logo

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα


Το μούδιασμα και των χεριών και των δαχτύλων είναι τα κλασικά συμπτώματα του συνδρόμου καρπιαίου. Η επέμβαση αυτή διενεργείται με τοπική νάρκωση σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα χειρουργείου. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 15 λεπτά και ακολουθεί επίδεση με ελαστικό επίδεσμο.

 • Βαρύτητα
 • ήπια

 • Νάρκωση
 • τοπική

 • Διάρκεια παραμονής
 • 15 λεπτά

 • Παραμονή στην κλινική
 • καμία

 • Αποθεραπεία
 • 10-15 ημέρες
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της επέμβασης του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Περιγραφή

Το μέσο νεύρο είναι το κυρίαρχο νεύρο το οποίο νευρώνει τον αντίχειρα και τα τρία δάκτυλα (δείκτη, μέσο και παράμεσο) του χεριού. Το νεύρο αυτό υφίσταται πιέσεις στον καρπιαίο σωλήνα, οι οποίες επηρεάζουν τη λειτουργία του και προκαλούν πόνο των δακτύλων και της άκρας χειρός, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τα συνήθη συμπτώματα είναι πόνος και μούδιασμα του χεριού ή μυρμήγκιασμα των δακτύλων κατά τον ύπνο καθώς και σε δραστηριότητες, όπως κατά την οδήγηση, το διάβασμα εφημερίδας ή βιβλίων, το γράψιμο σε υπολογιστή κτλ.

Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να προηγηθεί νευρολογική εξέταση, προκειμένου να καταγραφεί αντικειμενικά το εύρος της δυσλειτουργίας του νεύρου. Εφόσον υπάρχει εμπεριστατωμένη πίεση του μέσου νεύρου η οποία προκαλεί τις παραπάνω δυσλειτουργίες, είναι απαραίτητη η χειρουργική αποσυμπίεση του νεύρου στο ύψος του καρπού με διάνοιξη του καρπιαίου σωλήνα. Η επέμβαση αυτή γίνεται με τοπική νάρκωση με μια μικρή τομή στο ύψος της πτυχής του καρπού και ακολουθεί αποθεραπεία περίπου 10 ημερών, χωρίς όμως την ακινητοποίηση σε γύψο. Το μούδιασμα των χεριών υποχωρεί αμέσως μετά την επέμβαση.

Συχνές Ερωτήσεις F.A.Q.

Έχω ακούσει για την ενδοσκοπική μέθοδο. Ποια τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου;

Η ενδοσκοπική αποσυμπίεση του μέσου νεύρου στον καρπιαίο σωλήνα δεν εμφανίζει κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με την ανοιχτή όσον αγορά το εύρος των τόμων, της αποθεραπείας ή της αποτελεσματικότητας. Αντίθετα ανεβάζει σημαντικά το κόστος και τον χρόνο της επέμβασης, απαιτεί συνήθως γενική αναισθησία και εμφανίζει μεγαλύτερο ποσοστό επιπλοκών. Για τους λόγους αυτούς τείνει παγκοσμίως να εγκαταληφθεί ως τεχνική.

Μάθετε περισσότερα

 

Σχόλια

 1. Θέλω να μάθω αν το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα επηρεάζει και το ωλένιο νεύρο. Ευχαριστώ.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Φεβρουάριος 4, 2020 at 7:27 μμ

   Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα αφορά μόνο στο μέσο νεύρο και όχι στο ωλένιο. Το ωλένιο μπορεί να πιέζεται είτε στον αγκώνα, είτε στον καρπό, στο Loge de Guyon. Μια κλινική εξέταση και ένας νευρολογικός έλεγχος επιβεβαιώνουν ακριβώς τη διάγνωση.

 2. Καλημέρα έχω μεγάλο προβλήματα μετά χέρια του μπορεί Τάι να μου εξηγήσει πάω Νάτα θαραπευο

 3. Παρακαλώ να με ενημερώσετε για επέμβαση επί συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα σε ένα χέρι σε συγγενικό πρόσωπο 78 ετών χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Προτιμούμε σε ιδιωτική κλινική έτσι ώστε να μας παραχθούν ανώτερες ποιοτικές υπηρεσίες

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Οκτώβριος 7, 2019 at 6:33 μμ

   Για πληροφορίες σχετικά με το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα θα ήταν προτιμότερο να καλέσετε στο ιατρείο στο 2310 426606

 4. Παναγιωτης καλαποθακης Λέει: Ιούνιος 4, 2017 at 2:23 μμ

  εχω ασφαλεια ΕΟΠΥ είμαι συνταξιούχος τι συμετοχη εχω?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 6, 2017 at 11:37 πμ

   Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει ένα μέρος των εξόδων της κλινικής, αλλά όχι τη αμοιβή των ιατρών σε επεμβάσεις που γίνονται σε ιδιωτικά ιδρύματα. Για καλύτερη ενημέρωση σχετικά με το κόστος της επέμβασης καρπιαίου σωλήνα μπορούμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...