logo

Αρχική / Επεμβάσεις Προσώπου / Τα 5 σημαντικότερα λάθη στη βλεφαροπλαστική και πώς να τα αποφύγετε

Τα 5 σημαντικότερα λάθη στη βλεφαροπλαστική και πώς να τα αποφύγετε

Τα 5 σημαντικότερα λάθη στη βλεφαροπλαστική και πώς να τα αποφύγετε

Μια επέμβαση με όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες, η βλεφαροπλαστική μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει την αισθητική εμφάνιση του προσώπου. Δεν είναι λίγες, ωστόσο, οι φορές που ακούμε για επεμβάσεις με παρενέργειες και άσχημα αποτελέσματα. Ο πλαστικός χειρουργός μας, Δρ. Πρόδρομος Παπαϊωάννου παρουσιάζει και εξηγεί τα 5 σημαντικότερα λάθη στη βλεφαροπλαστική και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε.

 

Είναι η βλεφαροπλαστική κατάλληλη για μένα;

 

Προτού επιλέξει κανείς να επισκεφτεί κάποιο εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό ή κλινική, για την ενημέρωση για επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής, καλό είναι να είναι σε θέση να απαντήσει, αντικειμενικά, στις παρακάτω ερωτήσεις:

 • είναι τα βλέφαρα κρεμασμένα;
 • υπάρχει μόνιμη κούραση στο βλέμμα;
 • η κούραση στα μάτια επιμένει ακόμα και μετά από έναν καλό ύπνο;

Πιθανότατα η βλεφαροπλαστική είναι η κατάλληλη επέμβαση προκειμένου να αποκατασταθεί η εικόνα των ματιών. Είναι σχετικά εύκολο να αντιληφθεί κανείς πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να προβεί κανείς σε μια τέτοια διόρθωση. Η πιο συχνή ενόχληση στα πάνω βλέφαρα είναι με το βάψιμο των ματιών. Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι δε μπορούν πλέον να βάψουν σωστά το μάτι, διότι περισσεύει πολύ δέρμα και καλύπτει το βλέφαρο μέχρι τις βλεφαρίδες.

 

Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις, η περίσσεια δέρματος και η χαλάρωση μπορεί να επηρεάζει ακόμα και την όραση, μειώνοντας το οπτικό πεδίο. Στα κάτω βλέφαρα, η συνήθης εικόνα που απαιτεί διόρθωση έχει να κάνει με τις σακούλες κάτω από τα μάτια ή σε συνδυασμό με χαλάρωση του δέρματος. Κοιτώντας το πρόσωπο στον καθρέφτη και τραβώντας το δέρμα προς τα πίσω, η εικόνα αυτή βελτιώνεται.

 

Η βλεφαροπλαστική είναι μια από τις συχνότερες αισθητικές επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική. Είναι μικρής διάρκειας, έχει μικρή αποθεραπεία και συνήθως διενεργείται με τοπική αναισθησία, χωρίς παραμονή στην κλινική. Ωστόσο δεν είναι μια απλή επέμβαση. Η διόρθωση των βλεφάρων είναι μια από τις πολυπλοκότερες επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική και απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία, προκειμένου να αποφευχθούν λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά αισθητικά ή και λειτουργικά προβλήματα.

 

Για ποιους λόγους η βλεφαροπλαστική είναι τόσο δυσχερής;

Δρ. Παπαϊωάννου λάθη βλεφαροπλαστική και πώς να τα αποφύγετε

Η πρώτη παγίδα ξεκινάει με την επιλογή των κατάλληλων ασθενών που χρειάζονται βλεφαροπλαστική και την κατάλληλη τεχνική για τον καθένα. Η σωστή ανάλυση των βλεφάρων δεν έχει να κάνει με αυτά που βλέπει το κοινό μάτι.

Πρέπει να εκτιμηθεί εκτός από το δέρμα, η κατάσταση και ποσότητα του λίπους που υπάρχει, η ελαστικότητα των συνδέσμων και σκληρών μερών των βλεφάρων, η απώλεια όγκου γύρω από τα μάτια, τυχόν ασυμμετρίες, η λειτουργία των μυών και πολλοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την πραγματοποίηση της επέμβασης. Σε πολλές περιπτώσεις, ασθενείς που προσέρχονται για βλεφαροπλαστική τελικά καταλήγουν να χρειάζονται άλλου τύπου διόρθωση, όπως λιπομεταφορά, ενδοσκοπικό λίφτινγκ ή λίφτινγκ μέσου προσώπου.

Η ίδια η επέμβαση είναι επίσης πολύ απαιτητική, διότι όλες οι διορθώσεις αφορούν κινήσεις ακριβείας μικρότερες του χιλιοστού, σε μια περιοχή που δε συγχωρεί λάθη. Το μάτι είναι όργανο ιδιαίτερα ευαίσθητο και όλοι οι χειρουργικοί χειρισμοί πρέπει να σέβονται τις ανατομικές σχέσεις.

Όταν γίνει σωστά, η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση με θεαματικό αποτέλεσμα

Ας δούμε μερικά από τα συχνότερα λάθη στη βλεφαροπλαστική.

 

Λάθος στη βλεφαροπλαστική #1: υπερβολική αφαίρεση λίπους

 

Το λίπος που υπάρχει τόσο στο πάνω, όσο και στο κάτω βλέφαρο είναι αυτό που προβάλλει και δημιουργεί την εικόνα της σακούλας. Ωστόσο το λίπος αυτό δε μεγαλώνει ιδιαίτερα στη διάρκεια της ζωής μας. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι χάνει τη στήριξή του και προβάλλει περισσότερο προς τα έξω.

Άρα σκοπός είναι η επανατοποθέτηση του λίπους στη σωστή περιοχή και όχι η υπερβολική αφαίρεσή του. Όταν αφαιρείται υπέρμετρα, το αποτέλεσμα είναι ένα άδειο, αποσκελετωμένο μάτι που φαίνεται σα να “κάθεται” μέσα στις κόγχες. Αυτή είναι μια εικόνα που προσδίδει περισσότερα χρόνια στην εικόνα του προσώπου, αντί να τα μειώνει.

Τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη της τεχνικής, πλέον προτιμούμε να προσθέτουμε λίπος με λιπομεταφορά γύρω από το μάτι, αντί να το αφαιρούμε επιθετικά.

 

Λάθος στη βλεφαροπλασική #2: υπερβολικές μελανιές μετά την επέμβαση

 

Η κατάλληλη και καθαρή χειρουργική τεχνική εξασφαλίζει μια γρήγορη αποθεραπεία με ελάχιστες μελανιές. Ωστόσο, σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να αναπτυχθεί αιμάτωμα, το οποίο εκτός από μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, μπορεί να οδηγήσει και σε λειτουργικά προβλήματα του ματιού. Αν και αυτή είναι μια επιπλοκή που δε μπορεί να αποφευχθεί πάντα, η μείωση του κινδύνου έχει να κάνει με την εμπειρία του χειρουργού και την αρτιότητα της επέμβασης.

 

Λάθος στη βλεφαροπλασική #3: ασυμμετρίες των ματιών

 

Ακριβώς επειδή η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση υψηλής “κοπτικής και ραπτικής”, οι ελάχιστες παρεκκλίσεις στον τρόπο αφαίρεσης ή συρραφής μπορούν να δημιουργήσουν ορατές ασυμμετρίες στο βλέμμα. Η ασυμμετρία μπορεί να προκληθεί λόγω υπερβολικής αφαίρεσης δέρματος ή λίπους στο ένα μάτι, ή λόγω της διαφορετικής επούλωσης που μπορούν να εμφανίσουν τα βλέφαρα στη διάρκεια της αποθεραπείας.

 

Λάθος στη βλεφαροπλασική #4: λάθος θέση του κάτω βλεφάρου

 

H αφαίρεση περισσότερων μικροχιλιοστών του δέρματος στο κάτω βλέφαρο από όσα είναι απαραίτητα είναι ένα από τα συχνότερα λάθη στη βλεφαροπλαστική επέμβαση, που μπορεί να οδηγήσει σε ριζική μετατόπιση προς τα κάτω. Στην περίπτωση αυτή, αλλάζει σχήμα το μάτι και προβάλλει περισσότερο το ασπράδι του ματιού. Σε πιο βαριές περιπτώσεις, μπορεί να προκληθεί ακόμα και εκτρόπιο, δηλαδή αναστροφή των βλεφαρίδων προς τα κάτω, το οποίο είναι λειτουργικό πρόβλημα.

 

Λάθος στη βλεφαροπλαστική #5: Δεν κλείνει πλήρως το μάτι

 

Όταν γίνει υπερβολική αφαίρεση του δέρματος του πάνω βλεφάρου ή γίνει σε πολύ χαμηλό σημείο κοντά στις βλεφαρίδες, μπορεί να προκληθεί ατελές κλείσιμο των βλεφάρων, που περιγράφεται ως λαγόφθαλμο. Η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι προσωρινή και να έχει να κάνει με το οίδημα ή την επούλωση των βλεφάρων, ωστόσο εάν είναι μόνιμη, χρειάζεται χειρουργική αποκατάσταση.

 

Πώς αποφεύγονται τα λάθη στη βλεφαροπλαστική;

 

λάθη βλεφαροπλαστικής Δρ. Παπαϊωάννου ΘεσσαλονίκηΒασική προϋπόθεση για να αποφύγετε τα λάθη στη βλεφαροπλαστική είναι η εμπειρία του χειρουργού. Εκτός από την τεχνική αρτιότητα της επέμβασης, είναι  εξίσου σημαντικό να γίνει μια σωστή εκτίμηση της ανατομίας του κάθε ατόμου και να προβλεφθούν πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικές τεχνικές απαιτήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ένα πλήρως ικανοποιητικό αποτέλεσμα με ελαχιστοποίηση των πιθανών επιπλοκών.

 

Σε περίπτωση που έχει προηγηθεί επέμβαση και υφίστανται κάποια από τα προβλήματα που αναφέρονται, η διορθωτική βλεφαροπλαστική μπορεί να αποκαταστήσει πολλές από τις αισθητικές και λειτουργικές δυσμορφίες.

 

Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και χρειάζεται εξατομικευμένη αντιμετώπιση. Η απόφαση για μια επέμβαση είναι σημαντικό και η καθοδήγηση από Πριν αποφασίσετε για την επέμβαση, αναζητήστε κάποιον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό με εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

 

Στην κλινική Παπαϊωάννου προσφέρουμε συμβουλευτική και συνεχή υποστήριξη, για την λύση αποριών και να καταλήξουμε στο ιδανικό, φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα που θα αναδείξει την εμφάνισή τους.

 

 

beauty-has-no-filter-blog

 


Σχόλια

 1. Καλησπερα!!!Ενδιαφεροναι για βλέφαρο πλαστική λόγω έντονης σακούλας κάτω απ τα μάτια..μου εχουν πει οτι ειναι λίπος και θα μπορούσε να αφαιρεθεί μονο αυτο ..ισχύει κατι τετοιο;;;;να γίνει μονο αφαίρεση λίπους απ το εσωτερικού του ματιού χωρις όλη την διαδικασία της βλεφοροπλαστικης.;;;;;Κατανοώ οτι ενα ραντεβου απ κοντα θα μου έδινε πιο χρήσιμες συμβουλές απλα απ περιέργεια ρωτάω για αρχή

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Αύγουστος 26, 2020 at 5:48 μμ

   Η σακούλα στα κάτω βλέφαρα αφορά το λίπος το οποίο δε στηρίζεται καλά στη θέση του και μπορεί να προβάλλει προς τα έξω. Η διόρθωση αφορά τόσο στη μείωση του λίπους αυτού, όσο και στη στερέωση της μεμβράνης που το συγκρατεί. Μπορεί να γίνει τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά αλλά εξαρτάται από την περίπτωση. Η αποθεραπεία είναι σχεδόν η ίδια.

 2. Καλησπέρα σας έκανα πριν από 5 ώρες βλεφαροπλαστικη.. Έχω λίγη αιμορραγία από τις εξωτερικές πτυχές του ματιού… Έχουν ποτίσει οι γάζες με αίμα λέτε να πάθω κάποια μόλυνση μέχρι τη Δευτέρα δηλαδή μετά 5 μερες που θα κάνω αλλαγή?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούλιος 9, 2020 at 8:19 μμ

   Για τέτοιες ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ιατρό που σας χειρούργησε.

 3. σταμουλη ανθη Λέει: Ιούνιος 24, 2020 at 1:06 μμ

  καλησπερα. εκανα ανω βλεφαροπλαστικη. περασαν 35 μερες και το αριστερο μου ματι ειναι πολυ πρησμενο και το καπακι του φαινεται τεραστιο σε σχεση με το αλλο μου ματι. ο χειρουργος με ειχε δει το πρωτο δεκαπενθημερο, μου ειχε δωσει xefo για 7 ημερες και ακριβως μετα το χειρουργειο, ειχα παρει zinadol για 4μερες και tobrex για 19μερες. Τιποτα το πρηξιμο, και μαλιστα γινεται χειροτερο. του το ξαναειπα τηλεφωνικα και μου ειπε να κανω υπομονη να περασει ενας μηνας. περασε ο μηνας και απο την αγωνια μου για το ματι μου πηγα σε οφθαλμιατρο. 6η μερα σημερα απο τον οφθαλμιατρο και παιρνω κορτιζονουχα αλοιφη tobradex κολλυριο lafoto το οποιο ολοκληρωνεται σημερα, και δακρυα καθε 2ωρες. Μια αγωγη 10ημερων και απο τον οφθαλμιατρο λοιπον. Δεν βλεπω γιατρε μου βελτιωση παραυτα. Σας παρακαλω πολυ να μου απαντησετε. Εχετε αναλογη εμπειρια και επισης μηπως εχει αφησει η επεμβαση μικροβιο στο ματι μου και πρεπει εστω και 35μερες μετα να το καταπολεμησω με αντιβιωση?? Τι εξετασεις πρεπει να κανω για να αποκλεισω η οχι την περιπτωση μικροβιου στο ματι ωστε να ξερω και ποια αντιβιωση και για ποσο καιρο να την παρω.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 24, 2020 at 5:54 μμ

   Το πρήξιμο στο βλέφαρο μετά από βλεφαροπλαστική μπορεί να έχει διάφορες αιτίες και η αντιμετώπιση εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Η πιο συχνή αιτιολογία είναι το αιμάτωμα. Αυτό βέβαια συνήθως εμφανίζεται τις πρώτες 2 μέρες και συνοδεύεται από πόνο και αιμορραγία από την τομή. Μπορεί όμως να σχηματιστεί και εσωτερικά, στο επίπεδο του λίπους ή και οπισθοβολβικά, κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Εφόσον δεν έχει υποχωρήσει μέχρι τώρα, η συμβουλή μου θα ήταν να γίνει διαγνωστικός έλεγχος με υπέρηχο ή και με μαγνητική τομογραφία. Είναι απίθανο να υπάρχει φλεγμονή και μικρόβιο, διότι έχει πολύ πιο άσχημη εικόνα. Τέλος, μπορεί να οφείλεται σε λεμφική στάση, τραυματισμό του δακρυϊκού αδένα, ασύμμετρη αφαίρεση λίπους, αντίδραση σε κάποιο ξένο σώμα κτλ. Καλύτερα όμως στη φάση αυτή να απευθυνθείτε στον ιατρό που πραγματοποίησε την επέμβαση. Εάν δεν υποχωρήσει μετά το εξάμηνο, ενδεχομένως χρειάζεται να γίνει εκ νέου επέμβαση.

 4. ΜΑΚΡΙΝΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ Λέει: Μάιος 13, 2020 at 5:17 πμ

  Καλημέρα σας,

  Μετά από δερματολογικές πράξεις με laser και ραδιοσυχνότητες από δερματολόγο στο πρόσωπό μου, πριν από ενάμιση χρόνο παρουσιάστηκαν προβλήματα με ουλές στο πρόσωπο και κυρίως μείωση όγκου. Το δέρμα κάηκε εσωτερικά και μετά η περιοχή γύρω από τα μάτια έχασε όγκο και στα κάτω βλέφαρα το δέρμα λέπτυνε πολύ και βαθούλωσε -ενώ πριν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.Οι γιατροί που έχω επισκεφθεί έως σήμερα μου είπαν να περιμένω και να μην κάνω κάποια επεμβατική ενέργεια. Ο πλαστικός που είχα δει πέρυσι μου είπε να περιμένω ένα χρόνο και μετά να κάνω λιπομεταφορά, τον περασμένο Φεβρουάριο που τον επισκέφθηκα ξανά ήταν προβληματισμένος στο πώς θα δεχθεί το δέρμα την έγχυση των ουσιών, βλέποντας και το οίδημα στο πρόσωπο από φωτογραφίες που του πήγα, οίδημα που παρουσιάζει αυξομειώσεις. Μαζί με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο πρόσωπο και περιέγραψα, υπήρχε και κάποιο οριακό λεμφοίδημα όπως φάνηκε από υπέρηχο μαλακών μορίων στο πρόσωπο και όπως είδε και ειδική φυσικοθεραπεύτρια  στην οποία έκανα φυσικοθεραπείες. Τώρα, η ίδια μου είπε ότι δεν υπάρχει κάτι. Ενδεχομένως, εκεί οφειλόταν το γεγονός ότι όταν γελούσα πεταγόταν προς τα έξω το ένα μάγουλο. Αυτό έχει περιοριστεί και φαίνεται να υπάρχει αρκετή συμμετρία. Επίσης, στην ίδια πλευρά του προσώπου, όπου υπήρξε τραύμα κάτω από το μάτι που έχει επουλωθεί αλλά έχει αφήσει ουλή (βαθούλωμα), το άνω βλέφαρο πέφτει, ειδκά όταν είμαι κουρασμένη. Στην ίδια φυσικοθεραπεύτρια, με ειδικό μηχάνημα έγινε ηλεκτρική διέγερση και έχει υπάρξει βελτίωση, μου είπαν ότι ο μυς αδυνάτισε και με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνεται, όπως και παρατήρησα. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι υπάρχει μείωση λιπώδους ιστού που ίσως συμβάλει σε όλες αυτές τις ασυμμετρίες (και στην πτώση του βλεφάρου) που φαίνονται και στην αλλαγή της εμφάνισης του προσώπου μου. Τα μάτια μου έχουν αλλάξει, έχουν μικρύνει,έχει χαθεί όγκος γύρω από αυτά και έχουν αλλάξει σχήμα.
  Η φυσικοθεραπεύτρια με συμβούλευσε να ρωτήσω εάν υπάρχει ειδική εξέταση  ώστε να φανεί τι υπάρχει εν τω βάθει, εάν υπάρχει κατεστραμμένος, καμένος ιστός στα σημεία που υπάρχουν οι μειώσεις όγκου. Προς το παρόν γνωρίζω για την εξέταση μαλακών μορίων που έκανα το καλοκαίρι στο ********* αλλά δεν μου είπαν τίποτα σχετικά, παρά μόνο ότι δεν φαίνεται κάτι αξιόλογο σε σχέση με λεμφοίδημα, είναι στα όρια του φυσιολογικού. Ο πλαστικός που είδα πρόσφατα, μου είπε ότι η εξέταση μαλακών μορίων μπορεί να δείξει την κατάσταση κάτω από το δέρμα και ότι χρειάζεται ένας καλός ακτινοδιαγνώστης που να μπορεί να δει τις αλλοιώσεις, κατά τόπους, ακόμη και αν είναι μικρές.

  Θα ήθελα να ρωτήσω : Ο υπέρηχος μαλακών μορίων μπορεί να φτάσει σε βάθος, ακόμη και κάτω από το χόριο, εάν είναι δυνατόν έως τα οστά; Εσείς κάνετε υπέρηχο μαλακών μορίων και υπάρχει κατάλληλος ακτινοδιαγνώστης για την περίπτωσή μου;

  Γνωρίζετε για κάποιο μηχάνημα ακόμη πιο εξειδικευμένο για  να διαγνωστεί η κατάσταση του δέρματος σε βάθος όπως την περιγράφω ώστε ο πλαστικός χειρουργός να μπορέσει να έχει εικόνα για να παρέμβει ανάλογα;

  Η δερματολόγος που έκανε τις δερματολογικές αυτές πράξεις δεν δέχεται ότι προέρχονται από αυτές επειδή όπως είπε, είναι πράξεις επιφανειακές που δεν μπορούν να φτάσουν σε βάθος. Το πρόσωπό μου όμως έχει αλλοιωθεί. Φαίνεται πρησμένο, τα μάτια μου έχουν μικρύνει πέρα από την ουλή εμβάθνσης που κανείς δεν έχει ευθέως αποδεχθεί ότι προέκυψε από αυτές τις δερματολογικές πράξεις. Υπάρχουν μειώσεις ιστού σε διάφορα σημεία, όπως στη μια μεριά του μετώπου, που οδηγεί και σε πτώση του φρυδιού. Δεν ξέρω τι να κάνω. Με έχει απελπίσει το γεγονός ότι κανείς γιατρός δεν δέχεται ότι προήλθαν όσα αναφέρω από τις συγκεκριμένες θεραπείες, οι φωτογραφίες που έχω από την περίοδο πριν παρουσιαστούν τα προβλήματα δεν τους ικανοποιούν επειδή δεν είναι αρκετά φωτισμένες, αν και κατά τη γνώμη μου φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στο πώς ήταν το πρόσωπό μου και πόσο πιο πρησμένο είναι τώρα στα μάγουλα αλλά στο υπόλοιπο πρόσωπο υπάρχει μείωση όγκου που φαίνεται όταν χαμογελώ. ΈΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΈΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΕΣΙΜΟ. ΌΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΌΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΣΕ Ό,ΤΙ ΚΑΝΩ ΕΝΩ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟ “********” κος ******* ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2019 ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ, Ό,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΉΤΑΝ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΘΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ.

  Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σε ό,τι μπορεί να με βοηθήσει, που θα είναι για εμένα πολύτιμη,”

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 13, 2020 at 5:50 μμ

   Καλησπέρα σας
   Το πρόβλημα που περιγράφετε είναι αρκετά πολύπτυχο και χρειάζεται σίγουρα να γίνει μια κλινική εκτίμηση από κοντά, προκειμένου να μπορώ να αποφανθώ με βεβαιότητα για τον τρόπο αντιμετώπισης.
   Δυστυχώς οι εξετάσεις για τα μαλακά μόρια δεν είναι τόσο μεγάλης ακριβείας, ώστε να μπορεί να διακρίνει κανείς αλλαγές που τυχόν προέκυψαν. Επίσης, για να μπορεί να δει κανείς αυτές τις μικρές διαφορές, θα πρέπει να υπάρχει μια αντίστοιχη εξέταση πριν την επέμβαση στην οποία υποβληθήκατε, προκειμένου να μπορεί να γίνει μια σύγκριση αλλά και πάλι δεν είναι τόσο υψηλής ευκρίνειας για να διακρίνουν τις αλλαγές των ιστών.
   Από την περιγραφή φαίνεται πως έχει προκύψει μια γενικευμένη ατροφία του δέρματος και των ιστών. Μια χειρουργική παρέμβαση σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι ενδεδειγμένη. Οι τρόποι που αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις είναι συνήθως εναλλακτικοί, με χρήση λιπομεταφοράς, βλαστοκυττάρων και PRP. Βέβαια, αυτές οι μέθοδοι δεν έχουν σταθερά αποτελέσματα σε όλους τους ασθενείς και ενδεχομένως χρειάζεται να επαναληφθούν.
   Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να στείλετε μερικές φωτογραφίες πριν και μετά την παρέμβαση στα βλέφαρα για να γίνει μια πρώτη αξιολόγηση.

 5. Μαρια Λέει: Μάιος 12, 2020 at 7:00 μμ

  Γοατρε σε περιπτωση που κανω facelift και προκυψει αιματωμα..τι γινεται? Φευγει ευκολα? Εχω δει στπ διαδικτυο οτι χρειαζονται ζεστες κομπρεσσες κλπ…ισχυουν αυτα? Φευγει το αιματωμα κ σε ποσες μερες? Ευχαριστω.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 12, 2020 at 7:44 μμ

   Ένα μεγάλο αιμάτωμα μετά από λίφτινγκ συνήθως χρειάζεται παροχέτευση μετά από 10-15 ημέρες, διότι διαφορετικά μπορεί να οργανωθεί και να επιμένει για πολλούς μήνες και να δημιουργήσει ακόμα και ασυμμετρίες. Εάν πρόκειται απλώς για εκχυμώσεις επιφανειακές, χρειάζεται απλώς υπομονή.

