτή κινητοποιείται όλος ο μαστός  και με ειδικές ραφές μετατοπίζεται η προβολή του προς τα πάνω. Στη συνέχεια χρησιμοποιείται ένα ειδικό ράμμα Goretex, το οποίο θα μας δώσει τη στήριξη που χρειαζόμαστε ώστε το αποτέλεσμα να είναι μακρόχρονο. Η τεχνική αυτή είναι προτιμότερη όταν γίνεται ταυτόχρονα αύξηση των μαστών, και αποσκοπεί στο να διορθώσει τη χαλάρωση του δέρματος γύρω από τη θηλή.

Σε περιπτώσεις μέτριας χαλάρωσης μπορεί να γίνει ανόρθωση στήθους με την τεχνική της κλειδαρότρυπας ή με την τεχνική Lejour. Στην πρώτη περίπτωση η τομή επεκτείνεται γύρω από τη θηλή και κατεβαίνει προς τα κάτω σε μορφή ανάποδου Τ, ενώ στη δεύτερη η κατακόρυφη τομή προς τα κάτω είναι ευθεία. Κατά την ανόρθωση των μαστών στερεώνουμε το μαζικό αδένα στο θωρακικό τοίχωμα ώστε να μην στηρίζεται η ανόρθωση μόνον στην σύσφιξη του δέρματος. Η επιλογή της μίας ή της άλλης τεχνικής εξαρτάται από το πως θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την περίσσεια δέρματος και από τη θέση της θηλής σε σχέση με την υπομαστική πτυχή.

Όταν υπάρχουν πολύ μεγάλοι μαστοί, οι οποίοι λόγω βάρους εμφανίζουν χαλάρωση, είναι καταλληλότερη η ανόρθωση με τεχνική μαστοπλαστικής, δηλαδή μειωτικής μαστών. Η μείωση των μαστών είναι πάντα τέτοια που να ταιριάζει στο σωματότυπο και τις αναλογίες κάθε γυναίκας. Με την τεχνική αυτή εξασφαλίζουμε μικρότερο βάρος των μαστών και έτσι μακροβιότερα αποτελέσματα.

Σε περιπτώσεις που γίνεται αύξηση μαστών και χρειάζεται κάποιου βαθμού ανορθωση στηθους, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην περιθηλαία και ή κάποια άλλη τεχνική, ανάλογα με το αποέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Τα ενθέματα τοποθετούνται από τις τομές της ανόρθωσης στήθους και δε χρειάζονται επιπλέον τομές. Επίσης σε μερικές περιπτώσεις προτιμούμε να κάνουμε αυξητική με λίπος μαζί με την ανόρθωση, για τονίζουμε ακόμα περισσότερο τη νεανικότητα του στήθους και να μεγαλώσουμε το μέγεθός του, όσο χρειάζεται.

Σου προτείνουμε τη λύση που σου ταιριάζει, για ένα τέλειο αποτέλεσμα με διάρκεια.

Τέλος σε περιπτώσεις μεγάλης πτώσης των μαστών η οποία οφείλεται στο αυξημένο βάρος του στήθους προτιμούμε μια τεχνική παρόμοια με τη μείωση μαστών, χωρίς ωστόσο να γίνει αφαίρεση μεγάλου μέρους του στήθους. Σε αυτή την περίπτωση η τομή έχει επίσης σχήμα ανάποδου Τ.

Μετά την επέμβαση

Η περιθηλαία ανόρθωση στήθους, η οποία εφαρμόζεται σε μικρού βαθμού χαλάρωση, μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και χωρίς διαμονή στην κλινική. Στις άλλες περιπτώσεις ανόρθωσης στήθους χρειάζεται γενική αναισθησία ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να χρειαστεί διαμονή εως ένα 24ωρο. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1-2 ώρες, συνήθως δεν τοποθετούνται παροχετεύσεις και ο πόνος μετεγχειρητικά είναι αμελητέος. Μετά την επέμβαση υπάρχει ελαστική επίδεση ή οποία αντικαθίσταται την επόμενη ημέρα με ένα αθλητικό σουτιέν. Δε χρειάζεται να γίνει αφαίρεση ραμμάτων.

Συνήθως χρειάζονται 5-10 ημέρες αποχή από την εργασία και αποφυγή σωματικής άσκησης για 4 εβδομάδες. Οι ουλές εξαφανίζονται σχεδόν τελείως μετά από 4-6 μήνες. Το σχήμα των μαστών αλλάζει μετά την επέμβαση διότι χάνεται ένα μέρος της ανόρθωσης. Για το λόγο αυτό γίνεται πάντα μια υπερδιόρθωση, δηλαδή μια υπερβολική διόρθωση της χαλάρωσης, ιδαίτερα στον άνω πόλο, ώστε μετά από το αρχικό διάστημα των 6 μηνών που κατεβαίνει το στήθος να επέρχεται ένα φυσικό σχήμα σταγόνας.

 Αποτελέσματα ανόρθωσης στήθους

Το τελικό σχήμα του στήθους μετά την ανόρθωση διαμορφώνεται συνήθως στους πρώτους 6 μήνες. Επειδή πάντα επέρχεται αναπόφευκτα κάποιου βαθμού χαλάρωση στην πορεία, προτιμούμε πάντα να κάνουμε μια υπερδιόρθωση, ώστε μετά τους 6 μήνες που ξαναχαλαρώνει το στήθος το αποτέλεσμα να είναι πολύ ικανοποιητικό και φυσικό. Εφόσον δε γίνει ταυτόχρονη αύξηση του στήθους, το νούμερο του σουτιέν παραμένει το ίδιο, ωστόσο δε χρειάζεται ενισχύσεις διότι το στήθος παραμένει στητό, ακόμα και χωρίς καθόλου στηθόδεσμο.

Στην περίπτωση που γίνει ταυτόχρονη μαστοπηξία και αυξητική μαστών, τα αποτελέσματα είναι πολύ πιο θεαματικά, ειδικά σε άτομα που έχουν πολύ έντονη χαλάρωση μετά από απώλεια βάρους. Στην περίπτωση αυτή, η επιλογή της κατάλληλης πρόθεσης σιλικόνης εξασφαλίζει επαρκές γέμισμα του άνω πόλου και γενικότερα ένα καλύτερο σχήμα και μέγεθος του στήθους, ενώ με την ανόρθωση αντιμετωπίζεται η χαλάρωση του δέρματος, των θηλών και του παρεγχύματος.

Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. ΜΑΡΙΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ Λέει: Αύγουστος 31, 2021 at 11:58 πμ

  Εξαίρετος γιατρός -υπέροχος άνθρωπος ο Κος Κώστας Παπαϊωάννου, από την πρώτη στιγμή που τον επισκέφτηκα αλλά και στη συνέχεια ήταν δίπλα μου, μου εξηγήσε, ότι ακριβώς ήθελα να μάθω , το αποτέλεσμα? παραπάνω από τέλειο !!!!! Σας ευχαριστώ!!! εύχομαι να συνεχίσετε να κάνετε τις γυναίκες να αισθάνονται τόσο όμορφα, όσο εμένα

 2. Πόσο στοιχίζει μια ανόρθωση στήθους;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιανουάριος 24, 2021 at 8:48 πμ

   Δυστυχώς δεν επιτρέπεται να αναρτήσουμε το κόστος των ιατρικών δημόσια. Επίσης η ανόρθωση στήθους μπορεί να περιλαμβάνει επιμέρους τεχνικές που επηρεάζουν το κόστος. Για μια καλύτερη ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...