logo

Αρχική / Δημοσιεύσεις / Προσφορές βουτολινικής τοξίνης (Μποτο x): Τι πρέπει να προσέχετε

Προσφορές βουτολινικής τοξίνης (Μποτο x): Τι πρέπει να προσέχετε

Στη σημερινή εποχή της ελεύθερης αγοράς έχουν ξεκινήσει οι προσφορές και οι εκπτώσεις στις ιατρικές υπηρεσίες και θεραπείες, όπως το μπότοξ και το υαλουρονικό οξύ. Τις προσφορές μπότοξ μπορεί κανείς πλέον να τις κλείσει μέσω groupon ή άλλων προσφορών, ηλεκτρονικών και μη. Το ερώτημα που γεννιέται είναι το κατά πόσο το κόστος θα πρέπει να παίζει τον καθοριστικό ρόλο για την επιλογή του ενός ή του άλλου ιατρού. Καθώς επίσης εάν το φτηνό είναι πραγματικά συμφέρον.

Καταρχάς, η ονομασία Μποτο x είναι το πρώτο προϊόν βοτουλινικής τοξίνης που λανσαρίστηκε στην αγορά. Δηλαδή η λέξη βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) αναφέρεται στο αυθεντικό σκεύασμα της συγκεκριμένης εταιρίας. Αν και βέβαια έχει καθιερωθεί παγκοσμίως για να περιγράψει τη θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη ανεξαρτήτως προέλευσης και εταιρίας.

Τα δύο παγκοσμίως δημοφιλέστερα σκευάσματα είναι η βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) και το Dysport, τα οποία έχουν παραπλήσια χημική δομή και καθαρότητα. Χρησιμοποιούνται από πλαστικούς χειρουργούς κατά κόρον σε όλο τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια. Ο λόγος; Εγγυώνται και τα δύο αποτελεσματικότητα και ελάχιστες επιπλοκές. Και τα δύο αυτά προϊόντα έχουν αυξημένη τιμή αγοράς, η οποία ωστόσο ανταποκρίνεται πλήρως στην ποιότητά τους.

Βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) σε φθηνές τιμές: Μήπως οι Προσφορές Μπότοξ είναι πιο ακριβές;

Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχουν προσφορές σε ιατρικές υπηρεσίες, σε τιμή χαμηλότερη από την τιμή κόστους του ίδιου του μπότοξ; Η απάντηση είναι ότι δεν χρησιμοποιείται βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) ή dysport, αλλά κάποιο άλλο άγνωστο σκεύασμα απροσδιόριστης προέλευσης και πολύ χαμηλότερης τιμής. Η άλλη εναλλακτική είναι πως γίνεται τόσο μεγάλη αραίωση της βουτολινικής τοξίνης (Μποτο x), με αποτέλεσμα να γίνεται ένεση με πολύ λιγότερες μονάδες από αυτές που χρειάζεται για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Έτσι, το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό ή διαρκεί πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο του μπότοξ. Άλλες περιπτώσεις “φτηνού” μπότοξ είναι όταν γίνεται είτε από μη ειδικούς, είτε σε χώρους εκτός ιατρείου, είτε χωρίς έκδοση ΦΠΑ. Στις πρώτες δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα μπορεί να είναι από ανεπαρκή μέχρι παραμορφωτικά, ενώ στην τελευταία περίπτωση ζημιώνεται το κράτος.

Συνήθως τα άτομα στα οποία γίνεται τέτοιου είδους “οικονομική” θεραπεία με μπότοξ αναγκάζονται να υποβληθούν ξανά σε θεραπεία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, με συνέπεια η θεραπεία να κοστίζει τελικά συνολικά περισσότερο από αυτό που θα κόστιζε ένα μπότοξ που πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Αντίστοιχα και οι “φτηνές” θεραπείες με υαλουρονικό οξύ, είτε γίνονται με κατώτερα (και φτηνότερα) υλικά, είτε σε ανεπαρκείς ποσότητες.

Συνοψίζοντας, τόσο το μπότοξ όσο και το υαλουρονικό, είναι θεραπείες όπου το χαμηλό κόστος θα πρέπει μάλλον να υποψιάζει τον καταναλωτή και όχι να τον ενθαρρύνει, διότι πίσω από τη χαμηλή τιμή κρύβεται συνήθως και ένα φτηνό υλικό, ένας συμβιβασμός στην ποιότητα ή ένα μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν κρύβεται ένας επαγγελματίας πλαστικός χειρουργός.

