logo
Ωτοπλαστική

Ωτοπλαστική


Η ωτοπλαστική γίνεται με τοπική νάρκωση και δεν απαιτεί παραμονή σε κλινική. Ανάλογα με τη δυσμορφία γίνεται επιλογή της κατάλληλης τεχνικής.


 • Βαρύτητα
 • ήπια

 • Νάρκωση
 • τοπική

 • Διάρκεια παραμονής
 • 0

 • Αφαίρεση ραμμάτων
 • 5 ημέρες

 • Αποθεραπεία
 • 2-3 εβδομάδες

 

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της ωτοπλαστικής μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


 Για ποιους είναι κατάλληλη η επέμβαση ωτοπλαστικής

Η ωτοπλαστική καλείτε να αντιμετωπίσει προβλήματα που δημιουργούνται από διαφορετικές αιτίες. Οι αιτίες που κάνουν τα αυτιά πεταχτά είναι είτε η μεγαλύτερη καμπυλότητα της κόγχης του αυτιού είτε ο ατελής σχηματισμός της ανθέλικας δηλαδή της πτύχωσης στην μεσότητα του αυτιού. Μπορεί βέβαια να συμμετέχουν και οι δύο αυτοί παράγοντες. Κατά την διόρθωση χρησιμοποιείται η κατάλληλη τεχνική ώστε να διορθωθούν όλες οι υπάρχουσες ατέλειες. Δηλαδή να μικραίνει η καμπυλότητα της κόγχης και να σχηματιστεί φυσιολογική η ανθέλικα.

Τεχνικές ωτοπλαστικής

 

Η τομές γίνονται πίσω από το αυτί και αφαιρείται το κομμάτι του χόνδρου που εμφανίζει υπερτροφία στην περιοχή της κόγχης. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται και μια δεύτερη τομή στην πρόσθια επιφάνεια, η οποία ωστόσο παραμένει αόρατη μέσα στις πτυχώσεις του αυτιού. Στη γίνεται μια ειδική ραφή στους χόνδρους προκειμένου να δοθεί μαγαλύτερη καμπυλότητα στην ανθέλικα. Όταν υπάρχει μεγάλη απόκλιση των αυτιών, χρειάζεται να γίνει εξασθένιση των χόνδρων της πρόσθιας επιφάνειας για αποφυγή υποτροπών.

Με την ωτοπλαστική πετυχαίνουμε μόνιμη διόρθωση, χωρίς ορατές ουλές και με γρήγορη αποθεραπεία!

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται εξατομικευμένη επιλογή τεχνικής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εξειδικευμένα προβλήματα. Σε όλες τις επεμβάσεις γίνεται τακτική παρακολούθηση των αυτιών ταυτόχρονα, ώστε να πετύχουμε το μέγιστο βαθμό συμμετρίας.

 Μετά την επέμβαση ωτοπλαστικής

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν απαιτεί παραμονή σε κλινική. Τα ράμματα αφαιρούνται την πέμπτη μέρα. Μετά την επέμβαση χρειάζεται εξωτερική υποστήριξη των αυτιών με μια κορδέλα για 3 εβδομάδες, εως ότου ολοκληρωθεί η επούλωση των χόνδρων. Οι ουλές εξαφανίζονται τελείως μετά από έξι μήνες περίπου.

Αποτελέσματα ωτοπλαστικής

Τα αποτελέσματα της ωτοπλαστικής είναι μόνιμα και υπάρχει πολύ μικρό ποσοστό υποτροπών. Στα παιδιά η επέμβαση είναι πολύ σημαντική στην ψυχολογία τους διότι συχνά στιγματίζονται στο σχολείο λόγω των πεταχτιών αυτιών. Στους ενήλικες βελτιώνεται επίσης η ψυχολογία και επιτρέπει να μπορεί το άτομο να πιάνει τα μαλλιά του ψηλά ή να τα κόβει κοντά.

Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

Σε ποια ηλικία πρέπει να γίνεται η επέμβαση ωτοπλαστικής;

Από πλευράς ηλικίας, η διόρθωση μπορεί να γίνει μετά την ηλικία των 4 ετών και πριν το παιδί πάει στο σχολείο ώστε να εκτεθεί στα πειράγματα των συμμαθητών του. Από την ηλικία των 10 ετών και άνω γίνεται με τοπική νάρκωση σαν εξωτερικός ασθενής.

Ποια είναι η αποθεραπεία σε αυτήν την επέμβαση;

Μετά το χειρουργείο τα αυτιά μένουν δεμένα για μία εβδομάδα πέραν της οποίας αφαιρούνται οι επιδέσεις και τα ράμματα και μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα. Μετά από 2-3 εβδομάδες μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει σε όλες τις φυσιολογικές του ασχολίες. Οι ουλές σε 3-4 μήνες χάνονται τελείως και τα αυτιά στον ίδιο χρόνο ξεπρήζονται και παίρνουν το τελικό τους σχήμα.

Σχόλια

 1. Γιώργος Αναστασιάδης Λέει: Μάρτιος 4, 2021 at 5:44 μμ

  Καλησπέρα,
  Ενδιαφέρομαι για ωτοπλαστική στην Θεσσαλονίκη. Μένω εκτός Ελλάδας και σκοπεύω να ταξιδέψω και πάλι τον Απρίλιο, οπότε και θα ήθελα να πραγματοποιήσω την επέμβαση εφόσον είναι δυνατόν. Θα μπορούσατε να μου δώσετε ένα ενδεικτικό εύρος τιμής;
  Σας ευχαριστώ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάρτιος 4, 2021 at 5:57 μμ

   Για καλύτερη ενημέρωση θα ήταν σκόπιμο να έρθετε σε επαφή μαζί μας στέλνοντας μερικές φωτογραφίες μαζί με ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο email μας στο: info@drpapaioannou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...