logo

Καρκίνος δέρματος και μαλακών μορίων


Ο καρκίνος του δέρματος είναι μια νόσος που πρέπει να αντιμετωπίζεται χειρουργικά και όσο δυνατόν νωρίτερα. Αναλαμβάνουμε τόσο την ογκολογική χειρουργική αφαίρεση, όσο και την αποκατάσταση του δέρματος και των μαλακών μορίων.

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις επεμβάσεις στον καρκίνο δέρματος μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Περιγραφή

Η σημερινή κοινωνία προβάλλει ως πρότυπα καλομαυρισμένα κορμιά, ενώ η μόδα της ηλιοθεραπείας συνεχίζεται και τους χειμερινούς μήνες, με την αλόγιστη χρήση του solarium προκειμένου να διαρκεί το μαύρισμα όλο το χρόνο. Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου και των τεχνιτών μέσων έχει εκτινάξει τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνων του δέρματος, ειδικά σε λευκούς τύπους δέρματος, ώστε με νεότερη ευρωπαϊκή οδηγία απαγορεύεται η χρήση solarium σε άτομα ηλικίας κάτω των 18.

Η έκθεση σε αυτού του είδους ακτινοβολία είναι αποδεδειγμένα συνδεδεμένη με αυξημένο ποσοστό εμφάνισης βασικοκυτταρικού καρκίνου, καρκίνου πλακώδους επιθηλίου και μελανώματος. Οι πρώτες δύο μορφές είναι σχετικά καλοήθεις, με βάση το γεγονός ότι σπάνια κάνουν μεταστάσεις, ωστόσο μεγαλώνουν με αργό αλλά σταθερό ρυθμό, καταστρέφοντας το δέρμα ή και ζωτικά όργανα. Το μελάνωμα είναι ένας θανατηφόρος καρκίνος του δέρματος, ο οποίος χρίζει άμεσης και εκτεταμένης αντιμετώπισης, χειρουργικής και όχι μόνο.

Ο ρόλος του πλαστικού χειρουργού είναι μεγάλης σημασίας, τόσο στην αφαίρεση των όγκων αυτών, όσο και στην αποκατάσταση των ελλειμμάτων που προκύπτουν. Απαραίτητη είναι η άμεση συμβουλή των ασθενών σε ειδικούς, σε περίπτωση νέων μορφωμάτων του δέρματος, ή σε διαφοροποίηση παλαιότερων μορφωμάτων, διότι η αντιμετώπιση σε πρώιμα στάδια παρέχει μεγαλύτερη πιθανότητα ίασης και αποκατάστασης.

Συχνές Ερωτήσεις F.A.Q.

Εμφάνισα σάρκωμα στην περιοχή της κνήμης και έγινε επιτυχής αφαίρεση και ακτινοβολία της περιοχής, αλλά το τραύμα δεν κλείνει και από κάτω είναι ανοιχτό το κόκκαλο. Τι μπορεί να γίνει;

Σε τέτοιες περιπτώσεις η σύγλειση του τραύματος δε γίνεται με συμβατικά μέσα, διότι διαταράσσεται η μικροκυκλοφορία του δέρματος από την ακτινοβολία και από την άλλη τα οστά δεν παρέχουν καλό υπόστρωμα, προκειμένου να γίνει επούλωση με συρραφή ή με δερματικά μοσχεύματα. Ανάλογα με την περιοχή μπορεί να γίνει μεταφορά μυός της κνήμης, ενώ σε μεγαλύτερα ελλείμματα θα πρέπει να γίνει μικροχειρουργική μεταφορά ελεύθερου κρημνού από κάποια άλλη περιοχή του σώματος.

Μάθετε περισσότερα

Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...