BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Πλαστική και Modelling

Πλαστικές και Μόντελινγκ

Δεν είναι κρυφό, ότι άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με το μόντελινγκ ή τη showbiz, υποβάλλονται συχνά σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, προκειμένου να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις αναλογίες του προσώπου και του σώματός τους, προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία σε castings και άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες. Ο πλαστικός χειρουργός Dr. Πρόδρομος Παπαϊωάννου, μοιράζεται μαζί μας τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις μεταξύ μοντέλων, τόσο γυναικών, όσο και ανδρών!

Μόνιμα ενθέματα προσώπου

Η συχνότερη επέμβαση στο πρόσωπο είναι τα μόνιμα επιθέματα, κυρίως στα ζυγωματικά και το πηγούνι. Σίγουρα σήμερα υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές με ενέσιμα όπως το υαλουρονικό, προκειμένου να βελτιωθούν οι αναλογίες του προσώπου, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα ούτε έχουν διάρκεια. Επίσης, άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με το μόντελινγκ έχουν πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις σχετικά με το σχήμα των ζυγωματικών και του πηγουνιού, το οποίο το πετυχαίνει κανείς επιλέγοντας το κατάλληλο ένθεμα, που άλλοτε είναι στρόγγυλο, άλλοτε ανατομικό και άλλοτε γωνιώδες. Το πλεονέκτημα αυτών των επεμβάσεων είναι ότι η τοποθέτηση γίνεται μέσα από το στόμα, χωρίς εξωτερικές ουλές, ενώ τα ενθέματα προσαρμόζονται ακριβώς ώστε να μη μετακινούνται.

Αφαίρεση λιπώδους σωματίου (buccal fat pad removal)

Άτομα που έχουν σχετικά μεγάλα μάγουλα ή χρειάζονται πιο έντονες γωνίες για τις φωτογραφήσεις, μπορούν να υποβληθούν σε αφαίρεση του λιπώδους σωματίου το οποίο υπάρχει ανάμεσα στους μύες της μάσησης. Η τεχνική αυτή είναι εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα σε άτομα που ασχολούνται με το μόντελινγκ, διότι το πρόσωπο έτσι δείχει πιο αδύνατο και τονίζονται πολύ καλά οι αναλογίες. Η επέμβαση γίνεται με μικρή τομή μέσα από το στόμα και αφαιρείται μερικώς το λιπώδες σωμάτιο (buccal fat pad removal).

πλαστική χειρουργική για μοντέλα
Πηγή: CEBImagery

Λιποαναρρόφηση στο πρόσωπο

Η λιποαναρρόφηση στα μάγουλα γίνεται εναλλακτικά αντί της αφαίρεσης του λιπώδους σωματίου, καθώς έχει λιγότερες επιπλοκές και αντίστοιχα αποτελέσματα. Επίσης η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει και σε άλλα σημεία όπως η γραμμή της γνάθου, ο λαιμός, το προγούλι κτλ. Οι τομές είναι ελάχιστες και κρυμμένες σε φυσικές πτυχές του προσώπου. Πολλές φορές η λιποαναρρόφηση συνδυάζεται με μεταφορά λίπους σε σημεία του προσώπου όπως τα χείλη, τα ζυγωματικά, τα βλέφαρα, το πηγούνι κτλ.

Ρινοπλαστική/ωτοπλαστική στο modelling

Σε ορισμένα castings τα πεταχτά αυτιά ή μια μεγάλη μύτη είναι επιθυμητά ή ακόμα επιζητούνται, τις περισσότερες φορές, ωστόσο, η συνολική αρμονία του προσώπου είναι απαραίτητη. Για το λόγο αυτό τόσο η ρινοπλαστική, όσο και η ωτοπλαστική είναι πολύ συχνές σε άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με το μόντελινγκ. Η ρινοπλαστική μάλιστα συνδυάζεται πολύ συχνά με πρόθεση στο πηγούνι, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η αρμονική αναλογία πηγουνιού-μύτης. Στην ωτοπλαστική μπορούν να διορθωθούν τόσο τα πεταχτά, όσο και τα μεγάλα ή μακρουλά αυτιά.

Προσθετική στήθους σε γυναίκες και άντρες μοντέλα

Πολλά μοντέλα αναγκάζονται να διατηρούν πολύ χαμηλό σωματικό βάρος, με αποτέλεσμα να αδυνατίζει και το στήθος. Η αυξητική στήθους στα περισσότερα μοντέλα γίνεται με ανατομικά ενθέματα σιλικόνης, χωρίς υπερβολές στο μέγεθος, διατηρώντας πάντα τις σωστές σωματικές αναλογίες. Σε πελάτες από το εξωτερικό είναι πολύ δημοφιλής και η προσθετική στήθους σε άνδρες, με επίπεδα ενθέματα σιλικόνης που τονίζουν τους θωρακικούς μύες.

Επεμβάσεις σώματος

Αν και σπάνια χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις σε μοντέλα, η πιο συνήθης επέμβαση είναι η λιποαναρρόφηση και η λιπομεταφορά, στα πλαίσια της λιπογλυπτικής. Το μεταφερόμενο λίπος τοποθετείται σε σημεία όπου θέλουμε να τονίσουμε τις σωματικές αναλογίες, όπως στου γλουτούς, τη μέση κτλ. Όταν δεν υπάρχει αρκετό λίπος, η ενίσχυση των περιοχών αυτών μπορεί να γίνει με ειδικό υαλουρονικό ή με ενθέματα σιλικόνης. Σε άνδρες η συχνότερη επέμβαση είναι η λιποαναρρόφηση στην κοιλιά, στα πλαίσια του abdominal etching, προκειμένου να τονιστούν περισσότερο οι κοιλιακοί μύες.

TAGS

26 Απαντήσεις

  1. Καλημέρα σας θα ήθελα να μάθω το κόστος για την αφαίρεση λιπώδους δωματίου και το χρόνο αποθεραπείας

    1. Η αφαίρεση του λιπώδους σώματος μπορεί να γίνει με τοπική ή με γενική αναισθησία, κάτι που επηρεάζει σημαντικά και το κόστος της επέμβασης. Είναι προτιμότερο να γίνει πρώτα μια κλινική εκτίμηση για να καθοριστεί και το κόστος της επέμβασης.

    1. Ο χρόνος αποθεραπεία μπορεί να είναι μέχρι και 6 μήνες. Παρενεργειες της επέμβασης δεν υπάρχουν. Αναφορικά με το κόστος θα πρέπει να προηγηθεί μια εξέταση διότι είναι εξατομικευμένο.

  2. Θα ηθελα να βελτιωσω το σχημα του προσωπου μου το οποιο ειναι στρογγυλο, χωρις χειρουργικη επεμβαση. Εχετε κατι να μου προτεινετε ;

    1. Το σχήμα του προσώπου μπορεί να βελτιωθεί με υαλουρονικά, όχι όμως τόσο αποτελεσματικά σε όλες τις περιπτώσεις. Όταν είναι το πρόσωπο πολύ γεμάτο, συνήθως είναι απαραίτητες επεμβατικές μέθοδοι, όπως λιπογλυπτική, αφαίρεση buccal fat pad καθώς και άλλες τεχνικές, που πολλές φορές μπορούν να γίνουν με τοπική αναισθησία και με μικρή αποθεραπεία.

    1. Προκειμένου να καθοριστεί το κόστος της επέμβασης αφαίρεσης του buccal fat pad χρειάζεται να γίνει μια εκτίμηση από κοντά. Κατόπιν συνεννόησης μπορεί ενδεχομένως να γίνει ένας διακανονισμός της πληρωμής.

  3. Μέσα στην διάρκεια των 6 μηνών που χρειάζεται η αποθεραπεία τα αποτελέσματα φαίνονται στάδιακα ; Επίσης στην των πρώτων βδομάδα ν η μηνών θα παρατηρήσουμε κάποιο οίδημα στα μάγουλα ;επίσης υπάρχει περίπτωση το ένα μάγουλο να είναι διαφορετικό από το άλλο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά ;

    1. Συνήθως χρειάζονται 10 ημέρες για να φύγει το έντονο οίδημα και να επανέλθει το πρόσωπο σε μια φυσιολογική εικόνα. Από εκεί και έπειτα, γύρω στο μήνα φαίνεται το 60-70% του τελικού αποτελέσματος, το οποίο τελικά εγκαθίσταται μετά από 6 μήνες. Περίπτωση ασυμμετρίας δεν υπάρχει, διότι γίνεται μεγάλη μέριμνα ώστε τα κομμάτια που αφαιρούνται να είναι ισόποσα.

  4. Θα ηθελα έντονες γωνιές στο προσωπο μου
    Οι γωνιές που έχω φαίνονται παρά πολύ λίγο έως καθόλου και θα ηθελα να τις κάνω πολύ πιο έντονες
    Τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να επιτευχθεί αυτό.

    1. Για να τονίσουμε τις γωνιές του προσώπου, όπως τις γωνίες της γνάθου, τα ζυγωματικά ή του πηγούνι μπορεί να τοποθετηθεί υαλουρονικό ή μόνιμη πρόθεση. Για κάτι τέτοιο χρειάζεται να γίνει πρώτα μια εκτίμηση από κοντά.

  5. Χαίρετε. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν η αφαίρεση του buccal fat pad είναι μια δύσκολη επέμβαση που χρειάζεται εξειδίκευση ή μια σχετικά συνήθης αισθητική επέμβαση που δεν απαιτεί κάποια εξειδίκευση από τον πλαστικό χειρουργό. Εσείς έχετε εμπειρία σε τέτοιου είδους επεμβάσεις; Επιπλέον, μια τέτοια επέμβαση με τοπική αναισθησία θεωρείται οικονομικά βατή ή σχετικά δαπανηρή; Πόσο περίπου θα ανερχόταν το κόστος;

    1. Η αφαίρεση του buccal fat είναι μια τεχνικά εύκολη επέμβαση, αλλά σίγουρα χρειάζεται εμειρία και εξειδίκευση για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να μην προκληθούν επιπλοκές. Μπρεί να γίνει με τοπική αναισθησία και η διάρκεια της επέμβασης είναι συνήθως 20-30 λεπτά. Το κόστος είναι αρκετά προσιτό αλλά καθορίζεται κατόπιν εκτίμησης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες στο email του ιατείου ή να κανονίσετε μια συνάντηση για να γίνει εκτίμηση από κοντά.

  6. Καλησπερα σας οι γωνιές του προσώπου μου δεν ειναι σωστά δηλαδή η αριστερή γωνία ειναι πιο έντονη απο την δεξιά με αποτέλεσμα το σαγόνι μου να ειναι κάπως στραβό θα το ελεγα.Χρειαζεται χειρουργική επέμβαση για να ειναι σωστά; και αν ναι το κόστος ειναι μεγάλο;

    1. Η διόρθωση σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ απλή, όπως με τη χρήση υαλουρονικού, η εξαιρετικά πολύπλοκη, όπως με γναθοπροσωπικές επεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να εκτιμήσουμε ακριβώς το πρόβλημα από κοντά.

    1. Ναι βεβαίως μπορεί να συνδυαστεί. Όλες οι διορθώσεις στις γωνίες, όπως πηγούνι, ζυγωματικά, γωνίες γνάθου γίνονται μέσα από το στόμα. Η μόνη επέμβαση που δε μπορεί να συνδυαστεί με τη ρινοπλαστική είναι η τοποθέτηση προθέσεων στα ζυγωματικά και πρέπει να γίνεται σε διαφορετικό χρόνο.

  7. Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω για μόνιμη πρόθεση στη κάτω γνάθο στο περίπου ποιο είναι το κόστος? Επίσης αν χρειάζεται ολικη ναρκωση η τοπική σας ευχαριστώ πολύ.

    1. Η διόρθωση της Κάτω γνάθου μπορεί να αφορά στο πηγούνι ή/και στις γωνιές της γνάθου, οπότε το κόστος εξαρτάται από τις επιλογές μας. Σε κάθε περίπτωση, γίνεται με τοπική αναισθησία. Για περισσότερες πληροφορίες είναι προτιμότερο να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά ή να συζητήσουμε από κοντά

    1. Με το υαλουρονικό δεν είναι πάντα εφικτό να πετύχουμε να φαίνεται η μύτη μικρότερη, ωστόσο αυτό είναι δυνατό με τα νήματα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει πρώτα να εξετάσουμε την περίπτωσή σας για να εξακριβώσουμε τι θα χρειαστεί για το ιδανικό αποτέλεσμα.

    1. Τέτοιου είδους ασυμμετρίες στο πρόσωπο μπορεί να οφείλονται σε ημιατροφία του προσώπου ή σε άλλες αιτιολογίες και χρειάζεται να γίνει μια πιο σωστή εκτίμηση για τα βήματα που χρειάζονται προκειμένου να διορθωθεί.

  8. Καλημέρα σας.Θα ήθελα να σας ρωτήσω,μπορεί να γίνει η μέθοδος buccal fat και να γίνει προσθήκη μόνιμων επιθεμάτων στα μάγουλα ώστε να υπάρχει ένα πιο αδύνατο πρόσωπο και να τονιστούν τα ζυγωματικά και οι γωνίες; Να υπάρχει ένα τεράστιο ορατό αποτέλεσμα και αν με όλα αυτα γίνεται συνδυαστικά διόρθωση στις ρυτίδες έκφρασης και αύξηση χειλιών ; Ειναι πολλά αυτά που ρωτάω αλλα αυτά έχω στο μυαλό μου και έχω ανάγκη να το κάνω για εμένα.Σας ευχαριστώ.

    1. Μπορεί να γίνει συνδυαστική αφαίρεση του buccal fat και τοποθέτηση μόνιμων προθέσεων ζυγωματικών. Όσον αφορά στα χείλη και τις ρυτίδες έκφρασης, μπορούν να γίνουν μαζί ή ανεξάρτητα, καθώς συνήθως δεν πρόκειται για επεμβατικές μεθόδους. Για περισσότερες πληροφορίες καλύτερα να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..