BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Αντρική ανόρθωση γλουτών

Η ανόρθωση γλουτών με σιλικόνη δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση

Ποιος είπε πως η ανόρθωση γλουτών είναι μόνο γυναικεία υπόθεση; Πλέον και οι άνδρες μπορούν να αυξήσουν τον όγκο των γλουτών τους με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης, δίνοντας μια έξτρα… τόνωση στην αυτοπεποίθησή τους. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η ιδιαίτερα δημοφιλής αυτή επέμβαση προτιμάται όλο και συχνότερα από τον ανδρικό πληθυσμό.

Η πλαστική γλουτών με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης έρχεται να δώσει λύση στην πτώση, τη χαλάρωση και το άδειασμα που διαπιστώνεται στο ανατομικό αυτό σημείο κυρίως εξαιτίας της παρόδου του χρόνου, αλλά και της έλλειψης φυσικής δραστηριότητας. Μάλιστα, είναι ιδανική για τις περιπτώσεις αδύνατων ατόμων, όπου δεν υπάρχει αρκετό λίπος, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την αυξητική των γλουτών.

Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, χρησιμοποιούνται ενθέματα σιλικόνης, όπως και στην αυξητική μαστών, ειδικά για τη συγκεκριμένη περιοχή, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όσον αφορά το σχήμα και το υλικό. Έτσι, το μεν υλικό είναι πιο συμπαγές από αυτό των ενθεμάτων σιλικόνης για το στήθος, το δε σχήμα μπορεί να είναι ωοειδές ή στρογγυλό.

Πού τοποθετούνται τα ενθέματα;

Τα ενθέματα σιλικόνης τοποθετούνται στους γλουτούς μέσω τομής που γίνεται στην περιοχή του κόκκυγα, λίγο πάνω από τη σχισμή. Υπάρχουν δε διάφορες διαβαθμίσεις όσον αφορά την τοποθέτησή τους, ανάλογα με το βάθος τους: πάνω από τον μυ, κάτω από την περιτονία του, εντός του μυός και κάτω από αυτόν.

Ειδικότερα, τα ενθέματα σιλικόνης μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από τον μυ, που είναι και η πιο επιφανειακή τοποθέτηση, επιλογή που πονά λιγότερο μετεγχειρητικά και μας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά στο σημείο εφαρμογής τους. Ο επιφανειακός όμως αυτός χαρακτήρας μπορεί με τον καιρό να μεταφραστεί σε δυσμορφία.

Επίσης, τα ενθέματα σιλικόνης μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από την περιτονία του μυός. Και σε αυτή την περίπτωση ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος, η ευελιξία τοποθέτησης σημαντική, ενώ η προστασία του ενθέματος από την περιτονία πιο ισχυρή. Και εδώ όμως μπορεί το ένθεμα με τον χρόνο να αρχίσει να διαγράφεται.

Μια τρίτη διαβάθμιση όσον αφορά στην τοποθέτηση των ενθεμάτων σιλικόνης είναι αυτή εντός του μυός. Έτσι, το ένθεμα μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε σημείο του γλουτού επιθυμούμε, ενώ καλύπτεται από τον μυ, με αποτέλεσμα το σχήμα να είναι φυσικό, να μην διαγράφεται με την πάροδο του χρόνου και να είναι πιο αξιόπιστο. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση απαιτείται πολύ μεγαλύτερος χρόνος αποθεραπείας, ώστε να επιστρέψει ο ασθενής στην καθημερινότητά του.

Τέλος, τα ενθέματα σιλικόνης μπορεί να τοποθετηθούν κάτω από τον μυ, που είναι και το πλέον βαθύ σημείο. Εν προκειμένω η κάλυψη για το ένθεμα είναι πολύ σημαντική και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό. Όμως δεν υπάρχει ευελιξία όσον αφορά το σημείο τοποθέτησης, αφού δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο ανώτερο τμήμα του γλουτού, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με το ισχιακό νεύρο στην περιοχή.

Η επιλογή του βάθους τοποθέτησης είναι θέμα που αποφασίζει ο πλαστικός χειρουργός, σύμφωνα με τις προσδοκίες του ασθενούς.

Ποια είναι η διαδικασία;

Η επέμβαση για την τοποθέτηση των ενθεμάτων σιλικόνης στους γλουτούς πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία, μπορεί να διαρκέσει έως δύο ώρες, ενώ απαιτεί νοσηλεία μίας ημέρας. Μετά το πέρας της τοποθετείται κορσές για έναν μήνα. Η μετεγχειρητική προσοχή και η ευλαβική εφαρμογή των οδηγιών του γιατρού είναι σημαντικές στο μετεγχειρητικό στάδιο, ώστε να μην υπάρξουν επιπλοκές. Για την επάνοδο στην καθημερινότητα απαιτούνται δύο εβδομάδες, ενώ θα επιτραπεί στον ασθενή να κάνει γυμναστική αφού παρέλθουν οκτώ εβδομάδες.

Αν θέλετε ένα εντυπωσιακό, φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα στους γλουτούς σας, η ανόρθωσή τους με ενθέματα σιλικόνης θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Και σε αυτή την επέμβαση ο κατάλληλος πλαστικός χειρούργος είναι έχει πολύ σημαντικό ρόλο για την έκβαση του χειρουργείου και το τελικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, σημαντικό είναι ο ασθενής να γνωρίζει τι ακριβώς θέλει και να έχει λογικές απαιτήσεις.

Με το καλοκαίρι προ των πυλών και τις παραλίες να περιμένουν, θα θέλετε να δείχνετε συνεχώς τους γλουτούς σας, οι οποίοι θα δείχνουν σαν να έχετε μοχθήσει ώρες στο γυμναστήριο.

TAGS

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..