BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
μπότοξ botox θεσσαλονίκη

Προσφορές βουτολινικής τοξίνης (Μποτο x): Τι πρέπει να προσέχετε

Στη σημερινή εποχή της ελεύθερης αγοράς έχουν ξεκινήσει οι προσφορές και οι εκπτώσεις στις ιατρικές υπηρεσίες και θεραπείες, όπως το μπότοξ και το υαλουρονικό. Τις προσφορές μπότοξ μπορεί κανείς πλέον να τις κλείσει μέσω groupon ή άλλων προσφορών, ηλεκτρονικών και μη. Το ερώτημα που γεννιέται είναι το κατά πόσο το κόστος θα πρέπει να παίζει τον καθοριστικό ρόλο για την επιλογή του ενός ή του άλλου ιατρού. Καθώς επίσης εάν το φτηνό είναι πραγματικά συμφέρον.

Καταρχάς, η ονομασία Μποτο x είναι το πρώτο προϊόν βοτουλινικής τοξίνης που λανσαρίστηκε στην αγορά. Δηλαδή η λέξη βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) αναφέρεται στο αυθεντικό σκεύασμα της συγκεκριμένης εταιρίας. Αν και βέβαια έχει καθιερωθεί παγκοσμίως για να περιγράψει τη θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη ανεξαρτήτως προέλευσης και εταιρίας.

Τα δύο παγκοσμίως δημοφιλέστερα σκευάσματα είναι η βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) και το Dysport, τα οποία έχουν παραπλήσια χημική δομή και καθαρότητα. Χρησιμοποιούνται από πλαστικούς χειρουργούς κατά κόρον σε όλο τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια. Ο λόγος; Εγγυώνται και τα δύο αποτελεσματικότητα και ελάχιστες επιπλοκές. Και τα δύο αυτά προϊόντα έχουν αυξημένη τιμή αγοράς, η οποία ωστόσο ανταποκρίνεται πλήρως στην ποιότητά τους.

Βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) σε φθηνές τιμές: Μήπως οι Προσφορές Μπότοξ είναι πιο ακριβές;

Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχουν προσφορές σε ιατρικές υπηρεσίες, σε τιμή χαμηλότερη από την τιμή κόστους του ίδιου του μπότοξ; Η απάντηση είναι ότι δεν χρησιμοποιείται βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) ή dysport, αλλά κάποιο άλλο άγνωστο σκεύασμα απροσδιόριστης προέλευσης και πολύ χαμηλότερης τιμής. Η άλλη εναλλακτική είναι πως γίνεται τόσο μεγάλη αραίωση της βουτολινικής τοξίνης (Μποτο x), με αποτέλεσμα να γίνεται ένεση με πολύ λιγότερες μονάδες από αυτές που χρειάζεται για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Έτσι, το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό ή διαρκεί πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο του μπότοξ. Άλλες περιπτώσεις “φτηνού” μπότοξ είναι όταν γίνεται είτε από μη ειδικούς, είτε σε χώρους εκτός ιατρείου, είτε χωρίς έκδοση ΦΠΑ. Στις πρώτες δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα μπορεί να είναι από ανεπαρκή μέχρι παραμορφωτικά, ενώ στην τελευταία περίπτωση ζημιώνεται το κράτος.

Συνήθως τα άτομα στα οποία γίνεται τέτοιου είδους “οικονομική” θεραπεία με μπότοξ αναγκάζονται να υποβληθούν ξανά σε θεραπεία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, με συνέπεια η θεραπεία να κοστίζει τελικά συνολικά περισσότερο από αυτό που θα κόστιζε ένα μπότοξ που πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Αντίστοιχα και οι “φτηνές” θεραπείες με υαλουρονικό, είτε γίνονται με κατώτερα (και φτηνότερα) υλικά, είτε σε ανεπαρκείς ποσότητες.

Συνοψίζοντας, τόσο το μπότοξ όσο και το υαλουρονικό, είναι θεραπείες όπου το χαμηλό κόστος θα πρέπει μάλλον να υποψιάζει τον καταναλωτή και όχι να τον ενθαρρύνει, διότι πίσω από τη χαμηλή τιμή κρύβεται συνήθως και ένα φτηνό υλικό, ένας συμβιβασμός στην ποιότητα ή ένα μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν κρύβεται ένας επαγγελματίας πλαστικός χειρουργός.

Μάθετε επίσης περισσότερα για τη διάρκεια βουτολινικής τοξίνης (Μποτο x) και τους παράγοντες που την επηρεάζουν με το αντίστοιχο άρθρο μας.

beauty-has-no-filter-blog
TAGS

34 Απαντήσεις

  1. Γι αυτο και πρεπει να ενημερωνόμαστε για τις τιμες στο περιπου για να γνωρίζουμε το φτηνό απο το ακριβό! Γιατι το φθηνό ή το ακριβό ειναι για τον καθένα υποκειμενικό!

  2. Μπορειτε να μας δειξετε ενδεικτικα το φιαλιδιο του μποτοξ ετσι ωστε να ξερουμε ποιο ειναι το γνησιο.Επισης ποιες ειναι οι ενδεικτικες τιμες του κοστους εφαρμογης;

    1. Η θεραπεία με βουτολινική τοξίνη (μποτο x)
      Botox Vial 100IU
      και το Dysport
      Dysport vial 500IU
      Οι παραπάνω είναι οι δύο βασικές εταιρίες που παράγουν την τοξίνη, το Dysport της IPSEN και το Botox της Allergan.
      Οι τιμές του μπότοξ για το μέτωπο, το μεσόφρυο και τα μάτια είναι συνήθως 200-250€

    1. 1000€ για μπότοξ μόνο για το μέτωπο είναι υπερβολικό ποσό για τα ελληνικά δεδομένα. Σε αυτό το ποσό μπορεί να περιλαμβάνονται και άλλες περιοχές, όπως ο λαιμός, ή και θεραπείες με υαλουρονικό κα.

  3. Γεια σας. Πριν 3 χρονια εκανα βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) (σκευασμα μιας Γαλλικης εταιριας, σε κοκκινο κουτι-δεν θυμαμαι το ονομα), για το οποιο ο γιατρος μου ειπε οτι κρατα η επιδραση μεχρι και 2 ετη. Γι αυτο και η τιμη του ηταν σχεδον διπλασια της συνηθισμενης. Το αποτελεσμα ηταν αμεσο, αλλα η διαρκεια του μονο 3 μηνες συνολικα. Ο γιατρος μου το επανελαβε, αλλα τα αποτελεσματα ηταν ιδια. Φταιει ο οργανισμος μου; Εχει αλλη δραση κατα την περιπτωση; Να σημειωσω οτι με αλλη βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) που εχω κανει, η δραση και χρονος διαρκειας ηταν αρκετα ικανοποιητικα. Επισης ειναι επικινδυνη η επαναληψη σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα;

    1. Κατά τη δικιά μας γνώση, τα μόνα διαθέσιμα σκευάσματα είναι τη βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) και το Dysport (το τελευταίο έχει και το όνομα Azzalure σε κάποιες χώρες). Και τα δύο έχουν διάρκεια μέχρι 6 μήνες, εφόσον γίνει η κατάλληλη δοσολογία. Επίσης καλό είναι η θεραπεία να μην επαναλαμβάνεται πριν τους τρεις μήνες για να μη δημιουργούνται αντισώματα στο φάρμακο. Κατά τα άλλα είναι απόλυτα ασφαλές.

  4. Καλησπερα εκανα αυξητικη χειλιων με υαλουρινικο….σε τιμη ευκαιρια σε γνωστο πλαστικο.Μετα απο 3 μηνεσ πρηστικαν τα χειλη και δημιουργηθηκαν μπαλιτσεσ εσωτερικα…το after service του γιατρου ηταν απαραδεκτο….οταν ρωτηθηκε ποιο σκευασμα ,,,τοτε καταλαβα…ενα 2ης κατηγοριας υλικο….οποτε οτι πληρωνεισ παιρνεισ…καλα να παθω…απο εδω και περα ζητω λεπτομερεις για το υλικο!!

    1. Το φιαλίδιο του μποτοξ μπορεί να συντηρηθεί μέχρι 10 μέρες από το άνοιγμα στο ψυγείο, αν και και είναι να χρησιμοποιείται τις πρώτες 3 ημέρες

  5. καλησπερα θελω να κανω μικρη ανωρθοσει φρυδιων με πολυ μικρη ποσοτητα μποτοξ εσωτερικα των φρυδιων Ο γιατρος μου ζητησε 50ε ειναι καλη η τιμη? η χρεισημοπιει κατοτερη ποιοτητα μποτοξ? Να το ψαξω?

    1. Το κόστος για τη συγκεκριμένη θεραπεία είναι σχετικά χαμηλό, αλλά κάθε ιατρός κοστολογεί διαφορετικά τη δουλειά του. Η ποιότητα του μπότοξ πιθανότατα θα είναι καλή, ωστόσο η συνολική ποσότητα ενδεχομένως είναι μειωμένη και το αποτέλεσμα να μην ικανοποιεί τις ανάγκες σας

  6. Τι πρέπει να προσέξει κάποιος αμέσως μετα την εφαρμογή και για πόσες μερες;Τι μπορεί να επηρεάσει την αποτελσματικοτητα του ;

    1. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες για το τι μπορεί να επηρρεάσει την αποτελεσματικότητα ή τη διάρκεια του μπότοξ. Αυτά που φαίνονται να παίζουν κυριότερο ρόλο είναι η έκθεση του μετώπου σε ζέστη, όπως ηλιοθεραπεία, καυτό μπάνιο, πιστολάκι κτλ, το αλκοόλ, το κάπνισμα και οι έντονες συσπάσεις του προσώπου για το πρώτο 24ωρο.

  7. Το σκεύασμα Βοτουλινικης τοξίνης τύπου Α σύμφωνα με μελέτες μπορεί να διατηρήσει την δράση του έως και 6 εβδομάδες εάν διατηρηθεί στο ψυγείο στους 4 βαθμούς Κελσίου

    1. Εφόσον γίνει ανασύσταση του φαρμάκου, δηλαδή προστεθεί φυσιολογικός ορός στο φιαλίδιο, η διάρκεια φύλαξης είναι 2-3 ημέρες και μπορεί να κρατηθεί μέχρι 10 ημέρες στο ψυγείο.

  8. Καλησπέρα σας, το φάρμακο διατηρείται στο ψυγείο για το χρονικό διαστημα που αναφέρεται εφόσον ανοιχτεί? Η’ εξ’ αρχής?

    1. Κάποια σκευάσματα χρειάζονται ψυγείο, άλλα κατάψυξη και άλλα συντηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το άνοιγμα και την προσθήκη φυσιολογικού ορού, χρειάζονται ψυγείο.

  9. Γίνεται μποτοξ ανάμεσα στο τελείωμα του άνω βλεφάρου μέχρι την άκρη στο φρύδι;Μιλάω για την σακούλα λόγω ηλικίας(53)φτιάχνει;….(τεντώνει;) ή χρειάζεται βλεφαροπλαστικη;Το μποτοξ είναι μόνο για ρυτίδες ή και για αυτή την “σακουλιτσα”;

    1. Το μπότοξ δε διορθώνει σε καμία περίπτωση τις σακούλες, αντίθετα μπορεί να τις επιδεινώσει. Για τέτοια προβλήματα συνήθως επιλέγουμε τη βλεφαροπλαστική ή κάποια άλλη μέθοδο σύσφιξης (όπως laser κτλ).

  10. Εκανα λάθος και μετανιωσα που έκανα μπότοξ 3 ηέρεσ πριν σε ιατρειο στη Αθηνα.Η ιατρός μου ειπε να βάζω ζεστά επιθέματα για να το ”απενεργοποιω” σταδιακά . Ειναι όντως έτσι η θα κανω ζημια. ειμαι ανθρωπος που αθληται και προσεχει πολυ τη διατροφη. Πήγα οχι για μπότοξ αλλα για λειζερ για τις παναδες.Εκανα λάθος ,παρακαλώ βοηθήστε με.

    1. Δυστυχώς δεν υπάρχει αντίδοτο για το μπότοξ. Θα πρέπει να κάνει τον κύκλο του και να περάσει η δράση του. Συνήθως μετά τον πρώτο μήνα μαλακώνει και δε φαίνεται τόσο άγριο.

  11. Θα ηθελα να κάνω μποτοξ στο με τόπο κ ανάμεσα στα φρηδια απο που κείμενοντε οι τιμές κ ποιος ειναι καλός γιατρος για να εμπιστευθώ;

  12. Γιασασ θέλω να σασ ρωτήσω η μαμά μου έκανε μποτοξ σε μία γνωστή εταιρεία ομορφιάς αλλά τη τραβάει ένα μάτι προστα επάνω και θενετε ασκιμα. Θέλω να ρωτήσω αν να κατέβει το φλεβαρο κανονικά με το χρόνο. Πιγε να το διορθώσει αλλά δεν άλλαξε κάτι. Φοβάμαι μη γίνει καλά

    1. Για το μπότοξ δυστυχώς δεν υπάρχει αντίδοτο και προκειμένου να υποχωρήσει το πρόβλημα θα πρέπει να περιμένει μερικούς μήνες. Η συμβουλή μου είναι σε κάθε περίπτωση οι θεραπείες αυτές να γίνονται μόνο από ιατρούς με εξειδίκευση στο αντικείμενο αυτό για να μην υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα.

  13. Κι εγώ εξαπατήθηκα από γιατρό που μου έκανε μποτοξ στο σπίτι της και το αποτέλεσμα ήταν απαράδεκτο. το φάρμακο που χρησιμοποίησε μάλλον ήταν πολύ αραιωμένο γιατί δεν υπήρχε καμία διαφορά στο πρόσωπο ούτε μετά από τις 72 ώρες που μου είπε πως χρειάζεται για να δράσει η ουσία. Κάνω μποτοξ εδώ και τρία χρόνια σε ιατρεία πλαστικών χειρουργών και γνωρίζω πως είναι το τέλειο αποτέλεσμα. Της έδωσα 150€ χωρίς απόδειξη και τώρα κλαίω τα χρήματα μου. Υπάρχει δυνατότητα να γίνει καταγγελία ώστε να σταματήσει να κοροϊδεύει τον κόσμο?

    1. Η εφαρμογή ιατρικών πράξεων στο σπίτι είναι απαγορευμένη. Για οποιαδήποτε τέτοια προβλήματα πρέπει να απευθυνθείτε στον ιατρικό σύλλογο της περιοχής σας και να αναφέρετε την εμπειρία σας στους αρμόδιους.

  14. Θα ήθελα να κανω μποτοξ σε μέτωπο μεσοφρυδιο και χείλια πρώτη μου φορά μπορείτε να μου πείτε από τι τιμές ξεκινάνε καικαθε ποτέ Χρειάζετε ξανά η επομενηκαι ποια η γνώμη σας για το baby βουτολινική τοξίνη (Μποτο x)

    1. Δυστυχώς δεν επιτρέπεται να αναρτούμε τιμές ιατρικών πράξεων στο διαδίκτυο. Η διόρθωση στα χείλη κρατάει συνήθως περίπου ένα έτος, το μποτοξ μέχρι 6 μήνες. Το baby βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) είναι μια καλή λύση για νέα άτομα ως πρόληψη

  15. Θελω να ρωτησω αν υπαρχουν δυο διαφορετικές συσκευασίες μποτοξ. Υπαρχει ετοιμη μικρη ενα σουλα με λιγη ποσότητα φαρμάκου ,και μπουκαλάκι με περισσότερη ποσότητα; Η κανω καθος; Ποια η διαφορα τους; Κ επισης υπαρχει διαφορα στην τιμη ; Ευχαριστω πολυ

    1. Στην Ελληνική αγορά υπάρχουν 3 διαφορετικά σκευάσματα βοτουλινικής τοξίνης, αν και τα πιο κοινά είναι τη βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) και το Dysport. Έτοιμες ενέσεις δεν υπάρχουν και οι περισσότεροι συνάδελφοι τις ετοιμάζουν λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

  16. Έχω κάνει μποτοξ πριν λίγα χρόνια σε πλαστικό χειρουργό στην Θεσσαλονίκη. Μου είχε πει για επαναληπτική δόση σε 15 ημέρες. Αναφέρομαι σε φουλ μποτοξ του άνω προσώπου. Δεν έκανα το επαναληπτικό, καθώς στο ένα μου μάτι ιδιαίτερα, ένιωθα το βάρος του φρυδιού μου. Αυτός ήταν μήπως ο λόγος που δεν κράτησε πολύ το αποτέλεσμα; Θέλησα πολλές φορές να ξανακάνω, αλλά ήταν τόσο δυσάρεστη η αίσθηση, αν και το αποτέλεσμα όμορφο, που αναρωτιέμαι μήπως αυτό θα περνάω κάθε φορά που θα επιχειρώ κάτι τέτοιο.
    Μπορείτε ίσως να με ενημερώσετε τι μπορεί να έφταιγε; Μήπως αποτελεί μια παρενέργεια για εμένα, που θα την έχω ίσως πάντα;

    1. Ανάλογα με την ανατομία των μυων και την κατανομή και δοσολόγηση του φαρμάκου, προσπαθούμε πάντα να βρούμε μια χρυσή τομή, ώστε να υπάρχει ένα αποτέλεσμα με ικανοποιητική διάρκεια, ταυτόχρονα φυσικότητα και φρεσκάδα. Για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς χρειάζεται μια καλή ανάλυση του προσώπου και των μυών. Σε κάποιες περιπτώσεις που υπάρχει υπερβολική παράλυση των μυών και το αίσθημα βάρους, χρειάζεται να προσαρμοστεί η δοσολογία ώστε την επόμενη φορά να μη συμβεί.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..