Αυτόλογες μεσοθεραπείες PRP


Οι αυτόλογες θεραπείες είναι ο πιο πολλά υποσχόμενος και πιο γρήγορα αναπτυσσόμενος τομέας της πλαστικής χειρουργικής τα τελευταία χρόνια, καθώς προστίθενται συνέχεια καινούριες έρευνες και τεχνικές στην ήδη μεγάλη λίστα αυτόλογων εφαρμογών. Η λογική είναι σχετικά απλή: να βοηθήσουμε τον οργανισμό να επιδιορθώσει βλάβες σε κυτταρικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας υλικά από τον ίδιο τον οργανισμό. Οι έρευνες στον τομέα αυτό μας οδήγησαν σε καλύτερη κατανόηση των βλαστοκυττάρων, των αιμοπεταλίων και του λίπους, και το ρόλο που παίζουν αυτά, καθιστώντας έτσι δυνατές πρακτικές εφαρμογές χρησιμοποιώντας αυτόλογα υλικά του οργανισμού.

Παρακολουθούμε συνέχεια τις καινούριες εξελίξεις στον τομέα αυτό, ενώ παράλληλα ήδη προσφέρουμε τις νεότερες αυτόλογες τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν με ασφάλεια σήμερα. Ως παράδειγμα είναι η θεραπεία με PRP, δηλαδή με ενεργοποιημένα αιμοπετάλια (Plattelet Rich Plasma) που λαμβάνουμε από το αίμα, το οποίο εφαρμόζεται είτε ως αυτόνομη θεραπεία, είτε σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, όπως τα βλαστοκύτταρα, το λίπος ή το υαλουρονικό οξύ. Το PRP χρησιμοποιείται καθημερινά και πολύ επιτυχώς ως μέθοδος αντιγήρανσης στο πρόσωπο, τα χέρια και το ντεκολτέ, όπως επίσης και για την αντιμετώπιση της αραίωση των μαλλιών σε άνδρες και γυναίκες, σε εγκαύματα, ουλές και άλλες πολλές καταστάσεις.

Ο συνδυασμός αυτόλογου λίπους με PRP στο πρόσωπο μας δίνει επίσης πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, ιδίως στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων, της σακούλας κάτω από τα μάτια και της αναδόμησης του προσώπου γενικότερα. Το PRP μπορεί να συνδυαστεί εναλλακτικά με υαλουρονικό οξύ, στο λεγόμενο Vampire lift. Τέλος ο συνδυασμός του PRP με βλαστοκύτταρα χρησιμοποιείται σε κάποιες ιδιαίτερες καταστάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ελλείμματα ή άλλα προβλήματα στο πρόσωπο και το σώμα, όπου άλλες μέθοδοι αποτυγχάνουν.

Μια πολύ καινοτόμος εφαρμογή είναι το Cellular Matrix της ελβετικής Regenlab, όπου συνδυάζεται ειδικό υαλουρονικό με PRP για να προσφέρει μια τριπλή δράση επιδιόρθωσης, η οποία έχει πολύ ικανοποιητικά άμεσα αλλά και απώτερα αποτελέσματα.


Μάθετε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

booking button

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly - in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα...

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly - in.

Μάθετε περισσότερα...