logo

Με δερμολιπώδη ιστό κοιλιάς


Η αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τις νεότερες τεχνικές, είτε με μισχωτούς ή με ελεύθερους κρημνούς. Τα αποτελέσματα είναι ποιοτικά ανώτερα σε σχέση με άλλες τεχνικές και αντέχουν πολύ περισσότερο στο χρόνο.

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Περιγραφή

Με την εξέλιξη της μικροχειρουργικής στην πλαστική χειρουργική δόθηκε η δυνατότητα μεταφοράς ιστών από μια απομακρυσμένη περιοχή δότη για την αποκατάσταση του μαστού. Στις επεμβάσεις αυτές αφαιρείται μια περιοχή δέρματος μαζί με τα αγγεία που την τροφοδοτούν και μεταφέρεται στο στήθος, προκειμένου να αποκατασταθεί το δέρμα και ο όγκος του μαστού Τα προτερήματα αυτών των μεθόδων είναι η μη χρήση ξένων υλικών όπως είναι τα ενθέματα σιλικόνης, καθότι το γεγονός ότι ο δερμολιπώδης αυτός ιστός ανταποκρίνεται στις αλλαγές βάρους, που σημαίνει ότι σε περίπτωση αύξησης ή απώλειας βάρους, ο νέος μαστός μεγαλώνει ή μικραίνει αντίστοιχα. Οι επεμβάσεις αυτές είναι οι εξής:

 TRAM

Η περιοχή δότης σε αυτήν την περίπτωση είναι το κοιλιακό τοίχωμα μαζί με έναν από τους μύες της κοιλίας. Εδώ αφαιρείται μια έλλειψη δέρματος κάτω από τον ομφαλό και η αιμάτωση διατηρείται μέσω του ορθού κοιλιακού μυός. Ο μυς αυτός στη συνέχεια μεταφέρεται μέσω ενός τούνελ στο μαστό, όπου και διαμορφώνεται μαζί με το δέρμα για να δημιουργήσει μια καμπύλη, αντίστοιχη με αυτή του μαστού.

Σε αυτήν την επέμβαση δεν διακόπτεται η αιμάτωση του μυός, ώστε τα ποσοστά επιπλοκών της αιμάτωσης είναι χαμηλά. Προκειμένου να ενισχυθεί η σταθερότητα των μυών της κοιλιάς τοποθετείται επιπρόσθετα ένα πλέγμα, ώστε μετά από ένα διάστημα 3-6 μηνών δεν υπολοίπεται σε λειτουργία. Ένα από τα προτερήματα αυτής της μεθόδου είναι η ταυτόχρονη διεκπεραίωση κοιλιοπλαστικής, όπου αφαιρείται το περιττό δέρμα και λίπος της κοιλιακής χώρας.

 DIEP

Αυτή είναι μια εξέλιξη της παραπάνω επέμβασης, με τη διαφορά ότι εδώ διακόπτεται η αιμάτωση του ιστού και γίνεται μια μικροχειρουργική αναστόμωση των τροφοδοτούντων στο θωρακικό τοίχωμα. Το βασικό μειονέκτημα είναι η πιθανότητα διαταραχής της αιμάτωσης καθώς και η μεγαλύτερη διάρκεια της επέμβασης και της αποθεραπείας. Ωστόσο σε αυτήν την επέμβαση δεν αφαιρείται ο μυς του κοιλιακού τοιχώματος και η χρήση πλέγματος δεν είναι απαραίτητη. Η επέμβαση αυτή αποτελεί παγκοσμίως ορόσημο στη σύγχρονη αποκατάσταση του μαστού, διότι τα αποτελέσματα είναι αισθητικά τα πλέον αποδεκτά, χωρίς να προκαλούνται βλάβες στην περιοχή δότη. Όπως και στην περίπτωση του TRAM, η ταυτόχρονη διεκπεραίωση κοιλιοπλαστικής καταπολεμά το ανεπιθύμητο λίπος της κάτω κοιλιακής χώρας.

 

Μετά τη μεταφορά του ιστού ακολουθεί μικροχειρουργική αναστόμωση στο θωρακικό τοίχωμα, γεγονός που αυξάνει όπως και στην περίπτωση του DIEP το χρόνο χειρουργείου. Τα αποτελέσματα εδώ είναι αισθητικά πολύ αποδεκτά, με το πλεονέκτημα της αφαίρεσης του περιττού λίπους στις περιοχές δότης.

 

 SGAP-TGM

Πρόκειται για αυτόλογες μεταφορές μυολιπώδους ιστού από την περιοχή του γλουτού και του έσω μηρού αντίστοιχα. Οι επεμβάσεις αυτές εφαρμόζονται σε ασθενείς με περίσσεια δερμολιπώδους ιστού στην περιοχή του γλουτού ή του μηρού, όταν δεν υπάρχει τοπικό πάχος στην περιοχή της κάτω κοιλίας.


Μάθετε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...