Τραυματισμοί της άκρας χειρός

Με μια ματιά
Μάθετε Περισσότερα

Οι τραυματισμοί του χεριού πρέπει να αντιμετωπίζονται εξαρχής ολοκληρωμένα και σωστά, προκειμένου να αποφεύνται υπολειπόμενες βλάβες μελλοντικά. Οι βλάβες αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν σε δεύτερο χρόνο, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκής εξειδίκευση γύρω από το αντικείμενο.

 

Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις επεμβάσεις μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.



    Το χέρι είναι το βασικό μας όργανο για τη διεκπεραίωση των εργασιών μας, επαγγελματικών και μη. Ως εκ τούτου, υφίσταται συχνά τραυματισμούς, οι οποίοι άλλοτε αφορούν το δέρμα και άλλοτε εκτείνονται σε βάθος, συμπεριλαμβάνοντας τένοντες, αγγεία, νεύρα και οστά. Καθότι πρόκειται για ένα όργανο τόσο σημαντικό, η χειρουργική αποκατάσταση πρέπει να λαμβάνει χώρα σε εξειδικευμένα κέντρα, ώστε να γίνεται σωστή και γρήγορη αποκατάσταση. Δυστυχώς μια τέτοια μονάδα σπανίζει στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να προκύπτουν μετατραυματικά προβλήματα, όσον αφορά την κινητικότητα, την αισθητικότητα και τη λειτουργία του χεριού. Οι βλάβες αυτές μπορούν να βελτιωθούν κατά δεύτερο σκοπό, χειρουργεία τα οποία είναι αρκετά απαιτητικά και προϋποθέτουν μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση.

    Τέτοιες βλάβες μπορούν να διορθωθούν με την μεταφορά για παράδειγμα τενόντων ή νεύρων από άλλες περιοχές δότη, ή ακόμα και με τη ελεύθερη μεταφορά δακτύλων του ποδιού, όπως σε ακρωτηριασμό του αντίχειρα. Ωστόσο στις περιπτώσεις αυτές η πρόγνωση όσον αφορά τη λειτουργικότητα είναι περιορισμένη, γι’ αυτό είναι προτιμότερη η πρώιμη χειρουργική αποκατάσταση αμέσως μετά από τον τραυματισμό. Σε περιπτώσεις ελαφριού ως μέτριου υπάρχει ένα παράθυρο χειρουργικής αποκατάστασης μέχρι 48 ώρες και είναι προτιμότερο να γίνεται από εξειδικευμένο χειρουργό άκρας χειρός. Ακόμα και σε περιπτώσεις ακρωτηριασμού των άκρων, υπάρχει η δυνατότητα επανασυγκόλλησης μέχρι και 8 ώρες μετά τον τραυματισμό. Σε τέτοιες περιπτώσεις προτείνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας, προκειμένου να οργανώσουμε την επείγουσα αποκατάσταση.

    4 Απαντήσεις

    1. Έχω υποστεί μερικό ακρωτηριασμό (μόνο κρέας κάτω από το νυχι κατά το 1 τεταρτημόριο) στο δεξιό δείκτη, έπειτα από χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο, το δάκτυλο φαίνεται μικρότερο. Υπάρχει η μήτρα του νυχιού, θα ήθελα να ρωτήσω εάν με μοσχευμα και με πλαστική μπορεί να διορθωθεί το δάκτυλο.

      1. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια παρέμβαση που να αξίζει τον κόπο να γίνει για αποκατάσταση του ελλείμματος. Συνήθως τέτοιες επεμβάσεις έχουν νόημα σε μεγαλύτερη απώλεια μήκους

    2. Σε ακρωτηριασμό 4αρων δακτυλων στο χερι (2η και 3η φάλαγγα εκτός του αντίχειρα ) σε βρέφος , υπαρχει τροπος αποκαταστασης για τα δάχτυλά?

      1. Ναι μπορεί να γίνει αποκατάσταση της 2ης φάλαγγας από δάκτυλο του ποδιού, διότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει καλή σύγκλειση μεταξύ αντίχειρα και δείκτη για λειτουργικούς λόγους. Όσον αφορά στην κατάλληλη ηλικία, χρειάζεται να γίνει μια εκτίμηση από κοντά.

    Αφήστε μια ερώτηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    fly in

    Fly in πλαστική

    Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

    virtual consultation

    Virtual Consultation

    Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

    To get in touch with us, please fill out the contact form below.

      Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..