logo

Αρχική / Πλαστική Προσώπου / Ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο

Ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο

Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να μάθουν για τη ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο, διότι θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα της μύτης τους,  διστάζουν ωστόσο να υποβληθούν στην επέμβαση της ρινοπλαστικής για τον ένα ή τον άλλο λόγο.

Για τις περιπτώσεις αυτές υπάρχει η δυνατότητα να διορθώσουμε κάποιες ατέλειες της μύτης, χωρίς να χρειαστεί νυστέρι.

Οι αλλαγές που γίνονται είναι σχετικά μικρές και παροδικές και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθίσταται η επέμβαση της ρινοπλαστικής, η οποία παραμένει η μοναδική μέθοδος για να αποκατασταθεί πλήρως η αρμονία της μύτης.

Για ποιους είναι κατάλληλη η ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο

Ρινοπλαστική χωρίς επέμβαση χειρουργική σημαίνει ότι δε μπορούμε να μειώσουμε τις διαστάσεις της μύτης, μπορούμε όμως να τροποποιήσουμε το σχήμα της. Οι αλλαγές αυτές αφορούν κυρίως τη ράχη της μύτης και το ύψος της κορυφής. Μπορούμε δηλαδή να εξομαλύνουμε μικρές ατέλειες της ράχης, όπως μια μικρή καμπούρα, να γεμίσουμε τη ρίζα της μύτης ή να διορθώσουμε τυχόν ασυμμετρίες στα πλάγια της μύτης. Επίσης είναι δυνατόν να σηκώσουμε την κορυφή της μύτης και να εμποδίσουμε μια γαμψή μύτη να κατεβαίνει προς τα κάτω με το χαμόγελο.

Τεχνικές ρινοπλαστικής χωρίς νυστέρι και χειρουργείο

Στην περίπτωση ατελειών της ράχης, η προτιμότερη μέθοδος είναι η έγχυση μιας επαρκούς ποσότητας υαλουρονικού υψηλού ιξώδους, το οποίο τοποθετείται κυρίως πάνω αλλά και κάτω από την καμπούρα, γεγονός που εξομαλύνει τον ύβο και μεγαλώνει ελάχιστα το προφίλ της μύτης. Η έγχυση γίνεται με ατραυματική κάνουλα χρησιμοποιώντας ένα σημείο εισόδου, αποφεύγοντας έτσι τα πολλαπλά τσιμπήματα και τις μελανιές. Η ενίσχυση της ράχης έχει άμεσο αποτέλεσμα και διαρκεί για περίπου ενάμιση ως δύο χρόνια.

Στην περιοχή της κορυφής, γίνεται ανάλυση της κινητικότητας στους διάφορους μορφασμούς το προσώπου και επιλέγεται η κατάλληλη τεχνική διόρθωσης. Αυτή μπορεί να γίνει με μπότοξ στην περιοχή των μυών που τραβάνε την κορυφή προς τα κάτω. Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα διακριτικό σήκωμα της κορυφής, το οποίο φαίνεται κυρίως στο χαμόγελο, όπου η μύτη δε γίνεται γαμψή. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 6 μήνες και χρειάζεται επανάληψη της διαδικασίας, προκειμένου να παραμείνει.

Μια πιο μόνιμη λύση είναι με νήματα, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στο λίφτινγκ προσώπου με νήματα. Για μια σχετικά μικρή διόρθωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νήματα PDO μόνα τους ή σε συνδυασμό με το μπότοξ για πιο άμεσο αποτέλεσμα. Ακόμα μεγαλύτερη διόρθωση μπορεί να γίνει με τα χειρουργικά νήματα, όπου η διόρθωση είναι πιο ελεγχόμενη. Και στις δυο περιπτώσεις, η τοποθέτηση των νημάτων γίνεται με χρήση αναισθητικής κρέμας ή με τοπική αναισθησία, ανάλογα με την περίπτωση. Η ανόρθωση της κορυφής με τα νήματα είναι μεγαλύτερης διάρκειας, περίπου 2-3 χρόνια.

Αποτελέσματα ρινοπλαστικής χωρίς χειρουργείο

Δεδομένου ότι όλες αυτές οι τεχνικές αφορούν στη διόρθωση της εικόνας της μύτης χωρίς χειρουργείο, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι από ικανοποιητικά ως και εντυπωσιακά, εφόσον επιλεχτεί η κατάλληλη τεχνική για το κάθε πρόβλημα. Ωστόσο η χειρουργική διόρθωση της μύτης είναι η μοναδική λύση σε μεγαλύτερες δυσμορφίες της μύτης, παρέχοντας οριστική και ολοκληρωμένη βελτίωση της εικόνας της ρινός.

Προκειμένου να επιτύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ικανοποίησης με το τελικό αποτέλεσμα, χρειάζεται να γίνεται σαφής διάκριση των διορθώσεων που μπορούμε να επιτύχουμε με ή χωρίς χειρουργείο και επιλογή των ατόμων που είναι κατάλληλα για τη ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο.

 

beauty-has-no-filter-blog

 

Ρωτήστε τους ιατρούς μας.

Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. Kalispera an to akrorinio otan gelas katebainei pros ta katw kai i diafora einai se ekatosta ti mporei na ginei??

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 30, 2020 at 7:07 μμ

   Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να γίνει παρέμβαση με νήματα στην κορυφή της μύτης, ή περιορισμός της κίνησης με μπότοξ ή συνδυασμός των δύο. Για να δούμε εφόσον είναι κατάλληλη η περίπτωσή σας μπορείτε να στείλετε μερικές φωτογραφίες της μύτης σε προφίλ, σε ηρεμία και στο χαμόγελο για να εκτιμήσουμε την ιδανική θεραπεία.

 2. ελενη Λέει: Μάιος 27, 2020 at 11:15 μμ

  κοστιζει πανω απο 1000$?

 3. Στέλιος Λέει: Μάιος 2, 2020 at 1:32 πμ

  Κόστος ?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 4, 2020 at 7:49 μμ

   Το κόστος της παρέμβασης αυτής είναι αρκετά προσιτό και είναι στα επίπεδα των άλλων θεραπειών με υαλουρονικό ή με νήματα.

 4. Στράτος Λέει: Μάρτιος 28, 2020 at 4:07 πμ

  Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω, επειδή η μύτη μου κλείνει προς τα αριστερά γίνεται να ισιωσει;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Απρίλιος 1, 2020 at 12:27 μμ

   Όταν πρόκειται για μικρή απόκλιση του ακρορίνιου προς τη μια πλευρά, είναι εφικτό με νήματα ή με υαλουρονικό να αντισταθμιστεί η διαφορά αυτή πολύ ικανοποιητικά.

 5. Στέλιος Λέει: Μάιος 10, 2019 at 9:41 μμ

  Γίνεται να κατεβάσετε την κορυφή της μύτης αν είναι πολύ σηκωμένη εκ του φυσικού της;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 15, 2019 at 6:23 μμ

   Η κορυφή της μύτης μπορεί να κατέβει προς τα κάτω με έγχυση υαλουρονικού στο κατώτατο σημείο προβολής της. Θα πρέπει βέβαια να δούμε από κοντά κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό και έχει νόημα να γίνει.

 6. Βασιλική Λέει: Απρίλιος 4, 2019 at 2:59 μμ

  Γεια σας!

  Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποια μικροεπέμβαση με την οποία μπορεί κάποιος να μειώσει έστω και λίγο το μέγεθος της μύτης του πέρα από την κλασσική ρινοπλαστική.

  Ευχαριστώ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Απρίλιος 4, 2019 at 6:50 μμ

   Εκτός από την κλασική ρινοπλαστική μπορεί να γίνει μείωση ειδικά της κορυφής με το ρετούς ρινός, που είναι μικρότερης εμβέλειας παρέμβαση που μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία.

 7. Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω το εξης στο κατω ακρο της μυτης μπορει να γινει με θεραπεία με βουτολινική τοξίνη (μποτο x):

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Απρίλιος 1, 2019 at 6:38 μμ

   Εφόσον η κορυφή κατεβαίνει προς τα κάτω, ειδικά με το χαμόγελο, το μπότοξ μπορεί να βοηθήσει αρκετά στο να σηκωθεί. Πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα υπάρχει όταν συνδυάζεται με υαλουρονικό.

 8. Χριστινα Λέει: Ιανουάριος 23, 2019 at 3:57 πμ

  Καλησπερα. Θα ηθελα να μαθω αν θα μπορουσαμε να χρησιμοποιησουμε υαλουρονικο οξυ σε ηλικιες απο 16 ετων και πανω.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Φεβρουάριος 11, 2019 at 6:56 μμ

   Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άφοβα το υαλουρονικό και σε άτομα κάτω των 18, εφόσον υπάρχει συγκατάθεση των γονέων.

 9. Χριστίνα Ελευθερίου Λέει: Οκτώβριος 25, 2018 at 12:44 μμ

  Καλησπέρα, πως μπορεί να γίνει αυτή η εξέταση ώστε να ξέρουμε το κόστος της διαδικασίας;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Οκτώβριος 25, 2018 at 8:02 μμ

   Για να εξακριβώσουμε το κόστος της διόρθωσης, χρειάζεται να γνωρίζουμε εάν είναι απαραίτητο υαλουρονικό και σε ποια ποσότητα, μπότοξ ή κάποια άλλη παρέμβαση. Για να έχουμε μια πρώτη εικόνα μπορείτε να στείλετε μερικές φωτογραφίες στο email μας info@drpapaioannou.gr

 10. Ρινοπλαστικη χωρις χειρουργειο ποιο ειναι το κοστος

  • Κατερίνα φαρμακη Λέει: Σεπτέμβριος 27, 2016 at 10:26 μμ

   Καλησπέρα.θα ηθελα να μάθω το κόστος της διόρθωσης της μύτης με υαλουρονικο οξύ.ευχαριστω

   • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Σεπτέμβριος 28, 2016 at 7:27 μμ

    Το κόστος της διόρθωσης της μύτης με υαλουρονικό εξαρτάται από το είδος και την ποσότητα του υλικού που θα χρειαστεί και είναι εξατομικευμένο. Κατόπιν εξέτασης μπορούμε να σας ενημερώσουμε για το ακριβές κόστος της θεραπείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *