logo

Αρχική / Δημοσιεύσεις / Προσφορές βουτολινικής τοξίνης (Μποτο x): Τι πρέπει να προσέχετε

Προσφορές βουτολινικής τοξίνης (Μποτο x): Τι πρέπει να προσέχετε

Στη σημερινή εποχή της ελεύθερης αγοράς έχουν ξεκινήσει οι προσφορές και οι εκπτώσεις στις ιατρικές υπηρεσίες και θεραπείες, όπως το μπότοξ και το υαλουρονικό οξύ. Τις προσφορές μπότοξ μπορεί κανείς πλέον να τις κλείσει μέσω groupon ή άλλων προσφορών, ηλεκτρονικών και μη. Το ερώτημα που γεννιέται είναι το κατά πόσο το κόστος θα πρέπει να παίζει τον καθοριστικό ρόλο για την επιλογή του ενός ή του άλλου ιατρού. Καθώς επίσης εάν το φτηνό είναι πραγματικά συμφέρον.

Καταρχάς, η ονομασία Μποτο x είναι το πρώτο προϊόν βοτουλινικής τοξίνης που λανσαρίστηκε στην αγορά. Δηλαδή η λέξη βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) αναφέρεται στο αυθεντικό σκεύασμα της συγκεκριμένης εταιρίας. Αν και βέβαια έχει καθιερωθεί παγκοσμίως για να περιγράψει τη θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη ανεξαρτήτως προέλευσης και εταιρίας.

Τα δύο παγκοσμίως δημοφιλέστερα σκευάσματα είναι η βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) και το Dysport, τα οποία έχουν παραπλήσια χημική δομή και καθαρότητα. Χρησιμοποιούνται από πλαστικούς χειρουργούς κατά κόρον σε όλο τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια. Ο λόγος; Εγγυώνται και τα δύο αποτελεσματικότητα και ελάχιστες επιπλοκές. Και τα δύο αυτά προϊόντα έχουν αυξημένη τιμή αγοράς, η οποία ωστόσο ανταποκρίνεται πλήρως στην ποιότητά τους.

Βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) σε φθηνές τιμές: Μήπως οι Προσφορές Μπότοξ είναι πιο ακριβές;

Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχουν προσφορές σε ιατρικές υπηρεσίες, σε τιμή χαμηλότερη από την τιμή κόστους του ίδιου του μπότοξ; Η απάντηση είναι ότι δεν χρησιμοποιείται βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) ή dysport, αλλά κάποιο άλλο άγνωστο σκεύασμα απροσδιόριστης προέλευσης και πολύ χαμηλότερης τιμής. Η άλλη εναλλακτική είναι πως γίνεται τόσο μεγάλη αραίωση της βουτολινικής τοξίνης (Μποτο x), με αποτέλεσμα να γίνεται ένεση με πολύ λιγότερες μονάδες από αυτές που χρειάζεται για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Έτσι, το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό ή διαρκεί πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο του μπότοξ. Άλλες περιπτώσεις “φτηνού” μπότοξ είναι όταν γίνεται είτε από μη ειδικούς, είτε σε χώρους εκτός ιατρείου, είτε χωρίς έκδοση ΦΠΑ. Στις πρώτες δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα μπορεί να είναι από ανεπαρκή μέχρι παραμορφωτικά, ενώ στην τελευταία περίπτωση ζημιώνεται το κράτος.

Συνήθως τα άτομα στα οποία γίνεται τέτοιου είδους “οικονομική” θεραπεία με μπότοξ αναγκάζονται να υποβληθούν ξανά σε θεραπεία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, με συνέπεια η θεραπεία να κοστίζει τελικά συνολικά περισσότερο από αυτό που θα κόστιζε ένα μπότοξ που πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Αντίστοιχα και οι “φτηνές” θεραπείες με υαλουρονικό οξύ, είτε γίνονται με κατώτερα (και φτηνότερα) υλικά, είτε σε ανεπαρκείς ποσότητες.

Συνοψίζοντας, τόσο το μπότοξ όσο και το υαλουρονικό, είναι θεραπείες όπου το χαμηλό κόστος θα πρέπει μάλλον να υποψιάζει τον καταναλωτή και όχι να τον ενθαρρύνει, διότι πίσω από τη χαμηλή τιμή κρύβεται συνήθως και ένα φτηνό υλικό, ένας συμβιβασμός στην ποιότητα ή ένα μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν κρύβεται ένας επαγγελματίας πλαστικός χειρουργός.

Μάθετε επίσης περισσότερα για τη διάρκεια βουτολινικής τοξίνης (Μποτο x) και τους παράγοντες που την επηρεάζουν με το αντίστοιχο άρθρο μας.

 

beauty-has-no-filter-blog


Σχόλια

 1. Νατάσσα Λέει: Απρίλιος 4, 2019 at 5:09 μμ

  Καλησπέρα σας, το φάρμακο διατηρείται στο ψυγείο για το χρονικό διαστημα που αναφέρεται εφόσον ανοιχτεί? Η’ εξ’ αρχής?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Απρίλιος 4, 2019 at 6:49 μμ

   Κάποια σκευάσματα χρειάζονται ψυγείο, άλλα κατάψυξη και άλλα συντηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το άνοιγμα και την προσθήκη φυσιολογικού ορού, χρειάζονται ψυγείο.

 2. Το σκεύασμα Βοτουλινικης τοξίνης τύπου Α σύμφωνα με μελέτες μπορεί να διατηρήσει την δράση του έως και 6 εβδομάδες εάν διατηρηθεί στο ψυγείο στους 4 βαθμούς Κελσίου

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιανουάριος 8, 2019 at 7:03 μμ

   Εφόσον γίνει ανασύσταση του φαρμάκου, δηλαδή προστεθεί φυσιολογικός ορός στο φιαλίδιο, η διάρκεια φύλαξης είναι 2-3 ημέρες και μπορεί να κρατηθεί μέχρι 10 ημέρες στο ψυγείο.

 3. Τι πρέπει να προσέξει κάποιος αμέσως μετα την εφαρμογή και για πόσες μερες;Τι μπορεί να επηρεάσει την αποτελσματικοτητα του ;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Αύγουστος 21, 2018 at 6:43 μμ

   Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες για το τι μπορεί να επηρρεάσει την αποτελεσματικότητα ή τη διάρκεια του μπότοξ. Αυτά που φαίνονται να παίζουν κυριότερο ρόλο είναι η έκθεση του μετώπου σε ζέστη, όπως ηλιοθεραπεία, καυτό μπάνιο, πιστολάκι κτλ, το αλκοόλ, το κάπνισμα και οι έντονες συσπάσεις του προσώπου για το πρώτο 24ωρο.

 4. καλησπερα θελω να κανω μικρη ανωρθοσει φρυδιων με πολυ μικρη ποσοτητα μποτοξ εσωτερικα των φρυδιων Ο γιατρος μου ζητησε 50ε ειναι καλη η τιμη? η χρεισημοπιει κατοτερη ποιοτητα μποτοξ? Να το ψαξω?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 14, 2018 at 5:17 μμ

   Το κόστος για τη συγκεκριμένη θεραπεία είναι σχετικά χαμηλό, αλλά κάθε ιατρός κοστολογεί διαφορετικά τη δουλειά του. Η ποιότητα του μπότοξ πιθανότατα θα είναι καλή, ωστόσο η συνολική ποσότητα ενδεχομένως είναι μειωμένη και το αποτέλεσμα να μην ικανοποιεί τις ανάγκες σας

 5. Ελενη Λέει: Μάιος 31, 2018 at 7:57 μμ

  Καλησπέρα,είναι αλήθεια ότι αν ανοιχτεί το φιαλίδιο έχει διάρκεια ζωής 24 ώρες ;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 3, 2018 at 10:23 πμ

   Το φιαλίδιο του μποτοξ μπορεί να συντηρηθεί μέχρι 10 μέρες από το άνοιγμα στο ψυγείο, αν και και είναι να χρησιμοποιείται τις πρώτες 3 ημέρες

 6. Αγγελικη Στρατου Λέει: Μάιος 11, 2018 at 12:31 πμ

  Καλησπερα εκανα αυξητικη χειλιων με υαλουρινικο….σε τιμη ευκαιρια σε γνωστο πλαστικο.Μετα απο 3 μηνεσ πρηστικαν τα χειλη και δημιουργηθηκαν μπαλιτσεσ εσωτερικα…το after service του γιατρου ηταν απαραδεκτο….οταν ρωτηθηκε ποιο σκευασμα ,,,τοτε καταλαβα…ενα 2ης κατηγοριας υλικο….οποτε οτι πληρωνεισ παιρνεισ…καλα να παθω…απο εδω και περα ζητω λεπτομερεις για το υλικο!!

 7. Μαρια Λέει: Μάιος 8, 2018 at 2:32 μμ

  Γεια σας. Πριν 3 χρονια εκανα βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) (σκευασμα μιας Γαλλικης εταιριας, σε κοκκινο κουτι-δεν θυμαμαι το ονομα), για το οποιο ο γιατρος μου ειπε οτι κρατα η επιδραση μεχρι και 2 ετη. Γι αυτο και η τιμη του ηταν σχεδον διπλασια της συνηθισμενης. Το αποτελεσμα ηταν αμεσο, αλλα η διαρκεια του μονο 3 μηνες συνολικα. Ο γιατρος μου το επανελαβε, αλλα τα αποτελεσματα ηταν ιδια. Φταιει ο οργανισμος μου; Εχει αλλη δραση κατα την περιπτωση; Να σημειωσω οτι με αλλη βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) που εχω κανει, η δραση και χρονος διαρκειας ηταν αρκετα ικανοποιητικα. Επισης ειναι επικινδυνη η επαναληψη σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 8, 2018 at 7:28 μμ

   Κατά τη δικιά μας γνώση, τα μόνα διαθέσιμα σκευάσματα είναι τη βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) και το Dysport (το τελευταίο έχει και το όνομα Azzalure σε κάποιες χώρες). Και τα δύο έχουν διάρκεια μέχρι 6 μήνες, εφόσον γίνει η κατάλληλη δοσολογία. Επίσης καλό είναι η θεραπεία να μην επαναλαμβάνεται πριν τους τρεις μήνες για να μη δημιουργούνται αντισώματα στο φάρμακο. Κατά τα άλλα είναι απόλυτα ασφαλές.

 8. Γιατρέ, γιατί τότε φθάνει το κόστος 1000 ευρώ?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Φεβρουάριος 27, 2018 at 8:54 μμ

   1000€ για μπότοξ μόνο για το μέτωπο είναι υπερβολικό ποσό για τα ελληνικά δεδομένα. Σε αυτό το ποσό μπορεί να περιλαμβάνονται και άλλες περιοχές, όπως ο λαιμός, ή και θεραπείες με υαλουρονικό κα.

 9. Μπορειτε να μας δειξετε ενδεικτικα το φιαλιδιο του μποτοξ ετσι ωστε να ξερουμε ποιο ειναι το γνησιο.Επισης ποιες ειναι οι ενδεικτικες τιμες του κοστους εφαρμογης;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Φεβρουάριος 22, 2018 at 7:45 μμ

   Η θεραπεία με βουτολινική τοξίνη (μποτο x)
   Botox Vial 100IU
   και το Dysport
   Dysport vial 500IU
   Οι παραπάνω είναι οι δύο βασικές εταιρίες που παράγουν την τοξίνη, το Dysport της IPSEN και το Botox της Allergan.
   Οι τιμές του μπότοξ για το μέτωπο, το μεσόφρυο και τα μάτια είναι συνήθως 200-250€

 10. Γι αυτο και πρεπει να ενημερωνόμαστε για τις τιμες στο περιπου για να γνωρίζουμε το φτηνό απο το ακριβό! Γιατι το φθηνό ή το ακριβό ειναι για τον καθένα υποκειμενικό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *