logo
Επαναπροσδιορισμός φύλου Δρ Παπαϊωάννου πλαστικός χειρουργός

Επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου


Η αλλαγή ή επαναπροσδιορισμός φύλου (sex reassignement surgery) γίνεται με σκοπό να αλλάξουμε τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, ώστε να πετύχουμε θυληκοποίηση ή αρρενοποίηση, χωρίς να προκαλέσουμε παραμορφώσεις και δυσμορφίες. Διενεργούμε τις εξής επεμβάσεις αλλαγής φύλου:

Από άντρα σε γυναίκα

 • ανάπλαση στήθους
 • θηλυκοποίηση του προσώπου
 • θηλυκοποίηση του σώματος
 • επεμβάσεις γεννητικών οργάνων

 

Από γυναίκα σε άντρα

 • αφαίρεση στήθους
 • αντροποίηση προσώπου
 • αντροποίηση σώματος
 • επεμβάσεις γεννητικών οργάνων
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές στις επεμβάσεις αλλαγής φύλου μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Περιγραφή

Ο επαναπροσδιορισμός, γνωστή ως sex reassignement surgery, είναι μια πολύπτυχη και σοβαρή διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει την αλλαγή της των πρωτογενών και των δευτερογενών χαρακτήρων του φύλου.

Ο όρος “αλλαγή φύλου” είναι λανθασμένος και απόλυτα κακοποιητικός. Η αναφορά σε αυτή τη λανθασμένη ορολογία γίνεται εν γνώσει, για λόγους αναγνωσιμότητας της σελίδας από τις μηχανές αναζήτησης και δεν έχει καμία ιατρική, ηθική ή άλλη σημασία.

Όσον αφορά τις δευτερογενείς αλλαγές, αυτές γίνονται με σκοπό να μπορεί ο/η ασθενής να εξαλείψει τις φαινοτυπικές του/της ιδιαιτερότητες, ώστε να μπορέσει να ενταχτεί ευκολότερα στο κοινωνικό σύνολο. Οι επεμβάσεις που διενεργούμε είναι επεμβάσεις που αποσκοπούν στη μετατροπή χαρακτηριστικών που καθορίζονται γενετικά και γίνονται συμπληρωματικά, ώστε το ενδιαφερόμενο άτομο να αισθάνεται αυτό που θέλει να είναι και η κοινωνία να τον/την βλέπει για αυτό που θέλει να αισθάνεται. Οι επεμβάσεις που διενεργούμε είναι οι εξής:

Τα βήματα για την αλλαγή φύλου

Για αλλαγή φύλου από άντρα σε γυναίκα

 • Ανάπλαση στήθους

Η επέμβαση αυτή γίνεται κατά βάση με ενθέματα σιλικόνης και είναι παρόμοια με την αύξηση του γυναικείου μαστού. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και εμπειρία για τη σωστή επιλογή του ενθέματος και τη θέση αυτού, διότι ο αντρικός θώρακας διαφέρει ανατομικά από τον γυναικείο και η τήρηση των σωστών αναλογιών είναι αυτή που θα μας δώσει καλό αποτέλεσμα.

 • Αλλαγή προσώπου

Το αντρικό πρόσωπο διαφέρει επίσης ανατομικά από το γυναικείο, ακόμα και μετά από ριζική αφαίρεση των τριχών και οι διαφορές αυτές εντοπίζονται κυρίως στο σκελετό του κρανίου. Στόχος μας είναι να εξαλείψουμε τις διαφορές αυτές, συνδυάζοντας μια σειρά επεμβάσεων όπως η ρινοπλαστική, γενιοπλαστική, αύξηση ζυγωματικών, πλαστική του κρανίου μετώπου μαζί με lifting μετώπου καθώς και πολλές συμπληρωματικές επεμβάσεις και θεραπείες, ανάλογα με την περίπτωση. Με τις επεμβάσεις αυτές μπορούμε να προσεγγίσουμε τη θηλυκότητα του γυναικείου προσώπου, χωρίς να προκαλούμε παραμορφώσεις.

 • Αλλαγή κορμού και άκρων

Προκειμένου να προσαρμόσουμε τις αντρικές σωματικές αναλογίες σε αυτές του γυναικείου χρησιμοποιούμε την τεχνική της λιποαναρρόφησης και της λιπομεταφοράς (lipofilling) στις περιοχές που χρειάζεται. Ως παράδειγμα θα αναφέρουμε το τοπικό λίπος, το οποίο σε αντρικά σώματα αποθηκεύεται κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ στις γυναίκες στην περιοχή των γλουτών. Με την τεχνική της λιπομεταφοράς μπορούμε να αντιστρέψουμε τις αναλογίες αυτές, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 • Επαναπροσδιορισμός γεννητικών οργάνων

Στην περίπτωση των γεννητικών οργάνων, η τεχνική επιλέγεται με σκοπό να εξασφαλίσουμε ένα νέο κόλπο με βάθος, εύρος και φυσική λίπανση, διατηρώντας την αισθητικότητα και την ικανότητα οργασμού. Η επέμβαση αυτή είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, όπου γίνεται ορχεκτομή και αφαίρεση των σηραγγώδων σωμάτων, αναστροφή του δέρματος του πέους, διαχωρισμός της βαλάνου σε δύο στελέχη, ένα για το σχηματισμό της κλειτορίδας, και ένα για τη δημιουργία του οπίσθιου τοιχώματος του κόλπου και σχηματισμός μιας ευρείας εισόδου του κόλπου, με εμφάνιση θηλυκή.

Το πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι η σεξουαλική επαφή είναι δυνατή χωρίς χρήση λιπαντικού, ενώ η είσοδος του πέους δεν παρεμποδίζεται από στητικό ιστό, που ενδεχομένως διογκώνεται σε άλλες τεχνικές. Η αποκατάσταση μετά την επέμβαση διαρκεί περίπου 2 μήνες, όπου χρειάζεται στενή παρακολούθηση και διαστολή του νέου κόλπου με ομοιώματα.

Για αλλαγή από γυναίκα σε άντρα

 • Αρρενοποίηση στήθους

Η αφαίρεση του μαστού γίνεται με τεχνική παραπλήσια της σμίκρυνσης μαστού και γίνεται συμπληρωματική λιποαναρρόφηση, ώστε να διορθωθούν τυχόν ατέλειες. Στα άτομα που διενεργείται αυτή η επέμβαση έχει προηγηθεί συνήθως ορμονική θεραπεία και ο μαστός εμφανίζει ατροφία και πτώση. Έτσι γίνεται πάντα μια σύσφιξη και ανόρθωση, ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζεται το μέγεθος της θηλής. Σκοπός της επέμβασης είναι να αφαιρεθεί τελείως ο μαζικός αδένας και το περιττό δέρμα και να επανατοποθετηθεί η θηλή σε έκκεντρο σημείο, όπως στο αντρικό στήθος. Με την τεχνική που χρησιμοποιούμε η θηλή διατηρεί την αιμάτωση και την αισθητικότητά της.

 • Αλλαγές προσώπου

Οι αλλαγές αυτές αποσκοπούν στην προσθήκη των λεγόμενων γωνιών του αντρικού προσώπου και γίνονται με τη χρήση ενθεμάτων, με λιπομεταφορά ή με αλλαγές του οστέϊνου κρανίου.

 • Επαναπροσδιορισμός γεννητικών οργάνων

Από τις τεχνικές που έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα, έχουμε καταλήξει αυτή με τα περισσότερα πλεονεκτήματα και τις λιγότερες επιπλοκές είναι η χρήση αγγειακού μισχωτού κρημνού από το μηρό ALT (anterior lateral thigh). Η τεχνική αυτή υπερτερεί σε σχέση με τη λήψη κρημνού από το αντιβράχιο, διότι το δευτερεύον έλλειμμα συρράπτεται απ’ευθείας, χωρίς μεγάλες ουλές. Επίσης δε χρειάζεται να γίνει μικροχειρουργική αναστόμωση, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών.

Ο κρημνός αυτός, σε συνδυασμό με τη χρήση στητικού μηχανισμού με αντλία, είναι και λειτουργικός, εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα.


Σχόλια

 1. Ενδιαφέρομαι για θηλυκοποίηση προσωπου καθώς και επεμβάσεις στο σώμα όχι όμως διόρθωση φύλου…. Στην παρούσα φάση έχω μία αρρενωπή εικόνα με αρκετή τριχοφυΐα και όλα τα χαρακτηριστικά αμιγώς ανδρικά Πώς μπορώ να ξεκινήσω αυτή τη διαδικασία και τι κόστος να υπολογίζω συνολικά?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Αύγουστος 26, 2020 at 5:53 μμ

   Για τη θηλυκοποίηση του προσώπου δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία και δεν εμπίπτει στις επεμβάσεις που χρειάζονται συγκατάθεση ψυχιάτρου. Το ίδιο ισχύει για λιποαναρρόφηση, λιπομεταφορά και άλλες επεμβάσεις του σώματος. Για αυξητική στήθους ωστόσο ακολουθείται η κλασική διαδικασία μέσω των ψυχιάτρων.
   Το κόστος της θηλυκοποίησης ποικίλλει αρκετά, διότι περιλαμβάνει πολλές επιμέρους επεμβάσεις, οπότε είναι πιο σκόπιμο να το συζητήσουμε τηλεφωνικά ή από κοντά.

 2. Που Βρίσκεται Το ιατρείο έχετε και στην Αθήνα ;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 22, 2020 at 6:36 μμ

   Το ιατρείο μας είναι στη Θεσσαλονίκη και 2-3 φορές το μήνα βλέπω ασθενείς στο ιατρείο στη Γλυφάδα.

 3. Καλησπέρα σας! Το μέγεθος των ποδιών μου είναι 42 νούμερο και δυσκολεύομαι να βρω γυναίκεια παπούτσια. Μπορεί να γίνει κάποια χειρουργική επέμβαση έτσι ώστε να μπορέσω να φοράω 41 νούμερο ή και μικρότερο; Και αν αναλαμβάνεται μία τέτοια επέμβαση.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 16, 2020 at 11:15 πμ

   Ναι μπορούμε να κάνουμε μείωση στα μετατάρσια μέχρι περίπου 1 εκατοστό και γίνεται σε συνεργασία με τον ορθοπεδικό.

 4. καλησπέρα σας,
  ενδιαφέρομε για χειρουργική επέμβαση θηλυκοποίησης του προσώπου. Αναλαμβάνεται τέτοιες επεμβάσεις; η αποκατάσταση πόσο διάστημα παίρνει περίπου;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 2, 2020 at 11:26 πμ

   Αναλαμβάνουμε όλες τις επεμβάσεις θηλυκοποίησης του προσώπου, συμπεριλαμβάνοντας ανοιχτό λίφτινγκ μετώπου με τρόχισμα στα κόκαλα, μείωση στο πηγούνι και τις γωνίες της γνάθου, προθέσεις ζυγωματικών, κανθοπλαστική, τραχειακό shaving και άλλα ανά περίπτωση.
   Η αποκατάσταση εξαρτάται από το είδος της επέμβασης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά.

 5. Καλησπέρα σας! Είμαι αγόρι, 23 ετών, και σκέφτομαι εδώ και καιρό να ξεκινήσω ορμονοθεραπεία. Θα μπορούσα να έλθω σε εσάς για μια πλήρη συμβουλευτική επί του θέματος;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάρτιος 26, 2020 at 6:11 μμ

   Βεβαίως μπορούμε να κανονίσουμε ένα συμβουλευτικό ραντεβού, μόλις βελτιωθούν τα πράγματα με τον κορονοϊό.

 6. Γεια σας! Θα ήθελα να μάθω σε ποιες τιμές κυμαίνονται οι επεμβάσεις αφαίρεσης μαστών και γεννητικών οργάνων (από γυναίκα σε άντρα) όπως επίσης και οι ενέσεις τεστοστερόνης στην Ελλάδα. Δεν έχω βρει τίποτα σχετικό στο διαδίκτυο και ενδιαφέρομαι να μάθω:)

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάρτιος 3, 2020 at 9:00 πμ

   Το κόστος της επέμβασης μαστεκτομής εξαρτάται από την τεχνική που θα επιλεγεί και έχει να κάνει με το μέγεθος των μαστών και τη χαλάρωση. Για καλύτερη ενημέρωση καλύτερα να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή να γίνει εξέταση από κοντά.

 7. Καλησπέρα, είμαι γυναίκα που έχει αρρενωπο μέτωπο και θέλω να γίνει πιο θηλυκό. Δηλαδή πετάει το κόκκαλο στα φρύδια. Είναι η ίδια διαδικασία? Ποιά είναι η τιμή?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Φεβρουάριος 4, 2020 at 7:25 μμ

   Εφόσον συζητάμε για χειρουργική διόρθωση, η επέμβαση είναι περίπου η ίδια, με τη διαφορά ότι διαχειριζόμαστε διαφορετικά τη γραμμή των μαλλιών. Εκτός από τη χειρουργική παρέμβαση μπορεί να γίνει και σημαντική διόρθωση και με άλλους τρόπους, όπως με υαλουρονικό, λίπος κτλ, οπότε θα ήταν προτιμότερο να το εκτιμήσουμε από κοντά.

 8. Καλησπέρα. Σχετικά με την χορήγηση ορμονών (θυληκων για αντρες) υπάρχει καμία αλλαγή στην φωνή ή θα χρειαστεί χειρουργείο για να γίνει πιο θυληκη; Οι σχετικές ορμόνες θα καταστηλουν τις αντίστοιχες αντρικές;
  Ευχαριστώ!

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Δεκέμβριος 12, 2019 at 5:40 μμ

   Η χρήση ορμονών μετά την εφηβεία δε μπορεί να επηρρεάσει τη φωνή. Υπάρχουν νέες τεχνικές για να γίνει πιο λεπτή η φωνή με χρήση laser, ωστόσο δε γνωρίζω εάν την εφαρμόζει κάποιος ΩΡΛ στην Ελλάδα.

 9. Λαμβανω ηδη 2 Χρόνια ορμόνες κ παρακολουθούμε στενά απο Ενδοκρινολογο Ψυχίατρο Μικροβιολόγο Παθολόγο. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά κ έντονα.
  Πρόσφατα έκανα κ αυξητική μαστών. Τώρα μου έμεινε μόνο το χειρουργείο των γεννητικών οργάνων όπου θα με ενδιέφερε πολύ η τιμή. Ευχαριστώ!

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Οκτώβριος 21, 2019 at 10:04 πμ

   Προκειμένου να διευκρινίσουμε το είδος της επέμβασης καθώς και το κόστος είναι απαραίτητο να γίνει εξέταση από κοντά, ειδικά για ένα τόσο σοβαρό χειρουργείο. Μπορείτε να καλέσετε στο 2310 426606 για πληροφορίες.

 10. Φώτης Μούμπας Λέει: Οκτώβριος 9, 2019 at 6:35 μμ

  Γεια σας θα ήθελα να μάθω για την αυξητική στήθους από άντρα σε γυναίκα στο μετεγχειρητικό σταδιο…όσον αφορά την ανάρρωση του ασθενούς πληροφορίες…

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Οκτώβριος 10, 2019 at 6:29 μμ

   Εφόσον γίνει τοποθέτηση των προθέσεων σιλικόνης κάτω από το μυ, η ανάρρωση είναι ως εξής: 1 εβδομάδα περιορισμένες κινήσεις, 6 εβδομάδες αποχή από γυμναστική και έντονη σωματική δραστηριότητα και 6 μήνες απαγορεύεται η εκγύμναση των θωρακικών μυών. Ο πόνος είναι ανάλογος με το μέγεθος της πρόθεσης και είναι πιο έντονος τις πρώτες 3-4 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...