logo

Αρχική / Πλαστική για άντρες / Πλαστικές και Μόντελινγκ

Πλαστικές και Μόντελινγκ

 Δεν είναι κρυφό, ότι άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με το μόντελινγκ ή τη showbiz, υποβάλλονται συχνά σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, προκειμένου να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις αναλογίες του προσώπου και του σώματός τους, προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία σε castings και άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες. Ο πλαστικός χειρουργός Dr. Πρόδρομος Παπαϊωάννου, μοιράζεται μαζί μας τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις μεταξύ μοντέλων, τόσο γυναικών, όσο και ανδρών!

Μόνιμα ενθέματα προσώπου

Η συχνότερη επέμβαση στο πρόσωπο είναι τα μόνιμα επιθέματα, κυρίως στα ζυγωματικά και το πηγούνι. Σίγουρα σήμερα υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές με ενέσιμα όπως το υαλουρονικό, προκειμένου να βελτιωθούν οι αναλογίες του προσώπου, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα ούτε έχουν διάρκεια. Επίσης, άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με το μόντελινγκ έχουν πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις σχετικά με το σχήμα των ζυγωματικών και του πηγουνιού, το οποίο το πετυχαίνει κανείς επιλέγοντας το κατάλληλο ένθεμα, που άλλοτε είναι στρόγγυλο, άλλοτε ανατομικό και άλλοτε γωνιώδες. Το πλεονέκτημα αυτών των επεμβάσεων είναι ότι η τοποθέτηση γίνεται μέσα από το στόμα, χωρίς εξωτερικές ουλές, ενώ τα ενθέματα προσαρμόζονται ακριβώς ώστε να μη μετακινούνται.

Αφαίρεση λιπώδους σωματίου (buccal fat pad removal)

Άτομα που έχουν σχετικά μεγάλα μάγουλα ή χρειάζονται πιο έντονες γωνίες για τις φωτογραφήσεις, μπορούν να υποβληθούν σε αφαίρεση του λιπώδους σωματίου το οποίο υπάρχει ανάμεσα στους μύες της μάσησης. Η τεχνική αυτή είναι εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα σε άτομα που ασχολούνται με το μόντελινγκ, διότι το πρόσωπο έτσι δείχει πιο αδύνατο και τονίζονται πολύ καλά οι αναλογίες. Η επέμβαση γίνεται με μικρή τομή μέσα από το στόμα και αφαιρείται μερικώς το λιπώδες σωμάτιο (buccal fat pad removal).

Πηγή: CEBImagery

Λιποαναρρόφηση στο πρόσωπο

Η λιποαναρρόφηση στα μάγουλα γίνεται εναλλακτικά αντί της αφαίρεσης του λιπώδους σωματίου, καθώς έχει λιγότερες επιπλοκές και αντίστοιχα αποτελέσματα. Επίσης η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει και σε άλλα σημεία όπως η γραμμή της γνάθου, ο λαιμός, το προγούλι κτλ. Οι τομές είναι ελάχιστες και κρυμμένες σε φυσικές πτυχές του προσώπου. Πολλές φορές η λιποαναρρόφηση συνδυάζεται με μεταφορά λίπους σε σημεία του προσώπου όπως τα χείλη, τα ζυγωματικά, τα βλέφαρα, το πηγούνι κτλ.

Ρινοπλαστική/ωτοπλαστική στο modelling

Σε ορισμένα castings τα πεταχτά αυτιά ή μια μεγάλη μύτη είναι επιθυμητά ή ακόμα επιζητούνται, τις περισσότερες φορές, ωστόσο, η συνολική αρμονία του προσώπου είναι απαραίτητη. Για το λόγο αυτό τόσο η ρινοπλαστική, όσο και η ωτοπλαστική είναι πολύ συχνές σε άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με το μόντελινγκ. Η ρινοπλαστική μάλιστα συνδυάζεται πολύ συχνά με πρόθεση στο πηγούνι, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η αρμονική αναλογία πηγουνιού-μύτης. Στην ωτοπλαστική μπορούν να διορθωθούν τόσο τα πεταχτά, όσο και τα μεγάλα ή μακρουλά αυτιά.

Προσθετική στήθους σε γυναίκες και άντρες μοντέλα

Πολλά μοντέλα αναγκάζονται να διατηρούν πολύ χαμηλό σωματικό βάρος, με αποτέλεσμα να αδυνατίζει και το στήθος. Η αυξητική στήθους στα περισσότερα μοντέλα γίνεται με ανατομικά ενθέματα σιλικόνης, χωρίς υπερβολές στο μέγεθος, διατηρώντας πάντα τις σωστές σωματικές αναλογίες. Σε πελάτες από το εξωτερικό είναι πολύ δημοφιλής και η προσθετική στήθους σε άνδρες, με επίπεδα ενθέματα σιλικόνης που τονίζουν τους θωρακικούς μύες.

Επεμβάσεις σώματος

Αν και σπάνια χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις σε μοντέλα, η πιο συνήθης επέμβαση είναι η λιποαναρρόφηση και η λιπομεταφορά, στα πλαίσια της λιπογλυπτικής. Το μεταφερόμενο λίπος τοποθετείται σε σημεία όπου θέλουμε να τονίσουμε τις σωματικές αναλογίες, όπως στου γλουτούς, τη μέση κτλ. Όταν δεν υπάρχει αρκετό λίπος, η ενίσχυση των περιοχών αυτών μπορεί να γίνει με ειδικό υαλουρονικό ή με ενθέματα σιλικόνης. Σε άνδρες η συχνότερη επέμβαση είναι η λιποαναρρόφηση στην κοιλιά, στα πλαίσια του abdominal etching, προκειμένου να τονιστούν περισσότερο οι κοιλιακοί μύες.


Σχόλια

 1. Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω για μόνιμη πρόθεση στη κάτω γνάθο στο περίπου ποιο είναι το κόστος? Επίσης αν χρειάζεται ολικη ναρκωση η τοπική σας ευχαριστώ πολύ.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Νοέμβριος 29, 2020 at 9:38 μμ

   Η διόρθωση της Κάτω γνάθου μπορεί να αφορά στο πηγούνι ή/και στις γωνιές της γνάθου, οπότε το κόστος εξαρτάται από τις επιλογές μας. Σε κάθε περίπτωση, γίνεται με τοπική αναισθησία. Για περισσότερες πληροφορίες είναι προτιμότερο να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά ή να συζητήσουμε από κοντά

 2. Κωνσταντίνος Λέει: Σεπτέμβριος 9, 2020 at 11:12 πμ

  Καλησπέρα σας, μπορεί να συνδυαστεί η επέμβαση ρινοπλαστικης με επέμβαση για γωνίες προσωπου??

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Σεπτέμβριος 9, 2020 at 5:45 μμ

   Ναι βεβαίως μπορεί να συνδυαστεί. Όλες οι διορθώσεις στις γωνίες, όπως πηγούνι, ζυγωματικά, γωνίες γνάθου γίνονται μέσα από το στόμα. Η μόνη επέμβαση που δε μπορεί να συνδυαστεί με τη ρινοπλαστική είναι η τοποθέτηση προθέσεων στα ζυγωματικά και πρέπει να γίνεται σε διαφορετικό χρόνο.

 3. Δημήτρης Λέει: Ιούνιος 3, 2020 at 11:48 μμ

  Καλησπερα σας οι γωνιές του προσώπου μου δεν ειναι σωστά δηλαδή η αριστερή γωνία ειναι πιο έντονη απο την δεξιά με αποτέλεσμα το σαγόνι μου να ειναι κάπως στραβό θα το ελεγα.Χρειαζεται χειρουργική επέμβαση για να ειναι σωστά; και αν ναι το κόστος ειναι μεγάλο;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 16, 2020 at 11:26 πμ

   Η διόρθωση σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ απλή, όπως με τη χρήση υαλουρονικού, η εξαιρετικά πολύπλοκη, όπως με γναθοπροσωπικές επεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να εκτιμήσουμε ακριβώς το πρόβλημα από κοντά.

 4. Χαίρετε. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν η αφαίρεση του buccal fat pad είναι μια δύσκολη επέμβαση που χρειάζεται εξειδίκευση ή μια σχετικά συνήθης αισθητική επέμβαση που δεν απαιτεί κάποια εξειδίκευση από τον πλαστικό χειρουργό. Εσείς έχετε εμπειρία σε τέτοιου είδους επεμβάσεις; Επιπλέον, μια τέτοια επέμβαση με τοπική αναισθησία θεωρείται οικονομικά βατή ή σχετικά δαπανηρή; Πόσο περίπου θα ανερχόταν το κόστος;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Φεβρουάριος 17, 2020 at 12:35 μμ

   Η αφαίρεση του buccal fat είναι μια τεχνικά εύκολη επέμβαση, αλλά σίγουρα χρειάζεται εμειρία και εξειδίκευση για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να μην προκληθούν επιπλοκές. Μπρεί να γίνει με τοπική αναισθησία και η διάρκεια της επέμβασης είναι συνήθως 20-30 λεπτά. Το κόστος είναι αρκετά προσιτό αλλά καθορίζεται κατόπιν εκτίμησης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες στο email του ιατείου ή να κανονίσετε μια συνάντηση για να γίνει εκτίμηση από κοντά.

 5. Θα ηθελα έντονες γωνιές στο προσωπο μου
  Οι γωνιές που έχω φαίνονται παρά πολύ λίγο έως καθόλου και θα ηθελα να τις κάνω πολύ πιο έντονες
  Τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να επιτευχθεί αυτό.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιανουάριος 7, 2020 at 8:44 μμ

   Για να τονίσουμε τις γωνιές του προσώπου, όπως τις γωνίες της γνάθου, τα ζυγωματικά ή του πηγούνι μπορεί να τοποθετηθεί υαλουρονικό ή μόνιμη πρόθεση. Για κάτι τέτοιο χρειάζεται να γίνει πρώτα μια εκτίμηση από κοντά.

 6. Μέσα στην διάρκεια των 6 μηνών που χρειάζεται η αποθεραπεία τα αποτελέσματα φαίνονται στάδιακα ; Επίσης στην των πρώτων βδομάδα ν η μηνών θα παρατηρήσουμε κάποιο οίδημα στα μάγουλα ;επίσης υπάρχει περίπτωση το ένα μάγουλο να είναι διαφορετικό από το άλλο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά ;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Δεκέμβριος 16, 2019 at 6:15 μμ

   Συνήθως χρειάζονται 10 ημέρες για να φύγει το έντονο οίδημα και να επανέλθει το πρόσωπο σε μια φυσιολογική εικόνα. Από εκεί και έπειτα, γύρω στο μήνα φαίνεται το 60-70% του τελικού αποτελέσματος, το οποίο τελικά εγκαθίσταται μετά από 6 μήνες. Περίπτωση ασυμμετρίας δεν υπάρχει, διότι γίνεται μεγάλη μέριμνα ώστε τα κομμάτια που αφαιρούνται να είναι ισόποσα.

 7. Γεωργια Λέει: Αύγουστος 25, 2019 at 1:09 πμ

  καλησπερα ενδιαφερομαι για αφαιρεση buccal fat μπορω να πληρωσω σε 2 εστω δοσεις?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Αύγουστος 26, 2019 at 10:57 πμ

   Προκειμένου να καθοριστεί το κόστος της επέμβασης αφαίρεσης του buccal fat pad χρειάζεται να γίνει μια εκτίμηση από κοντά. Κατόπιν συνεννόησης μπορεί ενδεχομένως να γίνει ένας διακανονισμός της πληρωμής.

 8. Θα ηθελα να βελτιωσω το σχημα του προσωπου μου το οποιο ειναι στρογγυλο, χωρις χειρουργικη επεμβαση. Εχετε κατι να μου προτεινετε ;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Αύγουστος 19, 2019 at 1:53 μμ

   Το σχήμα του προσώπου μπορεί να βελτιωθεί με υαλουρονικά, όχι όμως τόσο αποτελεσματικά σε όλες τις περιπτώσεις. Όταν είναι το πρόσωπο πολύ γεμάτο, συνήθως είναι απαραίτητες επεμβατικές μέθοδοι, όπως λιπογλυπτική, αφαίρεση buccal fat pad καθώς και άλλες τεχνικές, που πολλές φορές μπορούν να γίνουν με τοπική αναισθησία και με μικρή αποθεραπεία.

 9. πασχαλια Λέει: Ιούλιος 19, 2018 at 2:02 πμ

  πλαστικη στα μαγουλα…..εχει παρενεργειες ποσο κοστιζει..χρονος αποθεραπειας

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Αύγουστος 21, 2018 at 7:50 μμ

   Ο χρόνος αποθεραπεία μπορεί να είναι μέχρι και 6 μήνες. Παρενεργειες της επέμβασης δεν υπάρχουν. Αναφορικά με το κόστος θα πρέπει να προηγηθεί μια εξέταση διότι είναι εξατομικευμένο.

 10. Γιώργος Λέει: Μάιος 22, 2018 at 9:38 πμ

  Καλημέρα σας θα ήθελα να μάθω το κόστος για την αφαίρεση λιπώδους δωματίου και το χρόνο αποθεραπείας

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 3, 2018 at 10:35 πμ

   Η αφαίρεση του λιπώδους σώματος μπορεί να γίνει με τοπική ή με γενική αναισθησία, κάτι που επηρεάζει σημαντικά και το κόστος της επέμβασης. Είναι προτιμότερο να γίνει πρώτα μια κλινική εκτίμηση για να καθοριστεί και το κόστος της επέμβασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *