BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Λίφτινγκ λαιμού Δρ Παπαϊωάννου

Λίφτινγκ λαιμού: Επιστροφή στον… χρόνο με μία επέμβαση

Τίποτα δεν προδίδει περισσότερο την ηλικία από ότι ένας χαλαρωμένος λαιμός. Ό,τι και να κάνει κάποιος στο πρόσωπό του, αν ο λαιμός έχει χαλαρώσει, τα χρόνια δεν μπορούν να κρυφτούν. Γι’ αυτό και το λίφτινγκ λαιμού αποτελεί μια από τις πλέον κομβικές επεμβάσεις για την επαναφορά της νεότητας, που στα χέρια μάλιστα ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού μπορεί να γίνει διαβατήριο για μια πραγματική επιστροφή στον… χρόνο.

Τα πρώτα σημάδια της ηλικίας στον λαιμό φαίνονται στο δέρμα, αλλά και στο περίγραμμα του οβάλ. Το δέρμα χαλαρώνει, το περίγραμμα χάνει το σχήμα του, ενώ στον λαιμό δημιουργούνται έντονες πτυχώσεις, καθώς ο μυς από την κάτω γνάθο μέχρι τη βάση του λαιμού, το λεγόμενο μυώδες πλάτυσμα, χάνει τη δύναμη και τον όγκο του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνολική εικόνα.

Αν διαπιστώνετε πως ο λαιμός σας έχει χαλαρώσει, πως ένα αντιαισθητικό λειρί -ή αλλιώς οι κάθετες ρυτίδες platysma band- έχει εμφανιστεί εκεί όπου κάποτε βρισκόταν νεανικό και σφριγηλό δέρμα και πως έχει συσσωρευθεί λίπος στην κάτω γνάθο, τότε θέτετε υποψηφιότητα για το λίφτινγκ λαιμού, που θα σας χαρίσει τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητα του παρελθόντος και θα αναδείξει το πρόσωπό σας. Συχνά η εν λόγω επέμβαση συνδυάζεται με λίφτινγκ προσώπου για ένα συνολικό αποτέλεσμα, αφού ο λαιμός είναι συνέχεια του προσώπου.

Λίφτινγκ λαιμού: η διαδικασία

Συνήθως το λίφτινγκ λαιμού γίνεται με ολική αναισθησία και απαιτεί μία ημέρα νοσηλείας, σε πιο απλές όμως περιπτώσεις, κυρίως όταν πραγματοποιείται μεμονωμένα ή όταν δεν υπάρχει μεγάλη περίσσια δέρματος στον λαιμό, οπότε δεν χρειάζεται να ανοιχθεί κεντρικά, απαιτεί τοπική αναισθησία και μέθη και μπορεί να μην χρειαστεί νοσηλεία.

Ο πλαστικός χειρουργός, αφού πραγματοποιήσει μια μικρή τομή κάτω από το πηγούνι προσεγγίζει το μυώδες πλάτυσμα με στόχο να αποκαταστήσει τη χαλάρωσή του μέσω συρραφής (corsetplasty), μια διαδικασία που θυμίζει το σφίξιμο του κορσέ, και να αντιμετωπίσει τις κάθετες ρυτίδες. Στην περίπτωση που έχει συσσωρευθεί λίπος, τότε αυτής της διαδικασίας προηγείται λιποαναρρόφηση, ενώ, αν προκύψει περίσσια δέρματος, αυτή αφαιρείται μέσω εκτομών που γίνονται πίσω από τα αυτιά. Πέρα από την αποκατάσταση της χαλάρωσης, το λίφτινγκ λαιμού αποκαθιστά τη γραμμή του οβάλ και επαναφέρει τη γωνία της κάτω γνάθου και του λαιμού στις 90 μοίρες.

Η χειρουργική επέμβαση διαρκεί από δυόμιση έως τρεις ώρες και ο μετεγχειρητικός πόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Στις περιπτώσεις που η χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού είναι μικρή, μπορούν να εφαρμοσθούν τεχνικές mini lifting, όπως το MACS Facelift και το S-lifting, που απαιτούν μικρότερης έκτασης τομές.

Η επάνοδος του ασθενή στις δραστηριότητές του, μετά από ένα μικρό διάστημα αποθεραπείας, είναι σχετικά άμεση. Ο πλαστικός χειρούργος είναι εδώ να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Πάντως για μια περίοδο τουλάχιστον ενός μήνα συνιστάται η αποχή από αθλητικές δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα του λίφτινγκ λαιμού μπορεί να έχουν διάρκεια που ξεπερνά ακόμα και τα δέκα χρόνια. Αν και πέραν της χειρουργικής προσέγγισης υπάρχουν και ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι για την αναζωογόνηση του λαιμού, όπως το botox, που πετυχαίνει τη χαλάρωση των κάθετων ρυτίδων, οι ραδιοσυχνότητες, αλλά και τα νήματα, οι τεχνικές αυτές δεν έχουν μόνιμα αποτελέσματα όπως το λίφτινγκ λαιμού.

Ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος στην επιτυχία του λίφτινγκ λαιμού είναι η επιλογή του πλαστικού χειρουργού, καθώς η εμπειρία και η δεξιοτεχνία στην εν λόγω επέμβαση είναι καταλυτικές για ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα, χωρίς επιπλοκές και μετεγχειρητικά προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να αναζωογονηθείτε και να ξαναδείτε την εμφάνισή σας νεανική, το λίφτινγκ λαιμού αποτελεί την ιδανική επιλογή, με αποτελέσματα συχνά πιο εντυπωσιακά ακόμα και από το λίφτινγκ προσώπου.

TAGS

2 Απαντήσεις

    1. Για το κόστος των επεμβάσεων όπως το λίφτινγκ λαιμού είναι προτιμότερο να γίνει πρώτα μια εκτίμηση για να ξεκαθαριστεί ποια τεχνική είναι καταλληλότερη.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..