logo
Αφαίρεση σπίλων, Δρ Παπαϊωάννου πλαστικός χειρουργός

Αφαίρεση σπίλων


Η αφαίρεση σπίλων μπορεί να γίνει είτε με laser είτε με τοπική αναισθησία και χειρουργική αφαίρεση.
 • Βαρύτητα
 • ήπια

 • Νάρκωση
 • τοπική

 • Διάρκεια παραμονής
 • 0

 • Αφαίρεση ραμμάτων
 • 5 ημέρες

 • Αποθεραπεία
 • 1-3 εβδομάδες
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της αφαίρεσης σπίλων μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Περιγραφή

Η αφαίρεση σπίλων από το πρόσωπο και το σώμα γίνεται πέρα από αισθητικούς λόγους και για λόγους πρόληψης, ιδιαίτερα όταν οι σπίλοι εμφανίζουν κάποιο κίνδυνο εξαλλαγής. Τα τυπικά συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν είναι απότομη αύξηση του μεγέθους, φαγούρα, ανώμαλο περίγραμμα, το έντονο σκούρο χρώμα ή το λευκό, μπλέ ή γκρι χρώμα, η άνιση κατανομή του χρώματος στο σπίλο κτλ.

Σε άτομα με πολλαπλούς σπίλους στο πρόσωπο και το σώμα ενδείκνυται η χαρτογράφηση, η οποία γίνεται σε δερματολόγους με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να μπορεί εύκολα να εντοπιστεί κάποια αλλαγή στο μέγεθος, σχήμα και χρώμα.

Η χειρουργική αφαίρεση σπίλων προτιμάται όταν πρόκειται για μεγάλους ή ύποπτους σπίλους, οι οποίοι στη συνέχεια αποστέλλονται για ιστολογική διερεύνηση. Τα ράμματα είναι είτε απορροφήσιμα, είτε αφαιρούνται εντός 5 ημερών.

Η αφαίρεση σπίλων με laser προτιμάται όταν πρόκειται για πολλαπλούς μικρούς σπίλους στο πρόσωπο, ή για άλλα δερματικά μορφώματα, όπως θηλώματα, δερματοινώματα κτλ. Με την τεχνική αυτή ο σπίλος καταστρέφεται τελείως, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να αποσταλλεί τεμάχιο για ιστολογική διερεύνηση.


Σχόλια

 1. Καλησπέρα σας, θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την αφαίρεση με λέιζερ.
  1) αφαιρούνται μόνο οι επίπεδοι σπίλοι με λέιζερ;
  2) πόση ώρα χρειάζεται συνήθως για την αφαίρεση ενός σπίλου;
  3)μετα την αφαίρεση το σημείο πρέπει να είναι είναι καλυμμένο με κάτι (π.χ. Γάζα) και αν ναι για πόσο καιρό;
  4)Μέτα από πόσο καιρό μπορούμε να κάνουμε μπάνιο;
  5)Χρησιμοποιούμε ειδικά προϊόντα καθαρισμού σε εκείνο το σημείο μετά την αφαίρεση
  6)ή κάτι ώστε να μην αφήσει σημάδι
  7)ή “κοκκινίλα” (κάψιμο) πόσες μέρες διαρκεί περίπου;
  8) Μένει σημάδι μόνιμο ή μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως το δέρμα σε εκείνο το σημείο.
  9)Πόσο καιρό φαίνεται το σημάδι περίπου;
  Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για την ταλαιπωρία

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Φεβρουάριος 12, 2020 at 10:59 πμ

   <ε λέιζερ μπορούν να αφαιρεθούν τόσο επίπεδοι, όχι και προέχοντες σπίλοι διαφόρων μεγεθών. Για κάθε σπίλο χρειάζεται 1-2 λεπτά. Όταν είναι μικροί σε μέγεθος δε χρειάζεται κάλυψη, ενώ σε μεγαλύτερους καλύπτεται με Hansaplast. Νερό μετά από 2-7 ημέρες και καθαρισμός μετά από 10 μέρες. Η ερυθρότητα παραμένει για 2-3 εβδομάδες και μετά στο σημείο εκείνο σχηματίζεται κανονικό δέρμα που ελάχιστα διακρίνεται σαν μικρή βούλα. Το σημάδι δεν είναι διακριτό μετά από 2-3 μήνες.

 2. Καλησπέρα
  Θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση μετά από αφαίρεση σπιλων να ξαναεμφανιστουν σε κάποιο άλλο σημείο με χειρότερη μορφή;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Δεκέμβριος 30, 2019 at 8:24 μμ

   Κάτι τέτοιο δεν περιγράφεται στη βιβλιογραφία και εάν συμβεί είναι μάλλον τυχαίο γεγονός.

 3. Έχω στο πρόσωπο μου πολλές μικρές επίπεδες ελιές σαν μικρές κουκκίδες, μπορούν να αφαιρεθούν για αισθητικούς λόγους ή δεν γίνεται τίποτα σε αυτήν την περίπτωση;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Δεκέμβριος 2, 2019 at 7:28 μμ

   Εφόσον είναι σχετικά μικροί σπίλοι μπορούν να αφαιρεθούν με laser, αφήνοντας ελάχιστο σημάδι.

 4. Δήμητρα-Μαρία Λέει: Αύγουστος 31, 2019 at 1:34 πμ

  Γειά σας, είμαι 15 χρονων και θέλω να αφαιρέσω ένα μικρό σπιλο πάνω από το φρύδι για αισθητικούς λόγους. Μπορώ να το κάνω στην ηλικία μου?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Σεπτέμβριος 5, 2019 at 6:07 μμ

   Εφόσον πρόκειται για αισθητικούς λόγους, θα ήταν ασφαλέστερο να γίνει η αφαίρεση του σπίλου μετά τα 18. Βέβαια, μπορείτε να στείλετε μερικές φωτογραφίες για να εκτιμήσουμε την εικόνα.

