logo

Αρχική / Πλαστική Προσώπου / Ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο

Ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο

Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να μάθουν για τη ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο, διότι θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα της μύτης τους,  διστάζουν ωστόσο να υποβληθούν στην επέμβαση της ρινοπλαστικής για τον ένα ή τον άλλο λόγο.

Για τις περιπτώσεις αυτές υπάρχει η δυνατότητα να διορθώσουμε κάποιες ατέλειες της μύτης, χωρίς να χρειαστεί νυστέρι.

Οι αλλαγές που γίνονται είναι σχετικά μικρές και παροδικές και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθίσταται η επέμβαση της ρινοπλαστικής, η οποία παραμένει η μοναδική μέθοδος για να αποκατασταθεί πλήρως η αρμονία της μύτης.

Για ποιους είναι κατάλληλη η ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο

Ρινοπλαστική χωρίς επέμβαση χειρουργική σημαίνει ότι δε μπορούμε να μειώσουμε τις διαστάσεις της μύτης, μπορούμε όμως να τροποποιήσουμε το σχήμα της. Οι αλλαγές αυτές αφορούν κυρίως τη ράχη της μύτης και το ύψος της κορυφής. Μπορούμε δηλαδή να εξομαλύνουμε μικρές ατέλειες της ράχης, όπως μια μικρή καμπούρα, να γεμίσουμε τη ρίζα της μύτης ή να διορθώσουμε τυχόν ασυμμετρίες στα πλάγια της μύτης. Επίσης είναι δυνατόν να σηκώσουμε την κορυφή της μύτης και να εμποδίσουμε μια γαμψή μύτη να κατεβαίνει προς τα κάτω με το χαμόγελο.

Τεχνικές ρινοπλαστικής χωρίς νυστέρι και χειρουργείο

Στην περίπτωση ατελειών της ράχης, η προτιμότερη μέθοδος είναι η έγχυση μιας επαρκούς ποσότητας υαλουρονικού υψηλού ιξώδους, το οποίο τοποθετείται κυρίως πάνω αλλά και κάτω από την καμπούρα, γεγονός που εξομαλύνει τον ύβο και μεγαλώνει ελάχιστα το προφίλ της μύτης. Η έγχυση γίνεται με ατραυματική κάνουλα χρησιμοποιώντας ένα σημείο εισόδου, αποφεύγοντας έτσι τα πολλαπλά τσιμπήματα και τις μελανιές. Η ενίσχυση της ράχης έχει άμεσο αποτέλεσμα και διαρκεί για περίπου ενάμιση ως δύο χρόνια.

Στην περιοχή της κορυφής, γίνεται ανάλυση της κινητικότητας στους διάφορους μορφασμούς το προσώπου και επιλέγεται η κατάλληλη τεχνική διόρθωσης. Αυτή μπορεί να γίνει με μπότοξ στην περιοχή των μυών που τραβάνε την κορυφή προς τα κάτω. Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα διακριτικό σήκωμα της κορυφής, το οποίο φαίνεται κυρίως στο χαμόγελο, όπου η μύτη δε γίνεται γαμψή. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 6 μήνες και χρειάζεται επανάληψη της διαδικασίας, προκειμένου να παραμείνει.

Μια πιο μόνιμη λύση είναι με νήματα, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στο λίφτινγκ προσώπου με νήματα. Για μια σχετικά μικρή διόρθωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νήματα PDO μόνα τους ή σε συνδυασμό με το μπότοξ για πιο άμεσο αποτέλεσμα. Ακόμα μεγαλύτερη διόρθωση μπορεί να γίνει με τα χειρουργικά νήματα, όπου η διόρθωση είναι πιο ελεγχόμενη. Και στις δυο περιπτώσεις, η τοποθέτηση των νημάτων γίνεται με χρήση αναισθητικής κρέμας ή με τοπική αναισθησία, ανάλογα με την περίπτωση. Η ανόρθωση της κορυφής με τα νήματα είναι μεγαλύτερης διάρκειας, περίπου 2-3 χρόνια.

Αποτελέσματα ρινοπλαστικής χωρίς χειρουργείο

Δεδομένου ότι όλες αυτές οι τεχνικές αφορούν στη διόρθωση της εικόνας της μύτης χωρίς χειρουργείο, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι από ικανοποιητικά ως και εντυπωσιακά, εφόσον επιλεχτεί η κατάλληλη τεχνική για το κάθε πρόβλημα. Ωστόσο η χειρουργική διόρθωση της μύτης είναι η μοναδική λύση σε μεγαλύτερες δυσμορφίες της μύτης, παρέχοντας οριστική και ολοκληρωμένη βελτίωση της εικόνας της ρινός.

Προκειμένου να επιτύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ικανοποίησης με το τελικό αποτέλεσμα, χρειάζεται να γίνεται σαφής διάκριση των διορθώσεων που μπορούμε να επιτύχουμε με ή χωρίς χειρουργείο και επιλογή των ατόμων που είναι κατάλληλα για τη ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο.

 

beauty-has-no-filter-blog

 

Ρωτήστε τους ιατρούς μας.

Πραγματικά περιστατικά | Φωτογραφίες πριν & μετά

Σχόλια

 1. Καλησπέρα σας, όταν χαμογελώ τα ρουθούνια μου τραβιούνται πίσω και η μύτη μ γινεται λίγο γαμψή . Μπορεί αυτό, μέσω του μποτοξ, να διορθωθεί;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Σεπτέμβριος 13, 2021 at 12:11 μμ

   Ο λόγος που τραβιούνται τα ρουθούνια μπορεί να είναι είτε υπερβολική δραστηριότητα των μυων, είτε αστάθεια το χόνδρων της κορυφής της μύτης. Η έγχυση βοτουλινικής τοξίνης στην περιοχή μπορεί να βοηθήσει μερικώς το πρόβλημα που περιγράφετε αλλά δεν αποτελεί ούτε μόνιμη, ούτε την ιδανικότερη λύση.

 2. Κωστας Χριστοφακης Λέει: Ιούνιος 7, 2021 at 11:48 πμ

  Γεια σας.Εχω μια δυσμορφια στη μυτη.Συγκεκριμενα στη γεφυρα της μυτης ( στο οστεινο τμημα). Εχω φαρδια γεφυρα, στο ανφας δηλαδη, το πανω μερος της μυτης μου (η γεφυρα), φαινετε πιο φαρδυ απο το κατω ( το ακρορινιο).Με λιγα λογια το σχημα της μυτης μου, θυμιζει μυτη πυγμαχου.Υπαρχει τροπος χωρις χειρουργιο να αποκτησω μια πιο λεπτη γεφυρα? δηλαδη μυτη σε σχημα σταγονας?. Θα σας ημουν ευγνωμων αν μου απαντουσατε.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 9, 2021 at 10:04 μμ

   Δυστυχώς με μη επεμβατικές μεθόδους τα περιθώρια βελτίωσης του εύρους της μύτης είναι περιορισμένα. Για καλύτερη ενημέρωση μπορείτε να κανονίσουμε να εκτιμήσουμε το πρόβλημα από κοντά ή να στείλετε μερικές φωτογραφίες στο email του ιατρείου

 3. Δημητρα Λέει: Μάρτιος 16, 2021 at 5:11 μμ

  Καλησπέρα σας ,ποσό κοστίζει η ανόρθωση μύτης με νήματα;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάρτιος 18, 2021 at 9:33 πμ

   Για το κόστος της παρέμβασης είναι σκόπιμο να στείλετε μερικές φωτογραφίες στο email του ιατρείου για να εκτιμήσουμε το πρόβλημά σας και να προτείνουμε την κατάλληλη τεχνική.

 4. Γειά σας!
  Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να μειώσω τη μύτη μου γιατί είναι χοντρή αλλά δεν παχυ δεν ξέρω πως να το εξηγήσω.. Αλλά χωρίς επέμβαση!! Αν θέλετε να σας στείλω κ φωτογραφια?!!
  Ευχαριστώ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούλιος 10, 2020 at 10:27 πμ

   Μπορούμε να κάνουμε αρκετές μη χειρουργικές παρεμβάσεις στη μύτη και σε αρκετές περιπτώσεις μπορούμε να την κάνουμε να φαίνεται πιο λεπτή. Μπορείτε για μια πρώτη εκτίμηση να στείλετε μερικές φωτογραφίες στο email: info@drpapaioannou.gr μαζί με ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *