Θεραπεία προσώπου με βλαστοκύτταρα


Θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Πρόκειται για μια νέα μέθοδο αντιγήρανσης κατά την οποία χρησιμοποιούνται αυτόλογα βλαστοκύτταρα προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του προσώπου. Μπορούμε να επιτύχουμε:

 • Μείωση ρυτίδων του προσώπου
 • Μείωση της χαλάρωσης του δέρματος
 • Βελτίωση της ποιότητας του δέρματος
 • Βελτίωση σε σημάδια και ουλές ακμής
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της θεραπείας με βλαστοκύτταρα μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

1+1=?


Για ποιους είναι κατάλληλη η θεραπεία

Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα είναι μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος αντιγήρανσης του προσώπου, με την οποία μειώνεται η χαλάρωση του δέρματος, μειώνονται οι ρυτίδες και βελτιώνεται συνολικά η εικόνα του προσώπου.

Η μέθοδος είναι κατάλληλη για άτομα τα οποία επιθυμούν μια επιπλέον τόνωση του προσώπου, χρησιμοποιώντας αυτόλογα κύτταρα του ίδιου του σώματος. Είναι μια διαδικασία απόλυτα ασφαλής, η οποία μπορεί να επαναληφθεί όσο χρειάζεται, προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τεχνικές

Σε πρώτη φάση γίνεται η συλλογή των βλαστοκυττάρων από το σώμα. Η καλύτερη περιοχή δότης είναι το λίπος στην περιοχή των γοφών και της κοιλιάς. Η συλλογή γίνεται με λιποαναρρόφηση με τοπική αναισθησία. Το λίπος στη συνέχεια αποστέλλεται στο εργαστήριο και τα βλαστοκύτταρα απομονώνονται και αποθηκεύονται στην κρυοσυντήρηση.

Η θεραπεία μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μόνο βλαστοκύτταρα, ή σε συνδυασμό με PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια). Ο συνδυασμός με PRP θα μας δώσει πιο άμεσο αποτέλεσμα. Το κυτταρικό διάλυμα ενίεται με ειδικές κάνουλες κάτω από το δέρμα, στις περιοχές που χρειάζονται τόνωση αλλά και διάχυτα σε όλο το πρόσωπο. Τα βλαστοκύτταρα στη συνέχεια ξεκινούν τη διαδικασία αναγέννησης του προσώπου, δημιουργώντας νέα αγγεία και παράγωντας κολλαγόνο και νέα κύτταρα. Σε ένα διάστημα 3-4 εβδομάδων γίνονται εμφανή τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας.

Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί όσο συχνά χρειάζεται, χρησιμοποιώντας τα βλαστοκύτταρα που υπάρχουν στην τράπεζα βλαστοκυττάρων.

Δοκιμάστε την πιο σύγχρονη, εγκεκριμένη θεραπεία αντιγήρανσης. Ασφαλή αποτελέσματα, χωρίς παρενέργειες.

 

Μετά τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν υπάρχει πόνος κατά τη διάρκεια ούτε μετά τη θεραπεία. Συνήθως υπάρχει ένα ήπιο πρήξιμο στις περιοχές που έγινε ή έγχυση βλαστκυττάρων, το οποίο υποχωρεί μετά από 3-5 ημέρες. Δεν υπάρχουν ουλές ούτε ράμματα.

Τα βλαστοκύτταρα ξεκινούν αμέσως να πολλαπλασιάζονται και να δημιουργούν νέα κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα ευνοούν τη μετανάστευση άλλων χρήσιμων κυττάρων στη περιοχή. Τα νέα κύτταρα παράγουν κολλαγόνο και υαλουρονικό και ουσιαστικά “θεραπεύουν” τις περιοχές που εμφανίζουν βλάβες λόγω της γήρανσης.

Αποτελέσματα θεραπείας με βλαστοκύτταρα

Τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά μέσα σε 3-4 εβδομάδες και παρατηρείται μια συνεχής βελτίωση στο πρώτο τρίμηνο. Κάθε άτομο ανταποκρίνεται διαφορετικά στη θεραπεία. Σε άλλους χρειάζονται μια ή δυο επεναληπτικές εγχύσεις μετά το τρίμηνο, ενώ σε άλλους όχι.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας με βλαστοκύτταρα διατηρείται για 5-10 χρόνια. Βεβαίως, δεδομένου ότι τα ληφθέντα βλαστοκύτταρα διατηρούνται σε κρυοτράπεζα, η διαδικασία μπορεί να επαναλαμβάνεται εφόρου ζωής.


Μάθετε περισσότερα

Σχόλια

 1. Καλησπερα. Θεραπεία για ματια…οιδημα με σακούλες…..

  Αναίμακτη.
  Αριθμός επισκέψεων.
  Τιμή (με αποκλίσεις)

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούλιος 6, 2020 at 6:34 μμ

   Για τις σακούλες στα βλέφαρα η πιο αποτελεσματική επιλογή είναι σαφώς η βλεφαροπλαστική. Για ήπιες σακούλες μπορεί να γίνει έγχυση υαλουρονικού για να καμουφλάρει το πρόβλημα. Αναίμακτες θεραπείες για τις σακούλες στα βλέφαρα κατά την εμπειρία μου δεν είναι αξιόπιστες

 2. Αν κατάλαβα καλά άλλη είναι η θεραπεία με βλαστοκύτταρα και άλλη είναι η θεραπεία με prp? Στην τριχόπτωση ποια από τις δυο βοηθάει ή και οι δύο θα μπορούσαν να γίνουν ταυτόχρονα??

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 17, 2020 at 5:58 μμ

   Ουσιαστικά πρόκειται για δύο θεραπείες. Στην πρώτη γίνεται έγχυση PRP για να διεγείρει τα υπάρχοντα βλαστοκύτταρα, ενώ στη δεύτερη γίνεται έγχυση βλαστοκυττάρων που έχουν απομονωθεί από το σώμα μαζί με PRP. Το απλό PRP έχει καλά αποτελέσματα στην τριχόπτωση, ενώ όταν είναι ενισχυμένο με βλαστοκύτταρα έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ωστόσο το κόστος είναι αρκετα υψηλότερο.

 3. Γεια σας!! Έχω επικονδυλιτιδα…κάνετε ένεση με πλάσμα??? Ευχαριστώ!!!

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 4, 2020 at 7:45 μμ

   Ναι μπορούμε να κάνουμε έγχυση PRP σε επικονδυλίτιδα, αλλά τα απότελέσματα δεν είναι βέβαια.

 4. Χριστίνα Κωνσταντινου Λέει: Μάρτιος 30, 2020 at 3:59 μμ

  Γεια σας.Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε συνδιασμό με PRP μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ουλές που έχουν προκύψει από κάποιο χειρουργείο?Αν ναι εχουν εμφανή αποτελέσματα?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Απρίλιος 3, 2020 at 11:28 πμ

   Εφόσον πρόκεται για ατροφικές ουλές, υπάρχει ένδειξη για PRP και microneedling. Ωστόσο, εάν πρόκειται για υπερτροφικές ουλές ή χηλοειδή, η θεραπεία είναι διαφορετική.

 5. Καλησπέρα σας. Έχω ασβεστωματα στον ώμο. Θα ήθελα να μάθω το κόστος και τη διαδικασία με τα βλαστοκυτταρα. Ευχαριστώ.

 6. Κυριακιδου Βερα Λέει: Οκτώβριος 25, 2018 at 2:56 πμ

  Κοστους αυτης επεμβάσεις

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Οκτώβριος 25, 2018 at 8:04 μμ

   Το κόστος έχει πολύ μεγάλη διακύμανση, ανάλογα με το ποια τεχνική θα επιλέξουμε. Μπορείτε να καλέσετε αρχικά στο ιατρείο για να σας ενημερώσουμε τηλεφωνικά για τις δυνατότητες που υπάρχουν.

 7. Κάλλια Χαρατση Λέει: Ιούνιος 27, 2018 at 4:12 μμ

  Θα ηθελα πάρα πολύ να το κάνω.Ακουγεται εξαιρετικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...