 5. Καλησπέρα, έχω έναν σπιλο ακριβώς πάνω από τα χείλια μου τον οποίο θέλω να αφαιρέσω, πρόσφατα επισκέφτηκα έναν δερματολόγο και μου είπε ότι η οποιαδήποτε επέμβαση πάνω στο σπιλο αυτό θα αφήσει σημάδι λόγω του σημείου στο οποίο βρίσκεται. Η επέμβαση με λέιζερ γενικά αφήνει σημάδια ή μόνο με χειρουργική επέμβαση είναι δυνατόν να μείνει σημάδι;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Αύγουστος 26, 2019 at 10:58 πμ

   Εφόσον ο σπίλος βρίσκεται ακριβώς πάνω από το χείλος, δεν είναι απαραίτητο να αφήσει σημάδι η χειρουργική αφαίρεση. Εφόσον είναι μικρής διαμέτρου, μπορεί να αφαιρεθεί και με laser, αλλά δεν είναι απαραίτητο να αφήσει μικρότερη ουλή από τη χειρουργική αφαίρεση.

 6. Παπαδημητρίου Μιχαελα Λέει: Ιούνιος 18, 2019 at 5:52 μμ

  Καλησπέρα, έχω την κόρη μου 4 ετών και έχει ένα σπιλο στο μάγουλο. Ποιά είναι η ιδανική ηλικία για αφαίρεση?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 18, 2019 at 6:12 μμ

   Σε αυτή την ηλικία δεν είναι σκόπιμο να αφαιρέσει κανείς σπίλους από το πρόσωπο, εκτός εάν υπάρχει ιατρικός λόγος να αφαιρεθεί. Είναι προτιμότερο να γίνει αφαίρεση μετά την εφηβεία, ώστε να είναι οι ουλές οι λιγότερο δυνατές. Καλό είναι να παρακολουθείται ο σπίλος από δερματολόγο.

 7. Καλησπερα
  Θα ήθελα να αφαιρέσω 6 σπίλους από το πρόσωπο μου για αισθητικούς λόγους.
  Φέτος κλείνω τα 18 και θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να είναι κάποιος γονέας μαζί μου.
  Ευχαριστώ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 22, 2019 at 5:59 μμ

   Η αφαίρεση των σπίλων είναι προτιμότερο να γίνει μετά το καλοκαίρι για να μη δημιουργηθεί δυσχρωμία στις ουλές. Για οποιαδήποτε χειρουργική πράξη χρειάζεται συναίνεση των γονέων.

 8. Ανέστης Λέει: Μάιος 17, 2019 at 1:50 πμ

  Γειά σας, από ποιά ηλικία μπορεί να γίνει αφαίρεση σπίλων με laser στο πρόσωπο και αν μπορεί να εφαρμοστεί στο τριχωτό μέρος του κεφαλιού δηλαδή να μην καταστρέψει τοις ρίζες των μαλλιών; Αφορά για τον γιό μου ηλικίας 10 ετών με πολλές επίπεδες μαύρες ελιές κυρίως στο πλαινό μέρος του κεφαλιού πάνω από τα αυτιά.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 22, 2019 at 6:06 μμ

   Η επιλογή του είδους της αφαίρεσης των σπίλων, χειρουργική ή μη, μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν εξέτασης. Σε γενικές γραμμές είναι προτιμότερο οι σπίλοι να αφαιρούνται μετά την ενηλικίωση, εκτός εάν υπάρχει ιατρικός λόγος να αφαιρεθούν νωρίτερα. Όταν γίνει αφαίρεση σε πιο μικρή ηλικία υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος χηλοειδούς ή και περίπτωση οι ουλές να μεγαλώσουν.

 9. ΜΙΧΑΛΗΣ Λέει: Ιούλιος 26, 2018 at 11:22 πμ

  Χαίρετε,για πολλαπλούς σπίλους στο σώμα (χέρια,πόδια,πλάτη,κοιλιά)
  η αφαίρεση γίνεται με laser;Έχω ήδη αφαιρέσει κάποιους πριν από χρόνια,υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση του,πόσοι σπίλοι μπορούν να αφαιρεθούν τη φορά και τι κόστος υπάρχει;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Αύγουστος 21, 2018 at 7:37 μμ

   Κάποιοι σπίλοι μπορούν άφοβα να αφαιρεθούν με laser, ωστόσο κάποιοι άλλοι πρέπει να αφαιρούνται χειρουργικά. Με laser μπορούν να αφαιρεθούν σπίλοι μαζικά, μέχρι 20-30 ανά συνεδρία. Χειρουργικά συνήθως μέχρι 5-6

 10. Βαλεντινα Λέει: Δεκέμβριος 28, 2017 at 11:19 μμ

  Γεια σας, εγω εχω κατι σαν σπιλο στο προσωπο ομως οταν ρωτησα τον γιατρο για να το αφερεσω μου ειπε οτι μονο με χειρουργικη επεμβαση και οτι θα μεινη σιμαδει, και δεν θελω ……. με το λειζερ γεινετε?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιανουάριος 8, 2018 at 11:35 πμ

   Εξαρτάται από την περίπτωση. Μερικοί σπίλοι αφαιρούνται και με laser, αφήνοντας μικρότερο σημάδι, ενώ άλλοι χρειάζονται χειρουργική αφαίρεση. Αυτό καθορίζεται κατόπιν εξέτασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...