BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
μαύροι κύκλοι Δρ Παπαϊωάννου

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια: τι μπορώ να κάνω;

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι μια μη παθολογική κατάσταση που δυστυχώς αφορά άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Οι μαύροι κύκλοι μπορούν να οφείλονται είτε σε διαταραχή των χρωστικών του δέρματος, σε πολύ λεπτό δέρμα ή σε έμμεση εμφάνιση που οφείλεται σε χαλάρωση ή ατροφία του περιοφθαλμικού λίπους. Μια απλή εξέταση από κάποιον πλαστικό χειρουργό που ασχολείται με το αντικείμενο αρκεί για να τεθεί η σωστή διάγνωση.

Ωστόσο τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε μόνοι σας τους μαύρους κύκλος πριν πάτε στον ιατρό;

1. Αλλάξτε τρόπο ζωής. Φροντίστε να κοιμάστε τις ώρες που πρέπει και να συνδυάζετε την ισορροπημένη διατροφή με τη φυσική άσκηση.
2. Κόψτε η περιορίστε το κάπνισμα. Η νικοτίνη προκαλεί βλάβες στα τριχοειδή αγγεία του βλεφάρου και στο κολλαγόνο, επιτείνοντας το πρόβλημα.
3. Μην εκτίθετε τα μάτια σας στον ήλιο. Φορέστε γυαλιά ήλιου και βάλτε αντιηλιακό κάτω από τα μάτια.
4. Όταν τα μάτια σας είναι πολύ πρησμένα τοποθετήστε κρύα επιθέματα που θα ανακουφίσουν και θα μειώσουν τα οιδήματα.
5. Χρησιμοποιήστε μια απλή βραδυνή ενυδατική κρέμα ματιών. Μην ξοδέψετε πολλά χρήματα για ακριβές κρέμες ματιών. Το μόνο που χρειάζεται είναι ενυδάτωση.
6. Χρησιμοποιήστε κρέμα με βιταμίνη Α. Βοηθάει πολύ στην καταπολέμηση των ρυτίδων και της χαλάρωσης.

Εφόσον οι μαύροι κύκλοι δεν υποχωρήσουν με τις παραπάνω οδηγίες, μην απελπίζεστε! Υπάρχουν διαφορικές τεχνικές αντιμετώπισης των μαύρων κύκλων, ανάλογα με το είδος του προβλήματος. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μπορεί να γίνει θεραπεία με υαλουρονικό, με λέιζερ, με λευκαντικές κρέμες ή λίπος. Επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις το καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να μας το δώσει η βλεφαροπλαστική, ειδικά όταν υπάρχει χαλάρωση στα βλέφαρα. Η εκάστοτε θεραπεία είναι απόλυτα εξατομικευμένη και επιλέγεται ανάλογα με το βαθμό και τον τύπο του προβλήματος, ώστε να μειωθούν οι μαύροι κύκλοι με τη μικρότερο δυνατό χρόνο αποθεραπείας.

TAGS

2 Απαντήσεις

  1. Είμαι 34, μετααπό μια σοβαρή ασθένεια που πέρασα έχει χαθεί το λίπος κάτω από τα μάτια μου, και έχω μαύρους κύκλους. Επίσης υπήρχε πάντα μια ελαφριά βλέφαροπτώση. Υπάρχει κάτι που να έχει τις λιγότερες παρενέργειες στον οργανισμό και να μπορεί να φτιάξει αυτά τα προβλήματα; ρωτάω γιατί λόγω της ασθένειας ο οργανισμός μου είναι υπερευαισθητος

    1. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αναπληρώσουμε το χαμένο όγκο κάτω από τα μάτια. Η πιο απλή λύση είναι το υαλουρονικό, το οποίο είναι απόλυτα ασφαλές και δεν έχει ιδιαίτερη αποθεραπεία. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόλογο λίπος, αν και στην περίπτωση αυτή μπορεί να υπάρχουν μώλωπες και πρήξιμο για 10 μέρες. Μπορείτε αρχικά να στείλετε μερικές φωτογραφίες στο email μας για μια πρώτη αξιολόγηση.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..