BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
anti-ageing φροντίδα

Οι καλύτερες θεραπείες για anti-ageing φροντίδα του προσώπου

Θέλετε να συνεχίσετε να κοιτάζετε στον καθρέφτη ένα νεανικό πρόσωπο, παρόλο που τα χρόνια περνούν και αφήνουν τα σημάδια τους; Πλέον οι τρόποι για να το πετύχετε είναι πολλοί, εξελιγμένοι και κυρίως μη επεμβατικοί.

Η διατήρηση της φρεσκάδας και της νεανικότητας του προσώπου μας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μείζονα ανάγκη, την οποία δεν είναι λίγοι εκείνοι –γυναίκες και άνδρες- που προσπαθούν να καλύψουν με κάθε τρόπο. Ένα είναι σε κάθε περίπτωση σίγουρο: η γήρανση του προσώπου είναι μια φυσική διαδικασία που δεν μπορεί να αναστραφεί, αλλά μόνο να εξελιχθεί με καλύτερους όρους.

Γι’ αυτό και η antiageing φροντίδα έχει βελτιωθεί σημαντικά, με νέες μεθόδους να φροντίζουν την υγεία, τη νεανικότητα και τη λάμψη της επιδερμίδας, χωρίς επεμβατικό χαρακτήρα, χωρίς πόνο και κυρίως με φυσικά αποτελέσματα.

Αν θέλετε λοιπόν να πετύχετε την επιβράδυνση της γήρανσης της επιδερμίδας σας, φροντίστε την όσο ακόμα δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερες ανάγκες, χτίζοντας τις αντοχές της για το μέλλον.

Οι σύγχρονες θεραπείες anti-ageing φροντίδας

Βασικό κομμάτι της anti-ageing φροντίδας είναι η πρόληψη, που αποτελεί καταλυτική παράμετρο για το μέλλον της επιδερμίδας μας. Δύο είναι οι συνήθειες – κλειδιά για την επιτυχημένη πρόληψη και καθυστέρηση της εμφάνισης των σημαδιών της γήρανσης στο πρόσωπο: Η καθημερινή χρήση SPF (Sun Protection Factor) αντηλιακής κρέμας, που προστατεύει από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και η χρήση κρεμών με βάση τη ρετινόλη, που βοηθά στην κυτταρική ανανέωση και ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου. Αν μπουν από νωρίς στη ζωή μας αυτές οι συνήθειες μπορεί να αποδειχθούν θαυματουργές!

Αν δεν ήσασταν όμως προνοητικοί, μην ανησυχείτε. Οι εξελιγμένες θεραπείες anti-ageing φροντίδας είναι εδώ για σας και σας υπόσχονται ένα λαμπερό και φυσικό αποτέλεσμα.

Το botox

Το botox (βουτολινική τοξίνη) είναι από τις πλέον διαδεδομένες θεραπείες αντιγήρανσης. Με τη νέα, εξελιγμένη σύνθεσή του και την εφαρμογή του με την τεχνική microneedling καταφέρνει να αναζωογονήσει τα επιδερμικά κύτταρα, να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και να προσφέρει λάμψη και ζωντάνια στην επιδερμίδα, χωρίς τις παγωμένες εικόνες του παρελθόντος.

Πρόκειται για μια ασφαλή και ανώδυνη θεραπεία, η οποία μπλοκάρει τη μετάδοση ερεθισμάτων από τα νεύρα προς τους μυς που δημιουργούν τις ρυτίδες. Τα αποτελέσματα του botox διαρκούν έως και 4 μήνες, αν και κάποιες φορές το διάστημα αυτό διαφέρει, ανάλογα με την περίπτωση και τον ασθενή. Σταδιακά, όλο και περισσότερος κόσμος, ανεξαρτήτως φύλου, οδηγείται στο botox, αφού είναι πλέον μια διαδεδομένη θεραπεία, ενώ είναι και οικονομικά προσβάσιμη σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Το υαλουρονικό οξύ

Η ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι επίσης δημοφιλής, καθώς διορθώνει σημάδια γήρανσης του προσώπου και ενισχύει κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Το υλικό μάλιστα είναι απόλυτα ασφαλές και δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες παρενέργειες.

Το υαλουρονικό οξύ έχει ευρύ πεδίο εφαρμογής: από γέμισμα ρυτίδων του προσώπου και εσωτερική υποστήριξή τους στα πλάγια του στόματος, μέχρι αύξηση άνω ή κάτω χειλιών, αύξηση ζυγωματικών, πηγουνιού, γέμισμα στα μάγουλα και λίφτινγκ προσώπου.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με υαλουρονικό διαρκούν περίπου 10-14 μήνες. Στη συνέχεια ο οργανισμός διασπά το υλικό και το απορροφά. Επομένως, πολλές φορές χρειάζεται επανάληψη της θεραπείας για να διατηρούνται τα αισθητικά αποτελέσματα.

Η θεραπεία OBAGI

Μια μέθοδος με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη βελτίωση της εικόνας του προσώπου είναι η θεραπεία ZO SKIN HEALTH BY ZEIN OBAGI MD, η οποία περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά ιατροφαρμακευτικών προϊόντων, που επιτυγχάνουν σταδιακή αποκατάσταση των βλαβών του δέρματος του προσώπου. Μέσω της θεραπείας αυτής μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς ποικίλες δερματικές βλάβες, όπως κηλίδες εμμηνόπαυσης, λεπτές ρυτίδες, μελαγχρωματικές βλάβες, μέλασμα κτλ., ενώ παράλληλα μπορεί να ρυθμιστεί η λιπαρότητα του δέρματος και να αυξηθεί η παραγωγή κολλαγόνου. Το πλεονέκτημα της θεραπείας είναι ότι προσαρμόζεται ανάλογα με τον τύπο δέρματος και τις βλάβες τις οποίες αυτό αντιμετωπίζει.

Το Intracel

Το Intracel είναι μια πολύ καινούρια και ευφυής τεχνολογία για την τόνωση της επιδερμίδας, τη σύσφιξη του προσώπου, την αφαίρεση μικρών ρυτίδων και τη διόρθωση ουλών ακμής, η οποία συνδυάζει πολλαπλά μικρά τσιμπήματα με μικροβελόνες και ταυτόχρονη εφαρμογή ραδιοσυχνότητας εσωτερικά στο δέρμα. Τα δύο αυτά ερεθίσματα προκαλούν διέγερση των ινοβλαστών και παραγωγή μεγάλης ποσότητας του ενδογενούς κολλαγόνου. Το βασικό της πλεονέκτημα είναι πως η ενέργεια της ραδιοσυχνότητας διαπερνά καλύτερα το δέρμα και διοχετεύεται απευθείας στους υποδόριους ιστούς. Συνήθως γίνονται 3 εφαρμογές, περίπου 1-2 μήνες η μία από την άλλη.

Τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται μετά από 2 εβδομάδες, ενώ υπάρχει βελτίωση ακόμα και 6 μήνες μετά τη λήξη της θεραπείας. Από την στιγμή που θα ολοκληρωθεί η θεραπεία το αποτέλεσμα διαρκεί αρκετά χρόνια.

Το Laser peeling

Το laser peeling, με το οποίο γίνεται μια ελεγχόμενη απόξεση του δέρματος του προσώπου, δίνει λύση σε προβλήματα όπου άλλες μέθοδοι αντιγήρανσης υστερούν. Έτσι, μπορεί να διορθώσει ψιλές ρυτίδες σε όλο το πρόσωπο, σημάδια ακμής, ρυτίδες καπνιστή γύρω από το στόμα, ρυτίδες και χαλάρωση των βλεφάρων, μελαγχρωματικές κηλίδες, αλλά και επιφανειακή χαλάρωση του προσώπου. Με την τεχνητή απολέπιση του δέρματος μετά από 4 με 6 εβδομάδες παράγεται νέο δέρμα, το οποίο είναι ποιοτικά και αισθητικά ανώτερο του προηγούμενου. Τα τελικά αποτελέσματα είναι αισθητά μετά την έκτη εβδομάδα.

Η θεραπεία έχει ως συνέπεια έντονες κοκκινίλες, οι οποίες υποχωρούν σε διάστημα 2-3 εβδομάδων.

Το χημικό peeling προσώπου

Το χημικό peeling πετυχαίνει τη μείωση της λιπαρότητας, τον περιορισμό των πόρων, περισσότερη λάμψη στο δέρμα, βελτίωση σημαδιών και κηλίδων και σύσφιξη του δέρματος. Προβλήματα όπως η φωτογήρανση, οι έντονες δυσχρωμίες, οι ουλές ακμής ή άλλου είδους ουλές, οι ψιλές εκφραστικές ρυτίδες στο πρόσωπο και ιδίως στα χείλη, αλλά και οι ψιλές ρυτίδες στα βλέφαρα βελτιώνονται σημαντικά με τη μέθοδο αυτή.

Κατά την εφαρμογή της απομακρύνονται κάποιες στοιβάδες του δέρματος και κατά την επούλωση δημιουργούνται καινούριες. Στο χημικό peeling προσώπου χρησιμοποιείται το TCA, δηλαδή το τριχλωροξικό οξύ, ενώ μετά την εφαρμογή του εμφανίζονται κοκκινίλα και ξεφλούδισμα στο πρόσωπο. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της απολέπισης το αποτέλεσμα είναι άμεσο. Σε ένα ήπιο peeling το αποτέλεσμα θα κρατήσει περίπου 6-12 μήνες, ενώ σε ένα βαθύτερο ακόμα περισσότερο.

Πλέον η φροντίδα αντιγήρανσης είναι πλούσια σε πρακτικές που προσαρμόζονται στις διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες σας. Επενδύστε στη λάμψη και τη σφριγηλότητα, χωρίς να έχετε όμως ανεδαφικές προσδοκίες.

Η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής Παπαϊωάννου και ο πλαστικός χειρουργός, Dr Πρόδρομος Παπαϊωάννου, εφαρμόζουν τις πλέον σύγχρονες αυτές μεθόδους, με αξιοπιστία, ασφάλεια, υπευθυνότητα και αποτελέσματα που διαρκούν.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..