Σύνδρομο ωλένιου νεύρου

Με μια ματιά
Κόστος επέμβασης

Σε περίπτωση πίεσης του ωλένιου νεύρου στον αγκώνα ή στον καρπό διενεργείται ενδοσκοπική απελευθέρωση και αποσυμπίεση του νεύρου. Η τομή είναι 2 εκατοστά.

 

Βαρυτητα
Ήπια
ναρκωση
Γενική
Διάρκεια
-
Αφαιρεση ραμμάτων
Οχι
Αποθεραπεία
2-3 εβδομάδες
Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της επέμβασης του συνδρόμου ωλένιου νεύρου μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.



    Περιγραφή

    Το ωλένιο νεύρο είναι υπεύθυνο για την αισθητικότητα του παράμεσου του μικρού δακτύλου, καθώς και για την ακριβή κινητικότητα όλων των δακτύλων. Η πίεση του ωλένιου νεύρου λαμβάνει χώρα κυρίως στην περιοχή του αγκώνα και κατά δεύτερο λόγο στην περιοχή του καρπού. Μετά από αντικειμενική εξέταση του νευρολόγου ο οποίος επιβεβαιώνει τη διάγνωση, είναι απαραίτητη στις περισσότερες περιπτώσεις η χειρουργική αποσυμπίεση του νεύρου. Η επέμβαση αυτή γίνεται ενδοσκοπικά με μια τομή περίπου 2 εκατοστών, πάνω από τον αγκώνα.

    Το πλεονέκτημα της ενδοσκοπικής επέμβασης είναι η άμεση αποκατάσταση και η μη τραυματική προσέγγιση του νεύρου, το οποίο αποσυμπιέζεται σε ένα μήκος περίπου 40 εκατοστών. . Τα αποτελέσματα εδώ είναι άμεσα και η αποθεραπεία περίπου 10 ημέρες. Κατά την κλασική αποσυμπίεση του ωλένιου νεύρου διενεργείται συνήθως τομή περίπου 10-15 εκατοστών , γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη πρόκληση εσωτερικών και εξωτερικών ουλών και καθιστά απαραίτητη την ακινητοποίηση με γύψο. Η επέμβαση αυτή γίνεται από εμάς εξαιρετικά σπάνια, και κυρίως σε περιπτώσεις προηγούμενου χειρουργείου.

    4 Απαντήσεις

    1. Καλησπέρα σας Γιατρέ,

      θα ήθελα να ρωτήσω πόσο πιθανό είναι να εμφανίσει κανείς το πρόβλημα αυτό και στα δύο χέρια.
      Χειρουργήθηκα τον Οκτώβριο στο αριστερό χέρι και τώρα έχω τα ίδια συμπτώματα στο δεξί. Μούδιασμα, αδυναμία και ατροφία.
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

      1. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να εμφανίζεται το σύνδρομο παγίδευσης του νεύρου και στα δύο χέρια. Ο λόγος είναι ότι συνήθως υπάρχει κάποια ανατομική προδιάθεση σε ορισμένους ανρθώπους, η οποία επιβαρύνεται κάποιες φορές από την εργασία ή τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

    2. Καλησπέρα σας γιατρέ, θα ήθελα να ρωτήσω μπορεί να γίνει επέμβαση και Παρόλα αυτά να μην έχουμε σωστά αποτελέσματα και ο πόνος να παραμένει ο ίδιος και μετά την επέμβαση και αν ναι ποιος είναι ο λόγος?

      1. Αν δεν αποσυμφορηθεί πλήρως το νεύρο στο σημείο που πιέζεται ο πόνος μπορεί να επανέλθει. Συνήθως χρειάζεται νέα επέμβαση.

    Αφήστε μια ερώτηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    fly in

    Fly in πλαστική

    Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

    virtual consultation

    Virtual Consultation

    Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

    To get in touch with us, please fill out the contact form below.

      Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..