logo

Αρχική / Δημοσιεύσεις / Ενδοσκοπικό Λίφτινγκ μετώπου-φρυδιών: Άμεσο & ατραυματικό

Ενδοσκοπικό Λίφτινγκ μετώπου-φρυδιών: Άμεσο & ατραυματικό

Το ενδοσκοπικό λίφτινγκ μετώπου-φρυδιών είναι η πιο άμεση και αποτελεσματική μέθοδος λίφτινγκ προσώπου και παράλληλα η λιγότερο επεμβατική. Διορθώνεται άμεσα η χαλάρωση του μετώπου και των φρυδιών, δίνοντας πιο ζωντανή και ξεκούραστη εικόνα στα μάτια και το μέτωπο. Με την πάροδο των ετών, μειώνεται ο τόνος των μυών του μετώπου, με αποτέλεσμα να κατεβαίνει- λόγω της βαρύτητας- το μέτωπο προς τα κάτω, συμπιέζοντας τα μάτια και προκαλώντας διόγκωση των άνω βλεφάρων, πτώση της γωνίας του ματιού και των φρυδιών, και ρυτίδες στην περιοχή των ματιών και του μετώπου.

Σκοπός του ενδοσκοπικού λίφτινγκ είναι να διορθώσουμε τη χαλάρωση των φρυδιών και του μετώπου, ενώ ταυτόχρονα μας δίνεται η δυνατότητα να σηκώσουμε τη γωνία των ματιών, εφόσον χρειάζεται. Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι άμεσο και θεαματικό, οι τομές ελάχιστες και κρυμμένες στα μαλλιά και η αποθεραπεία πολύ σύντομη!

Εφαρμόζουμε τη μέθοδο αυτή από το 1997 και είμαστε οι πρώτοι πανελλαδικά που διενέργησαν ενδοσκοπικό λίφτινγκ μετώπου, 2 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του στην Αμερική. Έκτοτε έχουμε διενεργήσει εκατοντάδες επιτυχημένες επεμβάσεις και έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, ενώ ταυτόχρονα έχουμε παρουσιάσει τη μέθοδο σε επιστημονικά συνέδρια.

Όπου στην Ελλάδα, στην Κύπρο ή το εξωτερικό και αν βρίσκεστε μπορείτε να πραγματοποιήσετε την επέμβαση ενδοσκοπικού λίφτινγκ μετώπου – φρυδιών στους πλαστικούς χειρουργούς Παπαϊωάννου κάνοντας χρήση του προγράμματος Fly – In μας.

Ενδοσκοπικό Λίφτινγκ: 10+1 ερωτήσεις

Το ενδοσκοπικό λίφτινγκ μετώπου είναι η πιο επαναστατική και μη επεμβατική μέθοδος της αισθητικής χειρουργικής του προσώπου. Σε αντίθεση με τις κλασικές ανοιχτές τεχνικές λίφτινγκ μετώπου, όπου οι τομές είναι πιο εκτεταμένες από το ένα αυτί ως το άλλο κατά μήκος του μετώπου, στο ενδοσκοπικό λίφτινγκ οι τομές είναι μόλις 2μιση εκατοστά και κρυμμένες μέσα στο μαλλιά, δηλαδή είναι πρακτικά αόρατες.

Η επέμβαση διενεργείται με τη βοήθεια οπτικής ίνας, που μας προσφέρει μεγάλη ακρίβεια στους χειρισμούς και η διόρθωση γίνεται με ακρίβεια χιλιοστών και τελείως ατραυματικά. Μέσα από τις μικρές τομές ανασηκώνουμε τους μύες του μετώπου και τους στερεώνουμε σε υψηλότερο σημείο, εκεί που βρισκόταν πριν τη χαλάρωση.

Η μέθοδος είναι τόσο ακριβής, ώστε μπορεί να εφαρμοστεί και σε νεαρά άτομα κάτω των 30, όταν υπάρχει για παράδειγμα κληρονομικού τύπου πτώση των φρυδιών ή των βλεφάρων, αντί βλεφαροπλαστικής.

1. Πως μπορώ να καταλάβω εάν είμαι κατάλληλη για την επέμβαση;

Το κύριο σύμπτωμα είναι η κουρασμένη έκφραση στα μάτια και η πτώση των φρυδιών και των βλεφάρων. Σε άλλα άτομα η βλεφαρόπτωση αντιρροπείται αντανακλαστικά με σύσπαση των μυών του μετώπου, το οποίο μεταφράζεται σε αυξημένες ρυτίδες του μετώπου. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να συμβουλευτείτε την ομάδα μας, είτε στο ιατρείο, είτε ηλεκτρονικά με Virtual Consultation, προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν η επέμβαση αυτή είναι κατάλληλη για την περίπτωσή σας.

2. Είμαι 40 χρονών. Είμαι πολύ μικρή για την επέμβαση;

Επειδή η επέμβαση επιτρέπει χειρισμούς ακριβείας, είναι κατάλληλη και για μικρότερες ηλικίες, ακόμα και κάτω των 30, όπως σε κληρονομικού τύπου πτώση.

3. Πόσο καιρό χρειάζεται για την αποθεραπεία;

Σε γενικές γραμμές, χρειάζεται 1 εβδομάδα για να υποχωρήσει το οίδημα και οι μελανιές. Από άτομο σε άτομο μπορεί να διαφέρει ο χρόνος αποκατάστασης.

4. Τι είδους νάρκωση χρειάζεται;

Η επέμβαση διενεργείται με μια μορφή μέθης χωρίς διασωλήνωση και δε χρειάζεται παραμονή στην κλινική.

5. Για πόσο καιρό θα έχω μελανιές μετά το ενδοσκοπικό λίφτινγκ μετώπου;

Συνήθως δεν υπάρχουν μελανιές διότι η επέμβαση είναι τελείως ατραυματική και δεν υπάρχει απώλεια αίματος. Το ήπιο πρήξιμο και οι μελανιές υποχωρούν συνήθως μετά από 1 εβδομάδα.

6. Πότε μπορώ να ξεκινήσω τη γυμναστική;

Μετά την πρώτη εβδομάδα μπορείτε να ξεκινήσετε με χαλαρό βάδισμα και μετά την 3 εβδομάδα συνεχίζετε κανονικά με τη γυμναστική.

7. Πότε βγαίνουν τα ράμματα;

Ράμματα δεν υπάρχουν. Τα ειδικά κλιπς αφαιρούνται από το κεφάλι 10 μέρες μετά.

8. Πότε μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου;

Καλό είναι να βάψετε τα μαλλιά σας πριν την επέμβαση. Η βαφή των μαλλιών μπορεί να γίνει 3 εβδομάδες μετά.

9. Θα πονάω μετά το ενδοσκοπικό λίφτινγκ μετώπου;

Ο πόνος είναι ελάχιστος και έχει μορφή πονοκεφάλου. Διαρκεί περίπου 24-48 ώρες και αντιμετωπίζεται πολύ καλά με παυσίπονα από το στόμα.

10. Πότε μπορώ να επιστρέψω πίσω με το αεροπλάνο;

Εφόσον έρχεστε από άλλη πόλη, καλό είναι να προγραμματίσετε να μείνετε για τουλάχιστον 8 ημέρες. Μετά μπορείτε να επιστρέψετε χωρίς κίνδυνο.

11. Πόσο καιρό χρειάζεται για να φανεί το αποτέλεσμα και πόσο διαρκεί;

Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα μετά την επέμβαση. Το ενδοσκοπικό λίφτινγκ προσφέρει μακρόχρονο αποτέλεσμα που διαρκεί εφόρου ζωής.

 

 


Σχόλια

 1. Εχω κανει πριν απο 15 χρονια βλεφαροπλαστκη . Το ενδοσκοπικο λιφτινγ προσφερεται……

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιανουάριος 25, 2022 at 10:31 πμ

   Το ενδοσκοπικό λίφτινγκ γίνεται ανεξάρτητα από την βλεφαροπλαστική και προσαρμόζεται ανάλογα με το πρόβλημα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να υπερκαλύψει τις ανάγκες για βλεφαροπλαστική ενώ σε άλλες περιπτώσεις χρειάζεται να γίνει και βλεφαροπλαστική, όταν υπάρχει έντονη χαλάρωση των άνω βλεφάρων.

 2. Βασιλική Φαρδουλη Λέει: Δεκέμβριος 8, 2021 at 10:29 μμ

  Καλησπέρα σας έχω πτώση βλεφάρου όχι την ίδια και στα δύο μάτια. Περισσότερο δεξιά . Αντιμετωπίζεται?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Δεκέμβριος 15, 2021 at 6:34 μμ

   Η βλεφαρόπτωση μπορεί να έχει διάφορες αιτιολογίες και ανάλογα με την περίπτωση υπάρχει και διαφορετική αντιμετώπιση. Πάντως αντιμετωπίζεται όπως και να έχει.

 3. Χαρουλα Λέει: Ιούλιος 17, 2020 at 10:08 μμ

  Στην περιπτωση που εχουμε μεγαλο μετωπο τι επεμβαση υπαρχει για να το μικρυνουμε;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούλιος 22, 2020 at 6:44 μμ

   Όταν θέλουμε να μικρύνουμε το μέτωπο μπορούμε να προβούμε σε ανοιχτό λιφτ μετώπου με μετακίνηση της γραμμής των μαλλιών προς τα κάτω. Για περισσότερες πληροφορίες καλύτερα να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά.

 4. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ Λέει: Νοέμβριος 5, 2019 at 11:26 πμ

  ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
  ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ.
  ΕΞΕΤΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ή ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ;
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Νοέμβριος 6, 2019 at 8:00 μμ

   Καλησπέρα, βρίσκομαι Αθήνα ανά 10-15 ημέρες στο ιατρείο πλαστικής χειρουργική στη Γλυφάδα αλλά για να κλείσουμε κάποιο ραντεβού είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το ιατρείο στη Θεσσαλονίκη στο 2310426606

 5. Παναγιώτα Λέει: Σεπτέμβριος 27, 2018 at 11:08 μμ

  Καλησπέρα κόστος για ματια

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Σεπτέμβριος 28, 2018 at 12:43 μμ

   Για να υπολογίσουμε το κόστος της διόρθωσης των ματιών θα ήταν σκόπιμο να εξετάσουμε την περίπτωσή σας, προκειμένου να κρίνουμε εάν χρειάζεται ενδοσκοπικό λίφτινγκ, βλεφαροπλαστική είτε κάποια άλλη παρέμβαση.

 6. ΓΙΟΥΛΗ Λέει: Ιούνιος 25, 2016 at 11:15 μμ

  ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΡΥΘΥΜΑΤΟΔΗ ΛΥΚΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 28, 2016 at 6:33 μμ

   Στις περιπτώσεις αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως ο ερυθηματώδης λύκος, μπορούν να γίνουν όλες οι αισθητικές επεμβάσεις, εκτός εάν υπάρχει κάποια σχετική αντένδειξη που αφορά την περιοχή. Για παράδειγμα, σε άτομα που έχουν απώλεια μαλλιών, θα ήταν υπό συζήτηση το κατά πόσο είναι σκόπιμο να γίνει ενδοσκοπικό λίφτινγκ, διότι η προσπέλαση είναι μέσα από το τριχωτό της κεφαλής. Κατά τα άλλα, εφόσον η νόσος είναι σε ύφεση, δεν υπάρχει αντένδειξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *