BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Ρινοπλαστική: άντρας που ποζάρει

Ρινοπλαστική γένους αρσενικού: Αποκτήστε τη μύτη που ονειρευόσασταν

Η ανδρική μύτη θεωρείται από πολλούς σύμβολο δύναμης, αποφασιστικότητας και γοητείας και αποτελεί σημείο αναφοράς στο πρόσωπο ενός άνδρα. Γι’ αυτό και όλο και περισσότεροι άνδρες καταφεύγουν στη ρινοπλαστική, για να διορθώσουν τυχόν ατέλειές της, συνδυάζοντας παράλληλα και τη βελτίωση της αναπνευστικής της λειτουργίας.

Οι διαθέσιμες τεχνικές επιτρέπουν πλέον κάθε δυνατή διόρθωση στη μύτη και είναι ανώδυνες. Όλα μπορούν να αλλάξουν: μια μεγάλη μύτη, μια στραβή μύτη, μια μύτη με καμπούρα. Με δεδομένο δε ότι στα περισσότερα περιστατικά με αισθητικά προβλήματα συνυπάρχει σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, αλλά και υπερτροφικές κόγχες, δίνεται η δυνατότητα παράλληλα με τη βελτίωση της εικόνας να βελτιωθεί και η αναπνοή και μάλιστα σε μία επέμβαση.

Βασικός στόχος μιας ρινοπλαστικής είναι η μύτη να ταιριάζει αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου και να γίνονται μόνο οι απαραίτητες αλλαγές, ώστε η εικόνα του ανδρικού προσώπου να μην αλλάξει πλήρως. Άλλωστε, μια φυσική μύτη, η διόρθωση της οποίας δεν θα γίνεται αντιληπτή μετά από μερικούς μήνες, είναι το μεγάλο στοίχημα κάθε ρινοπλαστικής. Επιτυχημένη θεωρείται μια επέμβαση, όταν το φιλικό περιβάλλον του άνδρα που υποβάλλεται σε ρινοπλαστική λέει «άλλαξες» ή «ομόρφυνες», χωρίς να μπορεί να εντοπίσει τι έχει αλλάξει στο πρόσωπό του.

Ποιες είναι οι τεχνικές της ρινοπλαστικής;

Οι διαθέσιμες τεχνικές για τη διόρθωση μιας μύτης είναι η κλειστή ρινοπλαστική και η ανοιχτή ρινοπλαστική. Η κλειστή ρινοπλαστική δεν αφήνει καθόλου σημάδια, καθώς οι τομές γίνονται μέσα από τα ρουθούνια. Απελευθερώνονται ο χόνδρινος και ο οστέινος σκελετός από το δέρμα και τροποποιούνται όλα τα ανατομικά στοιχεία του σκελετού βήμα προς βήμα. Ο σκοπός είναι, αφού διορθωθούν τα επιμέρους προβληματικά μέρη της μύτης, να αποκατασταθούν και πάλι οι αναλογίες της πυραμίδας και να προσαρμοστούν οι άνω πλάγιοι χόνδροι και οι χόνδροι της κορυφής στην πυραμίδα.

Μια μεγάλη εξέλιξη της ρινοπλαστικής τα τελευταία χρόνια είναι η χρήση χόνδρινων αυτόλογων μοσχευμάτων για την επιπλέον στήριξη ή ενίσχυση της μύτης, που προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο του αποτελέσματος και την προστατεύει από πτώση ιδίως της κορυφής, κάτι που μπορεί να συμβεί μετά από πολλά χρόνια.

Η ανοιχτή ρινοπλαστική επιλέγεται σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις, όπως είναι για παράδειγμα η επίλυση προβλημάτων της κορυφής της μύτης που προέκυψαν από προηγούμενη επέμβαση ή η διόρθωση δυσμορφίας της μύτης σε άτομα με σχιστία (λαγόχειλο – λυκόστομα). Σε αυτή πραγματοποιείται μία τομή στο χείλος των πτερυγίων της μύτης κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκαλυφθεί ο χόνδρινος σκελετός και να γίνουν οι απαραίτητοι χειρισμοί στον χόνδρινο και οστέινο σκελετό. Δίνεται έτσι η δυνατότητα μείωσης, μετακίνησης ή χρήσης μοσχευμάτων χόνδρινων ή οστέινων με απόλυτη ακρίβεια.

Πέραν όμως της αισθητικής αλλαγής, η ρινοπλαστική μπορεί να λάβει και επανορθωτικό χαρακτήρα, αποκαθιστώντας τη μύτη μετά από μερική ή ολική της απώλεια είτε κατόπιν τραυματισμού ή εκτομής για αφαίρεση νεοπλασμάτων. Η αποκατάσταση γίνεται με μοσχεύματα και με κρημνούς από το μέτωπο ή από τις χειλεοπαρειακές πτυχές, με ικανοποιητικό αισθητικά και λειτουργικά αποτέλεσμα.

Τι να περιμένετε μετά την επέμβαση

Η ρινοπλαστική πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία, αν και σε περιορισμένης εμβέλειας διορθώσεις, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της κορυφής, μπορεί να γίνει ακόμα και με τοπική αναισθησία. Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινική και η επιστροφή στο σπίτι είναι άμεση, την ίδια ημέρα. Σε γενικές γραμμές το άτομο που έχει υποβληθεί σε ρινοπλαστική επιστρέφει στην εργασία του και τις καθημερινές του δραστηριότητες 10 μέρες μετά την επέμβαση, ενώ μπορεί να γυμναστεί μετά την 4η εβδομάδα και έπειτα από 3 μήνες να δει τη μύτη του να αποκτά φυσική εικόνα. Στους 6 μήνες ο άνδρας μπορεί να απολαύσει τα αποτελέσματα της ρινοπλαστικής σε όλες τους τις διαστάσεις.

Αν δεν έχετε συμβιβαστεί με το σχήμα ή το μέγεθος της μύτης σας, υπάρχει τρόπος να ξαναχαμογελάσετε μπροστά στον καθρέφτη. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός σάς δίνει τη λύση με την ρινοπλαστική και σας κάνει το καλύτερο δώρο ομορφιάς!

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..