BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Ένεση Μπότο x σε άνδρα

Μπότο x και υαλουρονικό: Οι ενέσιμες θεραπείες που είναι πλέον και ανδρική υπόθεση

Η φροντίδα του προσώπου και η ανάγκη να προλάβουμε ή να σβήσουμε τα σημάδια του χρόνου έχει προ πολλού πάψει να είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Όλο και περισσότεροι άνδρες καταφεύγουν χωρίς ενοχές σε θεραπείες για ένα πιο καλοσχηματισμένο ή πιο νεανικό πρόσωπο, αφού έχουν στη διάθεσή τους ιδιαίτερα αποτελεσματικούς τρόπους για να παγώσουν τον χρόνο και να βελτιώσουν τις ατέλειες. Προς αυτή την κατεύθυνση οι ενέσιμες θεραπείες είναι η ιδανική λύση, καθώς ανώδυνα, με ασφάλεια και χωρίς το άγχος ενός χειρουργείου προσφέρουν αποτελέσματα που διαρκούν. Δύο είναι οι δημοφιλέστερες ενέσιμες θεραπείες για τους άνδρες: το μπότο x και το υαλουρονικό οξύ.


Το μπότο x

Η βουτολινική τοξίνη, το γνωστό μας μπότο x, έχει μπει για τα καλά στη ζωή του ανδρικού πληθυσμού, πλέον όμως έχει εξελιχθεί σημαντικά, αφήνοντας στο παρελθόν το δυσάρεστο παγωμένο εφέ που βλέπαμε σε πολλά πρόσωπα. Είναι μια από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες πρόληψης της γήρανσης και με τη νέα, εξελιγμένη σύνθεσή του και την εφαρμογή του με την τεχνική microneedling, αναζωογονεί τα επιδερμικά κύτταρα, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και προσφέρει αποτέλεσμα λάμψης, πληρότητας και ζωντάνιας στην επιδερμίδα. Η σημαντική βελτίωση του υλικού, που μεταφράζεται σε απόλυτα φυσικά αποτελέσματα, οδηγεί όλο και νεότερες ηλικίες στον πλαστικό χειρουργό, αφού η νεότερη γενιά ασθενών (20-25 ετών) είναι εντελώς απενοχοποιημένη απέναντι στις προληπτικές αυτές θεραπείες.

Το μπότο x άλλωστε είναι μια ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία που γρήγορα και εύκολα χαρίζει νεανική εμφάνιση, στοχεύοντας κυρίως στις ρυτίδες του μετώπου, της περιοχής γύρω από τα μάτια και ανάμεσα στα φρύδια. Ουσιαστικά με την έγχυσή του μπλοκάρει τη μετάδοση ερεθισμάτων από τα νεύρα προς τους μυς που δημιουργούν τις ρυτίδες, προσφέροντάς τους ένα διάλειμμα χαλάρωσης. Έτσι, η μυϊκή κίνηση μειώνεται ή και αναστέλλεται, μειώνοντας ή εξαφανίζοντας τις ρυτίδες έκφρασης.

Τα αποτελέσματα του μπότο x, τα οποία φαίνονται σε όλες τους τις διαστάσεις μία εβδομάδα μετά τη θεραπεία, διαρκούν έως και 4 μήνες, αν και κάποιες φορές το διάστημα αυτό διαφέρει, ανάλογα με την περίπτωση και τον ασθενή. Το ενδεχόμενο παρενεργειών από το μπότο x είναι σπάνιο και περιορίζεται σε ένα ήπιο κοκκίνισμα, μώλωπες ή και πονοκέφαλο το πολύ για μία με δύο ημέρες.


Το υαλουρονικό οξύ

Με την ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ μπορούν να διορθωθούν διάφορα σημάδια γήρανσης του προσώπου ή να ενισχυθούν κάποια χαρακτηριστικά. Στα σωστά χέρια μάλιστα, η ενέσιμη αυτή θεραπεία μπορεί να συμπληρώσει ιδανικά τη παλέτα της αντιγήρανσης, προσφέροντας εναλλακτικές ή τονώνοντας ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα κάποιων άλλων επεμβάσεων. Στο υαλουρονικό δεν υπάρχει ηλικία, αν και στα νεότερα άτομα προσανατολίζεται στο να τονίσει κάποια χαρακτηριστικά, όπως τα χείλη ή τα ζυγωματικά, ενώ στα μεγαλύτερα στοχεύει σε μια νεανικότερη εικόνα στο πρόσωπο.

Το υαλουρονικό οξύ έχει ένα ευρύ πεδίο εφαρμογής: από γέμισμα ρυτίδων του προσώπου, εσωτερική υποστήριξή τους στα πλάγια του στόματος, αύξηση άνω ή κάτω χειλιών, αύξηση ζυγωματικών, πηγουνιού, γέμισμα στα μάγουλα ή σε άλλες περιοχές που εμφανίζουν ατροφία μέχρι λίφτινγκ προσώπου με υαλουρονικό οξύ (liquid face lift) και διόρθωση στα αυλάκια κάτω από το βλέφαρο (tear trough), προσφέρει πολλές επιλογές. Το γεγονός δε ότι είναι ένα απόλυτα ασφαλές υλικό που δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες παρενέργειες το καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλές.

Πόνος δεν υφίσταται και οι επιπλοκές είναι πολύ σπάνιες, ενώ μετά τη θεραπεία δεν υπάρχουν σημάδια και η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση. Τα αποτελέσματα της θεραπείας με υαλουρονικό διαρκούν περίπου 10-14 μήνες. Ωστόσο σε κάποιες περιοχές, όπως είναι τα χείλη, η δράση του είναι πιο βραχεία και διαρκεί 6-8 μήνες. Μετά τους 10-14 μήνες ο οργανισμός διασπά το υαλουρονικό και το απορροφά.

Στα μάγουλα, τον λαιμό και τα μάτια εφαρμόζονται τα λεγόμενα skin boosters, δηλαδή ενέσιμο υαλουρονικό με τριπλή δράση: πρώτον ενισχύει την ενυδάτωση του δέρματος και βελτιώνει την ελαστικότητά του, δεύτερον επιτυγχάνει μείωση της χαλάρωσης και τρίτον διεγείρει την παραγωγή ενδογενούς κολλαγόνου και βλαστοκυττάρων σε δεύτερο χρόνο, δίνοντας ακόμα πιο νεανική εμφάνιση στο δέρμα του προσώπου. Στα χείλη και στο στόμα η θεραπεία προσαρμόζεται ώστε να διορθωθεί η γωνία του στόματος, να μειωθούν οι ψιλές ρυτίδες του άνω χείλους, να τονισθεί το περίγραμμα των χειλιών, να αυξηθεί το μέγεθος των χειλιών ή να μειωθούν οι λεπτές κάθετες γραμμώσεις των χειλιών.

Αν ανήκετε στους άντρες που αγαπούν τον καθρέφτη τους και θέλουν να βελτιώνουν τις ατέλειες με μη επεμβατικό τρόπο, οι ενέσιμες θεραπείες του μπότοξ και του υαλουρονικού θα γίνουν ο καλύτερός σας φίλος. Ο πλαστικός χειρούργος σας είναι εδώ για ό,τι χρειαστείτε… μη διστάσετε να επικοινωνήσετε!

TAGS

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..