logo
Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική


Με τη βλεφαροπλαστική γίνεται διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος στά πάνω ή κάτω βλέφαρα και αφαίρεση της “σακούλας¨ κάτω από τα μάτια. Οι τομές γίνονται σε σημείο ώστε να μην είναι ορατές.

 

 • Βαρύτητα
 • ήπια

 • Νάρκωση
 • τοπική

 • Διάρκεια παραμονής
 • 0

 • Αφαίρεση ραμμάτων
 • 5 ημέρες

 • Αποθεραπεία
 • 2-3 εβδομάδες
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές στην βλεφαροπλαστική μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?Βλεφαροπλαστική – Για ποιούς είναι κατάλληλη

Η βλεφαροπλαστική αποσκοπεί στο να διορθωθεί η χαλάρωση των βλεφάρων, η οποία είτε είναι κληρονομική, είτε λόγω ηλικίας ή οφείλεται σε νευρολογικά ή άλλα αίτια. Η επέμβαση διενεργείται κυρίως για αισθητικούς λόγους, αλλά σε ορισμένα άτομα είναι απαραίτητη για να βελτιωθούν προβλήματα όρασης ή άλλα προβλήματα των ματιών. Η διόρθωση αφορά τα πάνω ή τα κάτω βλέφαρα, ή τον συνδυασμό και των δύο.

Μία από τις συχνότερες επεμβάσεις που πραγματοποιούμε. Το σημείο-κλειδί είναι η σωστή εκτίμηση και επιλογή της κατάλληλης τεχνικής!

Στο άνω βλέφαρο αποσκοπούμε να διορθώσουμε την χαλάρωση του δέρματος και του σφιγκτήρα μυός, καθώς και στο να εξαφανίσουμε την διόγκωση του περιοφθαλμικού λίπους που εμφανίζεται πολλές φορές στην έσω πλευρά. Επίσης είναι δυνατό με ειδικούς χειρισμούς να ανασηκώσουμε την έξω γωνία του ματιού, όταν είναι απαραίτητο. Η τελευταία τεχνική είναι σήμερα ευρύτερα γνωστή ως cat eye.

Στα κάτω βλέφαρα ο σκοπός είναι πρώτον να αφαιρέσουμε τις σακούλες κάτω από τα μάτια και δεύτερον να διορθώσουμε τη χαλάρωση και τις ρυτίδες του δέρματος. Με τη βλεφαροπλαστική επίσης διορθώνονται σε μεγάλο βαθμό και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να εξηγήσουμε το μηχανισμό με τον οποίο δημιουργούνται οι σακούλες κάτω από τα μάτια.  Γύρω από τον βολβό του οφθαλμού υπάρχει το περιοφθαλμικό λίπος, το οποίο συγκρατείται στην θέση του από μία μεμβράνη η οποία μπορεί είτε να είναι πιο αδύναμης κατασκευής είτε να χαλαρώσει με την πάροδο του χρόνου είτε και τα δύο, οπότε αφήνει το λίπος να προβάλει προς τα εμπρός. Ουσιαστικά δηλαδή δεν αυξάνει η ποσότητα του λίπους απλώς αλλάζει η θέση του.

 Τεχνικές Βλεφαροπλαστικής

Στα πάνω βλέφαρα γίνεται μία μικρή τομή μετά από ακριβή υπολογισμό ώστε να τοποθετηθεί η μελλοντική ουλή ακριβώς μέσα στη βλεφαρική σχισμή και να είναι απολύτως κείμενη. Αποκλείοντας το ενδεχόμενο λαγόφθαλμου, αφαιρείται τμήμα του δέρματος και μέρος του περιοφθαλμικού λίπους, κυρίως στην έσω πλευρά που προβάλλει περισσότερο. Η συρραφή γίνεται με ενδοδερμική ραφή ώστε να μην παραμείνουν εμφανείς ουλές.

Στα κάτω βλέφαρα γίνεται μία τομή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες και σε κάποιες περιπτώσεις έντονης χαλάρωσης  μία συμπληρωματική μικρή λοξή τομή προς τα κάτω στο έξω άκρο.
Υπάρχει η δυνατότητα η κάτω βλεφαροπλαστική να γίνει με λέϊζερ (laser) από την έσω πλευρά του βλεφάρου δηλαδή με τομή στον επιπεφυκότα. Από εκεί αφαιρείται τμήμα του περιοφθαλμικού λίπους χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα περισσότερων χειρισμών. Το αποτέλεσμα της τεχνικής αυτής είναι μεν χωρίς εξωτερικές ουλές αλλά πιο περιορισμένο από την κλασσική βλεφαροπλαστική.

Σε μερικά περιστατικά μπορεί να υπάρχει δεύτερη σακούλα κάτω από την ανωτέρω περιγραφείσα ή να υπάρχει χαλάρωση της ταρσιαίας πλάκας, όπως συνήθως σε άτομα μεγάλης ηλικίας, οπότε υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί εκτρόπιο. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις ακολουθούνται πιο εξειδικευμένες χειρουργικές τεχνικές , όπως η κανθοπλαστική ή κανθοπηξια, ώστε να δώσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μηδενίζοντας τις πιθανότητες για επιπλοκές. Βασική μέριμνα είναι να μην αλλοιωθεί το σχήμα του ματιού.

Όταν η βλεφαροπλαστική γίνεται σε συνδυασμό με το Lifting υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον χειρισμών στον σφιγκτήρα μύ ώστε να πετύχουμε ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση βλεφαρόπτωσης γίνονται στο άνω βλέφαρο πέραν της βλεφαροπλαστικής και επιπλέον χειρισμοί στον ανελκτήρα μύ, ώστε να αποκατασταθεί η συμμετρία στα δύο άνω βλέφαρα και να έχουμε φυσιολογικό άνοιγμα του βλεφάρου. Μερικές φορές πριν την επέμβαση πρέπει να γίνεται νευροφυσιολογικός έλεγχος ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συστηματικής ή εξελικτικής πάθησης.

 Μετά την επέμβαση

Η βλεφαροπλαστική των άνω βλεφάρων γίνεται με τοπική νάρκωση, ενώ όταν γίνεται συνδυαστική άνω και κάτω καλό είναι να γίνεται με τοπική νάρκωση και μέθη. Δε χρειάζεται διαμονή στην κλινική. Εφόσον υπάρχει η επιθυμία από το άτομο που υποβάλλεται στην επέμβαση, μπορεί να γίνει και με γενική αναισθησία, πάλι χωρίς διαμονή στην κλινική.

Η επούλωση διαρκεί 5 ημέρες οπότε αφαιρούνται και τα ράμματα, οι δε ουλές χρειάζονται 1-2 μήνες για να φτάσουν σε σημείο που θα ξεχωρίζουν ελάχιστα ή και καθόλου.  Στα πάνω βλέφαρα η αποθεραπεία είναι πολύ σύντομη και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου ή μόνο ελάχιστες μελανιές. Στα κάτω βλέφαρα το πρήξιμο  χρειάζεται 2-6 εβδομάδες για να υποχωρήσει τελείως.

Συνήθως τα άτομα που υποβάλλονται σε βλεφαροπλαστική μπορούν να κυκλοφορήσουν άμεσα εκτός σπιτιού φορώντας γυαλιά ηλίου. Μετά την πέμπτη μέρα τα γυαλιά δε χρειάζονται και μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει ελεύθερα, βάζοντας λίγο concealer πάνω στις μελανιές, όταν υπάρχουν.

Αποτελέσματα βλεφαροπλαστικής

Μετά την βλεφαροπλαστική των άνω βλεφάρων εξαφανίζεται τελείως η χαλάρωση του δέρματος και το βλέφαρο αποκτά πιο νεανική όψη, χωρίς να αλλοιωθεί σε καμία περίπτωση το σχήμα του ματιού και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Επίσης βελτιώνεται σημαντικά το πρωινό πρήξιμο και τα μάτια φαίνονται συνολικά πιο ξεκούραστα. Οι ουλές εξαφανίζονται τελείως και μετά από έναν περίπου χρόνο είναι σχεδόν αόρατες, ακόμα και στα μάτια των ειδικών.

Τα κάτω βλέφαρα έχουν σχεδόν εξίσου καλή επούλωση και οι ουλές είναι επίσης δυσδιάκριτες. Οι σακούλες και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια υποχωρούν τελείως και οι μαύροι κύκλοι βελτιώνονται σημαντικά. Τόσο στην άνω όσο και στην κάτω βλεφαροπλαστική δεν αφαιρείται μεγάλη ποσότητα λίπους αλλά γίνεται ανακατανομή αυτού, με αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση να μην “αδειάζει” το μάτι.

Όσον αφορά στην πολύ δημοφιλή επέμβαση του cat eye, το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, καθώς το μάτι γίνεται πιο αμυγδαλωτό ή πιο σχιστό, ανάλογα με τις ανάγκες.

Το αποτέλεσμα των επεμβάσεων αυτό διαρκεί μακροχρόνια, από την εμπειρία μας πάνω από 15 χρόνια. Επίσης το αποτέλεσμα της επέμβασης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επιτευχτεί με μη χειρουργικά μέσα, όπως το υαλουρονικό, το λέϊζερ ή η θεραπεία με βουτολινική τοξίνη (Μποτο x).

Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

Πόσο καιρό κρατάνε τα πρηξίματα και τι μπορώ να κάνω για να μειωθούν;

Στη βλεφαροπλαστική των άνω βλεφάρων το πρήξιμο είναι συνήθως ήπιο, και κρατάει περίπου 1 εβδομάδα. Στο κάτω βλέφαρο μπορεί να εμφανιστεί οίδημα, το οποίο υποχωρεί μετά από 2-6 εβδομάδες. Τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση συνιστούμε να κοιμάται ο/η ασθενής με 2 μαξιλάρια και το πρώτο 24ωρο να τοποθετεί στα μάτια ψυχρά επιθέματα.

Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. Έχω κάνει επέμβαση στα κάτω βλέφαρά σακούλες μαύρους κύκλους. Επειδή δεν πέτυχε σε πόσο καιρό μπορώ να ξανά κάνω επέμβαση να το διορθώσω;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάρτιος 23, 2021 at 10:51 πμ

   Μετά τη βλεφαροπλαστική θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών, πριν προβεί κανείς σε διορθωτική επέμβαση.

 2. Έκανα βλέφαρο πλαστική πριν 16 χρόνια. Στο ένα μάτι ξαναεμφανιστηκε “σακούλα” και στα επάνω βλέφαρά έχω αρκετη χαλάρωση. Μπορεί να επαναληφθεί η επέμβαση; να συνδυαστεί με κανθοπηξια; είμαι 59 ετών..

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Σεπτέμβριος 29, 2020 at 6:37 μμ

   Δεν υπάρχει περιορισμός και σίγουρα μπορεί να γίνει νέα επέμβαση για να διορθωθεί η σακούλα και η χαλάρωση. Εάν χρειάζεται κανθοπλαστική ή κανθοπηξία εξαρτάται από την περίπτωση και το αποφασίζουμε κατόπιν λεπτομερούς εξέτασης.

 3. Εχω κάνει βλέφαρο πλαστική άνω κ κάτω, έχουν περασει οχτώ μήνες αλλά ακόμη τα μάτια μου είναι προς τα κάτω, διορθώνεται με επέμβαση ή θα γίνει με τον καιρό ; ευχαριστώ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Σεπτέμβριος 24, 2020 at 5:52 μμ

   Συνήθως μετά τους 6 μήνες από τη βλεφαροπλαστική, μπορούμε να πούμε πως το αποτέλεσμα κατασταλάζει, ωστόσο κάποιες φορές παίρνει μέχρι και ένα έτος. Εάν βέβαια η έξω γωνία των ματιών είναι προς τα κάτω, πιθανότατα χρειάζεται να γίνει ένα επιπλέον χειρισμός που λέγεται κανθοπλαστική, που θα διορθώσει τυχόν ατέλειες που υπάρχουν από τη βλεφαροπλαστική.

 4. Χρήστος Λέει: Ιούνιος 9, 2018 at 3:02 μμ

  Γεια σας, είμαι άντρας 26 χρονών και έχω πτώση βλεφάρου στο δεξί μάτι που δεν καλύπτει την κόρη του ματιού αλλά είναι ιδιαίτερα εμφανές στο πρόσωπο μου. Γίνεται η διόρθωση άνω βλεφάρου σε άτομα της ηλικίας μου και αν ναι υπάρχει ρίσκο να γίνει χειρότερα;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 12, 2018 at 6:42 μμ

   Βεβαίως μπορεί να γίνει χειρουργική διόρθωση της βλεφαρόπτωσης σε αυτήν την ηλικήα και το ρίσκο είναι πολύ χαμηλό. Για να εκτιμήσουμε ακριβώς το πρόβλημα θα πρέπει να γίνει μια κλινική εξέταση από κοντά.

 5. Γιώργος Λέει: Ιούνιος 4, 2018 at 11:32 πμ

  είμαι άνδρας 60 ετών κι έχω σακούλες (κάτω βλέφαρα) παρακαλώ θέλω να γνωρίζω το κόστος, τη διάρκεια του αποτελέσματος, αν θα ξαναεμφανισθούν στο μέλλον πάλι οι σακούλες και με απασχολεί το χρονικό διάστημα της αποθεραπείας γιατί εργάζομαι σε γραφείο που δεν μπορώ να το κλείσω

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 4, 2018 at 6:03 μμ

   Το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής για τα κάτω βλέφαρα είναι πολύ μακρόβιο και από την εμπειρία μας κρατάει για περισσότερα από 15 χρόνια, ενώ οι σακούλες συνήθως δεν ξαναεμφανίζονται. Η αποθεραπεία στους άντρες είναι σχετικά γρήγορη, ρεαλιστικά χρειάζεται 5-6 ημέρες αποχή από την εργασία και περίπου 15-20 ημέρες για να μην είναι σχεδόν καθόλου εμφανές ότι προηγήθηκε επέμβαση. Αναφορικά με το κότος, δεδομένου ότι η βλεφαροπλαστική έχει πολλές διαφορετικές τεχνικές, όπως εξωτερική, εσωτερική, κανθοπλαστική, κανθοπηξία κτλ καθώς και διαφορετικές μορφές αναισθησίας, θα ήταν προτιμότερο να προηγηθεί μια κλινική εκτίμηση από κοντά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...