Μάθετε επίσης περισσότερα για τη διάρκεια βουτολινικής τοξίνης (Μποτο x) και τους παράγοντες που την επηρεάζουν με το αντίστοιχο άρθρο μας.

 

beauty-has-no-filter-blog


Σχόλια

 1. Έχω κάνει μποτοξ πριν λίγα χρόνια σε πλαστικό χειρουργό στην Θεσσαλονίκη. Μου είχε πει για επαναληπτική δόση σε 15 ημέρες. Αναφέρομαι σε φουλ μποτοξ του άνω προσώπου. Δεν έκανα το επαναληπτικό, καθώς στο ένα μου μάτι ιδιαίτερα, ένιωθα το βάρος του φρυδιού μου. Αυτός ήταν μήπως ο λόγος που δεν κράτησε πολύ το αποτέλεσμα; Θέλησα πολλές φορές να ξανακάνω, αλλά ήταν τόσο δυσάρεστη η αίσθηση, αν και το αποτέλεσμα όμορφο, που αναρωτιέμαι μήπως αυτό θα περνάω κάθε φορά που θα επιχειρώ κάτι τέτοιο.
  Μπορείτε ίσως να με ενημερώσετε τι μπορεί να έφταιγε; Μήπως αποτελεί μια παρενέργεια για εμένα, που θα την έχω ίσως πάντα;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Σεπτέμβριος 13, 2021 at 1:29 μμ

   Ανάλογα με την ανατομία των μυων και την κατανομή και δοσολόγηση του φαρμάκου, προσπαθούμε πάντα να βρούμε μια χρυσή τομή, ώστε να υπάρχει ένα αποτέλεσμα με ικανοποιητική διάρκεια, ταυτόχρονα φυσικότητα και φρεσκάδα. Για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς χρειάζεται μια καλή ανάλυση του προσώπου και των μυών. Σε κάποιες περιπτώσεις που υπάρχει υπερβολική παράλυση των μυών και το αίσθημα βάρους, χρειάζεται να προσαρμοστεί η δοσολογία ώστε την επόμενη φορά να μη συμβεί.

 2. Θελω να ρωτησω αν υπαρχουν δυο διαφορετικές συσκευασίες μποτοξ. Υπαρχει ετοιμη μικρη ενα σουλα με λιγη ποσότητα φαρμάκου ,και μπουκαλάκι με περισσότερη ποσότητα; Η κανω καθος; Ποια η διαφορα τους; Κ επισης υπαρχει διαφορα στην τιμη ; Ευχαριστω πολυ

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Φεβρουάριος 16, 2021 at 10:57 πμ

   Στην Ελληνική αγορά υπάρχουν 3 διαφορετικά σκευάσματα βοτουλινικής τοξίνης, αν και τα πιο κοινά είναι τη βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) και το Dysport. Έτοιμες ενέσεις δεν υπάρχουν και οι περισσότεροι συνάδελφοι τις ετοιμάζουν λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

 3. Θα ήθελα να κανω μποτοξ σε μέτωπο μεσοφρυδιο και χείλια πρώτη μου φορά μπορείτε να μου πείτε από τι τιμές ξεκινάνε καικαθε ποτέ Χρειάζετε ξανά η επομενηκαι ποια η γνώμη σας για το baby βουτολινική τοξίνη (Μποτο x)

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Νοέμβριος 29, 2020 at 9:41 μμ

   Δυστυχώς δεν επιτρέπεται να αναρτούμε τιμές ιατρικών πράξεων στο διαδίκτυο. Η διόρθωση στα χείλη κρατάει συνήθως περίπου ένα έτος, το μποτοξ μέχρι 6 μήνες. Το baby βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) είναι μια καλή λύση για νέα άτομα ως πρόληψη

 4. Κι εγώ εξαπατήθηκα από γιατρό που μου έκανε μποτοξ στο σπίτι της και το αποτέλεσμα ήταν απαράδεκτο. το φάρμακο που χρησιμοποίησε μάλλον ήταν πολύ αραιωμένο γιατί δεν υπήρχε καμία διαφορά στο πρόσωπο ούτε μετά από τις 72 ώρες που μου είπε πως χρειάζεται για να δράσει η ουσία. Κάνω μποτοξ εδώ και τρία χρόνια σε ιατρεία πλαστικών χειρουργών και γνωρίζω πως είναι το τέλειο αποτέλεσμα. Της έδωσα 150€ χωρίς απόδειξη και τώρα κλαίω τα χρήματα μου. Υπάρχει δυνατότητα να γίνει καταγγελία ώστε να σταματήσει να κοροϊδεύει τον κόσμο?

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιούνιος 2, 2020 at 11:04 πμ

   Η εφαρμογή ιατρικών πράξεων στο σπίτι είναι απαγορευμένη. Για οποιαδήποτε τέτοια προβλήματα πρέπει να απευθυνθείτε στον ιατρικό σύλλογο της περιοχής σας και να αναφέρετε την εμπειρία σας στους αρμόδιους.

 5. Γιασασ θέλω να σασ ρωτήσω η μαμά μου έκανε μποτοξ σε μία γνωστή εταιρεία ομορφιάς αλλά τη τραβάει ένα μάτι προστα επάνω και θενετε ασκιμα. Θέλω να ρωτήσω αν να κατέβει το φλεβαρο κανονικά με το χρόνο. Πιγε να το διορθώσει αλλά δεν άλλαξε κάτι. Φοβάμαι μη γίνει καλά

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Απρίλιος 13, 2020 at 12:44 μμ

   Για το μπότοξ δυστυχώς δεν υπάρχει αντίδοτο και προκειμένου να υποχωρήσει το πρόβλημα θα πρέπει να περιμένει μερικούς μήνες. Η συμβουλή μου είναι σε κάθε περίπτωση οι θεραπείες αυτές να γίνονται μόνο από ιατρούς με εξειδίκευση στο αντικείμενο αυτό για να μην υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα.

 6. Θα ηθελα να κάνω μποτοξ στο με τόπο κ ανάμεσα στα φρηδια απο που κείμενοντε οι τιμές κ ποιος ειναι καλός γιατρος για να εμπιστευθώ;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Ιανουάριος 7, 2020 at 7:36 μμ

   Καλησπέρα. Η ερώτησή σας απευθύνεται σε ιατρείο πλαστικής χειρουργικής.

 7. Ελενα Λέει: Μάιος 5, 2019 at 5:57 μμ

  Εκανα λάθος και μετανιωσα που έκανα μπότοξ 3 ηέρεσ πριν σε ιατρειο στη Αθηνα.Η ιατρός μου ειπε να βάζω ζεστά επιθέματα για να το ”απενεργοποιω” σταδιακά . Ειναι όντως έτσι η θα κανω ζημια. ειμαι ανθρωπος που αθληται και προσεχει πολυ τη διατροφη. Πήγα οχι για μπότοξ αλλα για λειζερ για τις παναδες.Εκανα λάθος ,παρακαλώ βοηθήστε με.

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Μάιος 10, 2019 at 10:33 πμ

   Δυστυχώς δεν υπάρχει αντίδοτο για το μπότοξ. Θα πρέπει να κάνει τον κύκλο του και να περάσει η δράση του. Συνήθως μετά τον πρώτο μήνα μαλακώνει και δε φαίνεται τόσο άγριο.

 8. Γίνεται μποτοξ ανάμεσα στο τελείωμα του άνω βλεφάρου μέχρι την άκρη στο φρύδι;Μιλάω για την σακούλα λόγω ηλικίας(53)φτιάχνει;….(τεντώνει;) ή χρειάζεται βλεφαροπλαστικη;Το μποτοξ είναι μόνο για ρυτίδες ή και για αυτή την “σακουλιτσα”;

  • Πρόδρομος Παπαιωάννου Λέει: Απρίλιος 10, 2019 at 10:51 πμ

   Το μπότοξ δε διορθώνει σε καμία περίπτωση τις σακούλες, αντίθετα μπορεί να τις επιδεινώσει. Για τέτοια προβλήματα συνήθως επιλέγουμε τη βλεφαροπλαστική ή κάποια άλλη μέθοδο σύσφιξης (όπως laser κτλ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *