logo

Αρχική / Πλαστική για άντρες / Πλαστικές και Μόντελινγκ

Πλαστικές και Μόντελινγκ

 Δεν είναι κρυφό, ότι άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με το μόντελινγκ ή τη showbiz, υποβάλλονται συχνά σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, προκειμένου να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις αναλογίες του προσώπου και του σώματός τους, προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία σε castings και άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες. Ο πλαστικός χειρουργός Dr. Πρόδρομος Παπαϊωάννου, μοιράζεται μαζί μας τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις μεταξύ μοντέλων, τόσο γυναικών, όσο και ανδρών!

Μόνιμα ενθέματα προσώπου

Η συχνότερη επέμβαση στο πρόσωπο είναι τα μόνιμα επιθέματα, κυρίως στα ζυγωματικά και το πηγούνι. Σίγουρα σήμερα υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές με ενέσιμα όπως το υαλουρονικό, προκειμένου να βελτιωθούν οι αναλογίες του προσώπου, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα ούτε έχουν διάρκεια. Επίσης, άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με το μόντελινγκ έχουν πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις σχετικά με το σχήμα των ζυγωματικών και του πηγουνιού, το οποίο το πετυχαίνει κανείς επιλέγοντας το κατάλληλο ένθεμα, που άλλοτε είναι στρόγγυλο, άλλοτε ανατομικό και άλλοτε γωνιώδες. Το πλεονέκτημα αυτών των επεμβάσεων είναι ότι η τοποθέτηση γίνεται μέσα από το στόμα, χωρίς εξωτερικές ουλές, ενώ τα ενθέματα προσαρμόζονται ακριβώς ώστε να μη μετακινούνται.

Αφαίρεση λιπώδους σωματίου (buccal fat pad removal)

Άτομα που έχουν σχετικά μεγάλα μάγουλα ή χρειάζονται πιο έντονες γωνίες για τις φωτογραφήσεις, μπορούν να υποβληθούν σε αφαίρεση του λιπώδους σωματίου το οποίο υπάρχει ανάμεσα στους μύες της μάσησης. Η τεχνική αυτή είναι εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα σε άτομα που ασχολούνται με το μόντελινγκ, διότι το πρόσωπο έτσι δείχει πιο αδύνατο και τονίζονται πολύ καλά οι αναλογίες. Η επέμβαση γίνεται με μικρή τομή μέσα από το στόμα και αφαιρείται μερικώς το λιπώδες σωμάτιο (buccal fat pad removal).

Πηγή: CEBImagery

Λιποαναρρόφηση στο πρόσωπο

Η λιποαναρρόφηση στα μάγουλα γίνεται εναλλακτικά αντί της αφαίρεσης του λιπώδους σωματίου, καθώς έχει λιγότερες επιπλοκές και αντίστοιχα αποτελέσματα. Επίσης η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει και σε άλλα σημεία όπως η γραμμή της γνάθου, ο λαιμός, το προγούλι κτλ. Οι τομές είναι ελάχιστες και κρυμμένες σε φυσικές πτυχές του προσώπου. Πολλές φορές η λιποαναρρόφηση συνδυάζεται με μεταφορά λίπους σε σημεία του προσώπου όπως τα χείλη, τα ζυγωματικά, τα βλέφαρα, το πηγούνι κτλ.

Ρινοπλαστική/ωτοπλαστική στο modelling

Σε ορισμένα castings τα πεταχτά αυτιά ή μια μεγάλη μύτη είναι επιθυμητά ή ακόμα επιζητούνται, τις περισσότερες φορές, ωστόσο, η συνολική αρμονία του προσώπου είναι απαραίτητη. Για το λόγο αυτό τόσο η ρινοπλαστική, όσο και η ωτοπλαστική είναι πολύ συχνές σε άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με το μόντελινγκ. Η ρινοπλαστική μάλιστα συνδυάζεται πολύ συχνά με πρόθεση στο πηγούνι, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η αρμονική αναλογία πηγουνιού-μύτης. Στην ωτοπλαστική μπορούν να διορθωθούν τόσο τα πεταχτά, όσο και τα μεγάλα ή μακρουλά αυτιά.

Προσθετική στήθους σε γυναίκες και άντρες μοντέλα

Πολλά μοντέλα αναγκάζονται να διατηρούν πολύ χαμηλό σωματικό βάρος, με αποτέλεσμα να αδυνατίζει και το στήθος. Η αυξητική στήθους στα περισσότερα μοντέλα γίνεται με ανατομικά ενθέματα σιλικόνης, χωρίς υπερβολές στο μέγεθος, διατηρώντας πάντα τις σωστές σωματικές αναλογίες. Σε πελάτες από το εξωτερικό είναι πολύ δημοφιλής και η προσθετική στήθους σε άνδρες, με επίπεδα ενθέματα σιλικόνης που τονίζουν τους θωρακικούς μύες.

Επεμβάσεις σώματος

Αν και σπάνια χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις σε μοντέλα, η πιο συνήθης επέμβαση είναι η λιποαναρρόφηση και η λιπομεταφορά, στα πλαίσια της λιπογλυπτικής. Το μεταφερόμενο λίπος τοποθετείται σε σημεία όπου θέλουμε να τονίσουμε τις σωματικές αναλογίες, όπως στου γλουτούς, τη μέση κτλ. Όταν δεν υπάρχει αρκετό λίπος, η ενίσχυση των περιοχών αυτών μπορεί να γίνει με ειδικό υαλουρονικό ή με ενθέματα σιλικόνης. Σε άνδρες η συχνότερη επέμβαση είναι η λιποαναρρόφηση στην κοιλιά, στα πλαίσια του abdominal etching, προκειμένου να τονιστούν περισσότερο οι κοιλιακοί μύες.


Σχόλια

 1. Βαλεντινα Λέει: Αύγουστος 30, 2021 at 11:42 πμ

  Το ένα μου μάγουλο έχει πιο πολύ λοιπος από το άλλο θα μπορούσατε να με βοηθήσετε

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Σεπτέμβριος 1, 2021 at 9:07 πμ

   Τέτοιου είδους ασυμμετρίες στο πρόσωπο μπορεί να οφείλονται σε ημιατροφία του προσώπου ή σε άλλες αιτιολογίες και χρειάζεται να γίνει μια πιο σωστή εκτίμηση για τα βήματα που χρειάζονται προκειμένου να διορθωθεί.

 2. Η μύτη μου είναι μακριά και θα ήθελα λίγο να την κοντυνω. Αυτο γίνεται με υαλουρονικο;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιανουάριος 11, 2021 at 5:49 μμ

   Με το υαλουρονικό δεν είναι πάντα εφικτό να πετύχουμε να φαίνεται η μύτη μικρότερη, ωστόσο αυτό είναι δυνατό με τα νήματα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει πρώτα να εξετάσουμε την περίπτωσή σας για να εξακριβώσουμε τι θα χρειαστεί για το ιδανικό αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *