BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Απαλλαγείτε από το τοπικό λίπος

Απαλλαγείτε από το τοπικό λίπος

Το τοπικό λίπος έχει κάνει την εμφάνισή του στο σώμα σας και αντιστέκεται σε κάθε γυμναστική ή διατροφή που ξεκινάτε όσο σκληρή και αν είναι αυτή; Το βάρος σας είναι φυσιολογικό, όμως βλέπετε τοπικό λίπος να συσσωρεύεται σε περιοχές όπως η κοιλιά, οι βραχίονες ή οι μηροί και δεν ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε; Υπάρχει λύση ή μάλλον λύσεις για να απαλλαγείτε από το περιττό, τοπικό λίπος, το οποίο, πέραν της αισθητικής ενόχλησης, μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για την υγεία και για την εμφάνιση παθήσεων, όπως είναι οι καρδιαγγειακές, ο διαβήτης και η υπέρταση.

Η πλαστική χειρουργική έχει πλέον όλα τα μέσα για να τα… βάλει με το τοπικό λίπος και να νικήσει. Ποιες είναι όμως οι μέθοδοι που μπορείτε να επιλέξετε για να πείτε αντίο στο τοπικό λίπος;

Η πιο συχνή επιλογή και η συχνότερη επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως είναι η λιποαναρρόφηση, που έχει ως στόχο την αφαίρεση του λίπους από περιοχές όπως η κοιλιά, οι μηροί, τα γόνατα, τα μπράτσα, το πρόσωπο κτλ. Διενεργείται μάλιστα ως λιπογλυπτική, ώστε να βελτιωθούν οι σωματικές αναλογίες. Η λιποαναρρόφηση βασίζεται στη διαπίστωση ότι τα λιποκύτταρα στο ανθρώπινο σώμα έχουν έναν ρυθμό πολλαπλασιασμού σχεδόν μηδενικό. Έτσι, αν αφαιρεθεί ένας αριθμός λιποκυττάρων, αυτά φεύγουν ανεπιστρεπτί.

Δεν είναι πάντως μια τεχνική με την οποία θα αδυνατίσει ένα παχύσαρκο άτομο, αλλά με την οποία θα διορθωθούν υπερλιπώσεις σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Η επιτυχία της βασίζεται στην επιλογή των περιοχών και της σωστής ποσότητας που πρέπει να αφαιρεθεί, προκειμένου να μην εμφανιστεί χαλάρωση στο δέρμα.

Η καλύτερη τεχνική λιποαναρρόφησης είναι η νέα τεχνική Bodyjet, με την οποία το λίπος αποδεσμεύεται με ένα παλμικό jet νερού και ταυτόχρονα αναρροφάται με ήπιο τρόπο, προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα και την αποθεραπεία. Ειδικότερα, δίνει στον πλαστικό χειρουργό τη δυνατότητα να διενεργήσει πιο επιφανειακή και αναίμακτη λιποαναρρόφηση, δηλαδή λιπογλυπτική, ώστε να βελτιώσει αισθητά και την κυτταρίτιδα η οποία οφείλεται στην υπερλίπωση.

Η Bodyjet υπερέχει έναντι της κλασικής λιποαναρρόφησης στον χρόνο αποθεραπείας, στην αποτελεσματικότητα της λιπομεταφοράς και στο μειωμένο οίδημα και μελανιές. Μάλιστα, το μεγάλο πλεονέκτημά της είναι η εύκολη και γρήγορη συλλογή μεγάλης ποσότητας και καλής ποιότητας λίπους, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λιποανακύκλωση, δηλαδή για μεταφορά σε άλλο σημείο του σώματος, προκειμένου να γίνει λιπογλυπτική.

Κατά τη λιποαναρρόφηση Bodyjet εισάγεται μια λεπτή βελόνα, η οποία διοχετεύει μια απαλή δέσμη ειδικού διαλύματος που αποδεσμεύει το λίπος χωρίς να προκαλεί τραυματισμούς στα μαλακά μόρια, όπως αγγεία, νεύρα και συνδετικό ιστό. Ταυτόχρονα η ενσωματωμένη αναρρόφηση απομακρύνει το υγρό και το λίπος σχεδόν αμέσως, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η δράση του διαλύματος, οδηγώντας σε λιγότερο πόνο, λιγότερο πρήξιμο της περιοχής, καλύτερο έλεγχο της θεραπευόμενης περιοχής και ταχύτερη ανάρρωση. Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης Bodyjet είναι φυσικά και μόνιμα.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει είτε με τοπική νάρκωση είτε με τοπική και μέθη είτε με γενική νάρκωση. Ο χρόνος νοσηλείας είναι από λίγη ώρα έως ένα εικοσιτετράωρο, ενώ μετεγχειρητικά, για τον πρώτο μήνα, χρησιμοποιούνται ειδικές πιεστικές επιδέσεις ή ένας απλός κορσές ή ένα καλσόν για κιρσούς. Χάρη στην τεχνική Bodyjet, οι μελανιές είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Το μετεγχειρητικό πρήξιμο υποχωρεί γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη τεχνική λιποαναρρόφησης και ο πόνος μετά την επέμβαση είναι μηδενικός. Η λιποαναρρόφηση είναι μια ασφαλέστατη τεχνική, εφόσον διενεργείται από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

Η νέας γενιάς MicroAire PAL

Στη φαρέτρα της πλαστικής χειρουργικής υπάρχει ακόμα μία εξελιγμένη, νέας γενιάς τεχνική λιποαναρρόφησης, η MicroAire PAL (Power Assisted Liposuction), που δίνει τη δυνατότητα στον πλαστικό χειρουργό να έχει ακριβέστερο έλεγχο των κινήσεών του κατά την επέμβαση, βελτιστοποιώντας το αποτέλεσμα. Η διαφορά της από τις κλασικές λιποαναρροφήσεις έγκειται στο ότι κάνει χρήση του ειδικού μηχανήματος MicroAire –μιας παλλόμενης χειρολαβής που λαμβάνει την ενέργειά της από μικροδονήσεις- το οποίο καθοδηγεί την κάνουλα που διαλύει και απορροφά το λίπος, διευκολύνοντας την δίοδό της, αποφεύγοντας ινώδεις περιοχές και συνδετικούς ιστούς, με αποτέλεσμα λιγότερο οίδημα, κακώσεις, δυσφορία και μικρότερο χρόνο αποθεραπείας.

Εξασφαλίζει μόνιμα αποτελέσματα, μπορεί να αφαιρέσει μικρή, αλλά και μεγάλη ποσότητα λίπους με ασφάλεια και χωρίς επιπλοκές, ενώ μειώνει σημαντικά τόσο τον χειρουργικό όσο και τον μετεγχειρητικό πόνο. Πέραν δε της ευελιξίας που δίνει στον πλαστικό χειρουργό και της υπεροχής των αποτελεσμάτων της σε σχέση με τις παραδοσιακές τεχνικές –ακόμα και από την λιποαναρρόφηση με υπερήχους- οι ασθενείς αισθάνονται πολύ καλύτερα κατά το διάστημα της ανάρρωσης και εμφανίζονται σαφώς πιο ικανοποιημένοι από τη διαδικασία.

Η τεχνική αυτή έχει εφαρμογή σε όλες τις περιοχές του σώματος όπου υπάρχει συσσώρευση τοπικού λίπους, ενδείκνυται όμως συνήθως για λιπογλυπτική στην περιοχή των γλουτών (Brazilian Butt Lift), για την κοιλιά, τους βραχίονες και τον λαιμό, αλλά και για περιπτώσεις γυναικομαστίας. Η MicroAire PAL διενεργείται με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική αναισθησία μικρής διάρκειας, με εύκολη αποθεραπεία, που διαρκεί περί τις δύο εβδομάδες.

Κρυολιπόλυση: Αποχαιρετήστε το λίπος χωρίς νυστέρι

Η κρυολιπόλυση είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να απαλλαγούν από το τοπικό λίπος, φοβούνται όμως ακόμα και τη σκέψη ενός χειρουργείου. Πρόκειται για μια μέθοδο που χρησιμοποιεί ελεγχόμενη ψύξη για να εξαφανίσει το τοπικό πάχος το οποίο δε φεύγει με γυμναστική ή δίαιτα. Μάλιστα, η κρυολιπόλυση 3D εφαρμόζεται σε μία μόνο συνεδρία και δεν χρειάζεται επαναλήψεις και συνεχείς επισκέψεις, για να φτάσει κανείς στο τελικό αποτέλεσμα.

Είναι πάντως μια τεχνική που δεν θα δώσει λύση σε υπέρβαρα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος, αλλά σε γυναίκες ή άνδρες, που, παρά την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και τη συχνή άσκηση, δεν καταφέρνουν να απαλλαγούν από το τοπικό πάχος, είτε αυτό εντοπίζεται στην κοιλιά, τους μηρούς είτε στους γλουτούς και άλλα σημεία του σώματος. Πριν από τη θεραπεία ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να εκτιμήσει σε ποιο βαθμό το άτομο θα ωφεληθεί από την κρυολιπόλυση ή αν κάποια άλλη μέθοδος είναι αποτελεσματικότερη για την περίπτωση.

Η εφαρμογή είναι απλή, ανώδυνη και τελείως ατραυματική. Επιλέγονται περιοχές στις οποίες συσσωρεύεται το τοπικό λίπος και μαρκάρονται, ενώ επιλέγεται η κατάλληλη κεφαλή. Ανά περιοχή και κεφαλή η διαδικασία κρατάει περίπου 1 ώρα, ωστόσο μπορεί κανείς να δουλέψει ταυτόχρονα σε πολλαπλές περιοχές, χρησιμοποιώντας περισσότερες κεφαλές.

Η τοπική ελεγχόμενη εφαρμογή ψύχους έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφει τα λιποκύτταρα που υπάρχουν κάτω από το δέρμα, χωρίς να καταστρέφει το δέρμα ή άλλους ιστούς. Τα νεκρά λιποκύτταρα στη συνέχεια απομακρύνονται σταδιακά από τον ίδιο τον οργανισμό σε ένα διάστημα περίπου 3 μηνών. Μετά την κρυολιπόλυση, επιστρέφει κανείς στο σπίτι του και τις καθημερινές δραστηριότητες, ενώ δεν χρειάζεται καμία ειδική επίδεση ή περιποίηση στο πλαίσιο αποθεραπείας. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά τις πρώτες 20 μέρες και το τελικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μετά από 3 μήνες. Αφού περάσει αυτό το διάστημα, η περιοχή όπου εφαρμόστηκε η κρυολιπόλυση παραμένει για πάντα πιο αδύνατη, εφόσον βέβαια διατηρηθεί σταθερό το σωματικό βάρος.

Η επιλογή του πλαστικού χειρουργού είναι και πάλι καταλυτική, αφού πέραν της εφαρμογής της θεραπείας, θα αποφασίσει με βάση την εμπειρία του, αν η μέθοδος είναι η σωστή για το συγκεκριμένο άτομο.

Αν έχετε βαρεθεί να παλεύετε με το τοπικό λίπος και θέλετε να απαλλαγείτε από αυτό, οι επιλογές που προσφέρει πλέον η πλαστική χειρουργική είναι πολλές και οι μέθοδοι αποτελεσματικές, αρκεί να απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο και αξιόπιστο πλαστικό χειρουργό.

TAGS

2 Απαντήσεις

    1. Δυστυχώς στις περιοχές αυτές δεν εφαρμόζεται κρυολιπόλυση. Συνήθως πρόκειται για περιπτώσεις λιποιδήματος και η αντιμετώπιση είναι με λιποαναρρόφηση.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..