logo
Ρινοπλαστική

Ρινοπλαστική


Content

Η ρινοπλαστική αποσκοπεί στη διόρθωση της αισθητικής εικόνας και της λειτουργίας της μύτης. Διενεργείται κλειστά ή ανοιχτά, ανάλογα με το πρόβλημα που χρειάζεται να διορθωθεί.

 • Βαρύτητα
 • μέτρια

 • Νάρκωση
 • γενική

 • Διάρκεια παραμονής
 • αυθημερόν

 • Αφαίρεση ραμμάτων
 • 1 εβδομάδα

 • Αποθεραπεία
 • 6-10 εβδομάδες

 

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της ρινοπλαστικής στην Θεσσαλονίκη, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Για ποιους είναι κατάλληλη η ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι η πιο διαδεδομένη επέμβαση όσον αφορά την κοσμητική χειρουργική του προσώπου. Οι διάφορες τεχνικές που έχουμε διαθέσιμες μας επιτρέπουν να κάνουμε οποιαδήποτε διόρθωση στην μύτη. Μπορούμε δηλαδή να διορθώσουμε μια μεγάλη μύτη, στραβιά μύτη, καμπορύρα μύτης καθώς και δυσκολία αναπνοής από τη μύτη. Στα περισσότερα περιστατικά με αισθητικά προβλήματα συνυπάρχει σκολίωση του ρινικού διαφράγματος όπως επίσης και υπερτροφικές κόγχες κάτι το οποίο πρέπει να διορθώνεται στην ίδια επέμβαση ώστε να αποφευχθούν και να επιλυθούν προβλήματα στήριξης της αναπνοής.

H Ρινοπλαστική είναι πλέον ανώδυνη. Με φυσικό αποτέλεσμα, είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις τη μύτη που πάντα ήθελες!

Οι βασικές αρχές που ακολουθούμε είναι: πρώτον πρέπει να κάνουμε μία μύτη που να ταιριάζει αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου και δεύτερον να κάνουμε μόνον τις αλλαγές που είναι απαραίτητες ώστε να μην αλλάξουμε πλήρως την εικόνα του προσώπου. Έτσι λοιπόν αποσκοπούμε να κάνουμε μία φυσική μύτη ώστε μετά από μερικούς μήνες να μην γίνεται αντιληπτή η διόρθωσή της.

Τεχνικές Ρινοπλαστικής

Στην κλειστή ρινοπλαστική οι τομές γίνονται μέσα από τα ρουθούνια, δηλαδή πρόκειται για μια επέμβαση που δεν αφήνει καθόλου σημάδια. Απελευθερώνεται ο χόνδρινος και ο οστέϊνος σκελετός από το δέρμα και τροποποιούνται όλα τα ανατομικά στοιχεία του σκελετού βήμα προς βήμα. Ο σκοπός είναι αφού διορθώσουμε τα επιμέρους προβληματικά μέρη της μύτης να αποκαταστήσουμε και πάλι τις αναλογίες της πυραμίδας και να προσαρμόσουμε τους άνω πλάγιους χόνδρους και τους χόνδρους της κορυφής στην πυραμίδα. Μια μεγάλη εξέλιξη της ρινοπλαστικής τα τελευταία χρόνια είναι η χρήση χόνδρινων αυτόλογων μοσχευμάτων για την επιπλέον στήριξη η ενίσχυση της μύτης, που πρώτον μας προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο του αποτελέσματος καθώς και επίσης προστατεύει την μύτη από πτώση ιδίως της κορυφής, που μπορεί να συμβεί μετά από πολλά χρόνια.

Σε μερικά εξειδικευμένα προβλήματα όπως π.χ. στην επίλυση προβλημάτων της κορυφής της μύτης που προέκυψαν από προηγηθείσα επέμβαση ή στην διόρθωση δυσμορφίας της μύτης σε άτομα που έχουν σχιστία (λαγόχειλο – λυκόστομα) γίνεται η ανοιχτή ρινοπλαστική. Κατ΄ αυτήν γίνεται μία τομή στο χείλος των πτερυγίων της μύτης κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποκαλυφθεί ο χόνδρινος σκελετός και να μπορέσουμε να κάνουμε όποιο χειρισμό είναι απαραίτητος στον χόνδρινο και οστέϊνο σκελετό. Δηλαδή έχουμε την δυνατότητα να μειώσουμε, να μετακινήσουμε, να χρησιμοποιήσουμε μοσχεύματα χόνδρινα ή οστέϊνα με απόλυτη ακρίβεια.

Όταν υπάρχει έντονο ροχαλητό, αυτό μπορεί να οφείλεται σε υπερτροφία της σταφυλής, καθώς και σε συμφόρηση της μύτης λόγω σκολίωσης του ρινικού διαφράφματος και υπερτροφίας των ρινικών κογχών. Στις περιπτώσεις αυτές γίνεται σμίκρυνση της σταφυλής, εκτός από διόρθωση της αναπνοής από τη μύτη.

Τέλος είναι σκόπιμο να αναφερθεί ότι από πλευράς επανορθωτικής μπορούμε να αποκαταστήσουμε την μύτη μετά από μερική ή ολική της απώλεια είτε κατόπιν τραυματισμού είτε κατόπιν εκτομής για αφαίρεση νεοπλασμάτων. Η αποκατάσταση γίνεται με μοσχεύματα και με κρημνούς από το μέτωπο ή από τις χειλεοπαρειακές πτυχές, με ικανοποιητικό αισθητικά και λειτουργικά αποτέλεσμα.

 

Μετά την επέμβαση

Η επέμβαση της ρινοπλαστικής πραγματοποιείται με γενική αναισθησία αν και σε περιορισμένης εμβέλειας διορθώσεις, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της κορυφής, μπορεί να γίνει ακόμα και με τοπική αναισθησία. Σε κάθε περίπτωση, δε χρειάζεται παράνομη στην κλινική και η επιστροφή στο σπίτι γίνεται την ίδια μέρα της επέμβασης. Ο νάρθηκας που τοποθετείται παραμένει για μια εβδομάδα. Ο πόνος μετά την επέμβαση δεν υπάρχει. Μετά την πρώτη εβδομάδα αφαιρείται ο γύψος και τα φύλλα σιλικόνης μέσα από τη μύτη. Μετά τις πρώτες 10 μέρες υποχωρούν σχεδόν τελείως οι μελανίες που τυχόν υπάρχουν κάτω από τα μάτια. Το πρήξιμο της μύτης ξεκινάει σταδιακά να υποχωρεί μετά τη δεύτερη εβδομάδα και εξαφανίζεται τελείως μετά από 8-10 εβδομάδες. Η μύτη είναι τις πρώτες 4 εβδομάδες ευαίσθητη και πρέπει να αποφεύγονται τραυματισμοί.

Σε γενικές γραμμές, τα άτομα που έχουν υποβληθεί στην επέμβαση επιστρέφουν στην εργασία τους και τις καθημερινές τους δραστηριότητες 10 μέρες μετά την επέμβαση. Η έντονη σωματική άσκηση είναι εφικτή μετά την 4η εβδομάδα. Μετά από 3 μήνες περίπου η μύτη αποκτάει φυσική εικόνα και το τελικό αποτέλεσμα κατασταλλάζει μετά από 6 μήνες περίπου.

Αποτελέσματα ρινοπλαστικής

Στόχος της επέμβασης είναι η διόρθωση της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης, χωρίς να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η επιτυχία της επέμβασης επιβεβαιώνεται όταν το φιλικό περιβάλλον του ατόμου που υποβάλλεται στην επέμβαση λέει “άλλαξες” ή “ομόρφυνες” , χωρίς όμως να μπορεί να εντοπίσει ακριβώς τι είδους αλλαγή υπάρχει στο πρόσωπο.

Η λειτουργία της μύτης βελτιώνεται επίσης σημαντικά, γίνεται πιο εύκολη η αναπνοή και εξαφανίζεται το “μπούκωμα” της μύτης. Σε περιπτώσεις που υπήρχε ροχαλητό εμφανίζεται επίσης μεγάλη βελτίωση ή εξαφάνιση του προβλήματος.

Κόστος ρινοπλαστικής

Το κόστος της “ρινοπλαστικής” είναι μια συχνή ερώτηση των πελατών μας, που για την απαντήσουμε πρέπει να συνεκτιμήσουμε πολλούς παράγοντες, όπως το είδος της τεχνικής που πρέπει να εφαρμοστεί, το είδος της νάρκωσης, της νοσηλείας ή μη, καθώς και άλλους προσωπικούς παράγοντες.

Εφόσον γίνει σωστή εξέταση και εκτίμηση όλων των παραγόντων, μπορούμε να διαμορφώσουμε μια τελική τιμή για τη “ρινοπλαστική”, η οποία είναι δεσμευτική από την πλευρά μας, χωρίς κρυμμένα έξοδα και εκπλήξεις.


Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

Έχω στραβή μύτη και δυσκολεύομαι όταν αναπνέω. Πρέπει να πάω και σε πλαστικό χειρουργό και σε ωριλά για να διορθώσω το πρόβλημά μου;

Όχι. Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που γίνεται πάντα με διόρθωση του διαφράγματος και των κογχών, εφόσον είναι απαραίτητο. Δηλαδή γίνεται πρώτα διόρθωση του λειτουργικού προβλήματος και στη συνέχεια διόρθωση της καμπούρας της μύτης και των άλλων αισθητικών προβλημάτων. Είναι προτιμότερο η διόρθωση του διαφράγματος και της καμπούρας να γίνονται σε μια επέμβαση από έναν χειρουργό, διοτι πολλές φορές τα κομμάτια του χόνδρου του διαφράγματος χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση αισθητικών ατελειών της μύτης.

Ποια είναι η αποθεραπεία μετά την πλαστική μύτης; Πότε μπορώ να βγώ από το σπίτι;

Η ρινοπλαστική δεν έχει καθόλου πόνο. Η μόνη δυσφορία είναι ότι δεν μπορεί το άτομο να αναπνεύσει από την μύτη του φυσιολογικά για μία εβδομάδα. Πάνω στην μύτη τοποθετείται γύψινος ή ακρυλικός νάρθηκας για μία εβδομάδα και συνήθως τα βλέφαρα μελανιάζουν μέτρια.

Όταν περάσουν οι πρώτες 7-8 ημέρες αφαιρείται ο νάρθηκας και καθαρίζεται η μύτη ώστε να αρχίσει να αναπνέει φυσιολογικά. Οι μελανιές στα περισσότερα άτομα έχουν φύγει τελείως και ο χειρουργηθείς μπορεί πια να κυκλοφορήσει άνετα έξω. Υπάρχουν βέβαια ορισμένα οιδήματα τα οποία εντοπίζονται συνήθως στην ρίζα της μύτης, στα πλάγια και στην κορυφή. Δεν πρόκειται για οιδήματα που παραμορφώνουν την μύτη η οποία είναι σαφώς καλύτερη από ότι πριν την επέμβαση. Τα οιδήματα αυτά αρχίζουν να υποχωρούν από την πρώτη μετά νάρθηκα εβδομάδα και συνήθως φτάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα στους 5-6 μήνες. Πρέπει να αναφερθεί ότι ο χρόνος αυτός είναι ο μέσος όρος και μπορεί να αποκλίνει πολύ σε μερικά άτομα. Επίσης μετά από τους 6 μήνες η μύτη αποκτά και πάλι την ανθεκτικότητα που είχε πριν το χειρουργείο.

Έχω κάνει πλαστική στη μύτη στο παρελθόν και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος/η από το αποτέλεσμα. Μπορεί να γίναι διορθωτική επέμβαση;

Σε περιπτώσεις που έχει ήδη πραγματοποιηθεί ρινοπλαστική σε τρίτους και το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, μπορεί να γίνει διορθωτική επέμβαση για να επέλθει το φυσικό αποτέλεσμα. Στις περιπτώσεις αυτές η επέμβαση είναι πιο απαιτητική και χρειάζονται ειδικοί χειρισμοί. Σε μερικές περιπτώσεις είναι απαραίτητο να γίνει ανοιχτή ρινοπλαστική, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη προσπέλαση για διενέργεια των ειδικών χειρισμών.


Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. Ραφαελα Λέει: Οκτώβριος 6, 2021 at 12:43 πμ

  Καλησπερα:) Μπορώ να κάνω μια επέμβαση κάτω των 18 ετών με τη συγκατάθεση των γονέων μου;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Οκτώβριος 11, 2021 at 5:39 μμ

   Ναι μπορεί να γίνει ρινοπλαστική στις γυναίκες μετά τα 16 με συγκατάθεση γονέων.

   • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Οκτώβριος 11, 2021 at 5:41 μμ

    Στις γυναίκες η ανάπτυξη του σκελετού συνήθως ολοκληρώνεται μετά τα 16, οπότε από την ηλικία αυτή και μετά μπορεί να γίνει ρινοπλαστική με συγκατάθεση των γονέων.

 2. Καλησπέρα! Η μύτη μου είναι ολόισια από το πλάι, ωστόσο είναι χοντρή/φαρδιά από μπροστά. Όχι μόνο η κορυφή αλλά σε όλο της το μήκος. Μπορεί η μύτη αυτή να ριφανιριστεί με φυσικό αποτέλεσμα;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Απρίλιος 26, 2021 at 6:54 μμ

   Ναι βεβαίως! Η ρινοπλαστική είναι μια τελείως εξατομικευμένη επέμβαση και μπορούμε ανά περίπτωση να παρεμβαίνουμε μόνο στις περιοχές που χρειάζονται διόρθωση, όπως στη δικιά σας περίπτωση που χρειάζεται μόνο να μειωθεί το εύρος.
   Βασική μέριμνα πάντα είναι να είναι το αποτέλεσμα φυσικό.

 3. Μαρινα Λέει: Μάρτιος 15, 2021 at 11:12 μμ

  Γιατρέ καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο είναι το κόστος για διόρθωση στη κορυφή της μύτης. Γίνεται και τοπικά; Πριν δέκα χρόνια είχα κάνει πλαστική κ όλα πηγαν καλά δηλαδή δεν υπάρχει πλέον καμπούρα. Ωστόσο ήθελα η κορυφή της μύτης να είναι πιο στρογγυλεμένη κ πιο ψηλά.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάρτιος 18, 2021 at 9:33 πμ

   Κάποιες μικρές διορθώσεις στην κορυφή της μύτης μπορούν να γίνουν με τοπική αναισθησία, ωστόσο θα πρέπει να εκτιμήσουμε το πρόβλημα από κοντά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...