 6. Γιουλα Λέει: Απρίλιος 3, 2020 at 7:35 μμ

  Καλησπερα σας εχω κανει βλεφαροπλαστικη ανω κατω βλεφαρων και αλλαξε το σχημα των ματιων μου και μαλιστα μικρυναν. Αλλαξε η μορφολογια στον εξω κανθο. Δεν ξερω αν διορθωνεται αυτο. Ευχαριστω

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Απρίλιος 13, 2020 at 12:54 μμ

   Το πρόβλημα που περιγράφετε είναι δυστυχώς πολύ σύνηθες. Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να διορθωθεί πολύ αποτελεσματικά με κανθοπλαστική ή κανθοπηξία, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

 7. ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ Λέει: Φεβρουάριος 19, 2020 at 4:11 μμ

  Έχω κάνει βλέφαροπλαστική άνω βλεφάρων ενα μήνα πριν και το πρόβλημα μου είναι ότι το ένα βλέφαρο αυτό δηλαδή που είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν έχει επανέλθει πλήρως (δεν ανοίγει καλά το μάτι μου) πιστεύετε ότι πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ ή να δώσω και άλλον χρόνο μίας και σε αυτό το βλέφαρο αφαιρέθηκε περισσότερο λίπος? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και την ενημέρωση.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάρτιος 3, 2020 at 8:57 πμ

   Τα βλέφαρα χρειάζονται γενικά αρκετό διάστημα μέχρι να αποκατασταθούν. Όταν υπάρχει ασυμμετρία τέτοιου είδους σε αυτή τη μετεγχειρητική φάση, μπορει΄να οφείλεται σε οίδημα ή σε μειωμένη λειτουργία του ανελκτήρα μυός του βλεφάρου. Εφόσον δεν υποχωρήσει μέχρι το τρίμηνο, χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

 8. ΙΩΑΝΝΑ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ Λέει: Φεβρουάριος 9, 2020 at 11:52 πμ

  Πόσο διάστημα χρειάζεται η αποθεραπεία μετά από βλέφαροπλαστική άνω βλεφαρων?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Φεβρουάριος 11, 2020 at 5:44 μμ

   Μετά από βλεφαροπλαστική στα άνω βλέφαρα χρειάζεται 5 ημέρες για να μπορεί να κυκλοφορεί κανείς χωρίς να φαίνεται κάτι ιδιαίτερο στα μάτια. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται μετά από 3-6 μήνες αλλά στο διάστημα αυτό δεν υπάρχει ιδιαίτερη παραμόφωση, ούτε φαίνεται ότι έχει γίνει χειρουργείο στην περιοχή αυτή.

 9. Μπανου Μαρία Λέει: Οκτώβριος 25, 2019 at 2:07 μμ

  Πόσο κοστιζει η βλεφαροπλαστικη άνω και κατω βλεφάρων

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Οκτώβριος 29, 2019 at 5:36 μμ

   Επειδή την ένδειξη της βλεφαροπλαστικής καθώς και την τεχνική που θα επιλέξουμε την αποφασίζουμε κατόπιν εξέτασης, είναι δύσκολο να καθορίσουμε το κόστος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση μπορείτε να απευθυνθείτε στο ιατρείο τηλεφωνικά στο 2310 426606

 10. Ενδιαφέρομαι για βλεφαροπλαστική άνω και κάτω. Θα ήθελα τη γνώμη σας από κοντά. Πριν κλείσω ραντεβού θέλω να ξέρω, πόσο θα στοιχίσει η επίσκεψή μου στο ιατρείο σας. Ευχαριστώ.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Αύγουστος 21, 2018 at 6:38 μμ

   Βεβαίως θα χαρούμε να εξυπηρετήσουμε. Το κόστος της επίσκεψης για ενημέρωση είναι 50€. Εφόσον προχωρήσουμε σε κάποια επέμβαση ή θεραπεία το κόστος αυτό εκπίπτει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *